mamadopiatala 22.05.13, 20:15 Witajcie jestem mama 3 Chlopakow i spodziewam sie Wrzesniowych Dziewczynek Podobaja sie nam Staropolskie Imionka i mamy problem z wyborem dla naszych Ksiezniczek Mam w zbiorze o to takie imionka i nie wiemy jak je polaczyc? pomozecie? moze jakies wlasne propozycje? o to te Imionka: -Cecylka Jagienka Miłeczka Irenka Terenia, Wandzia Florka Bozenka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polifonia1983 Re: Imionka dla Blizniaczek 22.05.13, 21:41 Ja bym wybrała Jagienka i Miłeczka (Miłka? Miłosława? Miła?, z ciekawości,napisz jaka ma być forma i czy Jagna czy Jagienka. Mnie się najbardziej podoba wersja Jagienka i Miłka jako formy podstawowe). Ewentualnie Cecylka i Florka (i znów: Flora? Florentyna?) lub Teresa i Wanda. Ale wolałabym Miłkę i Jagienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 23.05.13, 19:12 polifonia1983 napisała: > Ja bym wybrała Jagienka i Miłeczka (Miłka? Miłosława? Miła?, z ciekawości,napis > z jaka ma być forma i czy Jagna czy Jagienka. Mnie się najbardziej podoba wersj > a Jagienka i Miłka jako formy podstawowe). > > Ewentualnie > Cecylka i Florka (i znów: Flora? Florentyna?) > lub > Teresa i Wanda. > Ale wolałabym Miłkę i Jagienkę. juz pisze wiec Miłka od Miłosławy a Jagieka od Jagny tez wlasnie myslam o taki zestawie jak napisalas ale Wandzia od zawsze mi sie podobala... niwius napisała: > Miłeczka to Miła, Miłosława, Ludmiła, Bogumiła...? > Florka - Flora, Florentyna czy Florian(n)a? > > Podoba mi się zdrobnienie Miłka, aczkolwiek nie wiem, od jakiego jest imienia. > Podoba mi się też Wanda. Florka zależnie od tego, od jakiego jest imienia. Miłka od Miłosławy Florka od Floretyny Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: Imionka dla Blizniaczek 23.05.13, 05:39 Ja bym tak połączyła: Cecylka i Florka Jagienka i Miłeczka Wandzia i Irenka Terenia i Bożenka zestawy ułożyłam od najbardziej do najmniej podobającego mi się Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imionka dla Blizniaczek 23.05.13, 08:28 Przydałaby się pełne formy, nie zdrobnienia, żeby było wiadomo na pewno, o jakie imiona chodzi. Jeśli Flora to Flora, to podoba mi się, Florentyna odrobinę mniej. Lubię też Wandę. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Imionka dla Blizniaczek 23.05.13, 11:49 Miłeczka to Miła, Miłosława, Ludmiła, Bogumiła...? Florka - Flora, Florentyna czy Florian(n)a? Podoba mi się zdrobnienie Miłka, aczkolwiek nie wiem, od jakiego jest imienia. Podoba mi się też Wanda. Florka zależnie od tego, od jakiego jest imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imionka dla Blizniaczek 23.05.13, 14:05 Nie wiem, jakie są pełne formy Florki i Miłeczki, więc o tych nie będę się wypowiadać. Cecylia - podoba mi się, choć ja nie nadam przez skojarzenia; niedawno spotkałam małą Cecylkę - świetnie to imię brzmi tak "na żywo" Jagienka - tu też w sumie nie wiem, czy to ma być faktycznie Jagienka czy Jagna; jeśli ta pierwsza, to jestem na "nie"; Jagna ujdzie Irena - właściwie mogę o niej napisać to samo, co o Cecylii - ładna, ale przez skojarzenia nie nadam "znam" małą Irenkę, teraz ma pewnie gdzieś koło 7 lat - jest przeurocza, a imię wg mnie tylko dodaje jej tego uroku Teresa - bardzo popieram, sama mam ją dość wysoko na liście Wanda - jw Bożena - no nie, dla mnie to jednak imię-obciach Swoje bliźniaczki nazwałabym Teresa i Wanda - wg mnie idealny duet. Ale popieram też Cecylię i Irenę. PS: Fajne imiona noszą Twoi chłopcy i w ogóle to zazdroszczę takiej gromadki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestaw zbiorowy 23.05.13, 19:17 Wiec mamy juz takie połaczenia jak piszecie Dziewczyny 1) Teresa i Wanda 2) Cecylię i Irenę 3) Cecylka i Florka 4) Miłkę i Jagienkę. 5) Cecylka i Florka 6) Wandzia i Irenka 7) Terenia i Bożenka Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestaw zbiorowy 23.05.13, 20:47 A odpowiesz na nasze pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestaw zbiorowy 23.05.13, 22:54 przede wszystkim witam mamę Ziemka. super imionka. z tych wybranych przez Ciebie wybrałabym pewnie Florkę i Cecylkę. a jakbym ja miała bliźniazki to na dzień dzisiejszy pewnie była by Felicja i Adelka (no może Anielka, ale ich już za dużo). Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestaw zbiorowy 23.05.13, 23:52 tez jestem za Flora (Florentyna?) i cecylia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek- do polifonia1983 24.05.13, 18:56 odpowiedzilam na Pytanie -post wyzej annajustyna napisała: > tez jestem za Flora (Florentyna?) i cecylia. takk Florentyna musze teraz z Mezem obgadac imionka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imionka dla Blizniaczek- do polifonia1983 26.05.13, 00:01 Wybrałabym Miłosławę i Florentynę. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imionka dla Blizniaczek 24.05.13, 07:23 Mi najbardziej pasują do siebie jak i do imion rodzeństwa Teresa i Irena lub Wanda i Irena ewentualnie Wanda i Cecylia W sumie fajny zestaw Lucek (Lucjan?), Stefan, Ziemowit oraz np Wanda i Cecylia/ Teresa i Irena/ Wanda i Irena Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Imionka dla Blizniaczek 24.05.13, 19:34 wybrała bym Wanda i Irena Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Imionka dla Blizniaczek 26.05.13, 16:06 Hmm.. Mam słabość do Wandy, na stanie mam Jagnę, ale nie połączyłabym ich razem, jakoś ciężko się to wymawia. Odrzuciłabym Bożenę, nie podoba mi się. Miłka za bardzo nie wiem od jakiej formy, średnio mi się podoba. Podoba mi się zestaw: Wanda i Irena, zdrabniają się różnie, co jest plusem. Irenka i Jagienka jakoś się zlewają, Irenka i Terenia również Wanda i Teresa też jest ok. Na żywo widziałam jakiś czas temu bliźniaczki Tereskę i Marię, podobało mi się. Albo Teresa i Marianna, co by trochę przełamać skojarzenie z Matką Teresą. Cecylia i Flora również ok. Do Jagny dobrałabym jednak coś innego. Aniela może? Choć może faktycznie Miłka, tylko nie wiem od czego. Pomyślałabym jeszcze nad Różą w jakiejś konfiguracji. Róża i Jagna, Róża i Cecylia, nawet Róża i Wanda brzmią dla mnie ok. Podziwiam ogromnie Mamę takiej gromadki, choć jednak nie zazdroszczę. Powodzenia, nie tylko w wyborze imion Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imionka dla Blizniaczek 26.05.13, 16:26 Wybrałabym Florentynę i Teresę .Podobają mi się też Cecylia i Irena. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Imionka dla Blizniaczek 26.05.13, 21:02 Wybrałabym Cecylię i Florentynę lub Florentynę i Wandę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestawy-2- 28.05.13, 19:40 zestawy nadal bierzemy je pod uwage 1) Teresa i Wanda 2) Cecylię i Irenę 3) Cecylka i Florka 4) Miłkę i Jagienkę. 5) Cecylka i Florka 6) Wandzia i Irenka 7) Terenia i Bożenka 8) Miłka i Florka 9) Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestawy-2- 28.05.13, 23:40 To chyba bym rozważała: 1. Miłkę i Florkę, choć pewnie bym wolała pełne brzmienia, żeby uniknąć rymu, za którym nie przepadam u bliźniaczek. 2. Teresa i Bożena, obie można ładnie zdrobnić 3. No i obmyślałabym jakies imię do Jagienki/Jagny (bo bardzo mi sie podoba!), może Wanda? Bo zestaw Jagny i Miłosławy jakoś mi "nie brzmi" Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestawy-2- 29.05.13, 12:18 Ja bym wybierała między Teresą i Wandą a Miłką i Jagienką ze sporą przewagą tego drugiego zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
nika206 Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestawy-2- 29.05.13, 18:37 Urzekły mnie zestawy imion: Teresa i Wanda oraz Terenia i Bożenka już widzę oczami wyobraźni pełne wdzięku, piękne dziewuszki Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestawy-2- 02.06.13, 21:43 wczoraj rozmawialismy z Mezem o Imionkach dla Dziewczyn i mamy 3 zestaw z ktorych wybiezemy jeden 1) Teresa Anna i Wanda Maria 2) Cecylia Maria i Florentyna Anna 3) Wanda Maria i Irena Anna Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imionka dla Blizniaczek-Zestawy-2- 02.06.13, 21:53 z tej trójki wybrałabym opcję 2 Cecylia Maria ok do Florentyny wybrałabym inne drugie imię Te drugie imiona niekoniecznie pasują do pierwszych czasami wychodzi zbitka a/a nana dama, naan Odpowiedz Link Zgłoś
aga.czarodziejka Re: Imionka dla Blizniaczek 29.05.13, 12:33 Jagienka i Wandeczka - nr 1 Jagienka i Florka Jagienka i Cecylka Jagienkę Uwielbiam, jest świetna i jako Jagna i Jagienka. Z tymi imionami wyzej fasjnie sie zgrywa. Nie przepadam za Tereską - po filmie "czesc Tereska" to imie kojarzy mi sie niszowo ) ani za Bożenką, jak dla mnie to takie baaaardzo baaaaaardzo niemodne imię, nawet popularna Bozenka z Klanu nie spopularyzowala go, ani nie przepadam za Miloslawą, bo Milka ladnie, ale ta koncowka -slawa to troche niepotrzebny ogon. Gdyby nadac Jagienka i Miłka byłoby super. Lubie jeszcze Irenke ale nie wiem czy Irenka i Jagienka brzmialoby Ladnie? Irenka z Cecylka brzmi slicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Mały OT 29.05.13, 15:04 Jagna i Wanda naprawdę Wam się zgrywa? Pytam i z ciekawości, i z ogromnej sympatii do tych imion. Moim zdaniem razem w zestawie są nie do wymówienia, język się plącze na zbitkach spółgłoskowych z n 'gn' i 'nd' , co sprawia, że skądinąd twarde imiona robią się razem naprawdę kanciaste. Czy to tylko moje złudzenie? Autorkę wątku przepraszam za OT, już się wypowiedziałam w jej sprawie powyżej i w sumie niezmiennie trwam w swoim zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka_o Re: Mały OT 29.05.13, 20:37 Według mnie Jagna i Wanda to inna stylistyka, ale nie przeszkadza mi zestawienie ich razem. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: imiona dla bliźniaczek 30.05.13, 15:40 Mnie z podanych imion najbardziej podoba się Cecylia więc stawiam na Cecylkę Nie wiem, któe z powyższych imiona pasuje najlepiej do Cecylii, ale może zdecydowałabym się na zestaw Wandzia i Cecylka Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 02.06.13, 21:59 a teraz jeszcze mi przyszla do glowy Anielka i Wandzia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imionka dla Blizniaczek 02.06.13, 22:21 Aniela też fajna. Ja przyznam, że totalnie nie rozumiem dobierania imion dla bliźniąt zestawami. Bo skoro załóżmy podoba Ci się Teresa, Wanda i Bożena, to dlaczego może być Teresa i Bożena albo Teresa i Wanda, ale Wanda z Bożeną już nie? Imiona, które ja osobiście bym rozważyła z Twojej listy to : Teresa, Wanda, Cecylia, Irena, Florentyna i Aniela. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imionka dla Blizniaczek 03.06.13, 09:11 A ja rozumiem Mi się podoba wiele imion ale mimo tego nie zestawiłabym je razem z wielu względów np popularności, ,,innej bajki", brzmieniem. Przykład: podoba mi się Hanna i Ariadna (ale według mnie razem nie tworzą pięknego duetu) Czasami dla bliźniaków trzeba dobrać odpowiednią parę, żeby każda z bliźniaczek ,,nie była wyróżniona". Mi osobiście nie pasują do siebie wymienione przez założycielkę wątku Teresa i Florentyna mimo, ze osobno są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imionka dla Blizniaczek 03.06.13, 09:35 No dobra. Ja rozumiem załóżmy, że Teresa i Bożena będą okej, ale już Bożena i Florentyna nie. Ale tak jak w moim przykładzie - skoro zakładam, że Teresa i Bożena są z jednej bajki, tak samo jak Teresa i Wanda, to dlaczego z jednej bajki nie jest Bożena i Wanda? Dla mnie to mało logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imionka dla Blizniaczek 03.06.13, 09:43 Dla mnie Bożena i Wanda - do siebie nie pasują (może każdy to inaczej odbiera, ale ja tak odczuwam - Wanda ma taki powiew świeżości, a Bożena jeszcze na taki powiew jeszcze musi poczekać). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imionka dla Blizniaczek 03.06.13, 20:45 Zestaw nr 2 lub ew. Aniela i Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 13.06.13, 06:18 witajcie Mamy juz Imionka!! Doszlismy do wniosku ze Dziewczynka damy a imie prosto nie bedziemy wymyslac.bo nie dochodzimy do porozumienia wiec beda.Alicja i Gosia czyli Alicja Wanada i Małgorzata Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Imionka dla Blizniaczek 13.06.13, 10:19 Jakoś mi ta Alicja i Małgorzata nie pasują do Lucka, Stefana i Ziemka... To już Wasza ostateczna dycyzja? Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 17.06.13, 21:24 mary.h napisał(a): > Jakoś mi ta Alicja i Małgorzata nie pasują do Lucka, Stefana i Ziemka... > To już Wasza ostateczna dycyzja? > > wsumie byla(jest) ostateczna....ale jak sie urodza Dziewczyny to najwyzej bedziemy cos zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imionka dla Blizniaczek 13.06.13, 10:41 No, zaskoczył mnie Wasz wybór. Wolałabym odwrotnie, ale to oczywiście Wasze dzieci i fajnie, że doszliście do porozumienia Daj znać, jak Ala i Małgosia pojawią się na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Imionka dla Blizniaczek 13.06.13, 11:33 Również jestem zaskoczona. Wasze poprzednie propozycje były tak zgoła odmienne od tych obecnie podanych. Też myślałam raczej, sądząc po imionach synów, że preferujecie imiona o rzadszej nadawalności. Ja mam taki, żelazny, niezmienny od lat duet dla bliźniaczek, gdybym ja miała jeszcze dzieci, mianowicie Dagna Elżbieta i Dobromiła Anna (ta druga w codziennym użyciu zdrabniana byłaby do Miłki, żeby nie było dwa razy na "d". A kiedyś w lokalnym dodatku z urodzonymi dzieciaczkami w naszym mieście były bliźniaczki: Cecylia (proponowana przez Was wcześniej) oraz jej siostrzyczka Judyta. Również bardzo mi się ten zestaw spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Imionka dla Blizniaczek 13.06.13, 11:58 Sprawdziłam w swoich statystykach, to były Celina i Judyta. Mój błąd, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Imionka dla Blizniaczek 15.06.13, 20:56 Alicja to bardzo ładne imię ale tak popularne że nie ma chyba grupy przedszkolnej bez Alicji a w piaskownicy siedzi ich po kilka (obok Julek , Wiktorii i Lenek). Małgosia też popularne i niestety przeważnie staje się Gośką. Chłopcy mają oryginalne imiona a dla dziewczynek wybraliście bardzo oklepane i banalne. Może jednak zdecydujecie się na inne z tych które proponowaliście wcześniej. Najbardziej podoba mi się Miłosława- Miłka a może Ludmiła- Lusia Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imionka dla Blizniaczek 16.06.13, 18:53 Gratuluję córeczek Również i mi podobały się Wasze poprzednie zestawy Jakoś Ala i Gosia nie bardzo pasują do zestawu braci. Odwrotnie brzmiałoby przepięknie, a więc proponuję Wanda Alicja i Teresa Małgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 17.06.13, 21:38 narazie imionka takie zostana a ja sie Urodza Dziewczyny w polowie Sierpnia to najwyzej zmienimy.. nie powiem ze nie chodza za Mna dwa imiona Wanda-od lat i Cecylia od niedawana. Moze i macie racje ze imionka sa dosc popularne i oklepane.. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imionka dla Blizniaczek 18.06.13, 09:53 Oklepane bym nie powiedziała. Twoi synowie wyróżniają się w tłumie, oczywiście na duży + Osobiście nie znam żadnego małego Lucka, Stefanka i Ziemka. Tak samo jak Wandę, Teresę, czy Cecylię Zresztą, imiona imionami, najważniejsze, aby dziewczynki były zdrowe Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
labeg Re: Imionka dla Blizniaczek 18.06.13, 22:34 Małgosia to piękne imię. Wcale nie jest oklepane i popularne. Moja lutowa córeczka to Małgosia i wszyscy dowiadujący się o imieniu dziwią się, że dalismy takie właśnie, rzadko obecnie spotykane. Ma szansę być jedyną w grupie, klasie. Najczęściej jest Małgosią, rzadziej Gosią a Gośka to będzie najwyżej zbuntowana nastolatka . Ma zdrobnienia, ma wersje zagraniczne. Czasem mówimy na nią "Perełka" bo imię ma właśnie taki źródłosłów. Gosieńka miała byc Ilonką - to było wymarzone imię mojego męża dla dziewczynki, ale jak na nią spojrzeliśmy to nie była Ilonką Ostateczną decyzję podejmował mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 26.06.13, 18:55 wiec rozmyslalismy z moja rodzinka i wyszlo na to ze juz ostatecznie powiedzielismy Rodzince ze bedzie jednak --Wanda Teresa i Cecylia Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imionka dla Blizniaczek 26.06.13, 21:35 Dużo bardziej ten duet mi się podoba, ale tak czy siak - jestem bardzo ciekawa na czym stanie ostatecznie, bo zmieniacie te imiona jak w kalejdoskopie Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 02.07.13, 22:06 dalenia napisała: > Dużo bardziej ten duet mi się podoba, ale tak czy siak - jestem bardzo ciekawa > na czym stanie ostatecznie, bo zmieniacie te imiona jak w kalejdoskopie oj tam az ta czesto to ich nie zmieniam. No to czekamy na 2 Ksiezniczki od Polowy sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imionka dla Blizniaczek 30.06.13, 19:12 Wanda Teresa i Cecylia Małgorzata - jednym słowem ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Imionka dla Blizniaczek 26.07.13, 17:10 Jak dobrze że nie Alicja i Małgorzata! Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 29.07.13, 19:13 po 15 sierpnia zapewne wykluja sie Dziewczyny Imionka nadal te same Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imionka dla Blizniaczek 29.07.13, 20:02 Fajnie, że bez zmian No to, życzę zdrówka zarówno Tobie, jak i dziewczynkom, a także szybkiego i bezbolesnego porodu )) Odpowiedz Link Zgłoś
muzykalna125 Re: Imionka dla Blizniaczek 29.07.13, 20:11 Szczerze wszystkie mi sie nie podobają, a te: > Irenka > Terenia, > Wandzia > Florka > Bozenka Jak dla starej ciotki Jak już bym musiała wybrać to Jagna i Cecylia Odpowiedz Link Zgłoś
mamadopiatala Re: Imionka dla Blizniaczek 20.08.13, 18:17 Witajcie Dzisiaj-20.08.2013- o 07:49 i 07:57 urodziłam swe Dwie Babeczki przes Sn pierwsza wyszla Wanda Teresa -2990/51 jako Druga Cecylia Małgorzata -3100/53 jestem zmeczona i PRZESZCZĘŚLIWA!!!!!!! :ico_placzek: :ico_placzek: Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imionka dla Blizniaczek 20.08.13, 18:43 Gratuluję córek o pięknych imionach! Wandziu, Cecylko - rośnijcie zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Imionka dla Blizniaczek 20.08.13, 18:45 Gratulacje! Pooodziwiam! Imiona cuudne! Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imionka dla Blizniaczek 20.08.13, 20:07 Moje gratulacje !!! Cudne imiona Dziewczynki rośnijcie zdrowo i dajcie rodzicom, zwłaszcza mamie, troszkę w nocy pospać Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imionka dla Blizniaczek 20.08.13, 20:08 Gratuluję córek i ich imion Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Imionka dla Blizniaczek 20.08.13, 21:13 Wow! Gratuluje, śliczne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imionka dla Blizniaczek 21.08.13, 00:17 Gratulacje narodzin i pieknych imion Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Imionka dla Blizniaczek 21.08.13, 09:20 Gratulacje!!! Cieszę się bardzo, że pozostaliście przy ostatniej wersji imion - są rewelacyjne! Zdrowia dla dziewczynek (duże jak na bliźniaczki). Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Imionka dla Blizniaczek 21.08.13, 11:51 Gratuluję!!! Jestem pod wrażeniem porodu sn. Imiona śliczne. Wspaniała, liczna rodzina. Też mi się bliźniaczki marzą już od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imionka dla Blizniaczek 21.08.13, 14:32 Gratulacje!Jestem pod wrażeniem tak licznej gromadki . Odpowiedz Link Zgłoś