Dodaj do ulubionych

DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siostry

17.06.04, 13:36
Jedyne i żadne inne. Jak Wam się podoba?
Obserwuj wątek
    • szczekuszka Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 17.06.04, 14:18
      Mnie nie przypadlo do gustu. A skad Twoj synek takie imie wytrzasnal??
    • fionna Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 17.06.04, 15:32
      Miałam w podstawówce nauczycielkę o takim imieniu. Teraz ma pewnie z 70 lat, a
      wszyscy mówili do niej Danusia/Danka
      • tradycja1 Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 18.06.04, 04:42
        fionna napisała:

> Miałam w podstawówce nauczycielkę o takim imieniu. Teraz ma pewnie z 70 lat,
        a
        > wszyscy mówili do niej Danusia/Danka

Matka mojego kolegi ma tak na imie i tez mowia na nia Dana, Danusia.
        Imie jednak jakies niespecjalne.
    • dylan2002 Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 17.06.04, 16:20
      Ooo, raczej nie! Dziwne, że twojemu synkowi tak przypadło do gustu wink Może
      poczytaj mu książeczki z imionami, które tobie się podobają i wtedy zapytaj go
      o zdanie jeszcze raz. Wydaje mi się, że dzieciom podobają się imiona ukochanych
      postaci literackich i filmowych. Kiedy byłam mała lubiłam imię Wanda -
      oczywiście na cześć bohaterki "Piotrusia Pana".
    • boniedydy Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 17.06.04, 17:38
      wierz_14 napisała:

> Jedyne i żadne inne. Jak Wam się podoba?

A Tobie?
      Jesli uważasz, że to i żadne inne, to tak nazwij córkę, ale jesli Ci się nie
      podoba, to nie sugeruj się gustem dziecka, bo dzieciom się z czasem gust bardzo
      zmienia, a imię zostaje na całe życie.

Mi się ono średnio podoba; kjarzy mi się ze spanielem, i z wielkimi,
      załzawionymi, brązowymi psimi oczyma.
      • aniadm Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 17.06.04, 20:29
        Hmm, znałam dwie posiadaczki tego imienia i żadna nie była Polką...
        Moim zdaniem nie jest najgorsze. Jeśli twojemu synkowi się podoba, a wam nie,
        zawsze można nadać na drugie, żeby wszyscy byli zadowoleni. Mój kuzyn też
        wymyślił drugie imię dla swojej siostrzyczki.
        • driadea Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 17.06.04, 21:19
          Babcia mojego męża to Daniela, śliczne imięsmile
    • wierz_14 Re: DANIELA 18.06.04, 10:04
      Widzę, że niespecjalnie Wam się podoba, mnie prawdę mówiąc też nie i byłam
      zdziwiona, kiedy synek mi o tym powiedział. Kiedyś miał najlepszą koleżankę
      Laurę i to imię było na topie. Na nie jeszcze byłabym gotowa przystać...
    • gag10 Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 18.06.04, 11:01
      A mi się bardzo podobasmile Podobno rodzice byli przekonani, że będę chłopcem i
      miałam mieć na imię Daniel, do tej pory żałuję że nie dodali jednej literki i
      imie mam innesad
    • madziarek_edziecko Re: DANIELA - wymyślił mój synek dla ewent. siost 18.06.04, 12:37
      Podoba mi się smile
      Madzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.