Dodaj do ulubionych

Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszeniem

01.10.04, 13:02
kołnierza na szyi???
Właśnie założyłam mojemu coś takiego i masakra co się dzieje:-(((
Dziekuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:09
      moja się nie oswoiła. wytrzymaliśmy wspólnie 2 lub 3 noce. potem zmieniłam na
      kubraczek (jesli mówisz o sterylizacji)
      • pierozek_monika Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:12
        z kubraczkiem proponowałabym ostrożność, tak pisała magda
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=16277179&a=16290608
        • Gość: magda Re: a propos kubraczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:16
          nie polecam zwykłego kubraczka.
          Najlepiej kupic taki i podszyć od wewnątrz kawałkiem jakiejś w miare elatycznej
          folii, czymś przez co nie mogą się dostć bakterie gdy psiak liże kubraczek.
          • pierozek_monika Re: a propos kubraczka 01.10.04, 13:24
            a nie zapiecze mu się ta rana przez folię?
          • pierozek_monika Re: a propos kubraczka 01.10.04, 13:24
            a nie zapiecze mu się ta rana przez folię?
            • Gość: magda Re: a propos kubraczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:29
              moniko, dzisiaj moja głowa pracuje na zwolnionych obrotach. Nie umiem opisac co
              to za materiał powinien byc.
              napisałam folia - chodzi o coś nie z materiału co będzie stanowiło swego
              rodzaju izolację.

ze względu na styczność z raną kubrak nie powinien byc nakładany wprost na
              ciało na tym fragmencie. Powinien działać na zasadzie plastra ludzkiego, czyli
              posiadać warstwę izolacyjna. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
    • default Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:10
      Nigdy. Niestety
    • osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:13
      Tak psiak jest po kastracji, powiększyły mu się jądra i trzeba je było usunąć.
      Trzy dni po zabiegu było w porządku, ale dzisiaj w nocy tak się załatwił, że
      wylądowałam u weta, który mi zapowiedział, ze tylko w kołnierzu!!!
      Czytałam własnie o ubrankach , jakie ludzie robią kotom, czy u psa też to moze
      zdać egzamin???
      • pierozek_monika Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:15
        dobrze ci wet powiedział. Jak mu założysz ubranko, to mu zablokujesz dopływ
        powietrza do rany, a wiadomo że to spowalnia proces gojenia.
    • osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:28
      Własnie sie skonsultowałam z wetem i powiedział, ze w ostatecznosci mogę
      spróbowac dobrać na niego jakiś modny ciuszek, bo problem z kołnierzem jest
      własciwie dwojaki:
      1. dolina psiaka
      2. to dog de bordeaux i z tym kołnierzem sie w drziach właściwie nie mieści:-(((
      Chwilowo paraduje w zgrzebnych majtasach swojego pana:-)))
      właśnie a co z tą folią w końcu? zamontoewać ją , czy lepiej nie?
      • Gość: magda Re: o majtkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:31
        to mi przypomniało, że jak toyki kubraczek był totalnie wylizany to założyliśmy
        małej moja stara koszulke, poobwiązywalismy ją i naprawdę szkoda, że nie
        mielismy aparatu bo wyglądała jak zabiedzona starowinka na żebrach!

aha, jeszcze mi sie przypomniało: jaki kubraczek chcesz kupić? Taki z tasiemka
        do wiązania? jeśli tak, to bądź uważna, bo one częto się zsuwają, także dobierz
        bardzo dokładnie rozmiar
    • osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 13:39
      obawiam sie, ze z kubraczkiem moze byc problem, bo czy na tak dużego psa robią
      takie rzeczy??? ( 55 kg żywej wagi)
      • Gość: magda Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:45
        moja waży 20 kg i dostałam dla niej bez problemu kubraczek chyba w rozmiarze 3.
        Były też duzo większe. musisz popytać, ale co? Duże mają byc bardziej
        dyskryminowane czy jak?
    • Gość: BlueBerry Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:53
      nigdy:)) tz nawet nie probowalismy bo tez mam doga de bordeaux i kolnierz na
      niego ma ze dwa metry srednicy:))))))))))))) pies doslownie popadl w oslupienie
      jak zamontowalismy mu to cudo na szyji. byl po operacji tylniej nogi. no i
      stanelo na tym ze byl po prostu pilnowany. dodatkowo po zdjeciu opatrunku szew
      byl psikany takim sprayem do gojenia ran. spray daje efekt srebrnej farby i
      chyba malo smaczny jest bo po zapsikaniu pies nie ruszal rany. poza tym bardzo
      przyspiesza gojenie.
      • Gość: magda Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:01
        a widzisz, naszą psiknęli i wręcz przeciwnie - lizała jeszcze bardziej...
        ciekawość ją zżerała...

generalnie jeśli pies jest z kimś w domu kto na niego uważa i ma pod kontrolą
        to nawet i kubrak mozna na jakiś czas zdjąć.
      • osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 14:01
        To widzę, ze Twój zareagował podobnie, jak mój:-) Zaliczał biedak wszystkie
        meble i futryny drzwiowe:D
        A co do spray-u to mojemu najwidoczniej przypadł do gustu, bo bez problemu
        srebrny nalot zniknął dzisiejszej nocy:-(
        • comma Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 16:09
          Moja suka w kolnierzu wpadla w totalna depresje. Nie mówiac o tym ze potwornie
          sie w nim slinila. Horror. Gdy zalozylam jej kubraczek, zaczela wstawac i jesc
          i chodzic. Na poczatku rane miala zabezpieczona jakby tamponem - kawalkiem
          gazy, nasaczonym jakims srebrym preparatem. Pozniej weterynarz to zdjal. Bedac
          w kubraczku nie próbowala lizac szwów Zreszta pózniej nauczyla sie zdejmowac
          kubraczek (bez rozwiazywania)i na szczescie nadal nie próbowala nic kombinowac
          ze szwami.
    • osmydzientygodnia Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen 01.10.04, 19:02
      Dzięki za wszystkie posty:-) Mam jeszcze jedno pytanie, bo jak wiecie dzisiaj
      moj pupil biega w majtkach , czy głupim pomysłem byłoby wsadzić mu tam jeszcze
      podpaskę? Boję się po prostu, ze majtki mógłby prześlinić, a z podpaska mu tak
      łatwo nie pójdzie...
      Pozostaje tylko wątpliwość: jak to się ma do gojenia się rany, czy podpaska
      może to jakoś szczególnie utrudnić?
      Z góry dzięki za kolejne wypowiedzi:-)
      • Gość: VIP-1 Re: Po jakim czasie wasz pies oswoił się z noszen IP: *.cwshs.com 01.10.04, 19:11
        buty i czapke mu jeszcze zaloz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka