Gość: ada IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.10, 22:15 Przeglądając drzewo genealogiczne rodziny mojego chłopaka natrafiłam na takie imiona. Wyszukiwarka niewiele mówi, więc pozwoliłam sobie założyć wątek. Radzisław jest już starszym panem, a Armanda nastolatką, jeśli dobrze zapamiętałam lata narodzin. Co sądzicie o tych imionach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Armanda i Radzisław 28.03.10, 23:56 mocne uderzenie, musiałabym się zastanowić... Armanda, hm. Armand podoba mi się u Francuza, Armanda chyba wcale. a Radzisław podoba mi się na pewno bardziej od Radosława Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Armanda i Radzisław 29.03.10, 18:04 Armanda, zdecydowanie mi się nie podoba. Armand kojarzy mi się z jakąś telenowelą, żeńska wersja podobnie. Poza tym nieziemsko ciężkie to imię, nie lubię takich. Radzisław jest ... hm ... całkiem, całkiem Nie lubię generalnie "sławów", ale nie jest z nim aż tak źle. Wolę jednak Radosława Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Armanda i Radzisław 29.03.10, 21:04 Radzisław to hipotetyczne imię słowiańskie, utworzone od Radzima. Nie wiadomo, czy istniały w ogóle imiona dwuczłonowe z pierwszym członem Radzi-. Armanda to żeńska wersja Armanda, czyli zromanizowanego Hermana. Oba imiona nie zachwycają mnie. Odpowiedz Link Zgłoś