Gość: gertrudzia IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 24.10.03, 14:21 Czy odkłaczanie dotyczy także małych kotków? Jeśli tak, to od jakiego wieku? Pozdrawiam. G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: [kot] odkłaczanie IP: *.chello.pl 24.10.03, 22:20 Mojej kotce wymioty z powodu zakłaczenia zdarzyły się pierwszy raz w wieku dziewięciu miesięcy. Od tego czasu tylko raz czy dwa, bo zaczęłam dawać jej karmę odkłaczającą. Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: [kot] odkłaczanie 25.10.03, 12:45 na pastach odkłaczającyh zresztą na karmach też powinna byc informacja od jakiego wieku kot może je dostawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: [kot] odkłaczanie IP: *.mech.pw.edu.pl 28.10.03, 14:06 Witam! Nie daję moim kotom żadnych środków odkłaczających. Czasem, dosyć rzadko wymiotują włosami. Najstarszy ma dwanaście lat, czasem zjada trochę zieleniny z kwiatków i wymiotuje od razu. Gdy jest na czczo, są to same włosy. Widać sam wie, kiedy mu to jest potrzebne. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: [kot] odkłaczanie 28.10.03, 16:58 Hej! Mój kot ma 7 miesięcy i nie daję mu żadnych past na odkłaczanie, nie je trawy i nie wymiotuje. Kilka dni temu dopiero dowiedziałam się, że jest coś takiego jak pasta na odkłaczanie i że koty muszą zwracać żeby się pozbyć połkniętej sierści. Nic takiego też nie wyczytałam w książce o pielęgnacji kotów, jest tam jedynie napisane, że powinno się posiać w doniczce kocimiętkę, bo kot obgryzając tę trawkę lepiej strawi swoją sierść. Będąc dzieckiem, w domu rodziców zawsze było kilka kotów i żaden z nich nie wymiotował, wszystkie żyły ponad 10-14 lat i nikt nie wymyślał żadnych past itp. Pozdrawiam Ori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: [kot] odkłaczanie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 22:51 Mam persa. Parę lat temu, podczas wymiotowania kłakami, zaczął się dławić i dusić. Konieczna była interwencja weterynarza. Na szczęście się dobrze skończyło. Obcenie, mimo iż dużo go czeszę to on i tak co jakiś czas wymiotuje kłakami i za każdym razem boję się aby nie przytrafiło mu się to samo. Dlatego bardzo interesuje mnie pasta na odkłaczanie. Możecie podać jakąś nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigrello Re: [kot] odkłaczanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 20:36 Jasne, że możemy:) - bezo-pet lub pasta Malta z firmy Calier. Do nabycia w lecznicach weterynaryjnych - nie wiem czy gdzie indziej też. Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: [kot] odkłaczanie 12.11.03, 10:03 Pasty odkłaczające można kupić w każdym sklepie dla zwierząt. W przypadku persa warto podawać specjalną karmę dla kotów perskich - przynajmniej jako uzupełnienie normalnej diety. Karma ta zawiera m. inn. odkłaczacz, którego pers potrzebuje dosyć dużo. Wiem, ze Royal ma specjalną karmę dla persów, Purina chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: [kot] odkłaczanie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 18:06 Dzięki wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: [kot] odkłaczanie 17.11.03, 19:32 Puriny nie polecam, odkąd zaczęli produkować ją na Węgrzech jakość tej karmy jest poniże zadawalającego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: [kot] odkłaczanie IP: *.we.client2.attbi.com 17.11.03, 23:03 Mam cztery w tej chwili koty i dziekuje Bogu i ludziom ktorzy to wymyslili za karme z odklaczaczem. Nie wszystkie jednak koty gubia sierc w tej samej ilosci. Moj rudy Myci moze byc czesany co 5 minut i wcale nie jest lysy a siersci wychodza cale pelne garscie. Bialy , Bebe , prawie wcale nie gubi siersci , nawet czesac go nie za bardzo trzeba bo zostaje w szczotce tylko kilka klakow. Zauwazylam, ze " przecina " sobie w lecie siersc - cieniuje tak jak fryzjer ale chyba ma lepsze trawienie bo raczej nie zwraca. Trawe - owszem , zaraz pogryzie i sa efekty ale bez trawy nie ma sliskich niespodzianek na podlodze . Daje kotom Science Diet i naprawde dziala !!! Odpowiedz Link Zgłoś