Dodaj do ulubionych

pies sie wscieka

IP: *.abo.wanadoo.fr 11.05.02, 20:26
Nasz jamniczek jest bardzo lagodnym psem. Ale jak dostanie kosc /tylko i
wylacznie kosc, zaden inny posilek/ robi sie bardzo agresywny. Nie mozna nawet
przejsc kolo niej bo warczy na nas jak wsciekla. Jak schowa swoja obgryziona
kosc pod koc na lozko to mozemy zapomniec o siedzeniu tam. Tak dlugo jak tam
jest kosc tak dlugo siedzi i wscieka sie jej wlasciciel. Czy to jest normalne
ze pies szczeka i warczy na wlasciciela??? Ja sie jej wtedy naprawde boje???
Obserwuj wątek
    • blanka2 Re: pies sie wscieka 12.05.02, 22:20
      Moja sunia robi to samo.Gdy dostaje kosc to warczy na kazdego kto kolo niej
      przejdzie.Jednak kompletnie sie tym nie przejmuje.Czasami w ostrej paranoji,gdy
      mysli,ze ktos chce jej ta kosc odebrac przynosi ja do mnie zebym ja schowala.
      Kiedys w nocy chodzila z koscia w pysku i piszczala,nie moglam zrozumiec o co
      jej chodzi,wiec wyjelam jej wszystkie zabawki,kocyki i szmatki wtedy zakopala
      kosc w tych "betach"jeszcze chwile popiszczala nie bedac pewna czy faktycznie
      jest to dobra skrytka,po czym wrocila z powrotem spac do lozeczka.
      pozdrawiam
    • miriam_73 Re: pies sie wscieka 14.05.02, 10:20
      Boisz się jamnika? Moja Mysia też, zwłaszcza jak dostała pierwszą prawdziwą
      kość (cielęcą), warczała na każdego z nas i nie za bardzo dawała do siebie
      podejść. Ale powoli zbliżaliśmy się do niej, trochę głaskalismy i pod żadnym
      pozorem nie odbieraliśmy jej kostki, więc po pewnym czasie uspokoiła się. Teraz
      trochę zwykle powarkuje, ale już nie szczerzy się i nie chapie oraz nie wieje z
      ta kością na drugi koniec mieszkania.
      • bes Re: pies sie wscieka 15.05.02, 11:40
        Moja półtoraroczna sunia Jolly, gdy dostanie jakiś smakołyk, a nie jest głodna i
        nie zamierza go natychmiast konsumować, łapie w zęby i z żałosnym płaczem biega
        po mieszkaniu, chcąc go "zakopać". Zazwyczaj "kopie" dziurę w rogu fotela, sofy,
        albo stara się ukryć kostkę pod kocykiem w swoim legowisku.
        Wygląda to przekomicznie. Żadne schowanko nie wydaje się jej odpowiednie, próbuje
        łapami wykopać dołek, ale nic z tego, nosem wciska smakołyk w jakieś ciasne kąty
        i kończy się na tym, że zdenerwowana jej piskami zabieram jej kostkę na
        przechowanie do czasu jak będzie głodna (wtedy natychmiast się uspokaja, ale
        musi "zobaczyć", gdzie chowam), albo zmęczona ukrywaniem zabiera się do jedzenia.
        Mój poprzedni pies, pekińczyk (samiec), gdy dostawał coś super do jedzenia,
        zachowywał się bardzo agresywnie i wtedy nie wolno było do niego podchodzić, bo
        potrafił rzucać się na pojawiającą się koło jego kości nogę. Ale on w sumie nie
        był łagodnym psem, więc specjalnie mnie to nie dziwiło, ze broni tak energicznie
        swoje kości.

bes
    • Gość: kluba1 Re: pies sie wscieka/kot sie wscieka IP: *.we.client2.attbi.com 18.05.02, 02:10
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Nasz jamniczek jest bardzo lagodnym psem. Ale jak dostanie kosc /tylko i
      > wylacznie kosc, zaden inny posilek/ robi sie bardzo agresywny. Nie mozna nawet
      > przejsc kolo niej bo warczy na nas jak wsciekla. Jak schowa swoja obgryziona
      > kosc pod koc na lozko to mozemy zapomniec o siedzeniu tam. Tak dlugo jak tam
      > jest kosc tak dlugo siedzi i wscieka sie jej wlasciciel. Czy to jest normalne
      > ze pies szczeka i warczy na wlasciciela??? Ja sie jej wtedy naprawde boje???

zupelnie, jak moj kot !! Gdy dostanie kawalek surowego miesa lub ryby
      to "warczy "( tak ! KOT ) na wszystkich wokol , atakuje lapa w pelni uzbrojona w
      pazury , jesli nie zje , a raczej polknie, bo pogryzc nie moze , bo warczy, to
      chowa. Raz byl to kawalek ryby w bieliznie poscielowej!!! "Wyniuchalismy"
      skrytke po trzech dniach obledu !!!Czy to normalne ? Pojecia nie mam ale ryby
      surowej juz nie daje przed zamknieciem wszystkich szafek !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka