liliowewzgorze 29.05.16, 17:00 Layan / Layen czyt. Lajen lub Lejen Arabskie imię żeńskie, oznaczające "łagodna", "delikatna" Póki co u mnie na liście numer 1 wśród imiona dla potencjalnej córki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-beth Re: Layen 29.05.16, 18:34 Dla mnie ok ale bez jakiegoś wielkiego zachwytu, trochę mi się z Leną kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Layen 29.05.16, 22:36 Znaczenie ma dobre, a co do brzmienia musialabym sie osluchac. Na razie jak dla mnie zbyt odmienne. A jakie masz jeszcze na swojej liscie? Zreszta najwazniejsze, ze Tobie sie podoba i je czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layen 30.05.16, 18:41 Mam trzy ulubione: 1. Layen 2. Safiyah 3. Nourshen Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Layen 31.05.16, 14:16 Najbardziej podoba mi się Nourshen, ale wybrałabym Safiyah, jeśli dziecko będzie mieszkać w Polsce - wydaje mi się, że przeciętnemu Polakowi łatwiej będzie przeczytać bez błędu. Layen podoba mi się najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Layen 01.06.16, 08:52 Liliowe, te Twoje "ulubione" to się zmieniają jak rękawiczki Mam wrażenie, że jak już będziesz miała córkę, to nazwiesz ją jeszcze zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Layen 30.05.16, 23:13 A jak sie to ostatnie wymawia? mysle ze wymowa ma w tym wypadku znaczenie, trzeba wiedziec jak akcentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Layen 31.05.16, 21:41 Najwazniejsze, zeby rodzicom sie podobalo i mieli oboje przekonanie do tego wlasnie imienia. Wybralabym Nourshen slodkie jest. Skoro jedno z rodzicow jest tylko polskiej narodowosci to dziecko nawet w Polsce nie musi miec polskiego imienia, jesli rodzice nie maja takiego zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Layen 08.06.16, 23:26 Znałam dziewczynkę z Kuwajtu o imieniu Layan - czytanym z akcentem na ostatnią sylabę. Jestem więc z tym imieniem osłuchana i dla mnie brzmi całkiem ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layen 09.06.16, 13:47 A jak po polsku wymawia się to imię, bo nie jestem pewna czy Lajan czy Lejen ? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layen 12.06.16, 22:10 abiela Odpowiedz proszę! Mam znajomą, która urodziła w tym roku córeczkę i tak właśnie ją nazwała, mówi że imię wymawia się "Lejen", poszperałam trochę w internecie i dowiedziałam się że imię wymawia się "Lajen" więc już sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Layen 12.06.16, 23:51 Nie mam pojęcia jak się wymawia po polsku, zakładam, że zgodnie z zasadami języka czyli tak jak się pisze. Ta Layan, którą znałam, nie funkcjonowała w polskim otoczeniu, komunikowałam się z jej rodziną po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layen 13.06.16, 12:11 a jak na nią mówili rodzice? skoro słyszałaś to możesz napisać w transliteracji polskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layen 13.06.16, 20:34 abiela Layan nie ma odpowiednika w innych językach, chciałabym wiedzieć jak się ją wymawia po arabsku, ale w transliteracji polskiej, jeśli byłabyś tak łaskawa i powiedziała, jak zwracali się rodzice do Layan którą znasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layen 23.06.16, 06:00 abiela - bardzo mi zależy, żebyś odpowiedziała... Czy Layan wymawia się "Lajan" / "Lajen" czy "Lejen" ? Odpowiedz Link Zgłoś