Dodaj do ulubionych

[kot] odkłaczanie

IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 24.10.03, 14:21
Czy odkłaczanie dotyczy także małych kotków? Jeśli tak, to od jakiego wieku?
Pozdrawiam. G.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: [kot] odkłaczanie IP: *.chello.pl 24.10.03, 22:20
      Mojej kotce wymioty z powodu zakłaczenia zdarzyły się pierwszy raz w wieku
      dziewięciu miesięcy. Od tego czasu tylko raz czy dwa, bo zaczęłam dawać jej
      karmę odkłaczającą.
    • madziasz Re: [kot] odkłaczanie 25.10.03, 12:45
      na pastach odkłaczającyh zresztą na karmach też powinna byc informacja od
      jakiego wieku kot może je dostawać...
    • Gość: kot Re: [kot] odkłaczanie IP: *.mech.pw.edu.pl 28.10.03, 14:06
      Witam!
      Nie daję moim kotom żadnych środków odkłaczających. Czasem, dosyć rzadko
      wymiotują włosami. Najstarszy ma dwanaście lat, czasem zjada trochę zieleniny z
      kwiatków i wymiotuje od razu. Gdy jest na czczo, są to same włosy. Widać sam
      wie, kiedy mu to jest potrzebne.
      Pozdrawiam, Juliusz.
      • orissa Re: [kot] odkłaczanie 28.10.03, 16:58
        Hej!
        Mój kot ma 7 miesięcy i nie daję mu żadnych past na odkłaczanie, nie je trawy
        i nie wymiotuje. Kilka dni temu dopiero dowiedziałam się, że jest coś takiego
        jak pasta na odkłaczanie i że koty muszą zwracać żeby się pozbyć połkniętej
        sierści. Nic takiego też nie wyczytałam w książce o pielęgnacji kotów, jest
        tam jedynie napisane, że powinno się posiać w doniczce kocimiętkę, bo kot
        obgryzając tę trawkę lepiej strawi swoją sierść. Będąc dzieckiem, w domu
        rodziców zawsze było kilka kotów i żaden z nich nie wymiotował, wszystkie żyły
        ponad 10-14 lat i nikt nie wymyślał żadnych past itp.
        Pozdrawiam
        Ori.
    • Gość: kola Re: [kot] odkłaczanie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 22:51
      Mam persa. Parę lat temu, podczas wymiotowania kłakami, zaczął się dławić i
      dusić. Konieczna była interwencja weterynarza. Na szczęście się dobrze
      skończyło. Obcenie, mimo iż dużo go czeszę to on i tak co jakiś czas wymiotuje
      kłakami i za każdym razem boję się aby nie przytrafiło mu się to samo. Dlatego
      bardzo interesuje mnie pasta na odkłaczanie. Możecie podać jakąś nazwę?
      • Gość: tigrello Re: [kot] odkłaczanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 20:36
        Jasne, że możemy:) - bezo-pet lub pasta Malta z firmy Calier. Do nabycia w
        lecznicach weterynaryjnych - nie wiem czy gdzie indziej też.
        • astrit Re: [kot] odkłaczanie 12.11.03, 10:03
          Pasty odkłaczające można kupić w każdym sklepie dla zwierząt. W przypadku persa
          warto podawać specjalną karmę dla kotów perskich - przynajmniej jako
          uzupełnienie normalnej diety. Karma ta zawiera m. inn. odkłaczacz, którego pers
          potrzebuje dosyć dużo. Wiem, ze Royal ma specjalną karmę dla persów, Purina
          chyba też.
          • Gość: kola Re: [kot] odkłaczanie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 18:06
            Dzięki wszystkim :)
          • joko5 Re: [kot] odkłaczanie 17.11.03, 19:32
            Puriny nie polecam, odkąd zaczęli produkować ją na Węgrzech jakość tej karmy
            jest poniże zadawalającego poziomu.
            • Gość: kluba1 Re: [kot] odkłaczanie IP: *.we.client2.attbi.com 17.11.03, 23:03
              Mam cztery w tej chwili koty i dziekuje Bogu i ludziom ktorzy to wymyslili za
              karme z odklaczaczem. Nie wszystkie jednak koty gubia sierc w tej samej
              ilosci. Moj rudy Myci moze byc czesany co 5 minut i wcale nie jest lysy a
              siersci wychodza cale pelne garscie. Bialy , Bebe , prawie wcale nie gubi
              siersci , nawet czesac go nie za bardzo trzeba bo zostaje w szczotce tylko
              kilka klakow. Zauwazylam, ze " przecina " sobie w lecie siersc - cieniuje tak
              jak fryzjer ale chyba ma lepsze trawienie bo raczej nie zwraca. Trawe -
              owszem , zaraz pogryzie i sa efekty ale bez trawy nie ma sliskich niespodzianek
              na podlodze . Daje kotom Science Diet i naprawde dziala !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka