Gość: marta IP: 212.106.165.* 08.01.11, 20:56 moja kuzynka spodziewa się Bliźniaków (płci jeszcze nie znają) imiona maja wybrane ale trwają negocjacje jestem ciekawa waszych opnij 1.Antonina i Maria (Tosia i Marysia) mi imiona podobają się oddzielnie ale u bliźniaczek coś mi zgrzyta. 2. Antonina i Hanna (Tosia i Hania) się bardzo podoba 3. Antonina i Michał (może być) 4. Michał i Igor (może być) 5. Hanna i Igor ( to by był mój zestaw gdyby to ode mnie zależało) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: co o tym myslice 08.01.11, 21:15 1. Antonina i Maria - Tosia i Marysia to dla mnie zbyt podobne imiona, szczególnie dla bliźniaczek 2. Antonina i Hanna - ok, szkoda tylko, że Hania taka popularna 3. Antonina i Michał - ten Michał to dla mnie nieco z innej bajki 4. Michał i Igor - nie podoba mi się 5. Hanna i Igor - ujdzie Generalnie wybrałabym tak : Antonina + Hanna Michał + Igor (tu rozumiem nie ma innej opcji) Hanna + Michał Zresztą, nie rozumiem wybierania imion dla bliźniąt zestawami. No bo to bez sensu - Antonina z Hanną są OK, Antonina z Michałem też, ale już Hanna z Michałem nie? Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały być tej samej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: co o tym myslice 09.01.11, 09:42 dalenia napisała: > Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały być tej samej płci. Zgadzam się z Dalenią. Wiadomo, że próbowałabym wybrać takie, które się nie rymują i jako zestaw nie tworzą wartości samej w sobie, czyli raczej unikałabym wyborów typu: Kosma i Damian, Paweł i Gaweł, czy Jaś i Małgosia. A do rzeczy. Wszystkie proponowane imiona oprócz Igora są ładne w każdej konstelacji. Tego ostatniego zamieniłabym np. na Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: co o tym myslice IP: *.nplay.net.pl 09.01.11, 11:40 ja bym nazwała antonina i michalina tosia i misia Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: co o tym myslice 09.01.11, 11:45 > Zresztą, nie rozumiem wybierania imion dla bliźniąt zestawami. No bo to bez sen > su - Antonina z Hanną są OK, Antonina z Michałem też, ale już Hanna z Michałem > nie? > Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i > chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały by > ć tej samej płci. ja również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: co o tym myslice IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 21:49 Podobają mi się wszystkie zestawy oprócz pierwszego - tam coś mi zgrzyta. Ale jeśli kuzynce Maria podoba się bardziej od Hanny, zdecydowałabym się właśnie na pierwszy zestaw (oczywiście wtedy, gdyby urodziły się bliźniaczki). Tosia i Hania bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: co o tym myslice 08.01.11, 22:49 Z żeńskich zestawów wybrałabym Antoninę i Hannę, mimo popularności Hani, bo nie nadałabym imion z tą samą końcówką (Tosia i Marysia). Z męskich wyboru nie ma, bo zestaw tylko jeden. Z damsko-męskich: Antonina i Michał, mimo jego szalonej popularności, bo jest IMO dużo ładniejszy od Igora, którego nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: co o tym myslice 08.01.11, 22:55 Chłopięce imię nie podoba mi się żadne. Z żeńskich zestawów tylko 1 ale wolałabym Antoninę i Mariannę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: co o tym myslice 08.01.11, 23:00 Jako zestaw podobają mi się tylko Antonina i Michał. Zamiast Marii wybrałabym Mariannę, a dla drugiego chłopca zamiast Igora Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: co o tym myslice 09.01.11, 08:15 jak dla mnie 3 pierwsze zestawy ok ale zestawienia z Igorem-tragedia, wedlug mnie zestawianie rosyjskiego imienia z polskimi to niewypał, jeśli miałby być Igor to proponuję: Igor + Sergiusz lub Olgierd lub Aleksy Igor + Anastazja lub Zoja lub Natasza lub Larysa lub Tamara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: co o tym myslice IP: 212.106.165.* 09.01.11, 12:11 dalenia napisała: > Gdybym miała bliźnięta wybrałabym po prostu moje ulubione imię dla dziewczyny i chłopaka no i jeszcze gratisowo po jednym, na wypadek gdyby dzieciaki miały być tej samej płci. to nie tak Antonina podoba się i kuzynce i kuzynowi stąd jest nie zmienne a potem trwają negocjacje kuzyn chce Hanie a kuzynka Marie ale zestaw 'Maria Antonina' się sam narzuca więc stąd wątpliwości moje i kuzynki również a zamiast Igora jest jeszcze Maciej w zanadrzu Jako: Michał i Maciej (jak dla mnie niewypał za podobnie) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: co o tym myslice 09.01.11, 12:52 W takim razie ja jestem za Michałem i Maciejem. Nie widzę w nich nic bardzo "podobnego" do siebie, a na pewno nie tak bardzo, żeby nie podobały mi się te imiona jako zestaw dla bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: co o tym myslice IP: *.gl.digi.pl 24.01.11, 21:53 pleć się ujawniała będzie Antonina Stefania i Aleksander Franciszek jak wam się podoba bo mi bardzo pozdrawiam i dziękuje za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: co o tym myslice 24.01.11, 23:44 Szkoda, że Aleksander taki popularny, a i Antonina coraz bardziej. Ale w sumie Aleksander i Antonina, Alek/Olek i Tosia - ok, całkiem sympatycznie. Swoją drogą, dla mnie byłoby super, jakby zamienić imiona kolejnością - Stefania i Franciszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: co o tym myslice IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 11:37 Oczywiście, że Antonina i Maria zgrzyta, bo Maria Antonina to jak dla mnie zbyt historyczny zestaw, nawet jeśli każde z dzieci nosi osobne imię. Najfajniejsza jest Antonina ale do niej zamiast Hanny wybrałabym Helenę albo nawet mimo super popularności Wiktorię. Hanna jest jakaś taka mdła. Najbardziej podoba mi się Antonina i Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: co o tym myslice IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 11:38 Dopiero teraz zauważyłam, że płeć już znana i imiona wybrane. Bardzo mi się podobają te zestawy, razem i osobno też Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co o tym myslice 31.01.11, 01:13 Antonina Stefania mi się podoba, a Aleksander za to nie bardzo, ale wyraźnie lepiej od Igora i mniej popularny od Michała. Poszukałabym jednak jakiegoś innego imienia, co powiesz o Błażeju? Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: co o tym myslice 25.01.11, 13:02 A mi sie wlasnie podoba najbardziej pierwszy zestaw - Antonina i Maria Michal i Igor moze byc, a dla mieszanki bym wybrala Michala i Antonine lub Marie Odpowiedz Link Zgłoś