Dodaj do ulubionych

Kontakt z królikiem !

IP: 212.33.67.* 15.11.02, 07:34
Napiszcie, czy macie dobry kontakt emocjonalny z królikiem. Ja kupując go nie
spodziwałam się, że to będzie takie miłe łaszące sie zwierzątko. Chodzi za
mną jak kot, bardzo lubi być drapany za uszkami, leżeć ze mną na kanapie.Jest
to świetne zwirzątko na stresy i smutek - polecam !
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Kontakt z królikiem ! IP: *.ggr.co.uk 15.11.02, 09:34
      Zgadza się! Mój królas jest niemożliwy, zaczepia mnie, trąca noskiem, śmiesznie
      trzepie uszami (jak koń grzywą) i ucieka oglądając się czy go gonię. Chodzi za
      mną jak pies, śpi ze mną na kanapie (śmiesznie wtedy chrapie i mamrocze)i cały
      czas pakuje mi się na kolana. Kocham go szaleńczo!
    • szoppracz1 Ja mam królika 15.11.02, 12:04
      Mój królik (rasa holenderska) o nazwie Filut to króliczy mężczyzna (niestety,
      sprzedawca nie rozpoznał płci). Jest bardzo niezależny, humorzasty i
      rozkapryszony. Ma już 5 lat i zachowuje się jak marudny stary facet. Je tylko
      wybrane pokarmy, tupie tylnymi łapami, nie ma ochoty na zabawę i wychodzenie z
      klatki. Nie mogę go wziąć na ręce - zaraz drapie i wierzga nogami jak opętany.
      Potwierdzam jednak fakt, że w przypływie dobrego humoru chodzi za mną jak
      piesek. Bardzo sympatycznie wita się z domownikami - poznaje nas. Z mojej
      wiedzy wynika, że przymilne są samiczki, natomiast samce nie lubią pieszczot.
      • Gość: Iza Re: Ja mam królika IP: *.ggr.co.uk 15.11.02, 13:55
        Moja królas to też "holendarka". Z tego co wiem to u małych niemożliwe jest
        rozpoznanie płci.
        Jeśli chodzi o humory to może pomogłoby wykastrowanie? (brrr) Podobno króliki
        robią się spokojniejsze.
        • Gość: adam Re: Ja mam królika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 00:51
          z kastrowaniem totalna bzdura. Ja też mam samca zwie się Karampuk i jest super
          milusim futrzakiem, tylko trzeba było go wychować. Futrzak żeby być kiziastym
          musi przede wszystkim mieć poczucie bezpieczeństwa. I na przykład nie wolno go
          na siłę wyciągać z klatki jak tego nie chce.
    • Gość: shisha Re: Kontakt z królikiem ! IP: 62.233.242.* 27.11.02, 13:24
      Ja mam sporą samiczkę, i właśnie zazdroszczę wszystkim właścicielom króliczków,
      które są takie łase na pieszczoty;)
      Moja królica ma swoje humorki, raz jest przymilna i skacze, a innym razem
      siedzi cały dzień w swojej budce.
      Poza tym trochę się zachowuje, jakby miała jakiś uraz, jest bardzo nieśmiała i
      bojaźliwa.
      Ale jedno, co wiem, że zawsze zareaguje - odgłos otwieranego pudełka z
      przysmakami:))

pozdrawiam:)
      • Gość: bbb Re: Kontakt z królikiem ! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 16:35
        Witam !
        Kroliki jak ludzie maja rozne usposobienie. Ale to przeciez bojazliwe
        zwierzatka z natury. Ja uwielbiam swojego kroliczka. Zawsze wprawia mnie w
        dobry humor, zwlaszcza rano. Biore go pod pache i jeszcze troche dosypiamy. On
        nie chce pozniej wracac do klatki i zly "poburkuje" na mnie. Cudo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka