gogolina77 13.06.10, 11:32 Witam. Jak pisałam jakiś czas temu będę mamą bliźniaczek.Mam już w domu dwuletniego Antka.Zastanawialiśmy się nad Kaliną i Emilią,Kaliną i Ulą,teraz doszła jeszcze Nina,ale nie wiem,czy do Kaliny pasuje.Z drugiej strony dziewczynki,mimo,że bliźniaczki to dwie odrębne osoby,dlatego nie wiem czy sugerować się tym,czy imiona do siebie pasują. Może macie jakieś propozycje? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Nina czy Kalina? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 11:38 Kalina podoba mi się bardzo, Nina w ogóle. Razem lepiej nie nadawać bliźniaczkom, bo się rymują Zestaw Kalina i Emilia podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 11:43 Za Nina ani Kalina nie przepadam. Szczegolnie, ze Kalina moze sie mylic z Halina. Emilia-bardzo ladnie. Ja bym chyba do Emilii dodala Laure. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 11:45 Nina i Kalina to nieładny zestaw. Nie chodzi o to, żeby imiona były podobne, ale te dwa jakoś kompletnie się gryzą. Więc jeśli tylko jedna wchodzi w grę, to mój głos idzie na Kalinę, najlepiej w parze z Urszulką. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 12:08 Wybrałabym Emilię i Urszulę, natomiast spośród imion z tytułu wolę Kalinę. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 12:36 Zdecydowanie Kalina, najlepiej w parze z Ulą. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 12:51 Choć bardzo lubię Ninę, Nina i Kalina to zupełnie nie to. Za podobne. Trzymałabym się Urszuli. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 14:30 Najbardziej podobałby mi się zestaw Urszula i Emilka. Nina i Kalina mi się nie podobają. Wybrałabym chyba jednak Ninę, chociaż wolałabym Janinę lub Antoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 19:11 Kaliny w ogóle nie trawię. Proponuję Ninę i Emilię (lepiej jeszcze to: ninę i kornelię). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 19:22 Nina z Kaliną się rymuje. Gdybym do Emilii wybierała dla drugiej siostry Ninę lub Kalinę, wybrałabym chyba tę pierwszą, choć obie są nie do końca w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka2001 Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 19:27 nie lubię ani Kaliny ani Niny Emilia i Urszula to ładny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 22:19 Wybrałabym Emilię i Urszulę. Uważam, że imiona bliźniaczek nie powinny się rymować. Do tego nie lubię imienia Kalina. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nina czy Kalina? 13.06.10, 23:09 Kalina i Urszula podobają mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
gogolina77 Re: Nina czy Kalina? 14.06.10, 18:27 Dziękuję bardzo za Wasze opinie.Trochę źle się wyraziłam - też nie biorę pod uwagę połączenia Kalina i Nina.Myślę nad opcją Kalina i Ula,bądź Nina i Ula.Mąż marzy o Ani,ale ja jakoś nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Nina czy Kalina? 14.06.10, 18:55 gogolina77 napisała: > Myślę nad opcją Kalina i Ula,bądź Nina i Ula. To obie OK, ale wolę zestawienie Nina i Ula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Nina czy Kalina? IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.10, 10:09 Kalina i Ula sa super Nine tez lubie ale jakos mi tu nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nina czy Kalina? 18.06.10, 21:36 Żadne mnie nie zachwyca, ale już chyba lepiej Nina. Do Urszuli świetnie pasowałaby Janina. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Nina czy Kalina? 19.06.10, 12:24 abiela napisała: > Żadne mnie nie zachwyca, ale już chyba lepiej Nina. Do Urszuli świetnie > pasowałaby Janina. Właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Nina czy Kalina? 19.06.10, 16:41 Kalina i Urszula - pieknie ! Nina i Emilia niezle, jednak nie to samo co Urszula proponuje jeszcze : Kalina i Matylda Odpowiedz Link Zgłoś