Gość: zaza IP: 3E1FE* / 62.31.224.* 27.06.02, 23:33 mam w ogrodzie jeza, o istnieniu ktorego nie wiedzialam... czy znacie stronki internetowe poswiecone tym stworzeniom? podawac im cos do jedzenia czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lobelia Re: jez IP: 195.187.102.* 28.06.02, 11:28 Co do stron netowych, to nie wiem. Do jedzenia nic mu nie dawaj, poradzi sobie sam - jak mieszka u ciebie w ogródku, to pewnie dlatego, że znajduje tam coś do żarcia. Podkarmiając prędzej zrobisz mu krzywdę niz pomożesz. Nie radziłabym też próbować brać go do domu, mieszkanie z jeżem jest dość uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: jez IP: *.mech.pw.edu.pl 28.06.02, 16:31 Czasem ludzie trzymają jeże w domu. Jeż jest mięsożerny, je owady i robaki, czasem nawet myszy lub węże; wbrew temu, co niektórzy myślą, potrafi szybko biegać. Nie radzę brać go do domu, bo jest uciążliwy - hałasuje w nocy. Jest jeszcze jeden powód: jeśli ktoś chce go "hodować" , musi się liczyć z tym, że jest to kłopot już na całe życie (jeża). Jeż w zimie zapada w sen, jeśli go się od tego naturalnego cyklu "odzwyczai" , może chorować, nie można go też po paru latach wypuścić, bo pewnie zmarnieje, naturalne odruchy mogą zaniknąć. Polecam kota! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: jez IP: *.we.client2.attbi.com 28.06.02, 16:44 Gość portalu: zaza napisał(a): > mam w ogrodzie jeza, o istnieniu ktorego nie wiedzialam... czy znacie stronki > internetowe poswiecone tym stworzeniom? > podawac im cos do jedzenia czy nie? W "Polacy za granica" (!!! ciekawe, dlaczego tam wlasnie )"zaza" zadala pytanie na temat jezy a PROKOCIM odpowiedzial podajac adres: www.psi.com.pl/animals/jeze.htm - bardzo ciekawe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: jez IP: *.acn.waw.pl 28.06.02, 20:56 Dużo porad i informacji o jeżach jest na stronie www.ii.uj.edu.pl/~zawora/mainjez.html Nawiązując do wypowiedzi kota przypominam, że jeż europejski jest w Polsce zwierzęciem chronionym. Przetrzymywanie w domu zdrowego osobnika jest niezgodne z prawem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: jez 02.07.02, 08:47 Proponuję wierszyk o jeżach: LICZNIK LOLEKCYJNY Zaprzestał jeż okresowo liczyć Swoje zbiory kapsli Od mleka, piwa, wódki A także od wielośladowych pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś