Dodaj do ulubionych

co o tym myslice

IP: 212.106.165.* 08.01.11, 20:56
moja kuzynka spodziewa się Bliźniaków (płci jeszcze nie znają) imiona maja wybrane ale trwają negocjacje jestem ciekawa waszych opnij
1.Antonina i Maria (Tosia i Marysia) mi imiona podobają się oddzielnie ale u bliźniaczek coś mi zgrzyta.
2. Antonina i Hanna (Tosia i Hania) się bardzo podoba
3. Antonina i Michał (może być)
4. Michał i Igor (może być)
5. Hanna i Igor ( to by był mój zestaw gdyby to ode mnie zależało)
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: co o tym myslice 08.01.11, 21:15
      1. Antonina i Maria - Tosia i Marysia to dla mnie zbyt podobne imiona, szczególnie dla bliźniaczek
      2. Antonina i Hanna - ok, szkoda tylko, że Hania taka popularna
      3. Antonina i Michał - ten Michał to dla mnie nieco z innej bajki
      4. Michał i Igor - nie podoba mi się
      5. Hanna i Igor - ujdzie

Generalnie wybrałabym tak :
      Antonina + Hanna
      Michał + Igor (tu rozumiem nie ma innej opcji)
      Hanna + Michał

Zresztą, nie rozumiem wybierania imion dla bliźniąt zestawami. No bo to bez sensu - Antonina z Hanną są OK, Antonina z Michałem też, ale już Hanna z Michałem nie?
      Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały być tej samej płci.
      • quasi.modo Re: co o tym myslice 09.01.11, 09:42
        dalenia napisała:

> Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały być tej samej płci.

Zgadzam się z Dalenią. Wiadomo, że próbowałabym wybrać takie, które się nie rymują i jako zestaw nie tworzą wartości samej w sobie, czyli raczej unikałabym wyborów typu: Kosma i Damian, Paweł i Gaweł, czy Jaś i Małgosia.

A do rzeczy. Wszystkie proponowane imiona oprócz Igora są ładne w każdej konstelacji. Tego ostatniego zamieniłabym np. na Franciszka.
      • Gość: kuku Re: co o tym myslice IP: *.nplay.net.pl 09.01.11, 11:40
        ja bym nazwała antonina i michalina tosia i misia
      • aneladgam Re: co o tym myslice 09.01.11, 11:45
        > Zresztą, nie rozumiem wybierania imion dla bliźniąt zestawami. No bo to bez sen
        > su - Antonina z Hanną są OK, Antonina z Michałem też, ale już Hanna z Michałem
        > nie?
        > Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i
        > chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały by
        > ć tej samej płci.

ja również
    • Gość: taka_jedna Re: co o tym myslice IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 21:49
      Podobają mi się wszystkie zestawy oprócz pierwszego - tam coś mi zgrzyta. Ale jeśli kuzynce Maria podoba się bardziej od Hanny, zdecydowałabym się właśnie na pierwszy zestaw (oczywiście wtedy, gdyby urodziły się bliźniaczki).
      Tosia i Hania bardzo mi się podobają.
    • gaudencja Re: co o tym myslice 08.01.11, 21:53
      Tylko Antonina mi się podoba.
      • uwierz_mirando Re: co o tym myslice 08.01.11, 22:49
        Z żeńskich zestawów wybrałabym Antoninę i Hannę, mimo popularności Hani, bo nie nadałabym imion z tą samą końcówką (Tosia i Marysia).
        Z męskich wyboru nie ma, bo zestaw tylko jeden.
        Z damsko-męskich: Antonina i Michał, mimo jego szalonej popularności, bo jest IMO dużo ładniejszy od Igora, którego nie trawię.
    • abiela Re: co o tym myslice 08.01.11, 22:55
      Chłopięce imię nie podoba mi się żadne. Z żeńskich zestawów tylko 1 ale wolałabym Antoninę i Mariannę.
    • olianka Re: co o tym myslice 08.01.11, 23:00
      Jako zestaw podobają mi się tylko Antonina i Michał. Zamiast Marii wybrałabym Mariannę, a dla drugiego chłopca zamiast Igora Antoniego.
    • wyczyny Re: co o tym myslice 09.01.11, 08:15
      jak dla mnie 3 pierwsze zestawy ok smile
      ale zestawienia z Igorem-tragedia, wedlug mnie zestawianie rosyjskiego imienia z polskimi to niewypał, jeśli miałby być Igor to proponuję:
      Igor + Sergiusz lub Olgierd lub Aleksy
      Igor + Anastazja lub Zoja lub Natasza lub Larysa lub Tamara
      • Gość: marta Re: co o tym myslice IP: 212.106.165.* 09.01.11, 12:11
        dalenia napisała:

> Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały być tej samej płci.
        to nie tak Antonina podoba się i kuzynce i kuzynowi stąd jest nie zmienne a potem trwają negocjacje kuzyn chce Hanie a kuzynka Marie ale zestaw 'Maria Antonina' się sam narzuca więc stąd wątpliwości moje i kuzynki również a zamiast Igora jest jeszcze Maciej w zanadrzu Jako:
        Michał i Maciej (jak dla mnie niewypał za podobnie)
        • dalenia Re: co o tym myslice 09.01.11, 12:52
          W takim razie ja jestem za Michałem i Maciejem. Nie widzę w nich nic bardzo "podobnego" do siebie, a na pewno nie tak bardzo, żeby nie podobały mi się te imiona jako zestaw dla bliźniaków.
    • Gość: marta Re: co o tym myslice IP: *.gl.digi.pl 24.01.11, 21:53
      pleć się ujawniała będzie Antonina Stefania i Aleksander Franciszek jak wam się podoba bo mi bardzo pozdrawiam i dziękuje za opinie
      • dalenia Re: co o tym myslice 24.01.11, 23:44
        Szkoda, że Aleksander taki popularny, a i Antonina coraz bardziej. Ale w sumie Aleksander i Antonina, Alek/Olek i Tosia - ok, całkiem sympatycznie. Swoją drogą, dla mnie byłoby super, jakby zamienić imiona kolejnością - Stefania i Franciszek smile
      • mossiam Re: co o tym myslice 25.01.11, 11:18
        Podoba mi się.
        • Gość: Justyna Re: co o tym myslice IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 11:37
          Oczywiście, że Antonina i Maria zgrzyta, bo Maria Antonina to jak dla mnie zbyt historyczny zestaw, nawet jeśli każde z dzieci nosi osobne imię.
          Najfajniejsza jest Antonina ale do niej zamiast Hanny wybrałabym Helenę albo nawet mimo super popularności Wiktorię. Hanna jest jakaś taka mdła.
          Najbardziej podoba mi się Antonina i Michał.

• Gość: Justyna Re: co o tym myslice IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 11:38
            Dopiero teraz zauważyłam, że płeć już znana i imiona wybrane.
            Bardzo mi się podobają te zestawy, razem i osobno też smile
      • aneladgam Re: co o tym myslice 25.01.11, 12:13
        pięknie smile
      • gaudencja Re: co o tym myslice 31.01.11, 01:13
        Antonina Stefania mi się podoba, a Aleksander za to nie bardzo, ale wyraźnie lepiej od Igora i mniej popularny od Michała. Poszukałabym jednak jakiegoś innego imienia, co powiesz o Błażeju?
    • twitti Re: co o tym myslice 25.01.11, 13:02
      A mi sie wlasnie podoba najbardziej pierwszy zestaw - Antonina i Mariasmile
      Michal i Igor moze byc, a dla mieszanki bym wybrala Michala i Antonine lub Mariewink
      • lus.sia Re: co o tym myslice 25.01.11, 20:44
        Ja bym wybrała Antonine i Michała smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.