Dodaj do ulubionych

slepa milosc!!

IP: 217.144.243.* 08.09.04, 18:03
polecam tym wszystkim nadwrazliwym milosnikom wszelkiego stworzenia

Kraj
PAP, MD /2004-09-08 14:31:00

Psy rozszarpały 4-tygodniowe niemowlę

4-tygodniowe niemowlę zostało rozszarpane przez trzy psy w miejscowości
Brzeszcze (Małopolska, pow. Oświęcim). Matka dziecka w tym czasie wyszła na
kilkanaście minut z domu - poinformowała PAP Katarzyna Padło z zespołu
prasowego małopolskiej policji.

Do tragedii doszło w mieszkaniu, w którym 22-letnia matka opiekowała się 4-
tygodniowym dzieckiem. Jak poinformowała później policję, musiała na
kilkanaście minut opuścić mieszkanie. Gdy wróciła, na wersalce znalazła
rozszarpane zwłoki dziecka.

Przebywające w mieszkaniu trzy psy rasy owczarek niemiecki - dwa roczne i
półroczna suka - wyciągnęły dziecko z wózka i zaatakowały. Nieznana jest
przyczyna takiego zachowania psów.

Okoliczności zdarzenia ustala policja pod nadzorem prokuratury. Matce
udzielił pomocy policyjny psycholog.

Obserwuj wątek
    • Gość: magggie Re: slepa milosc!! IP: 80.72.34.* 08.09.04, 18:54
      Jaka matka zostawia niemowlę samo w domu na kilkanaście minut? Jak w ogóle
      można zostawić dziecko samo w domu????!!!! Czy nad tym do cholery nikt się nie
      zastanawia? Jakim bezmyślnym wałem trzeba być, żeby wpaść na tak genialny
      pomysł? Ta bezmózga kreatura powinna zostać ukarana za spowodowanie śmierci
      dziecka! Kretynka!

Swoją drogą - jestem ciekawa co spowodowało takie zachowanie psów. Nie jestem
      znawcą rasy, ale owczarki niemieckie chyba nie należą do agresywnych... Coś
      musiało się z tymi psami stać niedobrego, że zaatakowały niemowlę! Albo miały
      spaczoną psychikę, albo sama nie wiem... To okropne co się stało! Nigdy nie
      wpadłabym na pomysł, żeby dziecko zostawić samo z psem w domu!
      • Gość: VIP-1 Re: slepa milosc!! IP: *.cwshs.com 08.09.04, 19:00
        Gość portalu: magggie napisał(a):

> wpadłabym na pomysł, żeby dziecko zostawić samo z psem w domu!
        tutaj sie nie zgadzam
        normalnie psy beda dziecka bronic
        a co do tego zajscia to nabieram podejrzen
        ze debilka mogla to celowo zrobic
        • Gość: magggie Re: slepa milosc!! IP: *.energis.pl 09.09.04, 09:35
          Ja też przez chwile pomyślałam, że ona mogła to celowo zrobić. Ale jakos nie
          chce mi się wierzyć...
    • Gość: J. Kerry Re: slepa milosc!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 18:57
      Dziwna ta kobieta, faktycznie. Zostawiła 4tygodniowe dziecko bez opieki.
      Czy to się nazywa ślepa miłość? Ludzie, jak się decydujecie na dzieci, to
      miejcie odrobinę odpowiedzialności. Nie macie dla nich czasu, to dajcie sobie
      spokój. Najgorsze, że teraz jeden z drugim na psy będzie narzekać. Które są
      raczej tutaj ofiarami, niestety.
      • Gość: VIP-1 Re: slepa milosc!! IP: *.cwshs.com 08.09.04, 19:02
        psy moze i nie zawinily
        ale zawinil brak kontroli
        nad tym kto i jakie psy posiada
        w cywilizowanym kraju jest to troche kontrolowane
        a w Polsce? wolna amerykanka
        psychol chce amstafa, to go ma
        drugi psychol chce kaukaza to go ma
        itd.
        • Gość: J. Kerry Re: slepa milosc!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 19:05
          Każdego psa można zaniedbać wychowawczo, niestety. Moim zdaniem najgorsze pod
          tym względem są jamniki. Przez kilkanaście minut nawet jamnik rozszarpałby
          4tygodniowe niemowlę.
    • Gość: antypojeb Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:15
      I jak to się ma do deklaracji, że "znam moją sunię i ona na pewno nigdy by
      nikogo nei skrzywidziła"? A co to za pierdy, że nie wolno zostawiać dzieci
      samych z psem? Przecież tu co drugi się chwali, że "mój dżeki jest bardzo
      opiekuńczy dla naszego bobaska"? A ilu rodziców każe dzieciakom wyprowadzać psy
      często większe od nich?
      • lena_zienkiewicz Re: slepa milosc!! 09.09.04, 08:35
        Gość portalu: antypojeb napisał(a):

> I jak to się ma do deklaracji, że "znam moją sunię i ona na pewno nigdy by
        > nikogo nei skrzywidziła"? A co to za pierdy, że nie wolno zostawiać dzieci
        > samych z psem? Przecież tu co drugi się chwali, że "mój dżeki jest bardzo
        > opiekuńczy dla naszego bobaska"? A ilu rodziców każe dzieciakom wyprowadzać
        psy
        >
        > często większe od nich?

Moje dziecko od drugiego roku życia wychowuje się z psem.Kiedy idę do pracy-
        córka (o ile nie jest w przedszkolu) zostaje sama z psem w domu (oczywiście nie
        na cały dzień).Wyprowadza psa na dwór... dodam , że pies rasy bokser.
      • Gość: hanka Re: slepa milosc!! IP: *.ichf.edu.pl 09.09.04, 10:08
        MOja suka dobermanka nascie lat temu pomagała w wychowaniu moich dzieci ,
        pilnowala ,pierwsza na zakrecie do pokoju w którym płakały, woziła na sankach ,
        nieraz jadły z jej miski i spaly w jej posłaniu podczas zabaw .Wyrośli na
        zdrowych starych chłopów . Zaznaczam ze suka była ostra nie lubiła obcych
        dzieci - ale jak urodziłam moje traktowala jak swoje - dziwne zeby psy zrobiły
        dziecku (ktore nie ciagneło za uszy , nie wsadzało palca w oko, nie ugryzło ,
        nie waliło po łbie zabawka ) taka krzywde . Nie znamy szczegołow tylko efekt
        końcowy , a szkoda bo takie przypadki okazuje sie czesto wcale nie sa bez
        przyczyny . Moze zaczęło płakać , zainteresowane chciały zobaczyć , wypadlo z
        wozka gdyby był jeden moze skończyłoby sie tylko lizaniem , a tak moze zaczęły
        sie kłocić miedzy soba , moze .... moze ..nic nie wiemy ale na pewno dziwne to
        zakończenie . Co innego pies na łancuchu , chowany ostro .. ale w
        domu ..dziwne
    • Gość: mam-onka Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:16
      Że matka debilka to jasne. Ale psy w tym wieku toż to niezrównoważone
      nastolatki. Jeszcze dzieciuchy, które same uczą się świata. A skrzeczące jak kot
      niemowle to może nowa niezła zabawka o którą warto powalczyć.
      Jak się ma psa to trzeba coś wiedzieć o jego psychce i instynktach. Nawet u
      tych modziutkich i milutkich.
      Właścicielka owczarka niemieckiego
    • captroy Re: slepa milosc!! 08.09.04, 19:29
      moze sie naraze co niektorym hodowca ,ale wali mnie to.W tej calej zaslepionej
      milosci do czworonoga zatraca sie nasza czujnosc.Poblazamy warkniecia,nawet
      ugryzienia.Wybaczamy w imie czego?,ze wzielismy psa do domu i teraz sie nam tak
      odplaca?.Zaczynam miec odruch wymiotny na stwierdzenie,ze za wszystko winien
      jest wlasciciel.Po czesci napewno,ale sa psy ktore z natury sa niebezpieczne i
      ich agresja jest na stand-by-u.W oczekiwaniu kiedy moga jej uzyc.Poza tym
      czesto mam wrazenie,ze dla niektorych wlascicieli caly swiat musi sie krecic
      wokol ich zwierzat.Nie odwrotnie ,gdzie pies powinien byc tylko dodatkiem do
      naszego zycia i sluzyc okreslonym cela.Czesto tacy ludzie juz nie potrafia o
      niczym innym paplac jak tylko o swoich podopiecznych.Lubie zwierzaki,jeden z
      moich psow jest bardzo chory i wydaje mase forsy aby go ratowac poki
      mozna.Kiedy wet stwierdzi,ze nic nie mozna juz zrobic ,poprostu go uspie.To tez
      jest milosc....
      • Gość: wbx Re: slepa milosc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:43
        Owczarki wcale nie należą do łagodnych, owszem mogą lubić dzieci lub też nie.
        Dlaczego? Przyczyn może być kilka np to, że wrzeszczące dziecko może i
        człowieka wyprowadzić z równowagi a co dopiero psa, istotę mniej rozumną. Sama
        mam owczarka niemieckiego i on też nie lubi dzieci. I co? Poprostu pilnuje go.
        A jak ktoś ma takie pilne sprawy, że musi wyjść i nie może zabrać dziecka to po
        co je ma???
        • Gość: VlP-1 Re: slepa milosc!! IP: 217.144.243.* 08.09.04, 19:51
          wpadłabym na pomysł, żeby dziecko zostawić samo z psem w domu!
          tutaj sie nie zgadzam
          normalnie psy beda dziecka bronic
          a co do tego zajscia to nabieram podejrzen
          ze debilka mogla to celowo zrobic
        • Gość: mamonka Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:10
          Do jasnej cholery pies to tylko zwierzę. Trzy młode psy to już napewno stado, a
          stado rządzi się swoimi prawami, zwłaszcza gdy nie ma przewodnika.
          Ludzie biorą psa, a wychowanie odkładają na później, gdy będzie on już
          starszy i mądrzejszy. Zwierzę należy wychowywać od pierwszego dnia pobytu w
          domu, a do tego należy być absolutnie konsekwentnym w swoich poczynaniach.
          Jeżeli już czegoś zakazujemy to bądźmy zawsze nieugięci. To popłaca.
      • Gość: Bora Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:08
        Jestem zwariowana psiara ,od zawsze u mnie w domu byl pies ukochany ,
        rozpieszczony , do ktorego mialam pelne zaufanie ...
        gdy pojawilo sie dziecko , pies mogl sie z nim bawic pod nasza kontrola ,
        powoli zostal przesuniety na drugi plan ( mam nadzieje , ze bezstresowo ), ale
        nigdy , mimo zaufania , nie zostawilam psa razem z dzieckiem w jednym
        pomieszczeniu .
        my nie myslimy tak jak zwierzeta i nie jestesmy w stanie przewidziec , co
        takiemu nawet najukochanszemu psu strzeli do glowy . a wtedy pretensje mozna
        miec juz tylko do siebie .
    • magda_ag Re: slepa milosc!! 08.09.04, 21:32
      Dla rownowagi ,co oczywiscie nie zminia faktu, ze doszło do tragedii i nic nie
      usprawiedliwia bezmyslnosci.

kilkanaście minut opuścić mieszkanie. Po powrocie znalazła zwłoki dziecka.

Przebywające w mieszkaniu trzy owczarki niemieckie, dwa 14-miesięczne i jeden
      trzyletni, wyciągnęły dziecko z wózka. Prawdopodobnie chciały się pobawić
      turlając dziecko po podłodze. Na ciele niemowlęcia nie znaleziono śladów
      ugryzień, śmierć nastąpiła zapewne po uderzeniu głową podczas upadku z wózka.
      • Gość: gosc Re: slepa milosc!! IP: 217.144.243.* 08.09.04, 23:46
        no i wszystko jest w porzadku prawda?
      • Gość: magnezia Re: slepa milosc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:28
        dlaczego więc SE pisze, że dziecko zostało zagryzione??? To kłamstwo!!!
        • albert.flasz Re: slepa milosc!! 09.09.04, 08:36
          Już Ci tłumaczę: szmatławce żyją z sensacji, im bardziej prymitywnych - tym
          lepiej, bo wiecej ludzi to przeczyta. Jeśli sensacji w danym dniu brakuje -
          trzeba je stworzyć, najlepiej "odgrzewajac" stare, wypróbowane tematy. Jeśli
          natomiast sensacja jest za mało sensacyjna - trzeba ją
          odpowiednio "podrasować". Proste jak budowa cepa, dlatego właśnie nie czytam
          szmatławców.
          pzdr
          • albert.flasz Re: PS 09.09.04, 08:42
            Mój syn, gdy miał kilka tygodni SAM, bez niczyjej pomocy również wypadł z
            wózka: psa jeszcze wtedy nie mieliśmy, żona była obok - w kuchni... Na
            szczęście nic mu sie nie stało ale, jak widać - wypadki po prostu czasem się
            zdarzają.
            • Gość: magnezia Re: PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:20
              masz rację, szkoda, że ludzie dają się nabrac na takie idiotyzmy... to niszczy
              wizerunek psa-przyjaciela...
      • Gość: sol_bianca Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:50
        Proszę, podaj źródło cytatu.
    • marta_i_koty Re: slepa milosc!! 08.09.04, 23:57
      Tak się niestety zwykle dzieje, że za winy ludzi odpowiadają zwierzaki. Moja
      suczka była bardzo malutka i kochana, ale nie zostawiałam jej samej z małym
      synkiem, bo była o niego zazdrosna i nie lubiła go, więc nie mogłam
      przewidzieć, czy korzystając z okazji nie zechce go dziabnąć. Może tutaj też
      chodziło o zazdrość? Może psy były nie najlepiej traktowane? Tego się nie
      dowiemy, tym bardziej, że nie było świadków, więc tak naprawdę nie wiadomo
      nic...
      • captroy Re: slepa milosc!! 09.09.04, 00:02
        Wiadomo o lekkomyslnosci ludzi.Wiem,ze ta kobieta przezywa dramat,jednakze
        jakos na razie trudno mi ja usprawiedliwiac.
        • Gość: magdalena Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:26
          sama miałam jamnika przez 14 lat. uważam, że one, yorki i inne małe psy
          potrafią znacznie częściej zaatakować psa większego niż inne duże psy. są
          krewkie, bitne itd. znajomy amstaff został zaatakowany przez jamnika właśnie.
          Na szczęście chyba wiedział jaka ma siłę i nawet nie zareagował. Z każdego psa
          mozna zrobić bandytę - nawet z małego. a TV karmi nas opowieściami o mordercach
          dobermanach, rottweilerach itd. Dlaczego nie pokażą jamnika, który rzuca się na
          dziecko, czy dlatego, że łatwiej takiego kopnąć w obronie?

