Dodaj do ulubionych

Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

09.03.06, 13:31
I to jak szybko! Dwie godziny temu, w W-wie przy ul. Klaudyny 32 łazila sobie
parka z dwoma pieseczkami. Problem w tym że bez sznurka i kagańca. Pieski
lataly wkoło straszliwie ujadając. całe zajście widzialem z biura i
dryndnąłem do straży. Efekt; po 13 minutach byli na miejscu i wypisali
mandaciki! Nie wiem, na jaką kwotę bo z okna za daleko. Ale sam fakt szybkiej
interwencji napawa optymizmem, że moze wreszcie zaczną likwidować stada
biegajacych kundli.
Następnym razem bez wachania po nich zadzwonię.......
Dla zainteresowanych numer telefonuw W-we: 986.
Obserwuj wątek
    • 76edyta Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 13:53
      Skąd u Ciebie tyle złości na ludzi , którzy posiadają psy. Może czasami warto
      najzwyczajniej zwrócić uwagę, a nie robic wielkiego zamieszania.
      • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:27
        76edyta napisała:

> Skąd u Ciebie tyle złości na ludzi , którzy posiadają psy.

większości po prostu nie trawię. Za glupotę i beznadziejne zachowanie.

Może czasami warto
        > najzwyczajniej zwrócić uwagę, a nie robic wielkiego zamieszania.

Czasami? Ile razu to robiłem prawie zawsze bez efektu. mam dosyć luźno
        biegających i srającech wokół kundli i już.
    • wrexham Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:10
      zrob nam wszystkim przysluge i wahaj sie przez samo h nastepnym razem - moze
      wtedy przyjada jeszcze szybciej?
      jakie to byly psy? ratlerki? :)))))))))
      dobrze, ze je wzieli na smycze bo tak to bys siedzial do rana przy swoim
      biureczku :)))))))))))))))
      wrex.
      • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:30
        wrexham napisała:

> zrob nam wszystkim przysluge i wahaj sie przez samo h nastepnym razem - moze
        > wtedy przyjada jeszcze szybciej?

W zupelności wystarczy taki czas dojazdu.

> jakie to byly psy? ratlerki? :)))))))))

A co za róznica - kundel is kundel !!!!!!!!!!!!

> dobrze, ze je wzieli na smycze bo tak to bys siedzial do rana przy swoim
        > biureczku :)))))))))))))))

ciekawe, czy ci od kundli też byli tacy szczęsliwi. Po kieszeni dostali.:))))))
    • viv21 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:19
      łał! kolego (kolezanko?)ale ty jestes kosmitą! to takie prowokacje raz za
      razem?, czy tez naprawde taki nieszczesliwy z ciebie czlowiek? współczuje
      otoczeniu.
      • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:31
        viv21 napisała:

> współczuje
        > otoczeniu.

ja też - za dużo kundlostwa..:)
        • ddb2 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:35
          A mnie ciekawi, czy twoi szefowie tez beda tak zadowoleni, gdy sie dowiedza, ze
          zamiast pracowac, za co bierzesz kase, zajmujesz sie obserwacja psow i wybitnie
          udzielasz sie w necie?
          • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:39
            Chyba, że sam sobie zwrócę uwagę......:)))))))
        • viv21 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:47
          żartujesz sobie, nie? nie możesz być prawdziwy. jakieś badanie robisz do
          zaliczenia? np. jak szybko, ile osob zareaguje czy cos w tym stylu? w takim
          razie powodzenia! ale i tak troszke cisnienie podnosisz,mialam leciec zaparzyc
          sobie kawe, dziekuje ;)
          • ddb2 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:51
            Niestety on jest najprawdziwiej prawdziwy.
            Siedzi we wlasnym biurze, jest sam, nikt go nie lubi, nie ma roboty, nudzi sie
            i gapi przez okno.
            • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 15:46
              ddb2 napisała:

> Niestety on jest najprawdziwiej prawdziwy.

Yes, I'm

> Siedzi we wlasnym biurze, jest sam,

plus 9 pracowników.:))))))))))))

nie ma roboty,

Inni za mnie robią.:)

>nudzi sie
              .

Troszkę tak, czekam na wiosnę, żeby nad rzeke pojeździć........:)
              • ddb2 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 16:25
                A co, bedziesz sie topil?
                Szkoda, bo sie zrobi nudno na forum.
                • wrexham :))))))))))))) 09.03.06, 22:25

• remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 08:06
                  ddb2 napisała:

> A co, bedziesz sie topil?

A co, ty masz jakieś doświadczenia z topielacami? Jestem za dużym optymistą.
                  Ale kundli potopionych trochę pływa.
                  Zaspokoję Twoją ciekawość: kilka dni spędzone na łodzi naprawdę jest super!

> Szkoda, bo sie zrobi nudno na forum.
                  Nie opuszczę was tak szybko, bądź spokojna!
                  • ddb2 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 08:27
                    Jestes strasznym zarozumialcem.
                    Jeszcze nie spotkalam nikogo, kto by w tak krotkim czasie tyle sie nawychwalal
                    i jednoczesnie tak glupio przekazal tyle informacji o sobie.
                    Dopieszczaj sie, dopieszczaj, brakuje ci tego.
                    • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 08:45
                      ddb2 napisała:

> Jestes strasznym zarozumialcem.

Wiem, że dla Ciebie wszystko co wypisje jest do d***, ale ja tylko zaspokajam
                      twoją ciekawość!! pytasz, czy jadę się utopić - wyjaśniłem grzecznie że nie
                      wyjaśniając jednocześnie cel mojej wizyty nad rzeczką. Gdybym nie odpowiedział -
                      napisałabyś, że jestem gburem bo nie odpowiadam. Znasz przypowieść o złej
                      baletnicy???

> Jeszcze nie spotkalam nikogo, kto by w tak krotkim czasie tyle sie
                      nawychwalal

Kobiałko - o jakim wychwalaniu piszesz! To, że mam firmę i pracowników tak Cię
                      wkurzyło? Gdybym napisał, że jestem bezrobotny, biedny - byłabyś szczęsliwa? To
                      Ty nie potrafisz cieszyć się sukcesami innych i po prostu ZAZDROŚCISZ.

> i jednoczesnie tak glupio przekazal tyle informacji o sobie.

jak chcesz podam Ci nawet numer telefonu. Nie jestem taki anonimowy jak
                      większość "twardzieli" na forum.

> Dopieszczaj sie, dopieszczaj, brakuje ci tego.
                      • ddb2 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 09:10
                        Ani mnie ziebisz, ani parzysz. Byloby mi przykro, gdybys napisal, ze nie masz
                        pracy.
                        Nie wkurzaja mnie ludzie, ktorzy maja firmy i ktorym sie dobrze powodzi.
                        Chcialabym, aby takich bylo jak najwiecej, bo wtedy wszystkim bedzie lepiej.
                        Smiesza mnie natomiast ci, ktorzy sie chwala swoimi osiagnieciami.
                        Nie wiesz kim ja jesterm i jaki status posiadam, wiec nie oceniaj na wyrost.
          • wrexham Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 15:11
            ja tam lubie remka i mam dla niego duzy szacunek; tyle postow wyprodukowac z
            rekawami zwiazanymi na plecach w kokarde? nie kazdy by dal rade;
            chociaz z ta dostepnoscia do netu w niektorych placowkach troche
            przesadzaja :))))))))))
            wrex.
    • ska_kanka Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 14:40
      Powyglądaj jeszcze przez okno, może zobaczysz jakąs staruszke handlująca
      pietruszką bez pozwolenia - to super powód aby nakablowac straży miejskiej...
      A przy okazji, gdy tak będziesz sie gapic przez okno, może komuś nie spodoba się
      twoja twarz i postanowi zareagować, np. z broni palnej...
      • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 15:44
        ska_kanka napisała:

> Powyglądaj jeszcze przez okno, może zobaczysz jakąs staruszke handlująca
        > pietruszką bez pozwolenia - to super powód aby nakablowac straży miejskiej...

Babci od pietruszki to ja co najwyżej parę zlociszy podrzucę skakanko.
        Cóż za glupi pomysł porównywać biedną staruszkę do latajaco-srająco-ujadających
        kundli!!!!!

• ska_kanka Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 11:57
          > Babci od pietruszki to ja co najwyżej parę zlociszy podrzucę skakanko.
          > Cóż za glupi pomysł porównywać biedną staruszkę do latajaco-srająco-
          ujadających kundli!!!!!

Sytuacja z babcią została przytoczona przeze mnie ironicznie.
          Jednak skoro taki niesamowity obywatel z Ciebie i reagujesz na łamanie prawa,
          to w przypadku babci z pietruszką tez powinienieś zareagować, w końcu to
          niezgodne z przepisami...

Ale ty jestes po prostu złośliwy typ. Musisz mącić i prowokować. Strasznie to
          smutne. Obywatelska postawa wybiórczo...

• lola211 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 15:04
      No i dobrze, od tego sa, zeby reagowac.Ja poki co dzwonilam jedynie w sprawie
      meneli zaklocajacych spokoj.Choc reka swierzbi, zeby podpuscic straznikow na
      wlascicieli psow, ktorych pupile paskudza na chodnikach i gdzie sie da.
    • liberator44 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 09.03.06, 16:25
      Popieram - bez takiej postawy na szerszą skalę, nigdy nie pozbędziemy się
      tego 'problemu' z naszych chodników i trawników!
      • remislanc Wiem, ile zabulili !!!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 08:08
        Zadzwoniłem dzisiaj i powiedzielli mi na czym zakończyła się interwencja
        ( uzyskałem informację, ponieważ podałem numer telefonu z którego było
        zgłoszenie). A więc kundlarze otrzymali po równej stóweczce! Myślę, że przez
        jakiś czas będą wychodzili ze sznurkami i kagańcami.
        • liberator44 Re: Wiem, ile zabulili !!!!!!!!!!!!!!! 500 euro ! 10.03.06, 15:02
          100 zł oznacza permisywizm rodzący jedynie dalszy tumiwisizm !

„Kiedy w Luksemburgu wprowadzili kary 500 euro za psie odchody, wiele osób
          narzekało. Ale po tygodniu na chodnikach nie było już ani jednej kupy.
          Właściciele psów zaczęli zbierać nieczystości do papierowych torebek. I tak
          jest do dziś.”[dzisiejsze ‘Metro’]
          • albert.flasz1 Re: Wiem, ile zabulili !!!!!!!!!!!!!!! 500 euro ! 10.03.06, 16:07
            Sranie w banię!
        • carolinascotties remislanc 11.03.06, 03:07
          ciekawam skąd u Ciebie takie zacięcie...biedne, sfrustrowane stworzenie..
          i jak tu ma byc dobrze...
    • titu_titu Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 08:57
      Remi, uważaj aby Cię na Allegro nie oszukali :)
      Z tych przedmiotów, co tam kupujesz budujesz sobie taki mały, własny światek?
      I kto normalny kupuje depilator do włosów w nosie ?? Uśmiałam się do łez....
      Remi, dzięki że jesteś :)
      • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 11:38
        titu_titu napisała:

> Remi, uważaj aby Cię na Allegro nie oszukali :)

Mie grozi.

> Z tych przedmiotów, co tam kupujesz budujesz sobie taki mały, własny światek?

Raczej synowi.

> I kto normalny kupuje depilator do włosów w nosie ??
        Kazdy facet, ktory nie chce z kępą wlochów w nosie chodzić.......
        A Ty nóżek nie depilujesz????????????

>Uśmiałam się do łez....

to dobrze! Weekend - czas imprezowania
        Milego weekendu.......:)

• remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 11:42
        Tak szukasz w necie info na temat mojej osoby - może pomóc?
        • titu_titu Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 11:55
          nie trzeba :) Informacji nie szukałam, zupełnie przypadkowo ku mej uciesze,
          zobaczyłam Twój nick na Allegro :)
          • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 12:07
            Jak można znaleźć czyjś nick przypadkowo. Musiałaś szukać czegoś co i ja. Może
            depilatorka dla męża? W pandzie trzeba być wydepilowanym........:)
            • titu_titu Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 13:52
              Nie koniecznie. Wystarczy, że wnikliwie i krzyżowo sprawdzałam czyjeś
              komentarze. Patrzę...a tu wśród nich na liście od, czy dla remislanck'a. Nie
              pamiętam, bo to już jakiś czas temu było. Ale nie chciałam Cię demaskować.
              A swoją drogą szkoda, że juniorowi już musisz mini świat organizować... Może
              tak jak i Ty zaczyna nie mieć kolegów w realu i samo musi się bawić w domu...
              • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 14:12
                titu_titu napisała:

>
                > A swoją drogą szkoda, że juniorowi już musisz mini świat organizować...

Miałem na myślito, że większość zakupów na allegro jest dla mojej
                pociechy......:)

Może
                > tak jak i Ty zaczyna nie mieć kolegów w realu

Ale się uśmiałem! Jeżeli Ty udzielasz się w necie ( chyba nawewt więcej niż ja)
                to nie masz znajomych w realu?

>i samo musi się bawić w domu...

Ty, jako mloda mężatka pewnie planujesz caaaałą masę potomstwa.....:)

Milego weekendu.
    • bullowy Re: Oj, Sławuniu, Sławuniu! 10.03.06, 10:34
      to fakt Albercie,
      a co do straży miejskiej,to ostatnio mile mnie panowie strażacy
      zadziwili.Zaczepili mnie o psa,ale nie pytali dlaczego bez smyczy i kagańca
      tylko ile ma lat itd.Okazało sie,ze pan strażak ma amstafa i w rozmowie
      powiedział, że pies to musi sobie polatać żeby był normalny.Szok :),oby tak
      dalej,wiecej rozumnych porządkowych!
    • buenos.aires no i dobrze ze zadzwoniles n/t 10.03.06, 15:00

• albert.flasz1 Re: Protestuję! 10.03.06, 15:59
        Usunięto bez śladu mój post, bez którego trzy powyższe wypowiedzi nie mają
        sensu. Co tu jest grane???
    • albert.flasz1 Re: Protestuję! 10.03.06, 16:49
      Tylko bez cytatów, proszę...
    • haska-mi Re: Remislanc, następnym razem zadzwoń 10.03.06, 17:30
      jak karki będą szły, ciekawe czy strażnicy też będą tacy odważni:)
      • remislanc Re: Remislanc, następnym razem zadzwoń 10.03.06, 18:11
        Jak bedą szły " karki" to nie zadzwonię. Chodzic wolno. ale jak będą rozrabiac -
        zadzwonię. A czy przyjadą...................:)))))???
        • haska-mi Re: Remislanc, następnym razem zadzwoń 10.03.06, 18:27
          Chyba nie przyjadą, bo to cienkie bolki są:) Normalnie zbudowanych z łagodnymi
          psami zatrzymują, ale jak na ulicy gromadzą się grupki karków z groźniejszymi
          psami, to jakoś straży nigdzie nie ma...
    • umfana Dzięki Remislanc :o) 10.03.06, 18:40
      Przez psiarzy i ich agresywne psy bez kagańców boję się chodzić do weta z moim
      Kociepannami :(((
      • remislanc Re: Dzięki Remislanc :o) 10.03.06, 19:06
        Dla Ciebie wszystko..:)))))
      • anofi Re: Dzięki Remislanc :o) 10.03.06, 20:04
        To faktycznie przerażające. może należy zamawiać wizyte prywatna do domu.
        Posiadam 2 koty i dużego psa. I boję się nie psów tylko ludzi , którzy z psów i
        ich właścicieli czynia swoich przeciwników. A już te teorie o sorry zasranych
        chodnikach itd, pewnie też tak jest , ale proszę nie demonizujNie trawię jak
        zaczepia mnie strażnik bo pies nie ma latem kagańca ( jest na smyczy), ale
        szerokim łukiem ominie pijaków , wyrostków i inne parkowe gumożuje. Dl
        • umfana Mam uraz po zaatakowaniu mnie i mojego kota przez 10.03.06, 21:32
          PSA!
          W drodze do lecznicy zostałam zaatakowana przez dużego psa agresywnej rasy.
          Jego pan stał ze 300 m dalej i nic nie zrobił, aby psa odwołać! Niosłam kota w
          torbie transportowej. Potwornie bałam się o bezbronnego mojego futrzaka, który
          cichutko siedział w nosidełku. Pies latał na około mnie szczekając i skacząc w
          naszym kierunku. Nie pozwalał mi iść dalej. W końcu się znudził i pobiegł dalej.
          Nie miał smyczy, kagańca. Jego właściciel nic nie zrobił, aby go odwołać ode mnie.
          Teraz boję się chodzić z kotem do weterynarza! Noszę go tylko w niewygodnym,
          twardym, plastykowym transporterze. Kot też ma uraz po tym zajściu. Potwornie
          boi się wyjść z domu chociaż wcześniej były mu obojętne wizyty u lekarza...
          • albert.flasz1 Re: Przykro mi! 10.03.06, 21:36
            (jako właścicielowi psa, który to pies "lubi" koty). Trzeba było podejść do
            tamtego gościa i dać mu w mordę.
    • vip_wielka8 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 19:25
      A musiałeś od razu straż wzywać? Może wystarczyłoby, żeby jakiś cieć im uwagę
      zwrócił?
      • buenos.aires Sławek otwiera okno 10.03.06, 19:49
        i wola "juz mi won z tego trawnika, kundle na smycz, migiem"
        w tym momencie dostaje jajem w glowe :D
        • umfana Re: Sławek otwiera okno 10.03.06, 21:35
          Masz racje Buenos!
          Sławek mogłby sobie wołać do usra*** śmierci...
          • albert.flasz1 Re: Sławek otwiera okno 10.03.06, 21:38
            Sławunio rzuca petardami a jaja trzyma na wszelki wypadek.
            • po.prostu.ona Re: Sławek otwiera okno 10.03.06, 21:51
              albert.flasz1 napisał:

> Sławunio rzuca petardami a jaja trzyma na wszelki wypadek.

W szufladzie, razem z przyrządem do depilacji nosa?
              • albert.flasz1 Re: Sławek otwiera okno 10.03.06, 21:59
                ...I z farmakopeą - ciekawe do czego może mu to być potrzebne?
                • po.prostu.ona Re: Sławek otwiera okno 10.03.06, 22:16
                  Może lepiej nie wiedzieć...
    • landrynka8 Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 11.03.06, 10:40
      Warszawa to Warszawa, hehhe. Nie wszędzie tak działa SM, niestety.
      • boykotka Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 12.03.06, 08:40
        Cóś drgnęło w temacie.Pamietam ubiegłej zimy moje podwórko po prostu zaminowane
        (na białym śniegu widać dokładnie każde kupsko). Obecnej zimy nie widać kupsk,
        choć sniegu dużo więcej. Ciekawe, czy to nasz gospodarz miał dość zbierania
        kupsk i pilnuje, czy właściciele psów, sami z siebie zaczeli sprzątać :))
        • remislanc Re: Straż miejska nareszcie działa !!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:05
          boykotka napisała:

Ciekawe, czy to nasz gospodarz miał dość zbierania
          > kupsk i pilnuje, czy właściciele psów, sami z siebie zaczeli sprzątać :))

Na pewmo gospodaarz. Własciciele piesków to w większości brudasy.
          Niestety.........:((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka