bz.basia Re: mój kot gryzie 23.02.04, 19:03 mój 4 miesięczny kot birmański gryzie po rękach i bynajmniej nie wynika to z agresji a z chęci zabawy, z tym że dla nas zabawne to nie jest bo zwyczajnie boli i nie możemy go oduczyć.Czy ktoś zna może sposób aby go od tego odzwyczaić? dodam że ma swoje zabawki,drapak itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysikluliczek Re: mój kot gryzie IP: 212.244.32.* 23.02.04, 19:09 Jak zacznie gryźć - przerywacie zabawę. Można przy tym krzyknąć Auu, posyczeć, prychnąć - tak jak koty. Jeśli jesteś zdesperowana można też delikatnie ugryźć np. w ucho;) Odpowiedz Link Zgłoś
bz.basia Re: mój kot gryzie 23.02.04, 19:34 dzięki, z "obrażaniem" się już próbowalam, to może jeszcze to prychanie i gryzienie ..Dzięki z rady,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: mój kot gryzie IP: *.we.client2.attbi.com 23.02.04, 21:00 pisalam o tym kilkakrotnie ale dam swoja rade jeszcze raz : kociak gryzie i prawdopodobnie sie od tego odzwyczai. Teraz , jesli trzeba zareagowac NATYCHMIASTOWO radze poslinic ( polizac) swoja reke - koty nie cierpia zapachu ludzkiej sliny. Mozna rowniez, jesli zabawa jest zaplanowana i "atak" przewidziany , posmarowac reke sokiem z cytryny o ile nie mamy juz zadrapan na rekach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: mój kot gryzie IP: *.chello.pl 24.02.04, 15:27 Najlepszym lekarstwem na gryzienie i drapanie jest sprawienie kotkowi towarzysza. Mam dwa koty w domu i wyżywają się między sobą. Przestałam być już głównym punktem gdzie można było wbić ząbki, albo pazurki. :)) Odpowiedz Link Zgłoś