osmydzientygodnia 01.10.04, 13:02 kołnierza na szyi??? Właśnie założyłam mojemu coś takiego i masakra co się dzieje:-((( Dziekuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:09 moja się nie oswoiła. wytrzymaliśmy wspólnie 2 lub 3 noce. potem zmieniłam na kubraczek (jesli mówisz o sterylizacji) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:12 z kubraczkiem proponowałabym ostrożność, tak pisała magda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=16277179&a=16290608 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: a propos kubraczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:16 nie polecam zwykłego kubraczka. Najlepiej kupic taki i podszyć od wewnątrz kawałkiem jakiejś w miare elatycznej folii, czymś przez co nie mogą się dostć bakterie gdy psiak liże kubraczek. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: a propos kubraczka 01.10.04, 13:24 a nie zapiecze mu się ta rana przez folię? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: a propos kubraczka 01.10.04, 13:24 a nie zapiecze mu się ta rana przez folię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: a propos kubraczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:29 moniko, dzisiaj moja głowa pracuje na zwolnionych obrotach. Nie umiem opisac co to za materiał powinien byc. napisałam folia - chodzi o coś nie z materiału co będzie stanowiło swego rodzaju izolację. ze względu na styczność z raną kubrak nie powinien byc nakładany wprost na ciało na tym fragmencie. Powinien działać na zasadzie plastra ludzkiego, czyli posiadać warstwę izolacyjna. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:10 Nigdy. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:13 Tak psiak jest po kastracji, powiększyły mu się jądra i trzeba je było usunąć. Trzy dni po zabiegu było w porządku, ale dzisiaj w nocy tak się załatwił, że wylądowałam u weta, który mi zapowiedział, ze tylko w kołnierzu!!! Czytałam własnie o ubrankach , jakie ludzie robią kotom, czy u psa też to moze zdać egzamin??? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:15 dobrze ci wet powiedział. Jak mu założysz ubranko, to mu zablokujesz dopływ powietrza do rany, a wiadomo że to spowalnia proces gojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:28 Własnie sie skonsultowałam z wetem i powiedział, ze w ostatecznosci mogę spróbowac dobrać na niego jakiś modny ciuszek, bo problem z kołnierzem jest własciwie dwojaki: 1. dolina psiaka 2. to dog de bordeaux i z tym kołnierzem sie w drziach właściwie nie mieści:-((( Chwilowo paraduje w zgrzebnych majtasach swojego pana:-))) właśnie a co z tą folią w końcu? zamontoewać ją , czy lepiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: o majtkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:31 to mi przypomniało, że jak toyki kubraczek był totalnie wylizany to założyliśmy małej moja stara koszulke, poobwiązywalismy ją i naprawdę szkoda, że nie mielismy aparatu bo wyglądała jak zabiedzona starowinka na żebrach! aha, jeszcze mi sie przypomniało: jaki kubraczek chcesz kupić? Taki z tasiemka do wiązania? jeśli tak, to bądź uważna, bo one częto się zsuwają, także dobierz bardzo dokładnie rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś
osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:39 obawiam sie, ze z kubraczkiem moze byc problem, bo czy na tak dużego psa robią takie rzeczy??? ( 55 kg żywej wagi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:45 moja waży 20 kg i dostałam dla niej bez problemu kubraczek chyba w rozmiarze 3. Były też duzo większe. musisz popytać, ale co? Duże mają byc bardziej dyskryminowane czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBerry Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:53 nigdy:)) tz nawet nie probowalismy bo tez mam doga de bordeaux i kolnierz na niego ma ze dwa metry srednicy:))))))))))))) pies doslownie popadl w oslupienie jak zamontowalismy mu to cudo na szyji. byl po operacji tylniej nogi. no i stanelo na tym ze byl po prostu pilnowany. dodatkowo po zdjeciu opatrunku szew byl psikany takim sprayem do gojenia ran. spray daje efekt srebrnej farby i chyba malo smaczny jest bo po zapsikaniu pies nie ruszal rany. poza tym bardzo przyspiesza gojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:01 a widzisz, naszą psiknęli i wręcz przeciwnie - lizała jeszcze bardziej... ciekawość ją zżerała... generalnie jeśli pies jest z kimś w domu kto na niego uważa i ma pod kontrolą to nawet i kubrak mozna na jakiś czas zdjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 14:01 To widzę, ze Twój zareagował podobnie, jak mój:-) Zaliczał biedak wszystkie meble i futryny drzwiowe:D A co do spray-u to mojemu najwidoczniej przypadł do gustu, bo bez problemu srebrny nalot zniknął dzisiejszej nocy:-( Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 16:09 Moja suka w kolnierzu wpadla w totalna depresje. Nie mówiac o tym ze potwornie sie w nim slinila. Horror. Gdy zalozylam jej kubraczek, zaczela wstawac i jesc i chodzic. Na poczatku rane miala zabezpieczona jakby tamponem - kawalkiem gazy, nasaczonym jakims srebrym preparatem. Pozniej weterynarz to zdjal. Bedac w kubraczku nie próbowala lizac szwów Zreszta pózniej nauczyla sie zdejmowac kubraczek (bez rozwiazywania)i na szczescie nadal nie próbowala nic kombinowac ze szwami. Odpowiedz Link Zgłoś
osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 19:02 Dzięki za wszystkie posty:-) Mam jeszcze jedno pytanie, bo jak wiecie dzisiaj moj pupil biega w majtkach , czy głupim pomysłem byłoby wsadzić mu tam jeszcze podpaskę? Boję się po prostu, ze majtki mógłby prześlinić, a z podpaska mu tak łatwo nie pójdzie... Pozostaje tylko wątpliwość: jak to się ma do gojenia się rany, czy podpaska może to jakoś szczególnie utrudnić? Z góry dzięki za kolejne wypowiedzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.cwshs.com 01.10.04, 19:11 buty i czapke mu jeszcze zaloz Odpowiedz Link Zgłoś