Dodaj do ulubionych

mój kot gryzie

23.02.04, 19:00
Obserwuj wątek
    • bz.basia Re: mój kot gryzie 23.02.04, 19:03
      mój 4 miesięczny kot birmański gryzie po rękach i bynajmniej nie wynika to z
      agresji a z chęci zabawy, z tym że dla nas zabawne to nie jest bo zwyczajnie
      boli i nie możemy go oduczyć.Czy ktoś zna może sposób aby go od tego
      odzwyczaić? dodam że ma swoje zabawki,drapak itp.
      • Gość: mysikluliczek Re: mój kot gryzie IP: 212.244.32.* 23.02.04, 19:09
        Jak zacznie gryźć - przerywacie zabawę. Można przy tym krzyknąć Auu, posyczeć,
        prychnąć - tak jak koty. Jeśli jesteś zdesperowana można też delikatnie ugryźć
        np. w ucho;)
        • bz.basia Re: mój kot gryzie 23.02.04, 19:34
          dzięki, z "obrażaniem" się już próbowalam, to może jeszcze to prychanie i
          gryzienie ..Dzięki z rady,pozdrawiam
          • Gość: kluba1 Re: mój kot gryzie IP: *.we.client2.attbi.com 23.02.04, 21:00
            pisalam o tym kilkakrotnie ale dam swoja rade jeszcze raz : kociak gryzie i
            prawdopodobnie sie od tego odzwyczai. Teraz , jesli trzeba zareagowac
            NATYCHMIASTOWO radze poslinic ( polizac) swoja reke - koty nie cierpia zapachu
            ludzkiej sliny. Mozna rowniez, jesli zabawa jest zaplanowana i "atak"
            przewidziany , posmarowac reke sokiem z cytryny o ile nie mamy juz zadrapan na
            rekach .
      • Gość: Marta Re: mój kot gryzie IP: *.chello.pl 24.02.04, 15:27
        Najlepszym lekarstwem na gryzienie i drapanie jest sprawienie kotkowi
        towarzysza. Mam dwa koty w domu i wyżywają się między sobą. Przestałam być już
        głównym punktem gdzie można było wbić ząbki, albo pazurki. :))
        • neeki Re: mój kot gryzie 24.02.04, 16:11
          popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka