koza_w_rajtuzach Re: Które imię? 14.01.10, 20:46 Właściwie to wszystkie są w porządku . Najbardziej podoba mi się Olga, Gabriela i Paulina, więc ja bym spośród tych trzech wybierała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolenki25 Re: Które imię? 14.01.10, 21:51 Aleksandra oczywiście A tak na marginesie Olki są nieznośne. Olga albo Aleksandra- to były moje typy. Maja też mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Które imię? 14.01.10, 21:58 Gabriela i Maja Moja Maja miała być pierwotnie Aleksandrą, ale wtedy w przedszkolnej grupie Gabrysi były 4 Aleksandry. A na Olgę, która mi się podobała, mąż się nie chciał zgodzić i wymyślił Maję. W sumie powinnam napisać Gabriela, Maja, Aleksandra, Olga Odpowiedz Link Zgłoś
hugollina Re: Które imię? 14.01.10, 22:02 Maja tylko i li btw, maja nie musi sie rodzic w maju- to stare m.i. hinduskie imie- oznacza zaklecie, tak miala na imie matka kriszny i matka hermesa cudowne imie, wszystkie majki sa fajne. tak ma na imie moja potworzyca Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Które imię? 14.01.10, 22:59 hugollina napisała: > btw, maja nie musi sie rodzic w maju- to stare m.i. hinduskie imie- oznacza > zaklecie, tak miala na imie matka kriszny i matka hermesa No tak, ale wtedy musi byc Maia, nie Maja A czy polski urzad takie wyzwanie wytrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
hugollina Re: Które imię? 14.01.10, 23:03 eee, tam o urzedzie. imiona mają rozne formy, wg mojej wiedzy imie maja nie pochodzi od miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Które imię? 14.01.10, 22:51 Ja mam na imie Paulina. Mam corke Martyne i Maje. Wiec bede nieobiektywna Bralam pod uwage tez Aleksandre i Olge. Mialam w klasie glupia Gabryske, wiec to odpoada Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Olga 14.01.10, 23:13 I tylko Olga Tylko uważaj - Olgi to niezłe cholernice są Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Które imię? 14.01.10, 23:56 Najlepiej jakies malo popularne obecnie. Nie ma nic gorszego niz bycie jedna z dziesieciu Malgoś, Ań albo Agnieszek (to byly popularne imiona jak ja sie urodzilam). Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: Które imię? 15.01.10, 07:44 mamaewam napisała: > Maja, Aleksandra, Olga, Martyna, Gabriela, Paulina? > > Spodziewam się córki i nie mogę się zdecydować. Które imię Wam się podoba? Sama mam dylemat, cztery pierwsze są bardzo ładne. Ostatnio chyba najbardziej podoba mi się Majeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Które imię? 15.01.10, 07:58 Aleksandra. Jakbym miała córke tak byśmy ją nazwali. Już przed ślubem ustaliliśmy, że córka to Ola a syn Michał. I jest Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett.o-hara Re: Które imię? 15.01.10, 11:22 Olga - zdecydowanie. Daliśmy tak naszej pierworodnej na imię, zresztą po babci męża. oryginalne, nie oklepane. Można mówić zdrobniale Ola. Tutaj wybrałabym jeszcze Aleksandrę. Maja - ostatnio bardzo modne i oklepane. Paulina kojarzy mi się z osobą anemiczną i ciapowatą. Gabriela - zbyt wyniosłe. Martyna - eee, jakieś nie takie, już lepiej Marta. Sama ma tak na imię i bardzo sobie to chwalę. Tylko, że Marty bardzo uparte są, wymagające i niezależne, ale za to zaradne i ja akurat to wszystko lubię u siebie . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: Które imię? 15.01.10, 12:31 > Maja, Aleksandra, Olga, Martyna, Gabriela, Paulina? > > Spodziewam się córki i nie mogę się zdecydować. Które imię Wam się podoba? wszystkie ładne, od razu widać że porządna kobieta z ciebie, a nie jakaś patologia (w stylu Dżesika, Brajan, Nikola, czyinne takie) Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Które imię? 15.01.10, 13:18 Majka jest super. Aleksandra tez, ale juz Ola niee. Olga fajne. Gabriela tez , ale Gabi juz nie. Ale Paulina okropnee, nie cierpię tego imienia (sorki wszystkie Pauliny Paulina i Karolina od zawsze sa u mnie na czarnej liście A moze Pola, Lena? Moja przyjaciółka nazwała córcię Matylda i bardzo podoba mi się zdrobnienie Matysia. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaraonly Re: Które imię? 15.01.10, 13:22 Zadne mi sie nie podoba, a juz najmniej Olga - za ruskie Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Które imię? 15.01.10, 14:58 Olga JA też mam Olgę. Ale wszystkie są bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś