Dodaj do ulubionych

alergia na kota

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 22:55
Moje 12-letnie dziecko dostalo dusznosci tydzien po zamieszkaniu u nas
kotka.Wczesniej mielismy psa, krolika i chomika i nic sie nie dzialo. Dlatego
podejrzenie o uczulenie jest dla mnie zaskoczeniem. Szukam dobrego alergologa
w Warszawie, ktory nie ograniczy sie do porady "pozbyc sie zwiarzakow", ale
zaproponuje cos innego. Jakie sa mozliwosci i szanse odczulenia na kota? A
jakie niebezpieczenstwa z tym zwiazane? Czy ktos na forum moglby mnie
oswiecic? Dziekuje i pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: m.pw Re: alergia na kota IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 00:15
      Już kiedys pisałam na forum, powtórze jeszcze raz, bo pewnie nie tylko Tobie
      sie przyda. Ponieważ pracuje w kocim Azylu co i raz stykam sie z oddawanymi
      przez ludzi kotami, bo maja alergię. Będąc u alerologa ze swoim (nie "kocim")
      katarem zapytałam czy jest jakiś sposób, zeby ludziom (i kotom) pomóc? Pan
      prof. dr hab. Dariusz Jurkiewicz powiedział, ze można z Niemiec sprowadzić
      szczepionkę, która do niedawna była również dostępna w naszych aptekach i daje
      przeważnie dobre rezultaty. Profesor przyjmuje w Luxmedzie na ul Racławickiej
      132 w W-wie,
      tel (22)627 00 10 albo 646 99 99
      Pozdrawiam M.
      • Gość: nuna Re: alergia na kota IP: 195.136.95.* 20.06.03, 11:50
        Gość portalu: m.pw napisał(a):

> Już kiedys pisałam na forum, powtórze jeszcze raz, bo pewnie nie tylko Tobie
        > sie przyda. Ponieważ pracuje w kocim Azylu co i raz stykam sie z oddawanymi
        > przez ludzi kotami, bo maja alergię. Będąc u alerologa ze swoim (nie "kocim")
        > katarem zapytałam czy jest jakiś sposób, zeby ludziom (i kotom) pomóc? Pan
        > prof. dr hab. Dariusz Jurkiewicz powiedział, ze można z Niemiec sprowadzić
        > szczepionkę, która do niedawna była również dostępna w naszych aptekach i
        daje
        > przeważnie dobre rezultaty. Profesor przyjmuje w Luxmedzie na ul Racławickiej
        > 132 w W-wie,
        > tel (22)627 00 10 albo 646 99 99
        > Pozdrawiam M.

od zawsze mam alergię na kota i tylko kota, nic nie pomogło. jedyne rozwiązanie
        to unikać tego zwierzaka, są inne kochane.
        • Gość: Anita alergia na kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 22:30
          m.pw - Dzieki za informacje.
          nuna - A co zrobic, jesli ja juz MAM kota? Po prostu go oddac? Jakos nie bardzo
          to sobie wyobrazam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka