Gość: Ola IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.11, 20:54 Hej, moja koleżanka z pracy urodziła kilka dni temu synka i dała mu na imię Pim. Troche mnie zdziwiło to imię, z tego co udało mi się ustalić to jest szwedzkie. Nadmienie, że koleżanka i jej mąż są Polakami i nie mają innego obywatelstwa. P.S. Mają tez córeczkę o imieniu Bianka Nieve Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranni_caj Re: Pim 18.10.11, 21:05 Pim kojarzy mi się tylko tak Bianka Nieve - Biały Śnieg, Biancanieves - Śnieżka... można i tak Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Pim 18.10.11, 22:26 Zarejestrowali to? W sumie obraźliwe nie jest, polską pisownie ma itp ... No cóż, mnie się nie podoba - delikatnie mówiąc Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pim 18.10.11, 22:27 Pim to wg behindthename holenderskie zdrobnienie od Wilhelma. Był taki dośc kontrowersyjny polityk holenderski pl.wikipedia.org/wiki/Pim_Fortuyn Blanka Nieve - pretensjonalnie. Pim też jest raczej dziwnym pomysłem w polskich warunkach; gdybym była złośliwa bardziej, niż jestem i miala takich znajomych, zwałabym go czule i zdrobniale profesor Pimko. Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Pim 19.10.11, 17:01 na 100% zostanie pimpkiem i na 100% koledzy w szkole będą mu w związku z tym szczekać. albo warczeć nań, jak będzie niemiły. Odpowiedz Link Zgłoś