illka1 01.02.05, 19:59 Chciałabym poznać Wasze opinie na temat tego imienia, chyba nie za często wspominane imię na tym forum? Chyba niezbyt też popularne? Mi osobiście miło kojarzy się z aureolą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Aurelia 01.02.05, 20:11 Był już wątek o Aurelii, ale w kontekście mamy Aurelki i córki Aurelki. Samo brzmienie kojarzy mi się z aurorą (jutrzenką), a imię nieodłącznie związało się w mojej wyobraźni z jedną znajomą Aurelią. Uważam, że z Justyną brzmi świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Aurelia 01.02.05, 20:25 Również mam takie same skojarzenia, jak Ty. I bardzo to imię lubię Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Aurelia 01.02.05, 20:48 Kiedyś bardzo mi się podobało, teraz mniej, choć dalej uważm, żeto ładne imię. W LO miałam matematyczkę o tym imieniu-wszyscy sie jej bali. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aurelia 01.02.05, 21:15 No właśnie, moje skojarzenie z osobą jest też takie sobie. Choć zaczęło je równoważyć skojarzenie z Aurelką z forum... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aurelia 02.02.05, 23:28 Mnie imie sie podoba - moim zdaniem jest bardzo wdzieczne a skojarzenia mam zdecydowanie "zlote". Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Aurelia 03.02.05, 21:34 Tez lubie to imie. Podoba mi sie o wiele bardziej niz podobna Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Aurelia 04.02.05, 21:58 Mialam w pracy koleżankę o tym imieniu,ale ona przedstawiała sie. i mowiono do niej : Aura-to mi się bardzo podobało Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Aurelia 08.02.05, 10:12 Zdrobnienie Aura najmniej mi się podoba , wolę raczej Aurelka..)) Dlaczego tak mało mówi sie na tym forum o tym imieniu?? Nikogo nie interesuje i nie wzbudza żadnych emocji???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Aurelia 09.02.05, 22:06 Uwazam ze to ładne imie ale czy oprocz Aurelki, badz Aury ma jeszcze jakies zdrobnienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Aurelia 09.02.05, 22:27 Wszystko zalezy od wyobraźni Aurusia, Aurora, Aurunia, Aurelik. Ale i tak wolałabym Aurelkę Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Aurelia 09.02.05, 21:38 Ładne w brzmieniu i rzadko nadawane,podoba mi się,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Aurelia 14.02.05, 10:21 Poczułam się niejako wywołana do tablicy Bardzo lubię swoje imię, dobrze się je nosi, czasem tylko trzeba literować (zdarzyło mi się być Ałrelią, pisałam już chyba o tym). Najbardziej lubię pełne brzmienie, lub zdrobinienie Aurelka. Toleruję zdrobnienie Aurela, ale Aura już nie. Czasami znajomi zwracają się do mnie per Elka, co też lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
izac6 Re: Aurelia 16.02.05, 14:04 Na dowód tego, że podoba mi się to imię, dałam je mojej córci (ur. 6. 08.2004) Odpowiedz Link Zgłoś