Dodaj do ulubionych

szelki dla kota

15.03.06, 10:26
Moj kochany kot-kastrat waży 10 kg i poszukuję szelek w ktore by się zmieścił.
Planuje spędzic wakacje zabierając psa i kota, bez szelek dla kota to nie
możliwe bo spedze urlop na polu namiotowym. Może ktos ma pomysł gdzie można
kupic takie szelki, albo jak uszyc. Dodam że szelki dla psów odpadaja, bo kot
je zdejmuje.
Obserwuj wątek
    • babka71 Re: szelki dla kota 15.03.06, 12:28
      gdzie kupić w sklepie zoo.., albo na allegro, na kociej giełdzie itd..
    • rezurekcja Re: szelki dla kota 15.03.06, 12:46
      a moze sprobuj dac do zrobienia u rymarza? Niestety. nie wszyscy chca robic na
      zamowienie, bo trzeba odejsc od matrycy. Sama szukam.
    • wrexham Re: szelki dla kota 15.03.06, 12:48
      10 kilo? to wiecej niz moj pies :)))))
      szelki dla psow faktycznie odpadaja; dla kotow sa szelki z dwiema petelkami
      jedna na szyje, druga na tulow, polaczone razem; one z reguly sa regulowane,
      ale nie wiem jak bardzo je mozna powiekszyc (czy do rozmiarow malego psa?:));
      szelki znajdziesz w kazdym sklepie z art. dla zwierzat; jesli nie beda pasowaly
      to kup tasme w pasmanterii i na wzor tych ze sklepu uszyj sama (mozna tez kupic
      sprzaczki);
      powodzenia i milych wakacji pod namiotem
      wrex.
      • ap7777 Re: szelki dla kota 15.03.06, 14:03
        Dzieki za odzew, chyba faktycznie zrobię sama szelki. Te ze sklepu sa albo za
        małe, albo kot mi je zrywa. Pod namiot nie zabrałabym zwswoich zwierzaków bo bym
        ich nie upilnowała, wakacje spędza ze mną ale w duzej przyczepie. Pozdrowienia
        • wrexham Re: szelki dla kota 15.03.06, 14:06
          no ja glupia :))jak camping to koniecznie namiot :); tez sie zastanawialam jak
          je opanujesz w kawalku materialu, ale nic nie chcialam mowic - sa rozne
          zwierzaki;
          wobec tego milych wakacji w przyczepie :)))
          wrex.
    • mama007 Re: szelki dla kota 16.03.06, 08:50
      a po co Ci te szelki? chcesz kota wyprowadzać na spacery tylko czy go po prostu
      wypuszczać? jeśli wypuszczać to kup specjalną kocią obrożę (specjalną, w
      normalnej może się udusić....).
      mam uraz do szelek od czasu akcji ratowania kota, którego znaleziono z szelkami
      wrośniętymi w ciało - musiał zostać wyrzucony albo uciekł jako mały kociak
      właśnie w takich szeleczkach - kot rósł, a szelki wbijały się w ciało, w końcu
      wrosły. od tamtej pory na słowo "szelki dla kota" reaguje co najmniej źle :(

pozdrawiam
      Aga
      • po.prostu.ona Re: szelki dla kota 16.03.06, 09:00
        Ja widuję ludzi wyprowadzających koty w szelkach i mam wrażenie, że są
        bezpieczniejsze niż obroża. Szczególnie jeśli kot się wspina, lub wchodzi w
        jakieś krzaki. Ja też mam zamiar przyuczyć kota do szelek. No i też muszę kupić
        odpowiedni rozmiar. Mam kocie szelki, ale chodzi w nich pies (są bardzo fajne,
        z materiału, ale niestety na kocura za małe) Aha - przed wyjazdem proponuję
        zaopatrzyć szelki w solidnie przymocowany breloczek z adresem i numerem
        telefonu.
        • eury1 Re: szelki dla kota 17.03.06, 00:39
          No raczej 10-cio kilowy kastrat rosnąć juz nie będzie :)
          Ja dla odmiany mam przed oczami kota który "utkwił" otwartym pyszczkiem w obroży kociej - czyli takiej uciagliwej:)
          Kot w obroży czy w szelkach - jest tylko wtedy bezpieczny jeżeli jest pod kontrolą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka