dudala76 29.01.05, 07:46 weterynarz zachwalał kaszankę dla psa,którą można kupić w naszym city.Kupiłem,ale zapomnialem spytać ile dkg na porcję dać...Psa mam drugi dzień...waży 25 kg... jest to wyżeł...i uwielbia tą kaszankę.. Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vww Re: psia kaszanka dla 25kilogramowego klocka -ale 29.01.05, 08:30 A, to ten duński wyżeł? A po jakiemu z nim można gadać? Żarty żartami, ale kaszanka to źle brzmi. Co tam jest w środku? I z jakich powodow zachwala ją weterynarz? Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Re: psia kaszanka dla 25kilogramowego klocka -ale 29.01.05, 09:19 Tak,to ten duński wyżeł:) Na razie sie jakos dogadujemy. Ta kaszanka nie jest szprycowana chemią.Jest specjalna dla psow, ponoc jest w niej to , co potrzeba ( tak rzekl weterynarz ). Chcialbym nadmienic ze poprzedni wlasciciele wyżełka byli wegetarianami i karmili psiaka samą suchą karmą.Jak zobaczył tą kaszanke to szału dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: psia kaszanka dla 25kilogramowego klocka -ale 29.01.05, 11:02 Jeżeli pies nie ma sraczki po tym wynalazku, to jakiś czas moze ją jeśc. Czy to jest mrożone to żarcie? Nie jestem zwolenniczką suchej karmy, ale nie zapominaj, że pies rośnie i potrzebuje odpowiedniej ilości witamin i mineralow, bazując tylko na takiej kaszanie, możecie skończyć na jakichs niedoborach, i już tego nie nadrobić. Z kolei Ty, jako laik nie będziesz umiał podać naturalnej, gotowanej karmy - ryż/makaron/mięso/warzywa plus witaminy plus fosfor - wapń w taki sposób, żeby wszystko było o.k. Zostaje wiec tylko sucha karma, w której podobno jest wszystko co potrzeba. Ale to już nie moja dziedzina, nie daję tego psom, może wypowie się jakiś suchokarmowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: psia kaszanka dla 25kilogramowego klocka -ale 29.01.05, 11:10 A jesli chodzi o ilośc kaszany, musisz ustalić to doświadczalnie. Pies ma pól roku? Nie podawaj zbyt dużej porcji jednorazowo, podziel na dwie, trzy cześci, zobacz ile pies zjada i tego się trzymaj. Zabieraj i chowaj nie zjedzone porcje do lodowki, żeby to tak nie stalo, ale nie dawaj prosto z lodowki. Nie wychodź na spacer bezpośrednio po posilku. Do pogryzania możesz dać surową marchew, czy kość cielęca - jak ogryzie już glówki kości, to zabierz i wywal. Odpowiedz Link Zgłoś