gosku1 10.09.04, 19:42 Jak w temacie...pasujace imie dla braciszka/siostrzyczki?? Jesli bedzie chlopczyk myslilmy o Hubercie Jak sadzicie,bardzo prosze o sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaino Re: Hania i...? 10.09.04, 19:56 Nie podoba mi się to imię. Znam dwóch Hubertów, niesamowitych sknerusów. Na dodatek zdrobnienie Huba kojarzy mi się z gumą huba-buba. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Hania i...? 10.09.04, 19:58 dla chłopca to pasuje mi Mateuszek albo Krzyś albo Kacper. a dla dziewuszki, hmmmm... może Alicja, Paulina, Basia, Marytna albo Zuzia. pozdrawiam, Julcia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hania i...? 10.09.04, 20:13 gosku1 napisała: > Jak w temacie...pasujace imie dla braciszka/siostrzyczki?? > Jesli bedzie chlopczyk myslilmy o Hubercie Nie jestem zwolenniczką nadawania imion rodzeństwu na tę samą literę, i mam wrażenie, że Hubert jest w zupełnie innym stylu, niż Hania. Dla dziewczynki nasunęła mi się myśl o Zosi, a dla chłopca o Januszu, nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
gosku1 Re: Hania i...? 10.09.04, 20:22 Gaudencja-chyba masz racje Hania i Hubert faktycznie z innej bajki...taka mam tradycje w rodzinie-na te pierwsze literkiale nic na sile z tym H Hania i Janusz:bardzo mi sie podobachociaz powiem szczerze,ze o Januszu (Janku?)zupelnie nie myslelismy,samo imie nie bardzo mi sie podoba,ale pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hania i...? 10.09.04, 20:41 gosku1 napisała: > Gaudencja-chyba masz racje > Hania i Hubert faktycznie z innej bajki... Z całą pewnością... taka mam tradycje w rodzinie-na te > pierwsze literkiale nic na sile z tym H Aa, jesli tak to co innego Ale będziesz miała kłopot. Dla dziewczynki może być Helena (jest ładne zdrobnienie Hesia na przykład, wtedy by sie mniej myliło z Hanią); Halina pewnie Ci się (jak większości chyba osób obecnie) nie bardzo podoba. Ew. Honorata, ale to już znowu nie ta bajka. Dla chłopca na "H" widzę generalnie Henryka lub Hieronima, z imion pasujących i z tej samej bajki. Hania i Henio może się bardzo mylić, więc lepsze byłoby Hania i Hirek (czy Herek). Może być jeszcze Hugo, co też moim zdaniem trochę odstaje stylistycznie. Albo Horacy, dla miłych ekscentryków - czemu nie, popieram gorąco, ale wydaje mi się, że szukacie czegos bardziej spopularyzowanego. o Januszu > (Janku?)zupelnie nie myslelismy,samo imie nie bardzo mi sie podoba,ale pasuje! Mam identyczne odczucia Tzn. nie jest to jedno z moich imion z czoła prywatnego rankingu, ale doskonale się zgrywa z Hanią. Jesli Ci nie odpowiada tych kilka mizernych imion do wyboru na "H" (i nie chcesz użyć pozostałych, rzadszych, typu Heliodora, Hortensja, Honorat czy Herakliusz), to rzeczywiście stanie się konieczne poszukanie imion na inną literę... Odpowiedz Link Zgłoś
gosku1 Re: Hania i...? 11.09.04, 00:05 To wlasnie nawiekszy problem-czy pozostac przy tym H czy nie... Nasze imie nr 1 to Roch,imie mojego dziadka i przyjaciela meza,strasznie nam sie podoba i skojarzenie cudneHanna to imie babci meza(stad nasz wybor dla corci)...moze stworzymy po prostu nowa tradycje "imion po dziadkach"a nie "literkowa" chociaz Hieronim hmm spodobalo mi sie...Helena,Hugo tez mi sie podoba ech..trudny wyobor Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Hania i...? 24.09.04, 14:40 Ja bym zostala przy Rochu. To o wiele ladniejsze imie niz Hieronim, czy Hunert. O Hani sie nie wypowiadam, bo mam zbyt zle skojarzenia, by polubic to imie i je komukolwiek polecac. Odpowiedz Link Zgłoś
raliw Re: Hania i...? 26.10.04, 11:25 Stoję przed tym samym dylematem Jak na razie wybrałem imiona: Maciej i Ewa, tak samo tradycyjne staropolskie jak Hania. Sądzę, że szczególnie dla dziewczynki będzie pasować Ewa: Hanka- Ewka, Hancia-Ewcia, Hanusia-Ewusia... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Hania i...? 26.10.04, 12:07 jestem za Rochem, skoro wam sie podoba. Nie na H, ale w srodku "h" jest Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Hania i...? 27.10.04, 16:14 Roch - bardzo ladnie. Moim zdaniem do Hani pasuja tez imiona Jerzy (Jerzyk, Jurek) i Jedrzej lub Andrzej (obecnie chyba mniej popularny, a tez mozna zdrabniac Jedrek). A dla dziewczynki: Ewa, Jadwiga lub Roza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosku1 Re: Hania i...? 31.10.04, 18:47 Dziekuje za wszystkie sugestie Zdecydowalismy sie na wersje: Hania + Ewa, Hania + Roch,pewnie sie jeszcze zmienia pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Hania i...? 31.10.04, 19:25 Dobry wybór-Roch to piękkne imięPozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Hania i...? 03.11.04, 08:57 Hania i Roch - fajnie brzmi. A mi sie jakoś tak podoba Hania i Marek (pewnie przez znany serial hihihi )/ Z pozdrowieniami Madzia Odpowiedz Link Zgłoś