Dodaj do ulubionych

sterylizacja kotki w Katowicach

29.08.03, 11:29
Witam wszystkich!
Mam w domu trzymiesięczną koteczkę. Na razie jest jeszcze malutka, ale kiedyś
w przyszłości chciałabym ją poddać zabiegowi sterylizacji. Mój wet jest do
rany przyłóż, ale w jego "klinice" (dwa pomieszczonka w domu na moim osiedlu)
raczej nie ma do tego warunków. Bardzo proszę wszystkich mieszkańców Katowic
i okolic o namiary na dobrych weterynarzy i dobre kliniki, gdzie
przeprowadzone są takie zabiegi. Piszcie proszę o swoich doświadczeniach i
obserwacjach, także tych złych (tzn., których miejsc nie polecacie). Kiedy
jest najlepszy moment na sterylizację i jak się opiekować kotkiem po zabiegu?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: sterylizacja kotki w Katowicach IP: 80.51.236.* 29.08.03, 17:53
      Jeżeli Twój vet jest taki dobry to porozmawiaj z nim. To że jego gabinet jest
      taki mały nie znaczy, że nie robi żadnych zabiegów. Może się z Tobą umówić poza
      normalnymi godzinami przyjęć.
      Wiem gdzie w Żorach jest duży gabinet - usg i rentgen, ale z tego co pamiętam w
      Katowicach też coś takiego jest.
      Pomyśl jednak najpierw o swoim vecie.
      • mysikluliczek Re: sterylizacja kotki w Katowicach 30.08.03, 19:44
        Oczywiście pomyślę o tym, ale mimo wszystko chciałabym zebrać jak najwięcej
        opinii. Dziękuję za radę,
        pozdrawiam
    • Gość: Lenka Re: sterylizacja kotki w Katowicach IP: *.chello.pl 30.08.03, 20:20
      mysikluliczek napisała:

> Witam wszystkich!
      > Mam w domu trzymiesięczną koteczkę. Na razie jest jeszcze malutka, ale
      kiedyś
      > w przyszłości chciałabym ją poddać zabiegowi sterylizacji. Mój wet jest do
      > rany przyłóż, ale w jego "klinice" (dwa pomieszczonka w domu na moim
      osiedlu)
      > raczej nie ma do tego warunków. Bardzo proszę wszystkich mieszkańców Katowic
      > i okolic o namiary na dobrych weterynarzy i dobre kliniki, gdzie
      > przeprowadzone są takie zabiegi. Piszcie proszę o swoich doświadczeniach i
      > obserwacjach, także tych złych (tzn., których miejsc nie polecacie). Kiedy
      > jest najlepszy moment na sterylizację i jak się opiekować kotkiem po zabiegu?
      > Z góry dziękuję za pomoc,
      > Pozdrawiam

To bardzo dobrze ze chcesz wysterylizowac kotke. Rozumiem, ze sie troche
      denerwujesz jak to bedzie ale nie ma potrzeby(mam 3 koty po
      sterylizacji),wszystko bedzie dobrze.Najtrudniejsze sa pierwsze dni,ale kot
      szybko wraca do zdrowia. Najlepiej bedzie ten zabieg wykonac po pierwszej ruji.
      Problem sterylizacji jest bardzo dobrze opisany na stronie www.vetserwis.pl -
      biblioteka-kastracja kota.
      • mysikluliczek Re: sterylizacja kotki w Katowicach 31.08.03, 12:40
        Rzeczywiście dobra jest ta strona z serwisem weterynaryjnym. Przeczytałam
        wszystko dokładnie. Teraz wiem już przynajmniej jak ten zabieg wygląda krok po
        kroku. Pozostaje tylko znalezienie odpowiedniego miejsca do jego
        przeprowadzenia. Dziękuję za pomoc,
        pozdrawiam
        • Gość: Maja Re: sterylizacja kotki w Katowicach IP: *.chello.pl 31.08.03, 12:45
          Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na sterylizację. Moja kotka przeszła ją w
          maju. Operację zniosła bardzo dobrze, potem trochę się denerwowała z powodu
          kubraczka, dziewiątego dnia miała usuwane szwy. W tej chwili po operacji nie
          widać śladu, zachowanie kotki nie zmieniło się właściwie wcale, poza tym że
          zrobiła się jeszcze bardziej przylepna. Jeśli mogę dać Ci jedną radę - od razu
          po operacji kup u lekarza specjalny kubraczek, żeby kotka nie miała okazji
          rozlizać rany i rozszarpać szwu. Czasem wydaje się, że kotka w ogóle się szwem
          nie interesuje, a potem nagle rano okazuje się, że go rozszarpała.
    • Gość: Aga Re: sterylizacja kotki w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 19:49
      Hej, ja kiedys marzylam bardzo zeby zostac wterynarzem, nawet dostalam sie na
      studia we Wroclawiu...ale z problemow osobistych nie moglam pojechac...;-((
      Ale wracając do sprawy...chodzilam jako wolontariuszka do bardzo dobrej
      kliniki. Miesci sie ona w Chorzowie Batorym,na przeciwko MDKu wiec mysle ze
      nie jest to daleko od Katowic (oplaca sie pojechac pare km) sa tam na prawde
      bardzo dobrzy lekarze, a szczegolnie dr Stefanek, godny zaufania...Klinika
      jest z prawdziwego zdarzenia, jest sala operacyjna, i wogole, mnosutwo ludzi
      tam przychodzi. Ceny nie sa za bardzo wygórowane...wiec jest OKi, Uczeszczalam
      w kilkudziesiecu operacjach , w tego typu tez i moge powiedziec ze nie jest to
      az tak straszne a na pewno pomoze twojej kotce, pozdrawiam PaPa
      • mysikluliczek Re: sterylizacja kotki w Katowicach 31.08.03, 20:44
        O, dziękuję bardzo za pomoc! Chorzów Batory to niedaleko mojego miejsca
        zamieszkania. Ja w zasadzie mieszkam w Bytomiu, ale te pare kilometrów naprawdę
        nie ma znaczenia. Cena w zasadzie też. Chce mieć tylko pewność, że moja kicia
        trafi w dobre ręce. Jeszcze raz dziękuję,
        Pozdrawiam serdecznie
        • jkobuu Re: sterylizacja kotki w Katowicach 01.09.03, 09:11
          W Katowicach na Brynowie jest Klinika Małych Zwierząt,można liczyc na fachową
          obsługę. Nie wiem ile kosztuje sterylizacja, możesz zadzwonić i zapytać.
          Jedyna wada tej kliniki jest taka,że kasują jak za zboże, ale może akurat
          sterylizacja nie będzie cenowo obiegała od reszty.
          Podobno na Roździeńskiego od Strony Ronda, przed Hotelem Warszawa (dawna
          nazwa) tez jest dobry weterynarz, mam nawet nr tel. bo moja kota ma nawrót
          choroby i dostałam od koleżanki namiar: tel nr: 2586676
          Pozdrawiam
          • mysikluliczek Re: sterylizacja kotki w Katowicach 01.09.03, 12:36
            Dziękuję bardzo za namiary:)))
            Pozdrawiam serdecznie!
            • jkobuu Re: sterylizacja kotki w Katowicach 01.09.03, 13:23
              :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka