anyzcweizd 24.01.08, 01:48 Czy są już dziewczyny które maja termin na październik 2008 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filipineczka Re: Październik 2008 24.01.08, 09:40 Gdyby udało mi się teraz, miałabym termin na październik... ale pewnie znowu nic.... co za złośliwośc losu. ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: Październik 2008 24.01.08, 09:42 Bardzo chciałabym się tu wpisać. Dowiem się za kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anyzcweizd Re: Październik 2008 24.01.08, 13:10 Trzymam kciuki żeby Wam sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita89 Re: Październik 2008 15.10.08, 14:00 Ja mam termin na 26 października, czyli za 9 dni mam już bóle i chętnie bym już urodziła Odpowiedz Link Zgłoś
domi8011 Re: Październik 2008 15.10.08, 16:46 hej dziewczynki. miło mi poinformować Was, że ja już też mam swoją kruszynkę Weronkę w domu. Urodziła się w czwartek 9 października o 9.45 i ważyła 4000 kg i jak same rozumiecie urodziła się cc.JAkoś to przeżyłam i nie jest aż tak żle tylko jedyny problem że po cc nie chcieli mi jej dać do karmienia przez kilka dni i efekt jest tego taki że nie bardzo chce jeść z piersi mój pokarm tylko z butelki.Póki co zostałam skazana na odciąganie pokarmu i dawanie w butelce ale z każdym dniem moja córcia chce jeść więcej i więcej i nie wiem jak już w ekspresowym tempie ściągać pokarm by nie chodziła głodna.Oczywiście cały czas próbuje przystawić ją do piersi ale z różnym efektem to jest.Nauczyła się w szpitalu, że jest butelka i teraz nie chce jej się ciągnąć.Wygodna malutka. NAjważniejsze, że jesteśmy już razem. Zalączam wielkie gratulacje dla świeżo upieczonych mam i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
tysia_pa Re: Październik 2008 26.01.08, 01:16 Ja za tydzien robie test i wtedy byc moze do was dolacze... Odpowiedz Link Zgłoś
efka29.3 Re: Październik 2008 13.02.08, 20:45 ja dzisiaj zrobilam test i dwie kreski chcialam poczekac do jutra zeby miec wyjatkowy prezent dla meza na walentynki ale oczywiscie nie wytrzymalam prubujemy prawie pol roku i dzis ujrzalam wymazone dwie kreski huuuurrraa Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 13.02.08, 20:52 GRATULUJE dziewczyny II kresek Super, że jest nas więcej Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Październik 2008 05.08.08, 11:25 na zakupię jedną butelkę firmy avent w razie awarii Odpowiedz Link Zgłoś
anulka0as Re: Październik 2008 05.08.08, 13:38 hej dziewczynki ewazuza a ja mam tak, przed ciaza to mi wzrok zawsze lecial w kierunku dzieci jak jakies slodkie bylo to zaraz jeczalam do meza zobacz... a odkad mam w brzuszku wlasne to przechodze obojetnie, jak mialam okres mdlosci to kompletnie niepatrzylam w tamtym kierunku maz sie dziwil i mowil "nzobacz dzidzia tam jest " a ja tylko odpowiadalam no albo nic i szlam dalej teraz jak widze wozek to zuce okiem bo niemoge sie zdecydowac a na dworze z dzieckiem wygladaja inaczej niz w sklepie kiedys bardzo lubilam dzieci a teraz w ciazy to czasem bratanica meza mnie drazni, jak cos za nia musze sprzatac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: Październik 2008 24.01.08, 22:19 jesli nam sie udalo to tez październik, byly 2 kreski dwa dni pod rząd na teście owulacyjnym, przytulanka.. teraz 7 dni po owulacji, boli mnie podbrzusze jak na @, ale to za wcześnie na nią. Nigdy tak nie było, boli i przestaje... tracę nadzieję na październik, ale wszystkim którym się udało życze powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
ola1-970 Re: Październik 2008 26.02.08, 12:21 Witam! Termin: 9.10.2008 Dziecko dłuuuugo oczekiwane, mamusia 37 lat, duzo radości ale i wiele obaw... Odpowiedz Link Zgłoś
bhpirek29 Re: Październik 2008 04.07.08, 16:56 hejka!!! ja spodziewam się mojego maleństwa 1 pazdziernikanie moge sie juz doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
maja10.2008 Re: Październik 2008 13.07.08, 09:51 Termin porodu 18 pazdziernik, odliczam czas z niecierpliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
nudka888 Re: Październik 2008 28.07.08, 15:09 Witam ja mam termin na 30.wykryli umnie cukrzycę ciążową.Ale nie otym chce romawiać,kiedy macie zamiar kompletować wyprawkę i co najlepiej kupować jaki romiar!!!prosze napiszcie cosik. Odpowiedz Link Zgłoś
oscis1 Re: Październik 2008 28.07.08, 19:47 nudka --Proponuje pare ciuszkow w rozmiarze 56,a reszte juz 62 poniewaz dzidzia szybko wyrosnie z tych mini rozmiarow. Wyprawke ja mam po pierwszym synku,a ze to tez bedzie chlopczyk,wiec nie mam sie czym martwic.TEraz tylko piore je i prasuje.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nudka888 Re: Październik 2008 29.07.08, 23:52 Witam mam jeszcze jedną prośbe moge już zacząć coś kupywać czy czekać jeszcze ,te przesądy są straszne,ale jak ja tego teraz nie zrobie to kto musze coś mieć na początek.PRAWDANo i ta cukrzyca.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: Październik 2008 24.01.08, 15:48 Wczoraj zrobiłam dwa testy i na obu mam po dwie kreseczki (w dzień spodziewanego okresu) - czyżby? Wg kalkulatora wypada na 2 października... Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: Październik 2008 24.01.08, 17:57 Gdyby w ko ńcu w tym miesiący sie udało to wg kalkulatora internetowego wypadałby termin na 9 pździernika. Testuje 30 stycznia ( w swoje urodziny)chyba ze ta @ mnie uprzedzi, Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Październik 2008 24.01.08, 18:05 Ja też testuję jak wytrzymam 31 też w swoje urodziny, gdyby się udało to to będzie najwspanialszy prezent na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni5002 Re: Październik 2008 24.01.08, 21:05 Witam serdecznie! jak sie udalo to mam na 5.11.08 termin.Jeszcze zaczekam i zrobie test miedzy 25 a 27 stycznia.Spodziewany termin@ to 25-26.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moni5002 Re: Październik 2008 24.01.08, 21:50 mala poprawka mam termin na 5.10.08 Odpowiedz Link Zgłoś
moni5002 Re: Październik 2008 24.01.08, 21:58 Witam unia78 tez mnie kusi zrobi test jutro bo czuje sie jak w ciazy a jutro planowo powinna byc@.Moze jeszcze poczekam a mam tylko jeden test a po nastepny musze jechac 60km do apteki bo mieszkam w Szwecji. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: Październik 2008 24.01.08, 23:20 U mnie ciut inaczej - jutro odbieram wyniki hcg. @ spóźniona 4 dni. Czekam,czekam,zobaczę jutro. Pozdrawiam i trzymam kciuki - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
zimka_s Re: Październik 2008 09.05.08, 15:31 Witam. Na opisie usg podejrzałam, że też mam na 5.10. Pozdrawiam/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdula77 Re: Październik 2008 09.05.08, 17:52 cześć dziewczyny, wydaje się, że mnie pogoda przestała interesować, wolałabym żeby lato i wiało;/ byłam na badaniach, mam leżeć... narazie 2 tygodnie, ale nie ma gwarancji, że nie 2 miesiące. wiem, że dziecko najważniejsze, ale się zestresowałam i z tego wszystkiego nienawidzę łóżka, nienawidzę leżeć.ojej a co u was? p.s. mam nadzieję, że nie dostąpię zaszczytu wczesnej laktacji Odpowiedz Link Zgłoś
myszka028 Re: Październik 2008 10.05.08, 13:31 magdula lozko to jeszcze nie tragedia, a dziecko najwazniejsze wiec musisz jak najwiecej odpoczywac i wykorzytsaj to, nie powiem bo ja tez bym polezala a tu niestety nie da sie bo obowiazki w domu...zycze duzo cierpliwosci i spokoju i pisz co u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
anulka0as Re: Październik 2008 14.06.08, 15:34 Dziewczynki a co tu takie pustki na samym dole jestesmy no nie ladnie... Nie straszcie mnie dziewczynki miesiac przed terminem ale tak poprostu czy cos przyspieszylo? A my mamy wielki dylemat bo chcemy do polski jeszcze przed porodem zajrzec i nie wiemy jak to zrobic by bylo najlepiej koniec sierpnia poczatek wrzesnia a termin na poczatek pazdzienika... Odpowiedz Link Zgłoś
zimka_s Re: Październik 2008 14.06.08, 18:14 Venety witaj ja też mam 4.10. Oscis mój brzuszek też rośnie. Już mam niezłą piłeczkę. Podoba mi się to, ale powiem wam, że mój kręgosłup już to czuje. Dzisiaj było mi niedobrze i mój tata stwierdził, że może dopiero teraz będę miała mdłości. To by dopiero było. A w czwartek widziałam się z koleżanką, która ma termin w połowie października i prawie wogóle nie widać, że jest w ciąży. Ma sporo mniejszy brzuszek, ale wszystko kwestia budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: Październik 2008 14.06.08, 18:30 Anulka,mysle ze jak wszystko dobrze przebiega to spokojnie mozesz leciec.Ja mam termin na 9-ego pazdziernika,lece do Polski na 7tygodni.Bede tam od 14lipca do 1 wrzesnia i mam w planach staly kontakt z moim polskim ginekologiem,zawsze to bezpieczniej.Aha! Koniecznie sprawdz regulamin linii lotniczych,bo nie wszystkie chca zabierac pasazerki w zaawansowanej ciazy.Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
oscis1 Re: Październik 2008 14.06.08, 18:54 Ja mam na 3pazdziernika termin. anulka Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Październik 2008 15.06.08, 13:27 Wczoraj byliśmy na usg. Drugi synuś rośnie i rozwija się prawidłowo. Mi również „nagle, z dnia na dzień” wywaliło brzuch…Taki brzuch jak teraz to miałam pod koniec 7 miesiąca przy I ciąży, aż się boję myśleć jak będę wyglądać w 9 miesiącu A termin mam na 20 październia. Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Waga 23.06.08, 16:25 jak tam Wasza waga? u mnie już prawie 7 na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
catherine_p Re: Październik 2008 07.02.08, 19:06 Nasze Marzenie powinno pojawić się na świecie 8 października Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia6 Re: Październik 2008 08.02.08, 12:09 Czesc dziewczyny, Tak nieśmiało próbuję się do Was dołączyć)) Jakoś nie chcę zapeszyć - wizytę u ginekologa mam w poniedziałek. Nie wiem od czego zacząć. Troszkę się gubię jak to się liczy te tygodnie ciąży - od zapłodnienia czy od ostatniej miesiączki??? Ja miałam pierwszy dzień ostatniej 01.01., 01.02 zrobiliśmy test i była jakaś bladzizna kreska - także nam się wydawało że to barwnik ze spodu przebija... Potem w sobotę zaczęłam mieć kłopoty z pęcherzem i trafiliśmy do ginekologa bo nie wiedziałam w razie co mogę brać na bakterie. No i zrobił usg i powiedział że widać jakiś cień i może to być bardzo wczesna ciąża. Dał mi skierowanie na betę i 04.02 wyszła 72,8, wg wskaźników to 1-2 tydzień. Ale póki nie zobaczę machającej fasolki na usg to jakoś ciężko będzie mi uwierzyć. Powiększyły mi się piersi, bolą i swędzą. To tyle u mnie. Reszta okaże się w poniedziałek. Wg kalkulatora porodu wyszło mi 06.10. dlatego postanowiłam do Was nieśmiało dołączyć ;p Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netek22 Re: Październik 2008 26.02.08, 15:51 witaj ja podobnie jak ty mam termin na 7 pazdziernika .pierwszy dzien ostatniej miesiaczki mialam 31 grudnia.udalo nam sie w 3 cyklu, ciesze sie ale bardzo sie boje . w piatek ide do lekarza z wszystkimi wynikami.aco u ciebie widzialas juz swoja dzidzie pisze bo mamy troche wspolnego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: Październik 2008 24.01.08, 21:31 Witam Jeśli... To 01.10.08. Będę wiedziała jutro i albo się zapiszę do października 2008, albo nietety nie ten miesiąc. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac wika27 24.01.08, 21:56 Gdyby mi się udało, to też będę miała termin na 9 pażdziernika - akurat na rocznicę ślubu )) Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja342 Re: wika27 25.01.08, 01:03 Jestem bardzo wzruszona! Dziś rano płakałam ze szczęścia. Zrobiłam test i... i wyszły dwie grube krechy. @ spózniona o 3dni, lekkie bóle brzucha i twarde nabrzmiałe piersi.Tydzień przed spodziewaną @ miałam małe krwawienie a potem przez 4dni plamienie. Myślałam więc że nic nie wyszło a tu proszę taka niespodzianka! Podejrzenia wzbudzał tylko ten drażniący ból piersi. Tak bardzo się cieszę i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. W/g kalkulatora wypada na 1 pazdziernika. Wszystkim starającym się życzę dużo szczęścia a czekającym na wyniki pomyślnych wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
anyzcweizd Re: wika27 25.01.08, 10:49 Gratulacje dla dziewczyn które zobaczyły dwie kreski. I trzymam mocno kciuki za te które beda dopiero testować Odpowiedz Link Zgłoś
paninemo Re: wika27 25.01.08, 13:35 Chętnie się do Was dołączę. Dwa dni temu zrobiłam test i były dwie kreski a termin wyliczyłam sobie na 02/10/2008. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paninemo Re: wika27 25.01.08, 15:27 Dokładnie Ja test zrobiłam w środę i wyszły dwie kreseki i jak je zobaczyłam to ręce tak mi się zaczęly trząść że prawie mi z rąk wyleciał. To Twoja pierwsza ciążą? Moja tak i trochę się stresuję jak to będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re 02,10,2008 25.01.08, 15:45 Witam wszystkie szczęśliwe kobiety i te oczekujące na szczęście , dziś rano zrobiłam test i ujrzałam na nim dwie upragnione kreseczki , termin z kalkulatora wypada mi jak zrzesza większości tu na 02.10.2008 chyba grozi to masowym porodem )))) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: Re 02,10,2008 25.01.08, 15:52 to już robi się nas gromadka! To moja pierwsza ciąża, chciana i zaplanowana, ale dopiero co zaczęliśmy się starać i tak za pierwszym razem!... jestem jeszcze w szoku (ale jak najbardziej pozytywnym, ekstatycznym wręcz )... czekam na wizytę u lekarza i badania, by mieć 100-proc. pewność... Co prawda objawy mam książkowe: mdłości, bolące piersi, senność... pozdrowienia, dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
paninemo Re: Re 02,10,2008 25.01.08, 16:02 Moja też jak najbardziej chciana ale dopiero za czwartym razem się udało. Zresztą miałam przeczucie, że tym razem tez się nie udało a tu proszę Do lekarza idę dopiero w przyszły piątek. A co do objawów to ja nie mam żadnych. No może z wyjątkiem czestego sikania, ale to chyba raczej spowodowane jest jakimś kłopotem z pęcherzem bo trudno chyba mieć objawy dwa-trzy dni po poczęciu Mam nadzieję, że nie jesteśmy z jednego miasta bo jak zaczniemy rodzić na raz to na porodówkach miejsca zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Re 02,10,2008 25.01.08, 16:16 Dobra wiec kolej na mnie , to był mój 6 cykl starań a wiec nie poszło mi tak łatwo jak wam dziewczyny , ale najważniejsze ze się udało , jest to moja trzecia ciąża w domu ma już synka Filipa 6lat i Anioła. i jak najbardziej była to ciąża planowana. Do lekarza idę dopiero 07,02 straszne termin ale w następnym tygodniu chyba zrobię bebe żeby się upewnić Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: Październik 2008 26.01.08, 11:16 Cześć dziewczyny, wpisuję się nieśmiało Wczoraj zobaczyłam drugą bladą kreseczkę i bardzo się cieszę. Chociaż tak jeszcze po cichutku bo jestem jeszcze przed terminem @. Myślę, że tak na 100% zacznę się cieszyć dopiero po wizycie u gina. Jeszcze nie mówiłam mężowi, chociaż on bardzo na to czeka, nie mam pomysłu jak zrobić to w oryginalny sposób. Może jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 26.01.08, 11:33 kari bardzo się cieszę ze Cię tu widzę fajnie zobaczymy kto jeszcze do nas dołączy z" grudniowych ", co na sposób nie mam żadnego ze mnie mąż wczoraj wydusili siała ))) Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 27.01.08, 09:52 Witam śpiochy podciągam do góry, bo wyczekuje na jeszcze jedna szczęściar krispii) A i mam jeszcze pytanko czy się orientuje czy badani krwi betę trzeba robić na czczo czy nie koniecznie i ile tak przeciętnie może kosztować ? Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: Październik 2008 27.01.08, 10:10 Witajcie, to co czekamy na krispii Ja dzisiaj powtórzyłam test, bo wczoraj miałam taki dziwny kawowy śluz, na szczęście druga kreseczka wyraźna więc się uspokoiłam. Dziewczyny a może założymy sobie forum? Która się zna i chętna na moderowanie? Może założycielka wątku, hę? Z tego co wiem, to bety nie trzeba robić na czczo, a kosztuje coś koło 35 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 27.01.08, 10:30 witaj kari , tak krispii napisała rano ze ujrzała dwie kreseczki juz ją tu do nas zapraszał a dzięki za informacje o becie dla świętego spokoju chce zrobić i może juro się wybiorę , niestety na wizytę i gin musze czekać jeszcze az dwa tygodnie wiec to może trochę mnie upewni. Powiedz ja mąż zareagował ... Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 27.01.08, 17:40 Jestem i ja Ciągle w szoku....boję się cieszyć, ale to silniejsze ode mnie Dzisiaj rano o 6-00 zrobiłam test wyszły dwie kreseczki, drugi raz testowałam ok. godziny temu (test z innej firmy) wyszły również dwie kreski. Jutro się chcę umówić na wizytę u gina. Nie chcę za bardzo czekać, bo chciałabym powiedzieć w pracy, bo męczą mnie ostatnio strasznie, wracam bardzo późno wieczorem bardzo zmęczona a to chyba niewskazane przy ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
anyzcweizd Re: Październik 2008 27.01.08, 17:42 takie forum już jest Mam nadzieje że się rozkręci Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 28.01.08, 07:37 witam, wszystkie szczekliwe dziewczyny jak tam samopoczucie z poniedziałku ja dziś idę zrobić betę tak dla 100 % zresztą pewnie gin będzie chciała a wizytę niestety mam dopiero za dwa tygodnie a wiec jeszcze trochę poczekam. Krispii fajnie ze z nami jesteś )))…i pewnie teraz musisz się oszczędzać a nie pracować ponad siły , a ja wiec co mówię , ja pewno nie popracuje długo ale tez i to ma swoje plusy ... Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: Październik 2008 28.01.08, 08:10 Hej Krispii,witaj witaj i nie martw się a przynajmniej spróbuj. Wiem, że łatwo się mówi. Sama zrobiłam już 3 testy i cały czas spoglądam na te kreski czy aby nie zniknęły, hihi. Widać to taka ciążowa przypadłość. A ja do gina idę dopiero za 4 tyg bo teraz się urlopuje a potem już niema terminów. Mam nadzieję, że szybko zleci. A co do forum PAźDZIERNIK 2008 to poproszę o link. A mąż jeszcze nie wie,ale jakoś nie ma sprzyjających okoliczności. Biedaczek w środę ma jakiś bardzo ważny przetarg i pracuje na 200% normy. Ja na razie szukam pomysłu jak go poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 28.01.08, 08:25 czesć dziewczyny ja dzisiaj o 7-00 robiłam bete, powinnam mieć dzisiaj wieczorem wyniki...ale ja się denerwuję tym. Jak bede znała wyniki bety już , to sie umówię do gina. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
moni Re: Październik 2008 28.01.08, 10:24 Cześć. Dopisuje się do waszego forum. Robilam test w piątek i wyszly 2 kreseczki, kolejny robilam w sobote i też wyszly 2 Wg kalkulatora termin wypada na 1 październik. Pozdrawiam wszystkie pażdziernikowe mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 28.01.08, 11:14 Witaj moni. Moje gratulacje i ciesz się ze będzie tu z nami ja termin mam na 2 października ale zobaczymy do gin idę dopiero za 2tyg, miała dziś zrobić betę ale dziś akurat laboratorium to koło mnie ma przerwę techniczna a beta tam kosztuje 55 zl zdziercy !!! Al e musze poczekać jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 28.01.08, 16:20 Super mam nadziję ze jesteś już trochę spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 29.01.08, 09:29 Czesc, dziewczyny zastanawiam się czy jakbym poszła teraz do gina. w 5t. to czy już potwierdziłby mi ciążę. Zależy mi na zaswiadczeniu do pracy. Jak myślicie czy w 5t już mógłby mi lekarz potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 29.01.08, 10:28 To zależy od lekarza dla mojego w tamtej ciąży podstawo było badanie krwi które daje 100% ze jesteś w ciąży najlepiej idź i go spytaj i pokaz bebe możesz mieć nawet dwa wyniki najlepiej w odstępie 2 dni to świadczy o rozwoju ciąży i to jest na pewno dowód ze jesteś w ciąży nawet jak on jeszcze w badani nic nie zobaczy ... Ja w tedy to nawet dostałam od razu zwolnienie bo strasznie ”rzygałam „ i chyba się szykuje powtórka z rozrywki strasznie mnie mdli oj narzekam już ) Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 29.01.08, 13:01 Dziewczyny Was też tak dół brzucha pobolewa? Mnie tak dzisiaj troszke mocniej(ale nie jest to silny ból, taki łagodny), martwię się jednak czy tak może brzuch pobolewać na początku? Może coś się złego tam dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: Październik 2008 29.01.08, 15:32 Krispii, mam dokładnie to samo - cały czas "czuję" brzuch i niestety dosyć często mam nieprzyjemne mdłości (na szczęście bez wymiotów). Dziewczyny, robicie same test beta bez skierowania od lekarza? myślałam, że dopiero po pierwszej wizycie zostanę skierowana na wszystkie badania... Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 29.01.08, 15:53 Ja zrobiłam beta zeby się upewnić, niby wyszły mi wcześniej dwa pozytywne testy ciążowe , ale widocznie dla mnie to za mało. Uwierzę dopiero jak lekarz potwierdzi, a jak narazie to tylko sie denerwuje. Poszłabym juz jutro do gina. to jest 5t, ale jak ma mi powiedzieć ze jeszcze za wczesnie przyszłam i nic nie widzi to chyba lepiej odpuszczę sobie teraz wizyte i wybiorę sie za tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
paninemo Re: Październik 2008 30.01.08, 12:16 Ja Was nie pocieszę. bo brzuch mam normalny jak zawsze, ale za to spać mogłabym cały czas. Z objawów to tylko piersi stały się znacznie cięższe choć na szczęście na razie jeszcze nie urosły. Za to ja martwię się wynikami badania moczu - liczne bakterie. Na razie dalam próbkę na posiew i czekamy żeby zobaczyć co to za bakterie. Jakby jeszcze było mało dzisiaj się dowiedziałam że szef od tygodnia chodzi z półpaścem do pracy Na szczęście zadwoniłam do lekarza i pwiedział mi, że jak chorowałam na ospę wietrzną , a naszczęście chorowałam,to nie muszę się obawiać. Nie znmienia to faktu żei tak się strasznie martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 29.01.08, 20:46 Magda ja , jak sobie wyliczałam termin to tez wyszło mi 7.10 Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1974_1 Re: Październik 2008 30.01.08, 15:57 Krispii!super,jesteśmy na tym samym etapie!Masz już jakieś objawy ,bo ja piję coraz mniej kawy i bolą mnie nogi(to miałam przy każdej ciąży) no i piersi robią się takie dziwne. .To moja trzecia ciąża,a dziecko drugie(mam nadzieję).Potwierdził się fakt że po poronieniu szybko zachodzi się w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1974_1 Re: Październik 2008 30.01.08, 16:00 Co do pobolewania brzucha to miałam do wczoraj tak samo,ale teraz już prawie minęło! Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Październik 2008 30.01.08, 19:57 tak, dzis ujrzalam na tescie 2 kreski. Test robilam popołudniu, no i jest druga kreska blada, ale widoczna mam nadzieję, że lekarz potwierdzi. wg kalkulatora termin na 11.10 Odpowiedz Link Zgłoś
lucia77 Re: Październik 2008 30.01.08, 20:40 Gratuluje !!! jestem szczesliwa mama synka z 8.10.2001 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 30.01.08, 21:10 byłam dzisiaj u gina. zrobiłam mi usg dopochwowe....ciąży w macicy nie ma, jest albo po za nią, albo byłam w ciązy już w tamtym miesiącu(ta dziwna 1,5 @)i teraz poroniłam. Świat mi się wali dziewczyny......jestem w rozsypce. Jutro idę do szpitala....Boże jak ja się czuję do niczegooooooooo. Tak się cieszyłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_1974_1 Re: Październik 2008 30.01.08, 21:49 strasznie mi przykro Krispii!Mocno cię przytulam! Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 31.01.08, 07:10 zefirekk witam i cieszę się ze jesteś tu z nami , moje gratulacje super ze jest na tu coraz więcej z „grudniowych stragan” krispii tak jak pisał na razie się nie denerwuj i czekam na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: Październik 2008 31.01.08, 09:40 Krispii, nie poddawaj się! Bardzo mi przykro, że masz takie wieści... Również mocno cię przytulam! Odpowiedz Link Zgłoś
derris Re: Październik 2008 31.01.08, 14:23 Ja troszke boje sie zapeszac,ale za bardzo sie ciesze, zrobilam dwa testy, czekam na wizyte u lekarza. a wedlug kalkulatora wypada mi 4.10) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.ula Re: Październik 2008 31.01.08, 16:23 Witaj derris, mi też wychodzi ermin 4 października, ale już dostaję palpitacji. Bylam w mojej pierwszej ciąży w ub. roku, poroniłam w 7- tyg., w październiku. Przestało bić serduszko i strasznie to przeżyłam. Odczekaliśmy 3 miesiące i do razu się udało. Mam nadzieję, że w tym roku październik będzie dla mnie szczęśliwy. A propos testów, zrobiłam 3 (wyniki pozytywne) i 10 dni temu betę, którą powtórzyłam dzisiaj, rośnie, jak trzeba (przynajmniej na razie), oby nie zapeszyć. Trzymam kciuki za mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
dorjanka Re: Październik 2008 31.01.08, 22:28 Witajcie dziewczyny!!! Z jednej strony boję się zapeszyć (poroniłam 2 lata temu), ale z drugiej ogromnie się cieszę! Również mam termin na 4.10. Fajnie, że klan październikówek ciągle rośnie! Trzymam kciuki za Was wszystkie i za siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: Październik 2008 02.02.08, 22:04 hej, ja tez się dopisuję!!!Jestem juz po wizycie u lekarza, termin przewidywany to 7 pażdziernik. Cieszę się ogromnie. pozdrwaiam wszystkie dziewczyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka0as Re: Październik 2008 03.02.08, 23:43 hej dziewczyny a ja mam permin na 11 pażdziernika wyliczyl mi kalkulator na necie, test zrobilam jeden wczoraj wieczore wyszla druga kreseczka nieco bladsza od pierwszej ale mocno widoczna ciesze sie bardzo ale sie boje bo bardzo szybko zrobilam test tzn no tak w dzien @ albo nawet przed, ostatnia mi sie przesunela wiec niebylam pewna, ale wszytsko wskazywalo ze @ jednak nie przyjdzie Dziewczynki moze jakas liste zrobcie bedzie miloo Odpowiedz Link Zgłoś
tysia_pa Re: Październik 2008 04.02.08, 04:08 Czesc Dziewczyny ! No ja niestety do Was nie dolacze bo od 2 lutego mam 1 dc. Ale gratuluje i trzymam kciuki wsyztkim ktorym sie udalo ! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-jar Re: Październik 2008 04.02.08, 15:45 czesc, no to ja tez sie dopisuje 10.10.208 zostane po raz 4-ty mamusią))))))))), mam trzech synów, pozdrawiam i liczę że tym razem urodzi sie córeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Październik 2008 04.02.08, 19:16 jak mi się uda to już 17 października będę mamą Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 04.02.08, 19:53 Dzisiaj wyszłam ze szpitala. pierwszy raz zobaczyłam swoje maleństwo Jak się cieszę, że dobrze się skończyło, dopiero do mnie to zaczyna docierać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Październik 2008 04.02.08, 20:04 widzisz Krispii, mówiłam że wszystko będzie dobrze!!! bardzo się cieszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorjanka Re: Październik 2008 04.02.08, 21:39 Krispii, cieszę się że wszystko w porządku! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Październik 2008 05.02.08, 14:07 troszkę nieśmiało ale witam sie z Wami a nieśmiało bo i ta druga kreseczka na teście jakaś taka nieśmiała póki co, jaśniutka ale jednak jest Dzisiaj rano testowałam. Termina porodu wypada na 18-10-2008 Mam juz jednego synka (4 latka). Teraz byloby fajnie gdyby byla dziewczynka. Pozdrawiam green Odpowiedz Link Zgłoś
justapa Re: Październik 2008 05.02.08, 14:32 Witam dziewczyny, ja również dołączam do Was. zrobiłam dwa testy i wyszły pewne 2 kreski. @nigdy mi się nie spóźnia, więc o pomyłce chyba nie ma mowy. Termin z kalkulatora wychodzi mi na października, jutro idę do lekarza, ale boję się, ze nic mi nie powie, bo jeszcze za wcześniej. Cieszę sie bardzo i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 06.02.08, 11:17 Witam, coraz nas więcej....bardzo się cieszę Piszcie kochane jak się czujecie? Ja całkiem dobrze, brzuch troche pobolewa, piersi bardzoooo, no i troszke mnie mdli szczególnie jak wstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 06.02.08, 11:34 witam ja jutro mam pierwsza wizytę i jestem cała w strachu to juz 6 tc a wiec może jest szansa ze zobaczę mojego skarba , tak bym chciała i mam nadziej ze będzie wszystko ok, trochę się boje ... a co do mdłości to mam juz ich powali dość brzuch juz nie boli a jak pobolewa to tylko od czasu do czasu do czasu., no wiec odliczam do jutra ... a ty jak się czujesz i w szpitali określili Ci który to tydzień i na kiedy masz planowana datę porodu .. ???? Odpowiedz Link Zgłoś
rooms Re: Październik 2008 06.02.08, 12:20 cześć! byłam u lekarza w czwartek (trochę wcześnie, choć oznaki ciąży jak się patrzy), dziś odbieram wyniki badań krwi i moczu, a w poniedziałek mam pierwsze USG (nie mogę się doczekać!!!). Czuję się w miarę, choć mam coraz więcej mdłości (rano, w południe, wieczorem... dobrze, że w nocy śpię spokojnie..), bez wymiotów na szczęście, ale mimo to jestem nimi już trochę zirytowana... no i oczywiście senna Humor dopisuje, mam ochotę skakać z radości ) Węch mi się niesamowicie wyostrzył - zapachy wprost mnie atakują Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 06.02.08, 12:54 U mnie 6t. Termin por. jakos na początku pażdziernika. Za dwa tygodnie dowiem sie szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 07.02.08, 07:52 witam ale strach mnie obleciał idę dziś na 16 do gin oj strasznie się boje czy wszystko będzie ok. nie wiem dla czego ale mam stracha. aż mnie brzuch rozbolał to juz 6tc i 2dni może juz będzie coś widać powiedzcie czy będzie, juz cos widać?????? Odpowiedz Link Zgłoś
paninemo Re: Październik 2008 07.02.08, 09:41 U mnie dzisiaj 6tc+3 dni. Na USG byłam w zeszły piątek i było coś widaćtzn pęcherzyk ciążowy a w nim 3 mn zarodek, co prawda lekarz musiał mi na niego zwrócić uwagę bo ja trochę ślepa jestem to na początku nic nie zauważyłam To u Ciebie na pewno będzie widać więcej. Pozdrawiam i nie denerwuj się. Przynajmniej się dowiesz ile tych pęcherzyków jest Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 07.02.08, 10:56 U mnie było widać dopiero w 6tc, wcześniej niestety nic nie zobaczyła moja gin. i trafiłam do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Na szczęście dobrze się skończyło, zobaczyłam równo w 6 tc maleństwo. Dzisiaj mam 6tc i 4 dni Z tego co wiem najlepiej robić USG w 7-8 tyg. wtedy juz na 100% widać i nie ma stresu poźniej(np. tak jak ja, poszłam za wcześnie i co...niepotrzebny stres tylko). Teraz już wiem , że tak szybko nie pobiegnę do lekarza, no chyba że coś się złego działoby. Następną wizytę mam za 2 tygodnie, nawet już nie całe(kurcze jak to szybko leci ten czas)20 lutego albo 25 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 07.02.08, 11:00 dzięki dziewczyny oby było tak jak piszecie strasznie się denerwuje ze może być cos nie tak . Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Filmonrob 07.02.08, 11:09 Filmonrob, daj znać jak będziesz po wizycie!!! Będzie dobrze, zobaczysz już swoje maleństwo na pewno, tylko nic się nie denerwuj, bardzo Cię proszę Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Filmonrob 08.02.08, 09:31 Witam już po badaniu i mam diw wiadomości jedna dobra druga zła . Zacznę od tej złej a wiec nadal będę musiał szukać lekarza który by poprowadził moja ciąże , ten u którego byłam, to nadaje się do niczego po prostu dowalił mnie ale cóż mówi się trudno. Może pomyślicie ze przesadzam ale jak ktoś w jednej chwili gratuluje ze jesteście w ciąży a później mówi cytuje” założę pani ten szew ale proszę sobie nie wyobrażać ze to dużo pomoże „ to ja mam takiego lekarza w dupie .Ma stwierdzona niewydolność szyjki o czym dowodzą dwa poprzednie przedwczesne porody . No dobra koniec tych smutasów widziałam moje maleństwo na ekranie fajna plamka ale najważniejsze ze bije już serduszko prawda ze super taka mała rzecz a cieszy !!!!!!!!!!!! P.s mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie z października ale w książeczce wpisał mi termin na 30.09.2008 a z usg wyszedł na 03.10.2008 Wole jednak zostać z wami Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja342 Re: Filmonrob 09.02.08, 00:54 witajcie! Jak miło że grono tak się powiększyło od czasu gdy do was dołączyłam. Bardzo się cieszę.Długo do was nie zaglądałam bo tyle się u mnie wydarzyło że ho ho! Od czwartku a w zasadzie od dnia moich urodzin jestem szczęśliwą mężatką (po raz drugi zresztą) i mam nadzieję ze tym razem to nie będzie ekspres. Wcześniej byla jeszcze przeprowadzka i mnóstwo pracy z tym związanej. Teraz czeka nas remont. W tłoku tych zajęć po prostu nie było czasu by pójść do lekarza. I widzę że mam spore zaległości. Tym sposobem wytrzymałam do 7tc ale już nie mogę się doczekać wizyty. Ostatnią @ miałam 25 grudnia więc w/g kalkulatora wypada na 1 pażdziernika. Jak każda z was trochę się boję czy wszystko jest ok? lecz próbuje o tym nie myśleć. Czuję się wspaniale w porównaniu do pierwszej ciąży. Wtedy to był koszmar(mam 10 letniego synka).Gorąco was pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izaa81 Re: Październik 2008 18.08.08, 11:33 witam wszytkie mamy mam pytanie ile waza wasze dzieciaczki moj maly miezy 30 cm i wazy 1500kg a jestem dopiero w 30 tc jestem przerazona corke urodzilam 3250 a ty sie boje ze bedzie z kilo wiecej nie wiem jak sama urodze a rodzilam ponad piec lat temu i moja mala napewno w 7 miesiacu tyle nie wazyla Odpowiedz Link Zgłoś
justapa Re: Październik 2008 08.02.08, 13:16 Ja byłam u lekarza w środę. Termin mi wyliczył na 9, choć według licznika internetowego wychodził mi 10. Dostałam skierowania na badania krwi, itd. Miałam USG, lekarz ostrzegał mnie, ze może być nic nie widać, ale jednak było. Mimo, że to 4 tyg i 6 dni, widać było pęcherzyk i podobno zarodek. Także ja na razie jestem dobrej myśli, następna wizyta za 3 tyg. Was też pozdrawiam i bądźcie dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mys1aczek Re: Październik 2008 08.02.08, 15:02 Cześć dziewczyny, zrobiłam sobie test 25.stycznia i wyszły dwie mocne kreseczki , a 31 stycznia lekarz potwierdził, że widać malutki pęcherzyk ciążowy.. wg wyliczeń termin porodu przypada na 01 października.. to moja pierwsza ciąża więc jestem pełna obaw, ale to chyba zrozumiałe...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mammmcia Re: Październik 2008 09.02.08, 00:02 Witajcie Dziewczyny! Z radością do Was dołączam - testy i spóźniająca się już o 6 dni @ wskazują jednoznacznie, że zostałam po raz... czwarty Mamą!!! Wg daty ostatniej @ dziecię się narodzi 13.10, a wg daty miłosnych igraszek - 11.10.08. Tak czy inaczej jak byk w październiku (to będzie mój pierwszy jesienny poród; mam już dwóch letnich mężczyzn i jedną zimową królewnę). Cieszymy się z mężem jak za pierwszym razem (tzn. ogroooomnie), choć na pewno inaczej, mając większą świadomość tego, co nas czeka. Bardzo chciałabym tym razem urodzić w domu. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamy i życzę samych pozytywnych myśli. P.S. Krispii - tak się cieszę, że z Twoim maleństwem wszystko OK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja342 Re: Październik 2008 09.02.08, 00:59 No tak cała ja! Wpisałam się parę linijek wyżej. To nic. Buziolki. Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 09.02.08, 11:06 Cześć, witam serdecznie nowe fasolki fajnie, że jest nas coraz więcej Mammmmcia dzięki kochana, ja też się bardzo cieszę, że wszystko jest dobrze. Po prostu na samym początku nie potrzebnie mnie nastraszyli, że może być coś nie tak. Ważne że dobrze się skończyło...niepotrzebny był jednak ten stres. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kikusia123 Re: Październik 2008 09.02.08, 16:13 Witajcie Jestem mamusią już prawie dwa latka córuni. Terz najprawdopodobniej będzie druga dzidzia 12 października. Ostatnią @ miałam 5 stycznia. Betę zrobiłam w 32 dc i wyszła 159 i w 34 dniu cyklu była 468. Test zrobiłam w 29 dc i były 2 kreseczki ale druga bardzo słaba, dlatego robiłam betę. Wizytę mam 19 lutego. No i oczywiście oznaki i dolegliwości ciążowe się zaczęły. Myslicie że beta dobrze usorosła przez 2 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Kikusia gratuluje :) 09.02.08, 20:42 Mi beta przez 5 dni urosła z 880(w 31dc) na 3775(w 36dc),a w 29dc miałam 226.To bardzo szybko wzrasta. Ale to chyba zależy jakie kto ma cykle, chociaz sama nie wiem od czego to zależy. Kikusia,u Ciebie na pewno dobrze wzrosła beta!!! Moje gratulacje mamusiu Odpowiedz Link Zgłoś
moniam.0 Re: Październik 2008 10.02.08, 15:05 Witam jestem nowa, 24.01.08 zrobiłam test i ciaza. hurrra termin porodu 02.10.08.Pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kikusia123 Re: Październik 2008 10.02.08, 19:26 To fajnie że nas coraz więcej. Ale się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: Październik 2008 10.02.08, 20:55 gratuluję wszystkim zafasolkowanym)) tym które oczekują kibicuję!!!! ja mam termin @ na 12.02 i tak się zastanawiam, czy będąc w ciąży jest możliwe żeby piersi bolały zaraz po owulacji bardziej niż bliżej terminu @. Mnie zaraz po owulacji bardzo bolały a teraz mniej, dlatego tak gdybam. To wszystko przez to że marzę o maleństwie!!! Oprócz tego boli mnie brzuch ja na @, ale nadzieja umiera ostatnia napiszcie prosze jak było u Was pozdrawiam abi Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Październik 2008 10.02.08, 21:30 Abi, mnie zaczęły piersi bardzoooo boleć jakieś dwa tygodnie przed spodziewaną @, ale naprawdę strasznie mnie bolały i bolą nadal... Wcześniej też mnie bolały przed @ ale nie tak mocno jak teraz. Teraz są bardzo wrażliwe, w moim przypadku była duża różnica jeżeli chodzi o ból i nawet czuje( a raczej widzę), że są teraz większe, i więcej żyłek widać. Po prostu widać różnice. Ale nie wszystkie kobiety mają tak samo. Jedne bolą drugie nie. Jedne bardziej drugie mniej. Mnie też brzuch pobolewał tylko mniej niż zazwyczaj gdy dostawałam @. Jakiś tydzień przed spodziewaną @ zaczął mnie brzuch pobolewać, wcześniej mnie nie bolał przed @(tylko w dniu kiedy już przyszła @) więc czułam , że coś jest Abi trzymam mocno kciuki aby Twoje objawy były na fasolkę Odpowiedz Link Zgłoś
humusia Re: Październik 2008 11.02.08, 14:19 Cześć dziewczyny, postanowiłam do Was też dołączyć. Wczoraj w 29 dc z 31 dniowych zrobiłam test i wyszła w końcu druga lekko różowa kreska...czyli w końcu po 8 miesiacach starań mamy nasz szczęście, już drugie, pierwsze ma już 3,5 latek. Wg kalkulatora internetowego termin mam na 17 , ale cykle mam długie, to może być i 20. Zobaczymy co powie lekarz? U mnie z tym niestety kiepsko, mój "ukochany" gin przyjmie mnie dopiero 17 marca!!!!! Tak do niego pchaja się kobitki, ale to nic, poczekamy. Będzie już wtedy serduszko, będzie juz można zobaczyć rączki i nóżki ) Póki co nic mi nie dolega pócz lekkiego kłucia w podbrzuszu, ale to normalne, pzreciez Maleństwo potrzebujemiejsca, czyli wszystko zaczyna się rozrastać )) Trzymajcie sie ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: Październik 2008 11.02.08, 19:08 ojoj, ileż tu dziołch. A je jestem kolejną, termain na 3 Października, czekam na pierwszą wizytę u gina, to pierwsza moja ciąża, oprócz tego że ciągle śpie to jest fajnie, pozdrawiam wszytkie Październikowe rozródki Odpowiedz Link Zgłoś
madziala2008 Re: Październik 2008 12.02.08, 17:31 Cześć mamusie Ja termin mam na sam koniec września. Jest to moja pierwsza ciąża więc nie wiadomo jak będzie, może jednak październik Odpowiedz Link Zgłoś
kikusia123 Re: Październik 2008 12.02.08, 21:52 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50484 Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Październik 2008 12.02.08, 22:09 to i ja jestem dziś miałam pierwszą wizytę u lekarza. jestem w 6tc wg OM. Lekarz wypytał mnie czy mam plamienia, o jakiej porze robilam testy itp. I dal skierowanie na badania. Powiedzial, ze nie bedziemy katowac usg malutkiego zarodka i za 2 tygodnie mam przyjsc z wynikami i będziemy usgowac i dokładnie badać. Dał mi swój nr tel komórkowego w razie jakby się coś działo. Dodam, że to specjalista od patologii ciąży - przyjmuje tylko w ramach nfz i jest wykładowcą na Akademii Medycznej. W sumie się cieszę, że nie zrobił mi tego usg, i nie badał bo w tym etapie wszystko się jeszcze może zdarzyć i niepotrzebnie bym się martwiła. Założyłam, że Doktor wie co robi i jest mi dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kszymanowska Re: Październik 2008 13.02.08, 19:21 Dołączam do Was Dziś odebrałam wyniki bety. Wg kalkulatora porodu termin mam na 16 października (to są też moje urodziny, 33. Będzie pewnie 2gie cc więc termin przypadnie z 10 dni cześniej. Mam już córeczkę, która w marcu skończy 3 lata, więc nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za nas wszystkie, że wszystkie dotrwamy bez problemów. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październik 2008 13.02.08, 23:20 Witam!!!!!!!! Również już mogę do was dołączyć, 2 dni temu beta 992,4 a dzisiaj 2232,0 czyli ładnie przyrosła. U mnie 5 tydz i dr dzisiaj widziała pęcherzyk ciążowy, choć dla mnie to mała kropeczka ale wierzę jej na słowo, jak to jest u was z tym 1 usg??????? Kszymanowska- a jaka tobie wyszła beta? Mamy ten sam termin- ja też na 16,10.................... POZDRAWIAM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 nieśmiało 14.02.08, 12:07 witajcie... nieśmiało na razie się do Was dopisuję... dziś rano robiłam teścik i zobaczyłam dwie kreseczki, choć ta druga nieco blada. Jutro zamierzam pójść na betę... kalkulator ze stronki pokazuje mi datę porodu na 27 paźdzernika, ale zupełnie zła datę poczęcia mi wskazuje, bo z moich wyliczeń wynika, że ze 3 dni wcześniej była owu mam nadzieję, ze będę mogła u Was zagościć na dłużej, choć do tej pory nie wierzę i nie czuję że to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
kszymanowska Re: Październik 2008 14.02.08, 20:37 Hej, ja nie powtarzałam bety, miałam w 34 dniu cyklu 502. I nie wiem o co chodzi bo wg moich obliczeń (owulacja i zapłodnienie) to 3 tydzien, a kalendarz ciąży mówi mi, że to 5 tydzień. Wizyte u mojej gin mam 5marca, bo u niej takie dalekie terminy Może powtórzę bete w następnym tygodniu. Cieszę się Aniu, że będziemy miały "bliźniaki" Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Październik 2008 14.02.08, 20:52 obliczenia sa inne dlatego, że kalendarz liczy tygodnie ciąży od ostatniej miesiączki, dlatego jest zazwyczaj 2 tyg róznicy ja sobie dzisiaj na próbę weszłam tez w ten kalendarz i mi pokazał 4 tydz. W pierwszej chiwli się zdziwiłam, no bo jakim cudem minęło by 4 tygodnie od końca stycznia, kiedy to miałam owu, ale przypomniało mi się właśnie, że w ten sposób się liczy - na początku u gina chyba też tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kszymanowska Re: Październik 2008 14.02.08, 21:36 No własnie. To u mnie kończy sie 3 tydzień i zacznie się 4-ty. Nie wiem jak Wy, ale ja zapisywałam takim małym tajemniczym znaczkiem w moim kalendarzu, dni w które był stosunek i kalkulator wylicza płodny dzień na 25 stycznia i termin porodu na 16 pażdziernika, a w ten dzień akurat nic nie było, a było za to 24 i 26, więc de facto albo 15 X albo 17X to prawidłowe terminy, czy dobrze myślę? Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Październik 2008 15.02.08, 13:26 ja tez sobie zaznaczałam dni przytulanek w okolicach owulacji wg moich oberwacji owu miałam w 12 dc, a przytulanki były w 11, 13 i 14. Któreś z nich były "trafione" stawiam na te 11 dc kalendarz internetowy wg daty ostatniej miesiączki wyznaczył mi date zapłodnienia ok 4 lutego, co w moim przypadku jest bzdura, bo owu wypadła 31 stycznia, a w okolicach 4 lutego nie było przytulanek... myślę, ze takie wyznaczenie co do dnia i tak nie jest możliwe. To ma wartość chyba raczej tylko poglądową Odpowiedz Link Zgłoś
syllla1 Re: Październik 2008 19.02.08, 15:00 Witam Was i cieszę sie bardzo ze i ja moge sie już tu dopisać, 2 testy pozytywne, wizyta dopiero w marcu a termin pod koniec pazdziernika!!!moje dziecko bedzie miało prezent na urodziny bo również jest z pazdziernika i ma 16 mies. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
80misia Re: Październik 2008 14.02.08, 18:52 Witam serdecznie!! Myślę, że mogę nieśmiało do Was dołączyc. Wczoraj lekarz potwierdził 4mm zarodek, według mnie to 6 tydzień, według badania 5 tydz. 4 dzień. