Gość: Gownos IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 18:41 Mozna tez posluchac innych autorytetow i ich propozycji sklep-niezalezna.pl/dlaczego-warto-kupic-u-nas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boykotka Adam Michnik poleca książki 16.12.11, 19:02 A ja polecam : "Każdy szczyt ma swój Czubaszek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigmejazs2 Re: Adam Michnik poleca książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 21:21 Książka Czubaszek to literatura dla lumpelliberalow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumpenliberal Re: Adam Michnik poleca książki IP: *.merinet.pl 17.12.11, 00:25 ja jestem lumpenliberałem, chcesz w ryj ??? buhahahahaha nie bój sie .. nie skrzywdze cie .. nie jestem prawakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietus Adam Michnik poleca książki IP: *.nyc.clearwire-wmx.net 16.12.11, 19:06 "Książka zawsze nadaje się na gwiazdkowy prezent". No wlasnie - GWIAZDKOWY - peerelczykowska sloma wychodzi z butow redakcji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdor Re: Adam Michnik poleca książki IP: *.subscribers.sferia.net 16.12.11, 20:27 mało chłopcze wiesz i słoma wystaje, ale z twojej głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietus Re: Gwiazdka w GW IP: *.nyc.clearwire-wmx.net 17.12.11, 11:05 "mało chłopcze wiesz i słoma wystaje, ale z twojej głowy" - co do pierwszego stwierdzenia to jestem pod wrazeniem , dobitnie powiedziane, no i brzmisz Kolego jak nieprzymierzajac jakis autorytet moralny. A co do drugiego, to pozostajac z calym szacunkiem dla Twojej przenikliwosci i inteligencji musze Ci jednak powiedziec, ze co do slomy z mojej glowy to kompletnie sie mylisz - nie mam na niej nawet ni jednego wlosa. mietus Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Co, komunizm pięciogwiazdkowy ci idzie na nerwy? 16.12.11, 20:28 Gość portalu: mietus napisał(a): > "Książka zawsze nadaje się na gwiazdkowy prezent". No wlasnie - GWIAZDKOWY - pe > erelczykowska sloma wychodzi z butow redakcji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Adam Michnik poleca książki 17.12.11, 01:20 A jaka niby "sloma", jak nie peerelowska jeszcze moze wychodzic ? Wszyscy urodzeni, wychowywani, zyjacy w tym systemie maja cechy epoki, w ktorej zyli ! Oczywiste ? Nie dla wszystkich. Niektorzy "wynosza" sie poda .... Brak logiki i samokrytyki ! Polacy moze za 200 lat zmienia mentalnosc ? Chocisz kto wie, jezeli taka pani posel Fatyga zadaje idiotyczne pytanie,czy za 10 lat wyjdziemy z unii ? Mozna by powiedziec, ze nie widzialam tam ograniczonej osoby piastujacej w przeszlosci stanowisko misnistra spraw zagranicznych. To kabaret w wykonaniu niezbyt inteligentnych tworcow. No tak trudno wymagac wiecej od Pana J.K. Sam nie grzeszy inteligencjas. jezeli to cwaniactwem, matactwem etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietus Re: Gwiazdka u Michnika IP: *.nyc.clearwire-wmx.net 17.12.11, 11:38 mlodaemerytka napisała: > > A jaka niby "sloma", jak nie peerelowska jeszcze moze wychodzic ? - swiete slowa, w tym przypadku moze chodzic wylacznie o slome peerelowska! A tak dla przypomnienia pani emerytce; chodzi o to, ze za czasow sowieckich wbrew pani sugestiom ogromna wiekszosc Polakow obchodzila swieta Bozego Narodzenia. Niestety byli i tacy, ktorzy swietowali Gwiazdke (tym bystrzakom moze i rzeczywiscie potrzeba az 200 lat, zeby sie przestawic ??) Ciekawe czy GW bedzie wychodzilo przez 2 stulecia? ...uff! pozdrawiam mietus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Adam Michnik poleca książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 19:19 Wynoś się gnoju do swoich z promocją tego gówna Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Adam Michnik poleca książki 17.12.11, 01:23 Gość portalu: . napisał(a): > Wynoś się gnoju do swoich z promocją tego gówna -------------------------------------------------------- Mozna by zapytac "wachales" zamiast czytales" przy chasmskim slownictwie. Nic tylko na role wyslac goscia portalu Odpowiedz Link Zgłoś
