Gość: Eti IP: *.kabel.telenet.be 02.09.03, 14:32 chetnie nawiaze kontakt z innymi wlascicielami whippetow,pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: whippet IP: *.lodz.mm.pl 02.09.03, 18:18 Zajrzyj na Dogomanię: www.dogomania.pl/forum/viewforum.php?f=25 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: whippet 04.09.03, 09:45 Witam, Mam obecnie dwie whippetki, ich mamusia zeszła niestety tej wiosny na raka. Pozostałe rodzeństwo (trzech chłopaków) też mam jakby "pod kontrolą", bo nie umiejąc ich sprzedać (serce bolało) umieściłam po rodzinie i znajomych. Wszystkie są chartami biegającymi na zawodach, chociaż tylko nieżyjąca sunia miała licencję torową, te mają jedynie coursingową, ale niektóre mają niezłe osiągnięcia (np. wicemistrz Polski). Poza tym są kochane, słodkie, najdroższe i nie umiem mieć psa innej rasy. Mamy co prawda przybłąkanego kundla, ale whippet a jakikolwiek inny pies, to niebo a ziemia. Są takie wytworne, eleganckie i subtelne, a jednocześnie wesołe, przymilne, rozumiejące każde słowo - nawet jak się nie do nich mówi. My rozmawiamy między sobą, że np. jutro pojedziemy do lasu, a one już wariują, wskakują nam na kolana, szaleją. Są to jedyne psy, które nie śmierdzą psem. Sypiają wyłącznie w łóżku oczywiście, ale to to też jest cudowne, zwłaszcza zimą, ogrzewają nas takie naturalne termoforki. Zgadzam się w pełni ze stwierdzeniem, że "whippety są jak fistaszki" - nie można mieć jednego whippeta, zawsze chce się mieć ich stado, one też zresztą najlepiej się czują w towarzystwie innych whippetów. U żadnej innej rasy nie zaobserwowałam takiej "solidarności rasowej" - whippet, zobaczywszy innego whippeta, nawet kompletnie obcego, przywita się z nim wylewnie i radośnie, jak ze starym znajomym. Psy innych ras tolerują, ale wolą być na dystans. Są trochę jak koty - chociaż poddają się tresurze, wolą zachować swoje zdanie i pewną niezależność. Mogłabym tak kilometrami pisać - po prostu kocham whippety, najcudniejsze psy na świecie (i wszystkie inne charty też). Pozdrawiam charciarzy, def Odpowiedz Link Zgłoś
puma002 Re: whippet 05.09.03, 13:44 A ja mam greyhoundkę. Troszkę inny charakter niż u whippeta, ale równie wspaniały. Pozdrawiam wszystkich charciarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eti Re: whippet IP: *.kabel.telenet.be 05.09.03, 22:28 fajnie slyszec,moja whippetka jest straszny pieszczoch,i ma swoj niezly charakterek,do tego aktorka na calego,pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś