29.11.15, 10:45
jednym jaja służą do dzwonienia w histerii na alarm, tworząc teorie spiskowe, ja wolę rozwiązać spokojnie problem.
wczorajszy najazd spamu to sporo roboty - trzeba było z tygodnia, żeby przygotować tyle nicków. Ktoś się musiał bardzo nudzić.
No ale są różne sposoby na rozkręcanie forum.
W razie problemu - zamknie się znowu.
Obserwuj wątek
    • coco.franelka Re: otwarte 29.11.15, 12:22
      I bardzo dobrze big_grin ja tam mam sentyment do dworca... siedzimy w budce, jest nam dobrze, ale...... mam nadzieję, że od czasu do czasu przybiegniemy i tu.... smile
      • kogucik.2872 Re: otwarte 29.11.15, 12:25
        patrząc na to, co ludzie wyprawiają - coraz mniej mi się chce.
        Ale wyśmianie głupa to tak jak wyśmianie niemowy, że dzień dobry nie powiedział. Poniżej mojego poziomu.
        Wali mnie, czy komuś już nie staje, albo za dużo chla i się świat pierdoli.
        ponoć każdy kij ma dwa końce.
        i dobrze.
        • kogucik.2872 Re: otwarte 29.11.15, 15:58
          och
          och

big_grin
    • kogucik.2872 Re: otwarte 29.11.15, 17:27
      często ludzie nie mają swojego życia, podniecając się cudzym. Fotki, plotki, ciekawostki. Przegląd życia wszystkich jako karta przetargowa w zdobywaniu zainteresowania.
      Omijać. Szerokim łukiem. Ileż to już ludzi zniknęło przez takich.
      • 1agfa Re: otwarte 29.11.15, 18:27
        Cześć Dworcowi, cześć smile! Panie: Coco, Punkcik, Wszystkie Panie kwiat, i Koguciku smile
        Poczytałem tutaj to i owo, chociaż czasu na nic nie starczało; ale poczytałem, bo jakże to tak: bez Dworca! smile
        Toteż z pozdrowieniami spieszę.
        Własne i bliskich życie aż za bardzo mnie absorbuje, mogłoby nieco odpuścić, nielitościwe - cudzym prywatnym mało się interesuję, i od niezmiernie dawna, od lat omijam - jak radzisz - szerokim łukiem. Bardzo szerokim.
        Najlepsza to rada - i zdrowiej. Tak na duszy jak na ciele.
        Pewnie nie na temat, ale wściubiam grosz swój...jeszcze uparcie nieznikający osobnik smile Pozdrowienia serdeczne Państwu smile

kogucik.2872 napisał:

> często ludzie nie mają swojego życia, podniecając się cudzym. Fotki, plotki, ci
        > ekawostki. Przegląd życia wszystkich jako karta przetargowa w zdobywaniu zainte
        > resowania.
        > Omijać. Szerokim łukiem. Ileż to już ludzi zniknęło przez takich.
        • kogucik.2872 Re: otwarte 29.11.15, 18:35
          wiele osób czytających "z boku" widzi ostrzej wszystko. Wazelinę już widziałeś. Ot takie chamskie zaczepki bez powodu. Ludzie się czasem strasznie nudzą.
          Pewnie i wiele innych spraw, o których nie mówisz, przez wzgląd na coś tam. Albo przez zwykłą kulturę.
          Ja jestem chamem z natury, więc nie mam oporów przed napisaniem wprost. A może to i lepiej.

pozdrówka.
        • coco.franelka Re: otwarte 29.11.15, 21:57
          Ode mnie też serdeczne pozdrowienia, Agfo big_grin
          • wirujacypunkt Re: otwarte 29.11.15, 23:43
            I ode mnie też pozdrowienia Agfo, chociaż moje pozdrowienia są mocno spóźnione smile
            Ja też mam sentyment do Dworca. Zaglądnęłam na Dworzec dwa lata temu i zostałam na zawsze. Wcześniej też zaglądałam i coś skrobnęłam, ale to były incydenty tylko.
            Dwa lata temu przyszłam i zakotwiczyłam się na dobre.
            Cieszę się, że Dworzec znowu otwarty jest dla podróżnych, a w poczekalni można przysiąść na ławeczce i poczekać na innego wędrowca. Pogadać z nim trochę, pośmiać się i pomarudzić.
            Ot takie zwykłe życie dworcowe wink
            • kogucik.2872 Re: otwarte 30.11.15, 06:36
              no
              przyszłaś wtedy, kiedy ja się wyautowałem przez uporczywego stalkera.
              Dworzec był chwilowo zamknięty, bo chyba nowy rząd znalazł sposób na kasę dla budżetówki i fora zalał spam hurtowy. Lepiej spamować niż strajkować big_grin
              • kogucik.2872 Re: otwarte 30.11.15, 17:57
                recepta na spam.

forum
                14:04 (3 godziny temu)

do mnie
                Witam

Dziękujemy za zgłoszenie - wpisy zostały hurtowo pokasowane, a część IP zablokowana.

Pozdrawiamy,

--
                Administracja Forum
                Gazeta.pl

---[prosimy o pozostawienie historii korespondencji]---

---
                • coco.franelka Re: otwarte 30.11.15, 20:39
                  ... jak zwykle znalazłeś prosty sposób (prawidłowy) na sytuację gdy wszyscy potracili głowy i snuli domysły kto im to robi.... smile
                  • kogucik.2872 Re: otwarte 30.11.15, 20:46
                    znaczy - tak chyba normalni ludzie załatwiają sprawy.
                    Spamerów tu coraz więcej - ale o ile gazeta nie wtrąca się w prywatne fora, o tyle ZAWSZE reaguje na takie sytuacje. Nie pierwsza to i zapewne nie ostatnia. A na co mi bez sensu konia trzepać ? Zamykam forum i zgłaszam problem. Tyle. Bez zbędnych komentarzy.
                    • kogucik.2872 jeszcze zabawniej 03.12.15, 17:01
                      okazało się, że takie ataki spamerskie to...................AUTOMATY big_grin

odp jednego z moderatorów gw big_grin

To był masowy automatyczny atak na dużą grupę forów. Zwykle automaty atakują mniej aktywne fora.
                      Wszystko jest już oczywiście poczyszczone.
                      • 1agfa Re: jeszcze zabawniej 04.12.15, 01:34
                        Cześć Wam smile Czytam właśnie o masowym spamie... Dzisiaj w ciągu dnia "remont" jakiś był gazetowy, na pewno w tej sprawie. Mając chwilę wolną zajrzałem do gazety, ale wszystkie, po prostu wszystkie fora były zamknięte. Napis był o przerwie technicznej - jak fora długie i szerokie.
                        Myślałem, że to mój komp.
                        (Nawet na peron nie wpuścili , chociaż wiatr wył przejmująco i miotał pyłem suspicious
                        Toteż oddaliłem się na z góry upatrzone pozycje).
                        Teraz, nocą (moda taka zapanowała!) - pozdrawiam Wszystkich smile
                        I dobrej nocy.
                        • kogucik.2872 Re: jeszcze zabawniej 05.12.15, 14:20
                          a cześć Agfo
                          czasem trzeba powściągnąć wyobraźnię i podchodzić do problemów racjonalnie.
                          nie chciałbym Cię tu urazić - ale powiedz mi - czy ludzie starsi zawsze mają tendencję do teorii spiskowych ?
                          Bo obserwując tak od długiego czasu to, co się wkoło dzieje - odnoszę właśnie takie wrażenie.
                          Ty to faktycznie ostatnio po nocach tylko big_grin
                          pozdrówka big_grin
                          • 1agfa Re: jeszcze zabawniej 07.12.15, 22:38
                            kogucik.2872 napisał:

> a cześć Agfo
                            > czasem trzeba powściągnąć wyobraźnię i podchodzić do problemów racjonalnie.
                            > nie chciałbym Cię tu urazić - ale powiedz mi - czy ludzie starsi zawsze mają te
                            > ndencję do teorii spiskowych ?
                            > Bo obserwując tak od długiego czasu to, co się wkoło dzieje - odnoszę właśnie t
                            > akie wrażenie.

To ja nie wytłumaczę, bo sam nie rozumiem. Nie jestem "wyznawcą" teorii spiskowych. Ludzie zawiedzeni w czymś, podejrzliwi z natury lub z powodu jakiegoś urazu - no nie wiem, to chyba jednak się ma wrodzone. Mówisz: wiek? hmmm... może...starość nie radość tongue_out. Kogoś innego pytaj, młodzież jak ja nie zna się na takich dziwactwach!! suspicious

> Ty to faktycznie ostatnio po nocach tylko big_grin
                            > pozdrówka big_grin

Bywa. Konieczność taka - do czasu. Jak już wspomniałem - modna smile
                            Pozdrawiam także.
                            • kogucik.2872 Re: jeszcze zabawniej 07.12.15, 22:41
                              ale jaką koniecznością - i problem nie dotyczy Ciebie, aczkolwiek szanuję Twoje zdanie - każdy incydent rozwijać w teorię spiskową ?

1agfa napisał:
                              > Bywa. Konieczność taka - do czasu. Jak już wspomniałem - modna smile
                              > Pozdrawiam także.
                              • 1agfa Re: jeszcze zabawniej 07.12.15, 23:27
                                Piszę o tym, że muszę - czas jakiś - noc zarywać. I to jest moja osobista prywatna konieczność.
                                Nocna moda tyczyła w moim poście "państwowotwórczych" działań władz, co każdy widział na własne oczy (taka cienka aluzja) tongue_out. Np. w książce Krzymowskiego przeczytałem, że liderowi Pis często zdarza się chodzić spać o 2 - 3 w nocy.

O tym, że ktoś incydenty (jak piszesz, a ja rozumiem że inne incydenty) rozwija w teorie spiskowe, też napisałem że się nie znam.
                                W razie cÓś może należałoby wołać: lekarza! lekarza! Czy jest lekarz na sali?!
                                Albo dopytać dokładnie, o co chodzi. Jeśli jest warto i ma się chęć dopytać. Czasem warto - czasem nie.
                                Dobranoc.

kogucik.2872 napisał:

> ale jaką koniecznością - i problem nie dotyczy Ciebie, aczkolwiek szanuję Twoje
                                > zdanie - każdy incydent rozwijać w teorię spiskową ?
                                >
                                > 1agfa napisał:
                                > > Bywa. Konieczność taka - do czasu. Jak już wspomniałem - modna smile
                                > > Pozdrawiam także.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka