forencja 26.06.04, 10:20 W moim niewielkim miasteczku jest kafejka internetowa, której właściciel właśnie tak się nazywa. Czy podoba Wam się to imię? Co myślicie o Anatolii - żeńskiej formie tego imienia? Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Anatol 26.06.04, 11:12 forencja napisała: > W moim niewielkim miasteczku jest kafejka internetowa, której właściciel > właśnie tak się nazywa. Czy podoba Wam się to imię? Co myślicie o Anatolii - > żeńskiej formie tego imienia? Anatol - mam do tego imienia wielki sentyment i lubię je, choć po trosze kojarzy mi sie z grubym kapitalistą palącym cygara, nie wiem dlaczego Anatolia w dzieciństwie bardzo mi się podobała, a teraz obawiam sie, że po spopuaryzowaniu się wycieczek do Turcji zanadto kojarzy sie z tureckim regionem. Odpowiedz Link Zgłoś
sacreble Re: Anatol 26.06.04, 15:15 forencja napisała: > W moim niewielkim miasteczku jest kafejka internetowa, której właściciel > właśnie tak się nazywa. Czy podoba Wam się to imię? Co myślicie o Anatolii - > żeńskiej formie tego imienia? > Pozdrawiam, > Magdalena oj, nie nie... zadne z nich. Z Anatolem nie wiem co zrobic, ale Anatolię mozna wymienic na Natalię (brzmi pododnie a jednek o niebo lepiej). Pozatym ZAWSZE biore pod uwage tez jak brzmi nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Anatol 26.06.04, 23:06 Zdecydowanie - nie dla obydwu wersji. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anatol 27.06.04, 18:11 Ladne imie. Podoba mi sie i ma fajne zdrobnienie- Tolek. Jestem za!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Anatol 27.06.04, 23:29 A ta Tola Wolała Anatola Bramkarza od futbola z Tarnopola Mądra Ola Mówiła Toli "Hola! To nie dla ciebie rola!" Dalej niestety nie pamiętam. Ale głównie z tym mi sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
la_belle_au_bois_dormant Re: Anatol 28.06.04, 11:04 Moj Boze, ale pretensjonalne imie! Obys tym imieniem dziecka nie unieszczesliwila... Zycze rozsadku Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Anatol 28.06.04, 11:14 Mi się Anatol kojarzy z "Kapeluszem pana Anatola". A Tolek brzmi super Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anatol 28.06.04, 11:20 la_belle_au_bois_dormant napisała: > Moj Boze, ale pretensjonalne imie! > Obys tym imieniem dziecka nie unieszczesliwila... > Zycze rozsadku A ja życzę trochę więcej czytania ze zrozumieniem oraz więcej taktu. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Anatol 28.06.04, 11:25 Anatol - ładnie, poważnie, męsko Anatolia - zdecydowanie zbyt "geograficznie" pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
staramama Re: Anatol 29.06.04, 22:53 Kojarzy mi się natychmiast z kawą zbożową "Anatol". Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Anatol 21.07.04, 11:20 Tolek (Tolo) i Tola fajny zestaw. Anatol - bardzo mi się podoba w związaku z sentymentem do serii filmów o Panu Anatolu Odpowiedz Link Zgłoś