Duże psy swoimi gabarytami budzą strach, ale nie zawsze uzasadniony. Labrador
          jest duży, ale rasa ta wybitnie służy pomocy ludzkiej, itd... dlatego nie
          zawsze opowieści z gazet wyglądają tak jak pokazuje to życie.
          • Gość: gosc Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: 217.144.243.* 09.09.04, 09:12
            nie spotkalem sie jednak z informacja,ze jamnik zagryzl dziecko,york rozszarpal
            staruszke a ratlerek Kowalskiego odgryzl mu reke
            • Gość: magdalena Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:22
              a gdzie znalazłeś info, że wilki zagryzły tego bobasa??? przecież nie było
              śladów zębów...
              • Gość: gosc Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: 217.144.243.* 09.09.04, 09:25
                Poczytaj dzisiejsza prase.Malo tego ,ze zagryzluy to czesciowo zjadly.
                • Gość: magdalena Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:27
                  jaka prasę masz na myśli? Fakt, czy SE?
                  • Gość: gosc Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: 217.144.243.* 09.09.04, 09:29
                    pozdrawiam,zal mi panienki
                    • Gość: magdalena Re: slepa milosc!! - o jamnikach i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:32
                      vice versa
                      • Gość: gosc poczytaj paniusiu IP: 217.144.243.* 09.09.04, 09:42
                        Psy rozszarpały niemowlę
                        08.09.2004 14:38 (aktualizacja 16:00)
                        4-tygodniowe niemowlę zostało rozszarpane przez trzy psy w miejscowości
                        Brzeszcze (Małopolska, pow. Oświęcim). Matka dziecka w tym czasie wyszła na
                        kilkanaście minut z domu.

tygodniowym dzieckiem. - Jak poinformowała później policję, musiała na
                        rozszarpane zwłoki dziecka - powiedziała Katarzyna Padło z zespołu prasowego
                        małopolskiej policji.

półroczna suka - wyciągnęły dziecko z wózka i zaatakowały. Nieznana jest

Okoliczności zdarzenia ustala policja pod nadzorem prokuratury. Matce udzielił
                        pomocy policyjny psycholog.

(PAP)
                        • Gość: magdalena Re: poczytaj paniusiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:49
                          jasne...
    • Gość: magggie Re: slepa milosc!! IP: *.energis.pl 09.09.04, 09:43
      Nic nie zwróci zycia temu dziecku. A ta durna baba, która zostawiła niemowlę
      samo w domu powinna trafić do pierdla za morderstwo. Bo to jest JEJ wina. Z
      dwóch przyczyn. 1 zostawiła niemowlę bez opieki, 2 zotawiła niemowlę z trzema
      dorastającymi psami - toż to bobma z opóźnionym zapłonem!
      • kobbieta Re: slepa milosc!! 09.09.04, 10:55
        ona to celowo zrobila, nawet pewnie je szczula na dziecko.
        Nie chciala dziecka i w ten sposob sie jego pozbyla. Nawet moze to uknula ze
        swoim kochasiem.
        • Gość: mamonka Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:13
          Kobbieto, może tobie to by wpadło do łepetyny, ale nie sądż innych po sobie.
        • Gość: magggie Re: slepa milosc!! IP: *.energis.pl 09.09.04, 11:13
          Nie wiemy jak było. To wszsytko są tylko przypuszczenia. I wątpię, abyśmy
          prawdy dowiedzieli się od niej...
        • Gość: mamonka Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:27

>Do tragedii doszło w mieszkaniu, w którym 22-letnia matka opiekowała się 4-
          rozszarpane zwłoki dziecka.

półroczna suka - wyciągnęły dziecko z wózka i zaatakowały. >

Słuchajcie jedna rzecz mnie w tym tekście zastanawia, a może tylko
          niedoczytałam!! Gdy ona wychodziła to czy te psy już tam były???
          Czy zastała je dopiero po powrocie? To zmieniałoby postać rzeczy.!!!

• alcoola Re: slepa milosc!! 09.09.04, 11:17
      Też uważam, że te wieści o "rozszarpaniu" to typowe ubarwianie zdarzeń przez
      szmatławce w rodzaju Faktu czy SE. Przeczytajcie tutaj:

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2274920.html
      I to jest bardziej prawdopodobne - jak tutaj już ktoś pisał to są bardzo młode
      psy, w dodatku były we trójkę, po prostu chciały pobawić się i poszaleć, to
      tylko psy i nie zdają sobie sprawy, że dziecka nie można wyszarpnąć z wózka,bo
      mu się coś stanie, zastanówcie się ludzie!
      Może złe porównanie, ale moja młoda suka kiedyś mało mi nie zadusiła kota, a
      nie było w tym żadnej agresji - ona go uwielbiała i po prostu tak się z nim
      bawiła!
      Natomiast lekkomyślność i nieodpowiedzialność matki jest porażająca.
    • Gość: Flora Re: slepa milosc!! IP: 213.25.91.* 09.09.04, 12:26
      Gość portalu: gosc napisał(a):

> polecam tym wszystkim nadwrazliwym milosnikom wszelkiego stworzenia
      Psy rozszarpały 4-tygodniowe niemowlę

a jak ja byłam niemowlęciem, to wilczur uratował mi życie !!

polecam tę wiadomość wszystkim nienasyconym wrogom żywych stworzeń
      • Gość: VIP-1 Re: slepa milosc!! IP: *.cwshs.com 09.09.04, 12:43
        coz za wspaniala pamiec
        a moze pamietasz jeszcze jak cycka ssalas?
    • Gość: VIP-1 to w jakim wieku te psy w koncu byly? IP: *.cwshs.com 09.09.04, 12:45
      niemowle uderzylo glówka o podloge. Te hipoteze potwierdza fakt,
      ze psy (dwa wilczury czternastomiesieczne i jeden trzyletni) nigdy wczesniej
      nie zachowywaly sie agresywnie.

Przebywajace w mieszkaniu trzy psy rasy owczarek niemiecki - dwa roczne i
      pólroczna suka - wyciagnely dziecko z wózka i zaatakowaly. Nieznana jest

• Gość: VlP-1 Re: to w jakim wieku te psy w koncu byly? IP: 217.144.243.* 09.09.04, 13:15
        Boze jakie to straszne
        • Gość: VIP-1 Re: to w jakim wieku te psy w koncu byly? IP: *.cwshs.com 09.09.04, 13:17
          jakis ty glupi
          • Gość: wbx Re: to w jakim wieku te psy w koncu byly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:28
            Drogi VIP-ie, co byś nie sądził, to prawda jest taka, że idąc na pocztę
            zapłacić rachunek czy też odebrać list można zabrać dziecko. W przeciwieństwie
            do psów na pocztach nie ma zakazu wchodzenia z dzieckiem. A to, że jest
            niewygodnie i lepiej jest iść samemu to po jaką cholerę komuś dziecko.
            Następnym razem pójdzie na imieniny do koleżanki a dziecko poczeka parę godzin.
            No cóż to tylko chwila........
            • Gość: VIP-1 Re: to w jakim wieku te psy w koncu byly? IP: *.cwshs.com 09.09.04, 13:54
              zgadzam sie z tym
              tylko nie rozumiem dlaczego
              akurat dla mnie to tlumaczysz
    • Gość: VlP-1 Re: slepa milosc!! IP: 217.144.243.* 09.09.04, 14:32
      nie lapie co z ta poczta?
    • e_wok Re: slepa milosc!! 09.09.04, 14:52
      Zauwazyliscie, ze dzieci, ktorym sie cos stalo, zawsze maja tylko matke?
      Najwyrazniej wiatropylna.
      • Gość: VIP-1 Re: slepa milosc!! IP: *.cwshs.com 09.09.04, 15:21
        a czy pomyslales ze ojcowie
        moga w tym czasie w parcy byc?
        • Gość: wbx Re: slepa milosc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:40
          co do tej poczty to kobieta zeznała, że wyszła na chwilę na pocztę.
        • e_wok Re: slepa milosc!! 09.09.04, 15:42
          Oczywiscie, to mozliwe. Ojciec tego czteromiesiecznego tak sie realizuje w
          pracy, ze mu nawet, w przeciwienstwie do matki dziecka, pomoc psychologa nie
          byla potrzebna.
          • e_wok czterotygodniowego nt 09.09.04, 15:43

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka