Gość: AGA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 18:09 Czy ktoś miał może brytyjczyka ? Jeśli tak , opowiedzcie proszę jaki był (lub jest) chodzi mi głównie o charakterek . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: Kotek brytyjski 26.08.03, 21:52 Go?? portalu: AGA napisa?(a): > Czy kto? mia? mo?e brytyjczyka ? Je?li tak , opowiedzcie prosz? jaki by? (lub > jest) chodzi mi g?ównie o charakterek . Aga, zapraszam do obejrzenia zdj?? na forum Zwierzeta-Fotografie, gdzie sa zamieszczone zdjecia kotka brytyjskiego :) Podaje linki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=7397257 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=7486309 Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaAga Re: Kotek brytyjski IP: *.speed.planet.nl 27.08.03, 20:31 Pozwalam sobie podciagnac temat, bo tez z checia dowiem sie czegos wiecej o brytyjczykach. Wlasciciele - napiszcie cos o Waszych ulubiencach ! AGA - czy masz juz upatrzona hodowle ? Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Kotek brytyjski 28.08.03, 17:26 Ja mam brytyjkę, rudą, 2-letnią, bez rodowodu, ale jak byłam raz na wystawie, to kropka w kropkę jak tam wystawiane. Straszny z niej był "brykuś" jak była mała. Robiła takie śmieszne "gumisie" podskoki ze wszystkich czterech łapek. Ogólnie nie jest z typu przylep, przychodzi jak ma na to ochotę, ale spi na mnie:)) Co jeszcze....ma chrakterek...zawsze jak coś jej spsocę, to musi oddać... Jak chcesz więcej, to pytaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiku.san Re: Kotek brytyjski 29.08.03, 11:21 bardzo dużo informacji i bardzo mili kociarze www.forum.rokcafe.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kiku.san Re: Kotek brytyjski 29.08.03, 11:26 nie wiem czemu się źle wpisało może tak forum.miau.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaU Re: Kotek brytyjski IP: *.chello.pl 31.08.03, 10:03 Witam. Mam w domu dwie kotki brytyjki, siostry rodzone, dwulatki. Jedna niebieska, druga liliowa. Wszystkim, którzy chcą mieć koty polecam tę rasę. Koty są bardzo zrównoważone psychicznie. Dzięki masywnej budowie ciała w zasadzie nie są skore do skakania po szafach. Dodatkowo są to koty ciche, nie mają w zwyczaju miauczenia bez potrzeby. Jedyny wyjątek stanowi okres rui i domaganie się jedzenia. Moje panienki opanowały żebraninę do perfekcji, ale robią to tylko w kuchni w czasie przygotowywania posiłków i jeśli nie widzą efektów, rezygnują. Brytyjczyki to takie duże, leniwe misie do kochania. Jeśli chcesz kupić kota, to najlepiej od razu dwa. Nie ma problemu z zostawianiem kotów samych w domu. Razem się bawią i śpią. Nie ma mowy o nudzie. Dzięki temu, że mam tandem nie wiem co to podrapane ręce i pogryzione nogi. Naukę polowania i doskonalenie technik łowieckich moje kocice ćwiczyły na sobie. Potrafią oczywiście w ferworze walki narozrabiać (najlepsza pora na gonitwy to pierwsza w nocy i szósta rano - resztę w zasadzie ptrzesypiają), ale zawsze rozczulają mnie te okrągłe pysie i oczki jak spodki, wyglądające tak niewinnie. Nie sposób się na nie gniewać. Mogłabym pisać o nich bez końca. Jedno jest pewne - to wspaniałe koty. Poczytaj sobie na kocich stronach i w poradnikach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś