Dodaj do ulubionych

Soft terrier

04.04.06, 12:47
Bardzo chcialabym kupic sobie takieog pieska. czy ktos z Was ma, moze polecic
jakas hodowle??
Obserwuj wątek
    • titu_titu Re: Soft terrier 04.04.06, 12:58
      Najlepiej poszukać w google. Bardzo dobrze Cię pamiętam - kryłaś suczkę mając
      zerową wiedzę na temat rozrodu psów, a potem szukałaś imion dla szczeniaków
      shitz su. Dobrze się sprzedały?
      • dorciaszek Re: Soft terrier 05.04.06, 10:36
        Dzieki za pomoc, ze w google, to niemal logiczne i juz toz robilam, chcialam
        potradzic sie i tutaj. Szczeniaczki urodzily sie zdrowe i wyrosly na fajne
        zdrowe i madre szczeniaczki wiec wtedy zaatakowaliscie mnie nie slusznie, bo
        forum po to wlasnie jest!!!! Niestety wtedy musialam szukac pomocy gdzie
        indziej:( A twoj ironiczny wyraz tym razie znow jest niepotrzebny!
        • titu_titu Re: Soft terrier 05.04.06, 14:10
          A nie pomyślałaś, że nikt Cię nie próbował atakować, tylko uświadamiać? Nikt tu
          raczej nie jest przychylny rozmnażaczom i producentom szczeniąt pseudorasowych.
          A Ty nie piszesz, że Twoje miały rodowody. Niestety wszystko wskazuje na to, że
          pokryłaś suczkę dla łatwego zarobku albo dla frajdy. Jeśli tak nie jest, to
          wyprowadź mnie z błędu a łatwo mi przyjdzie słowo "przepraszam".
          I mam nadzieję, że kiedyś Cię olśni i zrozumiesz, dlaczego należy unikać
          rozmnażania nie hodowlanych psów. Ale do tego trzeba się interesować hodowlą
          tych zwierząt i historią różnych ras, a nie tylko chcieć mieć małe, fajne
          szczeniaki.
          • somewhere_tonight Re: Soft terrier 05.04.06, 19:22
            Nie rozumiem - nikt ni ejest przychylny... chodzi o sprzedawanie szczeniąt bez
            rodowodu?
            ja jestem właścicielką rodowodowych terierów - ale nie chcę się tytułować
            mianem - hodowcy - bo źle mi się to kojarzy - wolę być - wystawcą :)
            A swoją suczkę dopuściłam ponieważ chciałam, żeby to ONA miała frajdę z
            dziećmi - jakie moga być inne powody - zarobek? jaki to zarobek - spójrzcie na
            ceny piesków u naszych sąsiadów - w czechach, Niemczech, w Federacji
            Rosyjskiej... myślę, że cena determinuje podejście do piesków - ile razy
            słyszałam - nie spuści Pani chociaż 600 zł? z takim podejściem nie można dobrze
            zadbać o psa :((
            • blue.berry Re: Soft terrier 05.04.06, 19:36
              > Nie rozumiem - nikt ni ejest przychylny... chodzi o sprzedawanie szczeniąt
              bez rodowodu?

dokladnie o to. o bezmyslne rozmnazanie psow z powodow "bo suka raz w zyciu
              powinna miec mlode", "bo moja sunia jest taka sliczna", "bo male szczeniaczki
              sa takie fajne". chodzi o bezmyslne powolywanie na swiat psow po rodzicach
              ktorzy sa mniej lub bardziej w rasie. mniej lub bardziej zdrowi. jestesmy
              krajem w ktorym idealnie i w szybkim tempie psuje sie rasy. mielismy zalew
              nierasowych agresywnych i histreycznych owczarkow niemieckich, pochorowanych
              bokserow. aktualnie mamy laby i retrivery z olbrzymia procentowoscia dysplazji,
              amstafy o niewiadomym pochodzeniu... dlugo by wymieniac.
              i dlugo nic sie nie zmieni dopoki ludzie nie zrozumieja ze rodowod to co wiecej
              niz papierek na wystawy a rozmnazaniem zwierzat powinni sie zajac tylko
              hodowcy. a jak na razie mamy schroniska pelne po brzegi i to nie bynajmniej
              kundelkow ale calej masy psow "rasowych bez rodowodu" kupowanych spod polotu za
              200 pln bo modne, bo dziecku sie zachcialo, bo fajnie jest miec szczeniaczka.
              dlatego na tym forum sa i beda osoby potepiajace rozmnazanie psow
              nierodowodowych i rozmnazanie ich z glupich powodow.
            • po.prostu.ona Re: Soft terrier 05.04.06, 21:00
              somewhere_tonight napisała:

> A swoją suczkę dopuściłam ponieważ chciałam, żeby to ONA miała frajdę z
              > dziećmi - jakie moga być inne powody

Piszesz to poważnie? Suka nie ma frajdy z dziećmi, skąd w ogóle taki pomysł????
              Wszyscy, którzy kiedykolwiek tym się interesowali, wiedzą doskonale, że na
              hodowli nie da się zarobić, to hobby dla miłośników rasy, którzy cenią
              eksterier i charakter określonego typu psów. Dlatego właśnie HODUJĄ psy.
          • somewhere_tonight dorciaszek - zajrzyj 05.04.06, 19:23
            www.psy.info.pl/h/warszawa/samantino/samantino1.html
            • titu_titu Re: dorciaszek - zajrzyj 06.04.06, 07:38
              A widziałaś daty ?
      • majenkir Re: Soft terrier 06.04.06, 20:48
        titu_titu napisała:
        > Najlepiej poszukać w google.

Szukajac szczeniat przez wyszukiwarke bardzo latwo trafic na kundlorozmnazalnie.
        • dorciaszek Re: Soft terrier 07.04.06, 09:07
          Nie ma jak uzyskac informacje!! Wy jacys dziwni jestescie, najlepiej tlyko atakujecie. Nie wiecie nic a nic o mnie, o mojej suni a juz kundlem ja nazywacie i produkcja kundelkow!!?? wezcie sie zastnaowcie.a poza tym przeczytajcie temat, pytalam o hodowle Softow a nie chciualam szkoly o rozmanazaniu psow. Chyba trzeba zmienic forum bo wy jacys nerowi!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • titu_titu Re: Soft terrier 07.04.06, 10:57
            My nerwowi? W żadnej innej wypowiedzi nie ma tylu wykrzykników i znaków
            zapytania co w Twojej :) Więc kto tu jest nerwowy?
            A najlepsze informacje uzyskasz dzwoniąc do najbliższego odziału ZKwP, lub
            przeglądając ichniejsze strony. Są tam listy miotów itp. Wystarczy trochę
            starania, a nie oczekiwanie podania pieska na tacy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka