helvetica 05.02.21, 17:47 Trwa impas, może mnie zainspirujecie? Imię musi być wymawialne dla anglojęzycznego taty. Odpadają wszystkie "retro" tzn Jan, Franciszek, Antoni etc Odpadają rzadkie np Gwidon. Chciałabym coś z podobnej półki, ale co? Po głowie chodzą nam Albert, Edmund, Lech ale bez specjalnego przekonania.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Brat dla Witolda 05.02.21, 18:33 Moja pierwsza myśl to Olgierd tylko nie wiem jak z wymowa. Inne propozycje Tymon, Zachary, Benedykt, Hubert, Beniamin, Odpowiedz Link Zgłoś
1.wetta.1 Re: Brat dla Witolda 05.02.21, 20:55 To też moja pierwsza myśl - Olgierd! Trochę żałuję, że nie wykorzystałam tego imienia. Poza tym do Witolda proponuję Tobiasza, Jonasza ( Tobias, Jonas) albo Olafa. Odpowiedz Link Zgłoś
helvetica Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 11:27 Tata twierdzi, że trudny Tymon się rymuje z nazwiskiem. Hubert, Zachary i Beniamin nie moja bajka, ale Benedykta wciągam na listę. Swoją drogą, jak zdrabniać Olgierda? Olek? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 16:57 Moi znajomi zdrabniaja Oluś lub Oli Benedykt i Joachim też są fajni. Joachima miałam proponować ale chyba trudno go wmówić dla obcokrajowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Brat dla Witolda 07.02.21, 00:31 Ja znam Olgierda- Olka. Ja byl maly bliscy mowili na niego Oldzik, Olgierdzik (to rzadko bo to lamaniec jezykowy nawet dla Polaka), Oluś, Olinek. Odpowiedz Link Zgłoś
eleanor_tilney Re: Brat dla Witolda 05.02.21, 20:57 Olgierd jest najbardziej oczywisty Edmunda bardzo lubię. Może spodoba Ci się Jeremi, Fryderyk, Joachim, Tytus, Feliks? Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Brat dla Witolda 05.02.21, 23:17 Feliks,Olaf i Tymon bardzo mi się podobaja i uważam,że świetnie pasują do Witolda . Mi przyszedł na myśl Gustaw i może Tobiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
helvetica Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 17:26 Feliks do rozwagi. Gustaw i Tobiasz oprotestowane przez chłopa Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 00:26 Miron, Kajetan, Aleksy, Cezary, August, Roch Tytus, Lucjan, Joachim, Marceli, Edward, Edwin, Edgar, Gerard, Tobiasz, Samuel, Florian, Cyryl, Cyprian, Jeremi, Feliks, Leon(ard), Kornel, Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
helvetica Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 17:29 Aleksy i Cyryl są super ale w wymowie trudne, twarde y jest niełatwe do wymówienia (zwłaszcza x 2) a z Aleksego wychodzi niemal Aleksiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 01:36 Olgierd jezeli da sie wymowic. Zaproponuje Wincenty chociaz te pierwsze litery sa takie same. Moze Miron, Sambor, Hektor, Borys, Milan, Teodor, Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 07:24 Moja pierwsza myśl to Gustaw. Poza nim proponuję: Tytusa, Rocha, Leopolda, Edwarda, Zacharego, Teodora. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 09:14 Propozycje imion: Gabriel, Norbert, Wiktor, Konrad, Aleksander, Iwo, Klemens, Eryk, Tadeusz, Ignacy, Oskar, Artur, Filip, Stefan, Oktawian, Walter, Fabian, Henryk, Felicjan, Mikołaj, Adam, Kosma, Mieszko, Julian, Juliusz, Ksawery, Maksym(ilian), Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 10:55 Fajne macie propozycje, szczególnie Edmund mi się podoba. Widzę, że często pada propozycja Olgierda - no coś w tym jest, że te imiona się tak przyciągają Od siebie dodam Edwarda, Anatola i Teodora. Odpowiedz Link Zgłoś
helvetica Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 11:31 Teodor u bliskich przyjaciół, Edward trochę za bardzo szekspirowski Anatol.. hmm nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
losninos Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 14:10 Gustaw! chciałam tak nazwać syna, ale mąż się nie zgadza. polecam Olgierda albo Jerzego - imiona moich synów 🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 17:03 Zaproponuje jeszcze Doriana, Dalwina, Gedymina, Kornela, Olega i Jaromira Odpowiedz Link Zgłoś
helvetica Re: Brat dla Witolda 06.02.21, 17:27 Dalwin i Gedymin za egzotyczne dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brat dla Witolda 07.02.21, 00:04 Może Klemens, Rufus, Zygmunt, Teodor, Ludwik? Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Brat dla Witolda 07.02.21, 08:51 Może Ernest, Edgar, Edwin albo Erwin? Odpowiedz Link Zgłoś