Dodaj do ulubionych

Menu dla 7 tygodniowego kocurka-kto mi pomoże?

05.05.04, 14:40
Witam,
Chcę się zastosować do rad i podpowiedzi doświadczonych w tej kwestii.
Część rad z mojego wątku o krwi w kale kociaka oczywiście zastosuję, ale może
ktoś mi pomoże ustalić jakiś konkretny program żywieniowy? Proszę włączcie do
niego suchą karmę Royal Canin Baby Cat 34, bo Teofil ją bardzo lubi.
Czekam na wasze wskazówki,
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • mar.gajko Re: Menu dla 7 tygodniowego kocurka-kto mi pomoże 05.05.04, 16:21
      Pewnie będą sprzeciwy co do suchej karmy, ale ona właśnie, Babycat ratowała
      mnie nie jednokrotnie. One ją uwielbiają i to naprawdę niekiepska karma. Dodaj
      do tego trochę mięska (kurze, wołowe). Ja daję gotowane. Inni wola surowe. Ja
      boję się pierwotniaków i innych "atrakcji" w surowym mięsie. Biały serek. Taki
      zwykły. Bez śmietanki. Żółteczko z jajka - nie za dużo. Trochę gotowanej rybki -
      na razie nie wędzonej. Pewnie będzie jeszce dużo innych rad. Ja tak karmię jak
      mi się co trafi "maleńkiego". Powodzenia.
    • Gość: mArLa Re: Menu dla 7 tygodniowego kocurka-kto mi pomoże IP: *.chello.pl 05.05.04, 17:47
      Małe koty powinny otrzymywać suchy lub wilgotny pokarm, który specjalnie dla
      nich został wyprodukowany. Pożywienie takie zaspakaja wyjątkowo duże potrzeby
      energetyczne i odżywcze młodego organizmu. Przez pierwszy rok życia należy
      kociętom pozostawić całkowitą swobodę w decydowaniu o ilości zjadanego
      pożywienia. W kocich miskach stale powinien znajdować się suchy pokarm.
      Natomiast jedzenie z puszek podajemy kilka razy dziennie w niewielkich
      porcjach. Jeśli zamierzamy karmić kota wyłącznie wilgotnym pokarmem, musimy
      pamiętać o krótkim okresie przydatności do spożycia takiej żywności, która
      zazwyczaj pozbawiona jest konserwantów i pozostawiona w misce na dłużej niż 24
      godziny ulega zepsuciu. Organizm kociaka ze względu na mały żołądek nie jest w
      stanie jednorazowo przyjąć dużej ilości pokarmu. Jeżeli więc zależy nam na tym,
      aby zwierzę otrzymywało świeże pożywienie, musimy wielokrotnie w ciągu dnia
      podawać je w małych porcjach.

TO JEST PORADA ZE STRONKI O ZYWIENIU KOTÓW, MOZE SIE PRZYDA :)
      POZDRAWIAM
      • Gość: gosia Re: Menu dla 7 tygodniowego kocurka-kto mi pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 18:03
        gotowany kurczak, ewentualnie duszony ale duszony to jak już będzie trochę
        większy
        gotowana rybka
        gotowane mięso wołowe oraz cielęcina
        biały serek zwykły
        może być wiejski
        mleko dla juniora ze sklepu dla zwierząt
        ewentualnie zwykłe krowie rozcięńczone z wodą
        mleko jezeli nie ma alergii na nie i nie bedzie miał rozstroju zołądka
        sucha karma - dla juniora, babycat
        oczywiscie woda
        mozesz tez warzywa np. gotowaną marchewkę wymieszaną z kurczakiem
        zółtko jaja gotowane

miesa surowego nie powinno sie podawac raczej, a jezeli juz to mieso to musi
        byc przemrozone przez kilka dni a dopiero potem rozmrozone, spazone i podawane
        do tego wszyskie gotowe karmy dla juniora, royal canin, animonda np. dla
        maleńst, moze tez lam, friskas itd itp

• ouioui oki - rady 06.05.04, 19:11
      dodatkowo jeszcze saszetki dla malych kociat ale bron boze whiskas!
      najlepiej Animode dla kociat jest w niej solidna porcja mieska, i hillsa dla
      kociat.
      Zolteczko tez, bialka troszeczke ale ugotowanego, bo surowe jest trujace.
      Do 10 tyg.dawaj surowego indyka z podudzi, bo ma duzo bialka i zapewnia szybki
      wzrost.Potem prejdz na wolowinke. Sucha Royal Canin i Hillsa.
      Nie zapominaj o witaminkach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka