Dodaj do ulubionych

Piesek, czy króliczek do kotki, do bloku???

07.02.06, 11:43
Mieszkam w bloku. Zastanawiam sie nad kupnem kroliczka lub przygarnieciem
pieska. Z czym predzej kotek nawiaze nic porozumienia???
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: Piesek, czy króliczek do kotki, do bloku??? 07.02.06, 12:47
      Wiesz co pomyśl moze o drugim kotku, bo los króliczka wydaje mi sie problematyczny.
    • babka71 Re: Piesek, czy króliczek do kotki, do bloku??? 07.02.06, 12:49
      Napewno nie króliczek
      pies albo drugi kot, jeśli naprawdę chcesz i masz warunki na trzymanie dwóch
      zwierząt w domu w bloku
      p.s i nie z czym tylko z kim, zwierze to nie "rzecz", tylko zywa istota
      • remislanc Re: Piesek, czy króliczek do kotki, do bloku??? 07.02.06, 13:15
        babka71 napisała:

>> p.s i nie z czym tylko z kim, zwierze to nie "rzecz", tylko zywa istota

Zwrot "ktoś" dotyczy tylko czlowieka. Poczytaj troszeczkę. Ja wiem, że co
        niektórym padło na główkę ale opanuj się deczko!
        Ps o mrówce też powiesz "ktoś" ???
        • babka71 remislanc: 07.02.06, 16:46
          owszem o mrówcę napiszę "KTO CO", ponieważ mrówka jako zwierzę stadne jest kimś
          w rozumieniu stada i pojedyńczo też ma nazwę "MRÓWKA",Mianownik Kto co
          to samo jak człowiek i Lew i żółw
          Kto co Mrówka
          itd..
          • remislanc Re: remislanc: 07.02.06, 18:13
            A wiec, kiedy wielka mrówa będzie spacerowała np. po Twojej kuchni ( czego nie
            zyczę) to powiesz, że KTOŚ łazi po kuchni???????????
    • mysiam1 Re: Piesek, czy króliczek do kotki, do bloku??? 07.02.06, 15:16
      Drugi kot i oczywiście dobrze byłoby pomyśleć o kastracji/sterylizacji obu
      kotków :-).
    • eskarock Re: Piesek, czy króliczek do kotki, do bloku??? 08.02.06, 16:02
      biorąc psa do bloku musisz się oczywiście nastawić na wychodzenie z nim kilka razy dziennie i pamiętać o tym że jest to obowiązek na kilka ładnych lat. Ale pies da Ci mnóstwo radości i z pewnością pokocha cię bardziej niż królik. A co właśnie do królika to ja mam kota i dostałam na przetrzymanie królika od znajomych i biedny królik miał stresujący tydzień bo mój kochany kotek za wszelką cenę chciał go upolować.więc niewiadomo jak twój kot by zaraagował na króliczka. w każdym razie ja podsumowując polecała bym Ci psiaka. pozdrawiam
    • kakui w szkole sie uczylam 08.02.06, 16:36
      ze "kto" to tylko osoby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka