alice1 22.07.04, 09:02 Która razem ze mną ma termin na marzec? Zapraszam do wpisywania się, będziemy wymieniać się wiadomościami, troskami i radością z każdego tygodnia)))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 26.07.04, 18:33 3 albo 5 marzec- chodzę do 2 lekarzy Odpowiedz Link
aguska25 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 27.07.04, 18:39 witam serdecznie tez mam termin porodu na marzec!!! moj nr gg 4134564 pisz chetnie odpisze. Aguska Odpowiedz Link
aguska25 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 27.07.04, 18:41 Witam ponownie , mam pytanko dlaczego piszesz w kategorii trudna ciaza , czy masz jakies problemy? Napisz cos wiecej czekam Odpowiedz Link
alice1 .......dlaczego tu? 27.07.04, 21:31 hmmm.....dlatego, że: 1. w grudniu skończę 30 latek, a to nie mało jak na pierwszą ciążę......, wiem, medycyna idzie do przodu, ale jednak to jest jakaś tam niewiadoma 2. tak niedawno jeszcze podejrzewałam, że nie będziemy mogli mieć dzieci, od ponad roku w żaden sposób nie zabezpieczaliśmy się i niestety nic. Fakt, tak za bardzo to się nie staraliśmy)), . Nie wiem dlaczego, ale miałam takie przeświadczenie, że nie dane mi będzie mieć swoje maleństwo, mieć takie szczęście.........że w życiu tego nie doświadczę. 3. mój partner choruje na taką dziwną chorobę, która się nazywa ZZSK i jest nieuleczalna jak dotąd - choć małe jest prawdopodobieństwo, że dziecko może ją odziedziczyć, lecz jednak jest 4.w tym roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży - byłam wniebowzięta......niestety, nie udało się, plamienia, itd. Wtedy nie odkryłam jeszcze forum i musiałam sama się z tym zmagać (a nie było to łatwe, nie miałam nikogo takiego, kto by mnie w pełni rozumiał 5. zdarzył się cud i w trzecim cyklu po poronieniu znowu jestem w ciąży Wierzę w to, że jej nie stracę, wierzę, że urodzę zdrowe dzieciątko....wierzę, ale strasznie się boję i gdzieś w głębi duszy coś mi szepcze, że to się nie uda, ale ja z determinacją odpycham to od siebie, bo musi się udać! Skończyłam 5tc i już czuję ból pleców, na razie nie plamię, ale co będzie dalej? 6. dlatego wybrałam "trudna ciąża" bo myślę, że tu jest akurat dla mnie miejsce, czytam wiele innych, ale to najbardziej mi odpowiada. Znaleźć tu można naprawdę "fachową obsadę ", dziewczyny dużo przeszły, pewnie ja się nie mogę porównywać do nich ze swoimi problemami ale tu jestem i mam zamiar tu zostać. Każda z nich ma dużą wiedzę, doświadczenie i na pewno między nimi nie zginę) Odpowiedz Link
kasi23 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 27.07.04, 20:02 witam przyszłe mamusie jak narazie sama sobie wyliczyłam termin na 13 marca Odpowiedz Link
merida Re: Termin porodu -MARZEC 2005 27.07.04, 22:14 Tez sama wyliczyla i to bedzie miedzy 7-9 marca, Teraz musze lezec, bo mam krwiaka, do tego duphaston. Bardzo bym chciala dotrwac do marca 2005!!! Odpowiedz Link
agusik25 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 28.07.04, 11:53 Witam Trafiłam przez przypadek na to forum, tzn. gdzieś indziej był link, który kliknęłam. Zauważyłam, że są tutaj przesympatyczne dziewczyny, którym niesamowicie zależy na dziecku. Bardzo przeżywają swoją (i nie tylko) ciążę i wiem, że wiele moge się od Was nauczyć. Dlatego postanowiłam sie wpisać. Mam na imię Agnieszka, termin porodu wyliczyłam sobie (na razie sama) na koniec marca 10.08 idę do mojego gina. Mam nadzieję, że wszytsko bedzie w porządku. Serdecznie pozdrawiam))) Odpowiedz Link
lotka76 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 11:31 Witam wszystkie marcowe mamy! Jestem polka z pochodzenia ( mama jest polka, tata francuzem) ale zawsze mieszkalam we Francji. Moj termin jest na 17 marca. Jest to ciaza zupelnie niespodziewana: w ciagu osmiu lat mialam szesc poronien i lekarze zapowiedzieli ze NIGDY nie zajde w ciaze bez lekow. Milama juz umowiona wizyte na zaplodnienie in vitro...i nagle bez lekow, zupelnie niespodziewanie, jest dzidzius! Serduszko mu bije, wszystko na razie jest ok, poza porannymi nudnosciami ( okropne!) i tym ze sie straaaasznie slabo czuje pozdrawiam cieplo lotka Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 11:41 Witamy Jesteśmy z tobą. Nie mogłaś trafić na lepsze forum) Odpowiedz Link
carina2004 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 11:58 to ja tez sie dopisuje. Jak wszystko bedzie OK to termin bylby na 22 marca A jeszcze lepiej gdyby udalo sie dotrwac do 26 marca - wtedy moja mama dostalaby napewno najlepszy prezent urodzinowy w jej zyciu, bo sama ma wtedy urodziny Carina Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 12:14 WITAM! Ja mam termin na 10.03.2005. Jednak są to bliźnięta ( miałam już 2 x USG) i możliwe jest, że urodzą się wcześniej! Też mam krwiaka i biorę duphaston oraz kaprogest.Czuję się już coraz lepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 12:51 Bliźnęta? Suuuuper!!!! Jak ja bym tak chciała Odpowiedz Link
aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 16:54 Ja ma termin gdzieś w połowie marca. Miałam już 10 razy USG, ale nikt mi nie powiedział terminu, bo póki co bardziej interesująca dla lekarzy jest moja wielka cysta na jajniku, z powodu której (być może ) czeka mnie operacja Gratuluję bliźniaków. Moje bliźniaczki mają już 11 lat Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 20:00 Dzięki dziewczyny! Sami byliśmy odrobinkę zaskoczeni,ale cieszyliśmy się od samego początku...i to podwójnie !Wiem, że to więcej obowiązków i łatwo nie jest, ale i tak planowaliśmy jedno po drugim . Pozdrawiamy KOMARY Odpowiedz Link
aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 08.08.04, 20:33 Właśnie wróciłam z wakacji. Było fajnie, chociaż krótko. Jutro idę na badanie CA 125, a we wtorek do kliniki na kontrolę. Strasznie się boję. Co prawda ostatnie wiadomości były dobre, ale jakoś mimo wszystko lęk jest silniejszy od zdrowego rozsądku. A tak z innej beczki, zaczyna mi się pokazywać brzuszek a to dopiero 10 tc! Chyba się będę turlać do marca ))A co u Was? Odpowiedz Link
gusiek74 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 20:20 A niech tam... Boje się jak jasna cholera, ale napiszę tutaj... To nic nie zmienia... 25 marca 2005 - tak mi dzisiaj pani dr wpisala do karty! Aktualnie 6 tygodni zaliczone od OM. Pęcherzyk mial dziś 2 cm średnicy i w środku pulsował malutki przecineczek Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 29.07.04, 22:51 Mój 27 marca 2005r według mojej gin))) Odpowiedz Link
agusik25 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 30.07.04, 09:03 Dzień Dobry)) U mnie dzisiaj słoneczko świeci i humorek dopisuje Ubrałam po raz pierwszy większe jeansy, które dostałam od mojej kochanej siostry. Brzuszek troszke mi się zaokrąglił i w starych juz sie nie mogłam dopiąć W tych mam jeszcze "zapas" ale jest mi o wiele wygodniej Jak się czujecie i jak brzuszki? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
lotka76 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 02.08.04, 18:28 Dzien dobry dziewczyny! U mnie rozwniez swiaci sloneczko po dzisiejszym usg wiem ze maluszek ma 11 mm i ze mu serduszko bije! Mi tez sie brzuszek zaokraglil! pozdrowionka lotka Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 03.08.04, 09:14 Witam! Byliśmy wczoraj na USG!(początek 9 tyg) Dzieciaki mają po prawie 20 mm, mają już rączki, nóżki i nawet było widać półkule mózgowe (ja niewiele widziałam, ale wierzę swojemu lekarzowi i mężowi - oni to wszystko widzieli ) Pozdrawiam i życzę samego dobrego samopoczucia Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 03.08.04, 09:25 Zapomniam dodać! Krwiak zniknął i dupaston po skończeniu opakowania odstawiam.Cieszę się bardzo.pa Odpowiedz Link
slomka5 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 04.08.04, 14:04 Cześć Wam, a ja mam termin na 4 marca, tylko czy dotrwam...mam dwurożną macicę, starsznie się boję ale musimy być wszystkie dobrej myśli Pozdrawiam Odpowiedz Link
fala75 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 04.08.04, 21:46 Ja sama sobie wyliczylam 19 marzec. malomi gdzie zamierzasz wydac na swiat swoje kochanie moze sie spotkamy kole tego 19 marca. Ja jesli wszystko bezie dobrze zamierzam zaokretowac sie na Inflanckiej. Odpowiedz Link
malomi Re: Termin porodu -MARZEC 2005 05.08.04, 09:28 Fala, to koło mnie. Tam mieszkam. Ja jednak planuje Czerniakowską, już raz mi tam życie uratowali, ufam im, znają moje umiejętności i jak stwierdzili zapamiętaja mnie do końca życia Pozdrawiam Odpowiedz Link
fala75 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 05.08.04, 11:36 No nic w takim razie do zobaczenia i pogadania "tutaj". Fajnie ze jest tyle mam marcowych mamy jeszcze tyle czasu na rozmowy i wymiane doswiadczen, oby tylko wszystko bylo dobrze. Odpowiedz Link
badrak Re: Termin porodu -MARZEC 2005 05.08.04, 19:26 Choć jeszcze nie śmiało to dołączam do Was.Termin porodu koniec marca-tak wynika z moich obliczeń. Od początku ciąży jestem na duphastonie i muszę dużo odpoczywać. Powód-podwójna macica. Trzy lata temu poroniłam i teraz tak bardzo się boję. Ale cała jestem pełna wiary i nadzieii, że teraz będzie dobrze. Trzymam kciuki za Was i za siebie. Odpowiedz Link
mumisia Re: Termin porodu -MARZEC 2005 09.08.04, 11:55 Witajcie wszytskie Ja takze jestem szczesliwa marcówką Po roku starań kiedy obiecywalam ze czas isc do lekarza leczyc sie zaszlam niespodziewanie wciaze!!! Jestem bardzo szczesliw aalei plena obaw. Biore luteine 2 x dzinnie do pochwowo - lekarz dał na wszelki wypadek ze wzgledu na zbaurzeniamiesiaczkowania oraz na mój wiek 30 lat skonczone w styczniu. Teraz jestem w 8 tygodniupełna strachu nie pokoju ale dobrej mysli Pozdrawiam was i wasze fasolki tez Odpowiedz Link
mbuk Re: Termin porodu -MARZEC 2005 10.08.04, 13:34 cześć dziewczyny dzisiaj czytałam fora i trafiłam na "trudną ciążę" nie chciałam czytać, ale zauważyłam wasz wątek. Ja też mam termin na marzec (25 marzec), ale moja ciąża przebiega raczej prawidłowo. Nie dopuszczam złych myśli, robię badania i w tym tyg. wybieram się na usg. Biorę duphaston 2xdziennie, ale mam nadzieję, że to mi tylko pomaga. Trzymam za was kciuki i mam nadzieję, że w marcu będziemy wszystkie szczęśliwymi mamuśkami ))))) trzymajcie się ciepło i dbajcie o siebie i swoje fasolki pozdrawiam Odpowiedz Link
aska1972 Ale się cieszę!!!!!!!!!!!! 10.08.04, 16:34 Witajcie, byłam dzisiaj w klinice na kolejnej konsultacji. Po pierwsze wartoSci markerów spadły (uff)!!!! Po drugie cysta zmalała i to ponad połowę!!!!! Nie bedzie potrzebna operacja!!!!!A poza tym widziałam dzidzię!!! Jest duża (11 tc) i tak słodko machała rączkami i nóżkami ))) Oczywiście popłakałam się jak dziecko. Myślałam , że noszę w sobie małą fasoklę a tu już taki miniaturowy człowieczek!!!! Dobrze, że mam uszy bo bym miała uśmiech dookoła głowy Życzę Wam wszystkich samych dobrych wieści Wszystkiego najlepszego dla szanownych Jubilatek! Odpowiedz Link
mgg1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 10.08.04, 16:35 ja chyba tez..6-7 tc, termin jeszcze nie wyliczony przez lekarza, ale wg mnie 29 marzec, lub po.. na razie nic mi otym nie wiadomo,ze bedzie cos nie tak, ale wesze klopoty , jestem pozna pierwiastka i mozliwy jest u mnie konflikt serologiczny, jestem z Wami dziewczyny..musimy sie trzymac razem.. Odpowiedz Link
iwka901 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 13.08.04, 19:12 hej, 11 tc i wyobraźcie sobie, podczas USG dziecko tak się ułożyło, że lekarz stwierdził, że to będzie chłopiec. Trochę mam wątpliwości, ale lekarz stwierdził, że to pewne , bo dobrze widać. Mój partner piał z radości, bo chce syna, ale teraz żałuję , że już mu powiedziałam, chyba lepiej żeby się jeszcze nie nastawiał... Odpowiedz Link
b-e-a-t-k-a Re: Termin porodu -MARZEC 2005 18.08.04, 15:16 witajcie dziewczyny, moj termin to 12 marca, druga ciąża (1wsza bezproblemowa i wynik zdrowa dziewunia w maju 2002) niestety "trudna" bo sie zle czuje, duphaston, nospa itd, zagrozenie odklejeniem pozdrawiam Was waszystkie serdecznie i trzymam kciuki Beata PS: za 2 godziny wizyta kontrolna, mam nadzieję że już jest lepiej. Odpowiedz Link
sula_i_komary Może podratujemy wątek :-) Co u Was? 31.08.04, 18:06 My zaczynamy 13 tydzień a ja osobiście czuje się znowu zmęczona.Było już tak miło i miałam dużo energii.Na Usg idziemy dopiero.........uuuuuuuuu w 18 tyg.Lekarz mówi,że zaglądać bez powodu nie ma po co?Ja tam bym pozaglądała ale to będzie taka próba cierpliwości.Czekam !Brzuch mi rośnie, wieczorami zaś jest ogromniasty .Z niecierpliwością wypatruję wszelakich oznak życia małych łobuzów.Mam nadzieję, że to będzie już wkrótce. Pozdrawiam, jak się czujecie dziewczyny? Paulina i bliźniaki Odpowiedz Link
alicja11 Re: Może podratujemy wątek :-) Co u Was? 01.09.04, 11:21 Ojej, dopiero teraz zauważyłam marcowy wątek... Ja mam termin na 22 marca, ale z moimi tendencjami to i luty może być. mam jednak nadzieję, że tym razem w końcu będzie książkowo i bezproblemowo. Za półtora tygodnia mam USG w Łodzi u pani prof. Respondek. jeżeli wszystko będzie dobrze, to może wtedy zacznę się powoli cieszyć. Sula, gratuluję podwójnego szczęścia! Odpowiedz Link
alice1 Dawno mnie tu nie było....... 08.09.04, 14:11 Co słychać dziewczyny? Jak samopoczucie? U mnie nie za ciekawie......cały czas mam mdłości(((((be!! Męczę się strasznie, ale z drugiej strony to chyba dobrze,bo dzidzia cały czas daje o sobie znać........jednak byłabym wdzięczna gdyby odpuściła troszkę mamusi))) Odpowiedz Link
malomi zmiana terminu 08.09.04, 14:14 Moja dzidzia też jakoś się bardziej uaktywniła. Mdłości miały przechodzić tu się nasiliły i do tego totalny brak apetytu. No i nastąpiła zmiana teminu porodu, zamiast 18, będzie 12, oby tylko nie 13!!! Odpowiedz Link
alice1 Re: zmiana terminu 08.09.04, 14:24 Prawie tydzień wcześniej?? Z drugiej strony 13-tka też może być szczęśliwa))) Moja bratanica urodziła się 13 i jest ślicznym, zdrowym bobaskiem) A co do mdłości to myślę, że kiedyś w końcu nam odpuszczą)))byleby szybko! Odpowiedz Link
malomi Re: zmiana terminu 08.09.04, 14:46 Niestety u mnie 13 jest bardzo nieszczęsliwa, więc wole nie ryzykować Odpowiedz Link
alice1 Re: zmiana terminu 08.09.04, 14:53 Będzie dobrze, zobaczysz!!!! I na pewno 13-tka cię ominie, bo w końcu to ma być szczęśliwy dzień))) Nie zamartwiaj się na zapas, mamy jeszcze czas Odpowiedz Link
wejkra Re: zmiana terminu 09.09.04, 22:21 Witajcie! Ja też marcowa mamusia (mam nadzieję...). Termin mam na 29-30 marca. To jeszcze tak daleko...Życzę sobie i Wam, żebyśmy dotrwały razem z naszymi maleństwami. Odpowiedz Link
aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 10.09.04, 10:32 Moja dzidzia sobie rosnie i ma sie świetnie. Wczoraj byłam na konsultacji w klinice i się dowiedziałam, że cysta wchłonęła się całkowicie, wartości markerów w normie!!!! Ja wierzę, że to ciąża mnie wyleczyła Dzięki Dzidziulku ))) Odpowiedz Link