wojtas47 27.12.03, 22:00 Witam wszystkich, mój pies ma łupież i nie bardzo ten stan chce ustąpić. Jakie można stosować środki przeciwłupieżowe ? pozdr. wojtas47 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fenol Re: Co zrobić z łupieżem u psa IP: *.devs.futuro.pl 27.12.03, 22:09 mam parę pytań Co je dokładnie kiedy był kompany itd zajrzę 28.12.03 wieczorem i postaram się pomuc Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas47 Re: Co zrobić z łupieżem u psa 27.12.03, 22:47 (gwoli ścisłości - jestem właścicielem suki) ostatnią kąpiel miała około połowy października,karmę dostaje suchą - jest to Royal Canin (Adult) MAXI - Large breed adult dogs (weight 26-44 kg). Sporadycznie jakieś inne pokarmy. pozdr. wojtas47 Odpowiedz Link Zgłoś
zz_beatka Re: Co zrobić z łupieżem u psa 28.12.03, 11:01 mój pies zanim dobrałam najlepszą dla niego karmę też miał okropny łupież ale sporadycznie kondycję skóry i sierści poprawia OMEGAN - olej który dodaję nawet do suchej karmy. kuracja w postaci jednej butelki powinna pomóc. może to też być sprawa hormonów, albo alergii albo też zimy (mój pies zawsze zimą ma gorszą sierść jakby ukurzoną i przy tym z łupieżem, ale zima mija i kłopoty też) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas47 Re: Co zrobić z łupieżem u psa 28.12.03, 21:03 dzięki za poradę - na pewno i tego popróbuję. oczywiście zakładam,że przyczyny mogą być różne (także np. stres) ,ale zawsze lepiej jest wymienić doświadczenia z innymi właścicelami piesków. pozdr:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Co zrobić z łupieżem u psa 28.12.03, 22:14 Daje moim pso "na to" olej z lososia produkt dunski.A pozatym po RC mialy siersc matowa.Zmienilam na Hill'sa.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś