gosia827 13.11.09, 15:48 Kiedyś zadawałam to pytanie czystoteoretycznie....teraz prosze o pomoc bo mam dylemat....w maju powiększy się nam rodzina....i pojawił się problem imienia.Mąż chce Kubusia lub Mateusza, Syn chce brata Milana -kolega z przedszkola, ja jestem za Patrykiem,Dominikiem,podaba mi się Igor....z dziewczynką też mamy odmienne zdanie...Ja Emilka,Gabrysia,Julka, Młody wybrał Wiktorię,a mąż zawsze marzył o Klaudii, ale ostatnio wymyślił Nataszkę.....może podacie jakieś propzycje....może znajdziemy dzięki Waszej pomocy imię które spodoba się całej naszej rodzinię....Chciałabym żeby pasowało do Kamila....z góry dziękuje, pozdrawiam ______________________ Kamil 29.05.2005 kolejny krasnal....05.2010 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mossiam Re: Kamil i..... 13.11.09, 16:41 Mateusz, Jakub - ładne, ale baaardzo popularne Milan - brzmi dla mnie obco Patryk - nie podoba mi się od zawsze Dominik - chyba najlepsza z Waszych propozycji dla chłopca Igor - ewentualnie Julia - piękne, ale ta popularność odejmuje połowę urody Emilia - podoba mi się i chyba pasuje do Kamila Gabriela - ładne Wiktoria - nie za bardzo mi się podoba i jest bardzo popularne Klaudia - nie podoba mi się od zawsze Natasza - ewentualnie Kilka innych propozycji dla chłopca: Mikołaj Karol Daniel Aleksander Kilka propozycji dla dziewczynki: Hanna Marta Agata Michalina Życzę wypracowania kompromisu i wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Kamil i..... IP: *.gemini.net.pl 13.11.09, 18:55 Dla chłopca: Kubusia i Mateusza odradzam ze względu na dużą popularność. Wybrałabym Dominika lub Igora. Dla dziewczynki: Julia i Wiktoria odpadają, bo pełno ich dookoła. Wybieram Gabrysię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kamil i..... 13.11.09, 19:45 Jakub i Mateusz są obrzydliwie wręcz popularni. Milan brzmi co najmniej pretensjonalnie Patryk IMO także. Najlepszy Igor i Dominik, z naciskiem na Dominika Ja proponuje : Karola, Bartosza, Krzysztofa, Marcelego, Mirona, Remigiusza. Jeśli chodzi o dziewczynkę, to Julia i Wiktoria, podobnie jak Jakub i Mateusz, są niesamowicie "na topie". Gabrieli i Nataszy bardzo nie lubie. Klaudia brzmi IMO okropnie pretensjonalnie. Najlepiej brzmi Emilia, aczkolwiek nie jest to moje ulubione imie. Moje propozycje : Daria, Idalia, Kalina, Karolina, Marcelina, Magdalena, Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Kamil i..... 13.11.09, 20:31 Jakub jest ok, ładne imię Mateusz tak sobie.. Milan- wrr Patryk - nie przepadam, chociaż.. Dominik - ewentualnie Igor - nieeee wybieram Jakuba Emilka- ślicznie i pasuje do Kamila Gabrysia - nie Julka - tak sobie Wiktoria - nie lubię, nie rozumiem tej popularności, imo imię wyjątkowo nieładne Klaudia i Natasza - moim zdaniem okropne.. moje propozycje: dziewczynka: Kornelia, Paulina, Magdalenka, Ania, Agata, Helena, Ewa chłopiec: może Piotrek .. albo Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kamil i..... 13.11.09, 22:46 Z waszych propozycji nie podoba mi się właściwie żadna. Wszystkie imiona albo bardzo popularne, albo nie w moim guście. Do dyskusji pozostawiłabym jednynie Dominika, Emilkę i Gabrysię. Proponuję dla chłopca Kornela, dla dziewczynki Aurelię. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: Kamil i..... 14.11.09, 01:22 Dla chłopca z wymienionych zdecydowanie Dominik może faktycznie jeszcze _ Daniel Dla dziewczynki:Emilia /choć przy zdrabnianiu może się zlewać/ Proponuję Dominikę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waniliooowa Re: Kamil i..... 14.11.09, 19:56 Jakub-nie przepadam i zbyt popularny Mateusz-nie podoba mi się Milan-nie Patryk-zdecydowanie nie Dominik-też nie Igor-najlepszy z podanych Emilia-nawet ladnie Gabrysia-moze byc,ale popularna Julia-nie przepadam,zbyt popularna.Lepsza bylaby Julianna Wiktoria-zupelnie mi się nie podoba Klaudia-tez mi sie nie podoba Natasza-ostatecznie Wybrałabym Igora i Emilię, ewentualnie Juliannę Moje propozycje: Szymon Stefan Franciszek Wojciech Dominika Łucja Michalina Melania Stefania Odpowiedz Link Zgłoś