Dodaj do ulubionych

Kupię/przygarnę małego kotka

26.04.04, 11:51
Bardzo mi zależy.Moi dziadkowie w piątek obchodzą rocznicę (ale nie powiem
którą :-)) ślubu.Pomyślałam, że pięknym prezentem będzie mały kotek.Jeśli
słyszeliście coś na temat kotków (do wydania) to dajcie znać.
p.s. okolice Katowic

Pozdrawiam serdecznie
Lena
Obserwuj wątek
    • kociak.23 Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 12:10
      kilka linków nizej jest czrna kotka do wzięcia :-)
      • lena_zienkiewicz Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 12:27
        kociak.23 napisała:

> kilka linków nizej jest czrna kotka do wzięcia :-)

Już rozmawiałam z tym chłopakiem, niestety miasto-Warszawa :-(
    • Gość: miki Re: Kupię/przygarnę małego kotka IP: *.icenter.pl 26.04.04, 12:19
      Lena, sorry, że tak z innej beczki ale czy jesteś pewna, że oni będą chcieli
      taki prezent? A jeśli się okaże, że nie to co zrobisz z kotkiem?
      Myślę, że dawanie zwierząt na prezent nie jest dobrym pomysłem chyba, że osoba,
      która ma być obdarowana wie, że dostanie zwierzaka i pragnie go

• lena_zienkiewicz Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 12:29
        Baaaaaaaaaardzo by chcieli.W zeszłą sobotę miałam zaadoptować dwuletnią syjamkę
        (kilka linków niżej), ale koleżanka mnie wyprzedziła.Uprzedziłam dziadków, że
        będą mieli kotka.Teraz się do mnie dziadek nie odzywa....
        • fritzek Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 13:41
          wszystkich namawiasz na zaadoptowanie zwierzęcia ze schronu a jak chodzi o
          interes własny (w tym przypadku twojej rodziny) idziesz po najmniejszej lini
          oporu: 'kupię/przygarnę'.
          • lena_zienkiewicz Re: Do szpiega fritzek 26.04.04, 13:52
            Cześć szpiegu, widzę, że trochę czasu zajęła ci odpowiedź na mój post haha.Poza
            tym jest denna i nie udało ci się mnie obrazić, tylko rozśmieszyć.Mam dla
            ciebie propozycję:zajmij się pracą, czymkolwiek a nie ciągłym szpiegowanie na
            forum, bo powoli staje się to uciążliwe.

A co do mojego wątku to mam tylko jedną uwagę:ODWAL SIĘ I NIE ODPISUJ, BO NIE
            POTRZEBUJĘ TWOICH CHORYCH RAD.
            • fritzek Re: Do szpiega fritzek 26.04.04, 14:09
              lena_zienkiewicz napisała:

nie udało ci się mnie obrazić, tylko rozśmieszyć
              -to się cieszę,bo uśmiech chyba nieczęsto gości na twojej twarzy

.Mam dla
              > ciebie propozycję:zajmij się pracą, czymkolwiek a nie ciągłym szpiegowanie na
              > forum, bo powoli staje się to uciążliwe.
              -nie mam przymusu 'zajmowania sie pracą,czynkolwiek',to raz,a dwa czytanie
              wątków i wygłaszanie opinii uważasz za szpiegowanie i niedogodną uciążliwość-
              wstaw sobie filtr i nie czytaj moich postów.
              >
              > A co do mojego wątku to mam tylko jedną uwagę:ODWAL SIĘ I NIE ODPISUJ, BO NIE
              > POTRZEBUJĘ TWOICH CHORYCH RAD.
              -wątek jest przez ciebie założony ale na publicznym forum.skoro nie
              potrzebujesz 'rad'(ja ci coś poradziłam w mojej wypowiedzi?!) to ich nie czytaj.

szkoda,że uśmiech który u ciebie wywołał mój post tak szybko zmienił się w
              grymas wściekłości...
              • lena_zienkiewicz Re: Do szpiega fritzek 26.04.04, 14:13
                > -to się cieszę,bo uśmiech chyba nieczęsto gości na twojej twarzy

Sory, ale w rzeczywistości też mnie
                śledzisz????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                ??????????????????????????????????????????????????????????????????

Zaczynam się bać
          • Gość: monikaM Re: Kupię/przygarnę małego kotka IP: 81.219.117.* 26.04.04, 13:54
            Wiesz zastanów się. To są starsi ludzie, po 78 lat. Kotki ze schroniska mają
            prawo do miłości, ale duże ryzyko, że chorują. Tutaj mamy do dyspozycji
            schroniska w bardzo złym stanie. Ja miałam kota ze schroniska z Milowic i umarł
            mi po 3 dniach. Po tym jak zmarła mi moja ukochana kotka i szukałam drugiego,
            pytałam po schroniskach i pani mi powiedziała, że mają problem z kociętami -
            one im umierają.
            Nie wydaje mi się aby było mopralnie ujemne wzięcie kota od kogoś. takiemu kotu
            oszczędza się schronisko, lub niepewny los.
            • lena_zienkiewicz Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 14:12
              Monika, błagam nie wdawaj się w dyskusję z fritzkiem, to nie ma sensu.A tak
              poza tym, to dlaczego tak bardzo postarzasz moich dziadków??
              • Gość: miki Re: Kupię/przygarnę małego kotka IP: *.icenter.pl 26.04.04, 14:25
                Lena zobacz na www.forum.miau.pl tam coraz więcej maluchów się pojawia z apelem
                o pomoc...
            • fritzek Re: Kupię/przygarnę małego kotka-do monikiM 26.04.04, 14:16
              Gość portalu: monikaM napisał(a):

> Wiesz zastanów się. To są starsi ludzie, po 78 lat.
              -a czy ktoś napisał,że chodzi o ludzi w tak podeszłym wieku?

> Nie wydaje mi się aby było mopralnie ujemne wzięcie kota od kogoś.
              -pewnie,że nie!a poza tym to czy ja napisałam cokolwiek o moralności?
              • Gość: monikaM Re: Kupię/przygarnę małego kotka-do monikiM IP: 81.219.117.* 26.04.04, 14:29
                Lena pisała że to dziadkowie, więc nie młodzi ludzie. No i 78 to jeszcze nie
                taki podeszły wiek :)
                Fritzek mam inne pytanie jeśli zechcesz odpowiedzieć, Ale na wątku o kotce
                syjamskiej. W końcu masz koty, trochę napewno o nich wiesz, a mało się dzielisz
                swoją wiedzą. Mnie ona mogłaby pomóc. No zresztą, jak uważasz. Pytanie będzie
                do Ciebie i innych.
                • fritzek Re: Kupię/przygarnę małego kotka-do monikiM 26.04.04, 14:41
                  w wątku o kotce syjamskiej to akurat sporo się naudzielałam.
                  oczywiście jeżeli będę kompetentna w dziedzinie,która cię interesuje, to
                  postaram odpowiedzieć się na twoje pytanko w jak najbardziej wyczerpujący
                  sposób.
                  jak ja lubię jak się czyta to co jest napisane a nie to co chce się przeczytać.

p.s. a na temat leny,jej kultury wypowiedzi,stosunku do adwersarzy itd. nie
                  chce mi się już pisać...
                  • lena_zienkiewicz Re: Kupię/przygarnę małego kotka-do monikiM 26.04.04, 14:44
                    > p.s. a na temat leny,jej kultury wypowiedzi,stosunku do adwersarzy itd. nie
                    > chce mi się już pisać...

Niby się nie chce pisać, ale cały czas się pisze.......

Kiedy skończysz?Daj wcześniej znać, bo niestety może nie być dostrzegane haha
    • mar.gajko Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 14:50
      Kraków za daleko? Jak nie to mogę coś do piątku "znaleźć". W sobotę wydałąm
      śliczną b.-cz. koteczkę. Sama rozkosz. Teraz mam ale zupełne maluchy (z kotką -
      jeszce ślepe) ale do piątku to wiele może się jeszcze zdarzyć. Jak napiszesz
      czy dojedziesz do Krakowa to będę pytać. Mariola
      • lena_zienkiewicz Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 14:57
        Mariola, dziękuję bardzo, jesteś naprawdę kochana.
        Właśnie umówiłam się z chłopakiem dzisiaj na godzinę 18 w Jaworznie.Ma do
        wydania kotka 7-8 tygodniowego, mieszaniec persa z norweskim leśnym.Strasznie
        się denerwuję, nie mogę się już doczekać.Powiedziała, że jak mi się nie
        spodoba, to go nie wezmę i tyle.Ale ja to się czegoś innego obawiam-że tak
        bardzo mi się spodoba, że zostawię go sobie.Jak myślisz, będzie chyba śliczny,
        prawda?
        • mar.gajko Re: Kupię/przygarnę małego kotka 26.04.04, 15:05
          HA, będzie przepiękny, kochany słodki cudny mięciutki mruczący rozkoszny, albo
          bardziej. Na pewno bardziej!
          Ja też mam wielkie bóle przy oddawaniu - ale miałabym ich już z 500 - a tego
          ani metraż ani kieszeń nie zniesie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka