Dodaj do ulubionych

Main Coon, norweski leśny

IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 18.09.03, 11:03
Czy zdarza się, aby takie koty ktoś oddawał??
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.icenter.pl 18.09.03, 11:12
      Tak. Niecały miesiąc temu do schroniska wrocławskiego trafił 2 letni czarno-
      biały kocurek mainecoon. Byłam w szoku, gdy go zobaczyłam, mniej więcej w tym
      samym czasie trafiła tam też popielato-biała kotka norweska, przepiękna kicia
      tyle, że oczko miała chore i przez to ją wurzucili! Oba koty mają już domy.
      pozdr miki
      • Gość: ZYTA Re: Main Coon, norweski leśny IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 18.09.03, 11:22
        DZięki, Miki za info - też jestem z Wrocka, a te kociska bardzo mi się
        podobają - niestety cena dla mnie nie do przeskoczenia!
        Pozdro
        • Gość: miki Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.icenter.pl 18.09.03, 11:32
          Mi też bardzo się podobają i pierwszy raz widziałam na żywo takiego
          mainecoonka. Skoro pytasz o koty, wnioskuję, że masz warunki na futrzaka. Mam
          więc pytanie - pomysl proszę o przygarnięciu jakiegoś schroniskowego kota. Tam
          jest np. taki strasznie kochany kocurek 2 letni. Naprawdę pieszczoch,
          przeuroczy a biedak siedzi już drugi miesiąc w klatce!! Zastanów się proszę.
          A może w ogóle miałabyś ochotę nam trochę pomóc przy szukaniu domów tym
          kociakom? Jak już dziś na grupie ogłaszałam jesteśmy w fazie poszukiwania osób -
          wolontariuszy (sama jestem taką osobą)
          pozdr
          miki (agaszab@op.pl)
        • Gość: miki Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.icenter.pl 23.09.03, 12:40
          napisz proszę czy masz warunki na maine coona tj. gdzie mieszkasz (blok, domek)
          • Gość: ZYTA Re: Main Coon, norweski leśny IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 23.09.03, 14:52
            niestety mieszkam w bud. wielorodzinnym i bez ogródka. A co - MC potrzebuje
            dużej przestrzeni i swobody?. Prawdę powiedziawszy moje zainteresowanie tą rasą
            wypływa raczej z zauroczenia pięknem tych kotów.
            Pzdr
    • Gość: m.pw Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 15:23
      Chyba tydziń temu pani która szukała w Azylu podobnego do swojego kocurka(chyba
      odszedł do kociego nieba)i nie znalazła, przysłała mi zdjęcie swojego
      kociaczka, którego o którym ktos napisał w gazecie, ze chce oddać. Patrzę i
      oczom nie wierzę, a to maine coon. Czyli niespodzianki sie zdarzają. ta pani,
      która oddawała też nie wiedziała, ze przygarnęła taki egzemplarz.
      • Gość: Maja Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.chello.pl 18.09.03, 15:42
        To prawda, niespodzianki sie zdarzaja i do schronisk trafiaja przepiekne koty
        roznych ras, trzeba tez czytac ogloszenia, bo czasem ludzie chca oddac.
    • Gość: mario Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 15:50
      Oczywiście, ja sam dostałem od jednej Pani ze Szczecina, kotkę Main Coon-a,
      było jeszcze sześć rudych kocurków, one też znalazły bez problemu domy i z tego
      co mi wiadomo, to nie był piewrwszy miot tej kocicy. Pytasz, czy za darmo,
      prawie... zapłatą był symboliczny grosik i opakowanie suchej karmy dla mamuśki.
      • Gość: liv1 Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 17:58
        jeśli podobają Ci się kotki takich ras to powinnaś dodać do swoich ulubionych
        koty syberyjskie-są piękne! w wawie jest wystawa chyba 25-26.10-warto
        przyjechać i zobaczyć te wszystkie piękności. Ja mam właśnie syberyjczyka,
        który jest tak wspaniałym kotem ze teraz juz zawsze bedę mieć koty tej rasy. Ma
        tekże przygarniete dwa dachowce, ale one mają zupełnie inny temperament-Antek
        (syberyjczyk) jest jak pies-prócz tego ze nie wychodzi się z nim tak często.
        Wiesz tak piszę Ci o wystawie bo mój brat wyprowadził się z domu i brakowało mu
        Antosia więc pojechał w ostatnim dniu na wystawę i kupił syberyjczyka za 300zl
        z rodowodem(facet nie chciał juz z jednym kociakiem wracać więc sprzedał za
        malutkie pieniądze) Trzeba łapć okazje!!!Powodzenia!!!!
      • Gość: Jola Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.zg.szczecin.pl 19.09.03, 07:29
        Cześć! Czy mógłbyś mi podać namiary na tę panią.
        Szczecinianka - posiadająca dachowca a marząca o main coonie
      • Gość: sal Re: Main Coon, norweski leśny IP: *.vpn.gazeta.pl 21.09.03, 18:59
        Tzn. kupiłeś kota bez rodowodu? Eh. Nie utrzymuje się w ten sposób pseudo
        hodowców... Ciekawe z czym był zmieszany ten Maine Coon. Nawet jeśli kot nie
        nadaje się na wystawy i do hodowli, hodowca ma obowiązek sprzedać kota z
        rodowodem. Odpowiednio obniżając jego cenę. Ergo - nie wspierajmy pseudo
        hodowców :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka