Dodaj do ulubionych

pies ma chyba cukrzycę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 12:04
moja 13-letnia suczka foxterierka od paru dni zachowuje się bardzo dziwnie.
ciągle śpi nawet nie chce iść na spacer, jest osowiała dużo pije i je.cała
się trzęsie, a wczoraj schowała się do szafy co jej się nigdy nie zdarzyło, i
całą noc tam przeleżała.gdy mąż (jej ukochany pan) próbował ją wyciągnąć z
tej szafy najnormalniej w świecie go ugryzła, zresztą mnie też lekko
dziabnęła.na dziś jestem umówiona z wet. aha, ma zaćmę na jednym oku.znajomi
twierdzą, że to objawy cukrzycy.będę dziś wiedziała co jej dolega.może ktoś
miał podobne objawy u swojego psa? napiszcie błagam.pozdr.basia
Obserwuj wątek
    • ehhermiona Re: pies ma chyba cukrzycę 23.11.03, 11:04
      Moja suczka chyba też miała cukrzycę - była mniej więcej w wieku Twojej...
      Niestety, trudno jest psu podawać insulinę, a to było 15 lat temu i pewnie nie
      było takich leków dla psów... Widząc jak cierpi (tylko piła, spała, zwracała
      wszystko inne)poprosiłam lekarza o uśpienie jej...
      Napisz, co z Twoją sunią.
      Pozdrawiam,
      Monika

P.S. A nie jest to np. ropomacicze?

Gość portalu: basia napisał(a):

> moja 13-letnia suczka foxterierka od paru dni zachowuje się bardzo dziwnie.
      > ciągle śpi nawet nie chce iść na spacer, jest osowiała dużo pije i je.cała
      > się trzęsie, a wczoraj schowała się do szafy co jej się nigdy nie zdarzyło, i
      > całą noc tam przeleżała.gdy mąż (jej ukochany pan) próbował ją wyciągnąć z
      > tej szafy najnormalniej w świecie go ugryzła, zresztą mnie też lekko
      > dziabnęła.na dziś jestem umówiona z wet. aha, ma zaćmę na jednym oku.znajomi
      > twierdzą, że to objawy cukrzycy.będę dziś wiedziała co jej dolega.może ktoś
      > miał podobne objawy u swojego psa? napiszcie błagam.pozdr.basia
      • Gość: basia Re: pies ma chyba cukrzycę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 14:46
        wizyta u wet. potwierdziła że suńka ma podwyższony cukier ale nie aż tak
        tragicznie, dostała tabletki, które obniżają poziom na razie dostaje co drugi
        dzień i trzeba mierzyc poziom cukru co drugi dzień, szczęście w nieszczęściu,
        że mąz jest cukrzykiem, więć pomiarów dokonuje i sobie i sunieczce.i już
        pilotuje leki też w każdym razie sunieczka (Nusia) musi być na diecie (tylko
        gotowane pokarmy mięsne - dużo warzyw "o" slodkości karma sucha tylko specjalna
        dla psów z cukrzycą.stan oka (retinopatia) to też następstwo "cukrowni".ale
        najbardziej mnie niepokoi stan jej serduszka jest mocno sfatygowane.dostała też
        leki nasercowe, wet.powiedział, że nie można psa stresować, a poniewaz jest to
        pies mysliwski (mąż mysliwy) musi teraz zostawać w domu.musi dużo wypoczywać,
        spacery też krótkie.ale będziemy ją kurować jak długo się da.nie wyobrażam
        sobie domu bez naszej suńki.takiej mysli, że kiedyś odejdzie nie dopuszczamy do
        siebie.jest przecież członkiem rodziny i to już wiekowym i bardzo ją wszyscy
        domownicy kochają.pozdr.
    • Gość: Grazyna Re: pies ma chyba cukrzycę IP: *.nsm.pl 29.11.03, 22:56
      Moja prawie 18 letnia sunia od poczatku roku jest cukrzykiem.Pol roku temu
      oslepla.Dostaje 2*dziennie insuline(sami robimy zastrzyki).Kilka razy zanim
      wlasciwie dobrano ilosc insuliny miala ataki z niedocukrzenia.Pomimo,ze jest
      duzo starsza od Waszego pieska doszla do siebie.Tak moge powiedzieć.Jest wesola
      i cieszy sie zyciem,a my razem z nia.Wymaga troche wiecej uwagi i stala sie
      jeszcze wiekszym pieszczochem.Nie trzeba sie zalamywac tylko wiecej ja
      kochac.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka