dierde 20.07.21, 22:15 Koleżanka waha się między Elizą a Dominiką. Które wam bardziej się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Eliza czy Dominika 20.07.21, 23:09 Obie raczej nie w moim guście, ale wolałabym Dominikę. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 06:50 Podpisuję się pod tym, co napisała Dalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Eliza czy Dominika 20.07.21, 23:47 dierde napisał(a): > Koleżanka waha się między Elizą a Dominiką. Które wam bardziej się podoba? Eliza to dla mnie zdrobnienie Elisabeth, więc raczej Dominika, ale też mnie nie porywa. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 01:08 Eliza, Dominika jakos mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 04:59 Wybrałabym imię Eliza, które jest moim zdaniem eleganckie i rozpoznawalne międzynarodowo. Sugestie imion: Weronika, Alicja, Gabriela, Stefania, Blanka, Bianka, Adela, Natalia, Regina, Kalina, Alina, Malwina, Lilla, Lilia, Liliana(n)a, Matylda, Michalina, Marcelina, Kornelia, Amelia, Aurelia, Emilia, Antonia, Antonina, Estera, Rozalia, Róża, Ida(lia), Diana, Łucja, Helena, Leonia, Julian(n)a, Celina, Klara, Bogna, Nina, Ludwika, Janina, Teresa, Lea. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 08:40 Bardziej podoba mi się Eliza, ale nie jestem obiektywna, bo tak ma na imię moja mama 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 09:09 Żadne nie porywa, ale jeżeli już to Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
penelloppa Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 15:40 Jeśli z tych 2, to wolałabym Elizę Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Eliza czy Dominika 21.07.21, 17:21 Ja mając do wyboru tylko te 2 imiona również zdecydowanie wybrałabym Dominikę Według mnie to bardzo ładne imię z wieloma fajnymi zdrobnieniami (Dominisia, Domisia, Dominia, Domi, Domka, Domcia, Nika). Eliza nigdy mnie jakoś szczególnie nie zachwycała, nie ma za bardzo jak zdrabniać (Elizka jakoś nie podoba mi się), a ja uwielbiam zdrabniać imiona W dodatku Eliza to zagraniczna wersja polskiej Elżbiety (skrót od Elisabeth), przez co dla niektórych ludzi może być pretensjonalna, co moim zdaniem jest na minus tego imienia. I kojarzy mi się trochę z lizaniem, lizakiem, czymś obślizgłym, może przez tą końcówkę "liza". Już odrobinę ładniejsza jest dla mnie podobna Luiza, chociaż też mnie szczególnie nie chwyta za serce Dlatego mój głos na Dominikę Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Eliza czy Dominika 22.07.21, 08:24 Eliza. Lubię to imię, jest ładne i kobiece. Znałam jedną Dominikę - była paskudna z wyglądu i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś