kakui Re: jak po angielsku jest "ratlerek"? chihuaha 31.07.05, 10:59 rat terrier albo ratter!!!!! chihuahua to oddzielna rasa jak mozesz o tym nie wiedziec???????!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: jak po angielsku jest "ratlerek"? chihuaha 31.07.05, 11:33 No wlasnie nie wie i dlatego pyta. Jakby wiedziala, to by nie pytala!!!!! Jak dla mnie ratlerki i chiuhuaha wygladaja dokladnie tak samo, nie widze zadnej roznicy i mysle, ze wiecej ludzi sie myli (takie male, chude, trzesace sie z wylupiastymi oczkami i suzymi uszami :) Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: jak po angielsku jest "ratlerek"? chihuaha 31.07.05, 12:05 taaa szczegolnie ze ratlerki sa czarne a chihuahua najczesciej kremowa, zlocista czy nie wiem jak to zwa. ratlerek ma krotka siersc zauwaz. poza tym chiuahua raczej dlugo w polsce nie jest a ratlerek to wrecz czesto spotykany pies! bosh ludzie jak mozna ,mylic te rasy? okropnego ratlerka z chiu? Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: jak po angielsku jest "ratlerek"? chihuaha 31.07.05, 14:18 >okropnego ratlerka z chiu? No wiesz, ja mam pinczerka niemieckiego i wcale nie jest okropny! Ponadto są: pinczery średnie, miniaturkowe i właśnie niemieckie. To też warto wiedzieć. Pinczer pinczerowi nie równy. Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: jak po angielsku jest "ratlerek"? chihuaha 31.07.05, 12:05 poza tym chihuahua to nie jest angielskie slowo raczej Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Ratlerek=miniature pinscher 31.07.05, 13:26 Ratlerek czyli miniature pinscher www.dogbreedinfo.com/miniaturepinscher.htm Rat terrier to zupelnie inna rasa www.dogdreams.org/BasilVille.html Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: Ratlerek=miniature pinscher 31.07.05, 14:35 przepraszam w slowniku bylo ratlerek - rat terrier Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: jak po angielsku jest "ratlerek"? chihuaha 01.08.05, 08:43 Jak wy doszlyscie do tego, ze ona myli te rasy ? Przeciez wyraźnie pytala o dwie. Ratlerek to od zawsze przyjeta potoczna nazwa pinczera karłowatego. Podobnie jak w języku kraju jego pochodzenia : Zwergpinscher albo Rattler. A chihuahua to chyba wszedzie sie tak nazywa po indiańsku. Odpowiedz Link Zgłoś