ewa155 18.08.06, 21:31 Mam rocznego kocurka, u mnie w domu jest od wieku 2,5 miesiąca . Lubi się ocierac o nogi ale kompletnie nie chce wskakiwać na kolana, jest jakaś szansa, że będzie trochę bardziej przytulasty, czy też już taka jego natura? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biljana Re: Przytulasty kot 18.08.06, 22:46 moj kot jest w tym samym wieku i ma podobnie. lubi, zeby go glaskac, ociera sie o nogi, pozwala sie nawet nosic na rekachc - a nawet to lubi. ale nigdy, przenigdy nie przyjdzie na kolana, nawet na 3 sekundy. mam wrazenie, ze moze tak zostac, bo on jest taki bardziej niezalezny. ale mi to nie przeszkadza. w koncu kazdy ma jakis charakter, ludzie i koty tez. on akurat - nie lubi sie znachalac;))) Moze twoj kot tez tak ma;)) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Przytulasty kot 19.08.06, 01:43 Ewo, Oczywiście być tak może, że ten Twój "nie jest przytulasty" i nie lubi się "znachalać"... :-) Ale - o ile znam cokolwiek koty - zdecydowana większość z nich - lubi. Mój kot obecny też był kiedyś "dziki" (z ulicy przygarnąłem) i nie lubił - a teraz lubi i nawet mruczy... ;-) To kwestia tylko stopniowego przyzwyczajenia kota, żeby się czuł bezpiecznie. Czyli - w skrócie mówiąc - niech Cię zacznie kojarzyć z przyjemnymi doznaniami - czyli na przykład Twoim głosem i głaskaniem, z poczuciem bezpieczeństwa, odgłosem dosypywanej karmy, no - z takimi tam dla kota przyjemnymi rzeczami... :-) Pozdrawiam i życzę powodzenia cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
beali Re: Przytulasty kot 19.08.06, 10:10 Możesz próbować metody stopniowego 'rozmiziania' kota, czyli mniej więcej tak,jak napisała Cat_s-udaje się w wielu przypadkach, ale nie zawsze,bo są koty,które po prostu nie lubią nadmiernych czułości. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Przytulasty kot 19.08.06, 11:29 :-) > tak,jak napisała Cat_s Cat_s jest facetem jak najbardziej :-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: Przytulasty kot 19.08.06, 11:49 Mam dwa kocury i kotkę.Sredni kotek to prawdziwa przytulanka, tylko na kolankach, na rękach, przytulanki non stop.Reszta nas nie rozpieszcza.Podejrzewam, ze Czarka uważaja za lizusa. Odpowiedz Link Zgłoś