Dodaj do ulubionych

Wciskanie kitu

15.05.07, 14:36
Witajcie. Czytałem ostatnio w dodatku włoszczowskim pochwalny artykuł
dotyczący festynu. Pan Banaszek lubi koloryzować. Publiczność była poderwana
przez kabaret ze Śląska. Maciej Maleńczyk zachwycił zgromadzonych. Mam
pytanie. Ile jeszcze będzie pisane kłamstw na temat imprez, które są
organizowane w naszym mieście. Czy ludzie nie widzą co się dzieje. Pani Bąk
tak promuje naszą gminę że szkoda gadać. Bierze kasę za nic. Co ona robi?
Pokaże sie na scenie. Powie parę zdań. Cieszymy się z Włoszcozwy Północ. Ale
co z sytuacją kulturalną??? Piszcie co na ten temat sądzicie?
Obserwuj wątek
    • p19451 Re: Wciskanie kitu 15.05.07, 16:10
      Dno ,sytuacja kulturalna to dno,co robia ludzie w Dk? nic...albo bardzo mało
      zaprosić kogos może nawet analfabeta z tel kom..... co robią wykształceni
      ludzie z DK? ilu ich tam jest? ile kosztują rocznie gminę? jak wypadają w
      porównaniu do okresu PRL_u? czemu kino nieczynne ?, czemu nie ma spektakli
      teatralnych? jeśli na hali dzieci muszą płacić 4 zl za godz gry w tenisa
      stołowego, moze by na holu w DK wystawić choć jeden stół do tenisa..... wszak
      miejsce jest....może jakiś bilard ? przecież te rzeczy tam były....
      • having_fun Re: Wciskanie kitu 15.05.07, 17:37
        jedno pytanie: kiedy to ostatnio byliście w DK? Bo coś czuję, że jesteście
        reprezentantami najliczniejszej w Polsce grupy ludzi - malkontentow/zawodowych
        narzekaczy.
        I, jak zwykle, typowa gadka ogólnikami i niedopowiedzeniami; "nic nie robią...",
        "sytuacja kulturalna...", "brak spektakli...", "kino nie działa..." itd.
        Rzygać się chce, jak się to czyta!
        1. Co, koleżko, rozumiesz pod pojęciem "sytuacja kulturalna"?
        2. Kiedy ostatnio byłeś w DK lub rozmawiałeś z kimś stamtąd? Gdybyś sobie zadał
        ten trud wiedziałbyś o aktualnym postępie w kwestii kina. Ale łatwiej przecież
        wysmarować paszkwila na forum, prawda?
        3. Jaka liczba spektakli teatralnych by Cię zadowoliła? Przeprowadziłeś może
        wywiad z potencjalnymi widzami? I co powiedzieli, że ilu przyjdzie? 3 czy 6
        osób? Na teatr bez "nazwisk" w obsadzie mało kto przyjdzie, a na ten z
        "nazwiskami" mało kogo będzie stać. Są więc takie spektakle, jakie mają szanse
        powodzenia (np. kabarety, monodramy), ale kolega pewnie nawet nie zauważył, że
        były, bo zajety bardzo ocenieniem na forum.

Podsumowując: mam 0 (słownie: ZERO) szacunku dla ludzi takich jak Ty. Którzy
        sami nic nie zrobili, oglądają się na innych i jeszcze uzurpują sobie prawo do
        oceniania. Praca DK na pewno nie jest idealna i wymaga wielu zmian (które
        stopniowo, w miarę możliwości, następują), ale pisanie w taki sposób, jak Ty to
        robisz jest po prostu wyrazem chamstwa, prostactwa i bezczelności. Mam nadzieję,
        że należysz do wyjątków w naszym mieście.
        • p19451 Re: Wciskanie kitu 16.05.07, 05:47
          Więc jeśli nie macie pomysłu jak przyciągnać ludzi... zniakjcie stamtąd i to
          szybko!!!!Skoro nie ma pomysłów to trzeba zamknąć ten przybytek ,a pieniążki
          spozytkować na zaproszenie raz na jakis czas takiej osoby na którą każdy
          pójdzie...przecież utrzymanie tego budynku z waszymi pensyjkami to naprawdę
          duża forsa...
      • c-mos Re: Wciskanie kitu 15.05.07, 19:11
        Zupełnie nie mogę zgodzić sie z przedmówcami. Uważam że majowa impreza była
        bardzo udana, o czym świadczą też wypowiedzi forumowiczów. Nie powinniśmy tez
        narzekać na wykonawców bo byli tacy na jakich stać naszą gminę. Po zatem w całej
        Polsce odbywały sie wtedy imprezy, wiec znaleźć kogoś wolnego na pewno nie było
        łatko. Niektórzy narzekają na Maleńczuka. On mi tez nie przypadł do gustu, ale
        przyjcież w naszym mieście też są osoby którym jego muzyka sie podoba i trzeba
        o tym pamiętać. Ludzie na pewnym poziomie potrafią się bawić przy wszystkim.
        Orion7777 piszesz że Banaszak koloryzował. Masz racje. No ale co miał napisać,
        że ludzie we Włoszczowie są całkowicie pozbawieni kultury i jedyna muzyką przy
        której mogą się bawić jest disco z pola. Gdy widzę jak artyści muszą się męczyć
        by poderwać naszą zajętą rozmową publikę do zabawy i jak czytam tak żałosne
        wypowiedzi jak twoja to takie odnoszę wrażenie. Pani dyrektor DK należy się
        wielka pochwała, że mimo całkowitego braku kultury wśród mieszkańców ma siłę coś
        dla nich organizować. Tak trzymać !!!
        • p19451 Re: Wciskanie kitu 16.05.07, 05:53
          MAjowa impreza???????????!!!!!!!! a gdzie ona była? w DK czy na stadionie? kto
          sie jeszcze podepnie pod nią może OSIR? a moze jeszcze ktoś...?Imprezy powinny
          być organizowane non stop ,a nie od czssu do czasu ponieważ pensje są wypłacane
          non stop!!!!Jak nie macie pomysłu sami na scenę i odgrywać przedstawienia,
          sukces gwarantowany, zapewniam że dużo osób przyjdzie...napewno zabraknie
          biletów .
          • kurak56 Re: Wciskanie kitu 16.05.07, 19:54
            w całości popieram wypowiedzi p19451 Jezeli nic nie da sie zrobic w tym naszym
            DK no to trzeba go zlikwidować a nie wydawać pieniędzy na utrzymanie budynku i
            pensje Dziwne ze dk w innych miastach preznie dzialaja skad pieniadze skad
            widzowie a moze młode umysły kierujacych
        • kolo446 Re: Wciskanie kitu 16.05.07, 08:48
          A ja uważam że pani B powinna już dawno ustąpić ze stanowiska wraz ze swoją
          świta nierobów. A co do pytań kiedy ktoś był w DK to ja moge szczerze
          powiedzieć że ja jestem często jak na mieszkańca Włoszczowy i nie jestem
          zadowolony z funkcjonowania tej instytucji. Trzeba najpierw zobaczyć na własne
          oczy co się tam dzieje w ciągu zwykłego dnia pracy a dopiero bronić tych psełdo
          pracowników. Prosze sobie wyobrazić wieczne przyjmowanie w czasie pracy
          członków rodzin czy znaajomych w gościach i wielogodzinne picie kawy wraz z
          czytaniem tego forum. A co do festynu to dno i tyle, ale mam nadzieje że
          burmistrz się zainteresuje działaniem DK bo przecież nie może być taka sytuacja
          że że jedna pani jest niezastąpiona skoro nic nierobi.
      • kikos1 Re: Wciskanie kitu 28.05.07, 23:21
        a teraz kolego powinienes przeprosic...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=62931829
        ( sam nie mam dobrego zdania o DK we Włoszczowie predzej film sciagne z rapida
        albo galeria w kielcach nim zawita "kiedykolwiek" w tym kinie a nie po to jest
        sala kinowa by byla dla siebie samej )
    • p19451 Re: Wciskanie kitu 17.05.07, 13:58
      Mozna przecież zatrudnić pracowników na pół etetu skoro nie maja co robić.
      Ile kasy będzie rocznie w budżecie? napewno sporo.
    • kurak56 Re: Wciskanie kitu 17.05.07, 19:27
      przeczytajcie na stronie gminy włoszczowa zadane pytanie p.burmistrzowi przez
      ulala i odpowiedz p.burmistrza Odniosłem wrazenie ze wszystko jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka