vtec2710
25.10.11, 22:14
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum.Chcialbym porady tych z Was ktorzy juz kupowali dom w czechach (gotówka,bez kredytu).
Upatrzylem kilka domow ktore mnie sie podobaja i obecnie dzwonie po agentach i probuje ustawic sie na wizyte w jednym terminie (mieszkam i pracuje w UK wiec chce wszystkie ustawic w malym odstepie czasu).Dwie z trzech agencji nie maja problemu, dosc szybko zgodzily sie na ustawienie wizyty.Trzecia zas spora agencja PROLUX ma wielki problem, nie posiadam czeskiego numeru kontaktowego ( po dwoch tygodniach, moich codziennych rozmow telefonicznych z roznymi paniami w tej firmie zostalem poinformowany ze chyba jestem niepowazny iz one beda dzwonic do mnie do anglii, zeby mnie poinformowac o terminie mozliwej "prohlidki".).Najgorsze jest to ze ze wszystkich domow ten ktory oni oferuja najbardziej mi odpowiada.
Pytanie moje jest proste jakie warunki musi spelnic cudzoziemiec aby kupic dom w CR?
Dzwoniac po roznych agencjach, zostalem tak zdezinformowany iz postanowilem zasiegnac wiedzy u zrodla, czyli tam gdzie moge poczytac doswiadczenia osob, ktore juz to przeszly.
Z gory dziekuje za pomocne odpowiedzi, i bardzo przepraszam za brak polskich znakow fonetycznych.