ngi Re: Adam Michnik poleca książki 17.12.11, 19:19 nie pomyliło ci się z "goju"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: Jak Szechter poleca, to pewnie dobre IP: *.subscribers.sferia.net 16.12.11, 20:26 MIchnika propozycje nie dla kretynów! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Jak Szechter poleca, to pewnie dobre 17.12.11, 01:24 Gość portalu: swistak napisał(a): > MIchnika propozycje nie dla kretynów! -------------------------------------------------------------- bardzo sluszna uwaga, gratuluje refleksu i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Kundel jednak nie spi 16.12.11, 20:49 No coz, ja jestem cierpliwa i upierdliwa. Jeszcze raz zaproponuje ksiazke Bestie. Mordercy Polakow. Na okladce brat redaktora michnika hej-kto-polak.pl/wp/?p=25651 Książka Tadeusza M. Płużańskiego „Bestie. Mordercy Polaków” to kompendium wiedzy o terrorze komunistycznym w powojennej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Objaśnij nam jak zwykła ździra przeradza się... 16.12.11, 20:59 ...w antykomunistyczną antysemitkę. Objaśnij nam cały ten złożony mechanizm, wraz z dynamiką tego procesu... gownos napisał: > No coz, ja jestem cierpliwa i upierdliwa. Jeszcze raz zaproponuje ksiazke Besti > e. Mordercy Polakow. Na okladce brat redaktora michnika > > hej-kto-polak.pl/wp/?p=25651 > Książka Tadeusza M. Płużańskiego „Bestie. Mordercy Polaków” to komp > endium wiedzy o terrorze komunistycznym w powojennej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Re: Objaśnij nam jak zwykła ździra przeradza się. 16.12.11, 22:36 To bardzo proste. Wystarczy miec sumienie, rozum, umiec czytac i myslec logicznie. Ten film to rzut na gleboka wode. Jezeli nie otworzy ci oczow to nie wierze w twoje czlowieczenstwo. www.youtube.com/watch?v=lnB2CjJvuYk&feature=endscreen&NR= Potem sobie skojarz fakty i szperaj sam w internecie: prawda jest na klikniecie myszka www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/anita_gargas_otrzymala_nagrode_wolnosci_slowa_sdp_17644 Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Pisze się "oczy" nie "oczów" faszystowska ździro! 17.12.11, 17:52 ....a "filmy", jakie mnie polecasz, robi się dla prymitywnych analfabetów jak ty. Bo w "demokracji" oni rządzą, wychowani na takich śmieciach. Spoko, Chińczycy was nauczą rozumu... gownos napisał: > To bardzo proste. Wystarczy miec sumienie, rozum, umiec czytac i myslec logiczn > ie. > > Ten film to rzut na gleboka wode. Jezeli nie otworzy ci oczow to nie wierze w t > woje czlowieczenstwo. > > www.youtube.com/watch?v=lnB2CjJvuYk&feature=endscreen&NR= > Potem sobie skojarz fakty i szperaj sam w internecie: prawda jest na klikniecie > myszka > > www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/anita_gargas_otrzymala_nagrode_wolnosci_slowa_sdp_17644 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietus Re: Pisze się "oczy" nie "oczów" faszystowska źdz IP: *.nyc.clearwire-wmx.net 19.12.11, 08:57 Ho, ho, nieporzadki panuja w panstwie dunskim. Ksiaze hamletyzyje w kolejnych nudnawych esejach a ludek lewacki traci energie w emocjonalnych polajankach i uraganiu oponentom, zamiast zuzytkowac ja na na ...ruszanie z posad bryly swiata. W koncu Czerwony Sztandar z winiety GW zobowiazuje, nawet jesli jest wstydliwie skrecony do pozycji wertykalnej. A lzenie faszyzmem tez jest nie na miejscu - przecie to w gruncie rzeczy wyzsza forma socjalizmu, jego rozwiniete i dojrzale stadium. Nie wolno rowniez zapominac o przeszlosci Mussoliniego w partii socjalistycznej i wiernej fascynacji duce niejakim panem Uljanowem, w kregach wywrotowcow i terrorystow zwanym Leninem. Mietus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm To on umie czytać ??? IP: 188.141.66.* 16.12.11, 21:13 to on umie czytać? po poziomie tego co pisze wnoszę że jeśli umie to już na pewno bez zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: To on umie czytać ??? 16.12.11, 22:09 Oj, mizeria, drogi mm, mizeria straszliwa, nawet zdania sensownie sklecić nie potrafisz, a niszczysz Michnika słowem :D Ale pomijając wypowiadających się tu idiotów, zastanawia mnie, czy literatura zmyślona, ta, która nie opowiada o gó...e tego świata, nie jest już zupełnie w cenie? Czy poleć można jedynie książkę o rzeczach historycznych? Jeśli tak, to ja dziękuję za takie rekomendacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: To on umie czytać ??? IP: *.unknown.vectranet.pl 20.12.11, 10:53 Też się nad tym zastanawiałam i przypomniała sobie, co pisała Tokarczuk o mężczyznach, którzy w pewnym wieku przestają czytać powieści i przerzucają się na biografie i książki historyczne. Patrząc na te rekomendacje trudno się z nią nie zgodzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek A...akwizytorom dziękujemy! 17.12.11, 00:52 Agora prawdziwych POlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietus Re: gwiazdka w redakcji IP: *.nyc.clearwire-wmx.net 17.12.11, 11:20 "Prawackie, anytysemickie ścierwa oczywiście przylgnęły do wątku... Roślinki sie odwracaja do słońca, a parszywe antysemiskie prawaczki lgną do wątków poświeconych Michnikowi... ot taka socjologia" Obawiam sie, ze piszesz nie na temat. Mlodemu, wyksztalconemu i zapewne z wielkiego miasta, to po prostu nie uchodzi. mietus Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Adam Michnik poleca książki 17.12.11, 17:40 polecam dzisiejszą GAZETĘ POLSKĄ CODZIENNIE . Jest tam artykuł o Klichach i odwołaniu nagłym meteorologa Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Czy papier odpowiednio miękki . 17.12.11, 17:48 do zastosowania wiadomo gdzie/michnikus człowiek sformatowany Odpowiedz Link Zgłoś
pol_lop Re: Adam Michnik poleca książki 17.12.11, 19:23 i tym sposobem wiemy czego nie czytać. Dzięki Michnikowi wiemy też z czyimi opiniami warto się zapoznać Typy Michnika Nota bene Kisiel musi się przewracać w grobie, że Michnik przyrównał się do jego listy. Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Re: Adam Michnik poleca książki 17.12.11, 23:45 Polecam tez nowy film Towarzysz general idzie na wojne. NIe wiem, tez dlaczego dzieci michnika i wnuki ubekow musza rzucac obrazliwe slowa w stsounku osob, ktore uwazaja minchnika i komunistow za szkodnikow. Ja nie jestem ani prawicowy ani lewicowy - ja jestem za praca dla dobra wspolnego Polski i Polakow. wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-lukasza-warzechy/20006-lukasz-warzecha-koniec-mitu-wallenroda-czyli-zeszyciki-klasowego-kujona-do-konca-pozostal-spietym-prymusikiem Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin Jak to tak, Adam Michnik bez cenzury i indeksu ??? 18.12.11, 07:33 To nietypowe na GW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Adam Michnik poleca książki IP: 31.61.73.* 18.12.11, 12:14 > Prawackie, anytysemickie ścierwa oczywiście przylgnęły do wątku... > Roślinki sie odwracaja do słońca, a parszywe antysemiskie prawaczki lgną do wąt > ków poświeconych Michnikowi... oto lansowany w GW nowoczesny europejski dyskurs otwartości w pełnej krasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Adam Michnik poleca książki 19.12.11, 08:03 Wybieram denaturat (deklaracja partyjna) Na te pytania Adam Michnik nie odpowie Ciemny jak murzyn Uśmiechnięty i bystry rasista Niestety mój gust jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Adam Michnik poleca książki IP: *.unknown.vectranet.pl 20.12.11, 10:45 Panowie po czterdziestce przestają czytać powieści, a przerzucają się na biografie i książki historyczne. Smutne to! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Adam Michnik poleca książki 20.12.11, 11:32 Nieźle Adam Michnik sobie wytresował podwładnych. Co Michnik robi to ważne i ciekawe. Ten to musi być dopiero ważny i ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Jak zwykle naroiło się tu ultraprawicowej trzody.. 20.12.11, 12:10 GW niby nie czytają, ale chlew zrobić zawsze przylezą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * antysemityzm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.11, 12:59 „Poczucie wielkiej rany zadanej przez polskich antysemitów pozostało mu w sercu na całe życie, ale też zawsze wierzył - wbrew wszystkiemu - w demokratyczną, niepodległą i sprawiedliwą Polskę.” Więcej... wyborcza.pl/1,75968,10857841,Poldku__zegnaj_.html#ixzz1hGCqIoYL W Polsce nie ma antysemityzmu. Chyba, że występuje antysemityzm zmanipulowany przez chorych z nienawiści Żydów. Tacy nieszczęśliwi są ŻYDZI W POLSCE, a już najbardziej Ci, których jedynym celem w życiu jest walka z tradycją i kulturą Polską. I to nie tylko w kraju, który ich utrzymuje, ale też poza jego granicami. Polak walczy w uczciwej walce, bo wiara katolicka uczy GO uczciwości i do niej zobowiązuje. Dlatego często przegrywa. Rozumie, czym jest wolność, demokracja i sprawiedliwość. Żyd walczy podstępem i wyrafinowanym kłamstwem, wykorzystując nieświadomą słabość umysłową, brak wiedzy i kompetencji rządzących Polską. Potem usprawiedliwia się publicznie i wewnętrznie wobec siebie( uspokaja sumienie- taki mechanizm obronny), że to niby jest gnębiony i przecież musi jakoś się bronić. Interesujący sposób myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś