m_mm 16.06.05, 15:25 własnie na moich oczach gołąbek zrobił jajeczko na środku balkonu i odleciał..ten gołab kręcił się juz tutaj wcześcniej,ale to były krótkie wizyty..jeżlei nie wróci...czy mogę "wysiedzieć" jajeczko? czy ktoś z was juz to robi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi23 Re: samotne jajeczko 16.06.05, 15:26 Wysiaduj. Jak wysiedzisz daj znać. Niektórzy wysiaduja właśnie jajka w pracy albo raczej znoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian [...] 16.06.05, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika412 Re: samotne jajeczko 16.06.05, 21:08 radze ci poczekac az samica znesie pare galzek i pewnie sama je wysiedzi a jak .....nie to probuj tylko nie zgniec ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
wizualna Re: samotne jajeczko 17.06.05, 09:30 jej pomyliły sie gniazda,miałąm rodiznke u siebie,ale ona poszła sobie ostatnio..no i ta obca wczoraj wpadła do tego gniazda (tak mi się wydaje) bo jej cośw głowie sie poprzestawiało,chyba myśłałą..ze jej...wystraszyła sie..wyskoczyła z niego i zaczeła w panicebiegac po balkonie...no i na srodku w czasie tego biegania zniosą jajko..poleciałą,nie ma jej od wczoraj...wydaje mi sie,ze ta gołębica ma cos z głową,ze jest mało odpowiedzialna.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: samotne jajeczko 17.06.05, 09:56 Obawiam się, że w warunkach domowych "wysiedzenie" pisklaka z porzuconego jajka, jest raczej niemożliwe. W gnieździe panują przecież określone warunki - temperatura, wilgotność, itp. Trzeba by mieć jakiś inkubator, choćby prowizoryczny - tak sądzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś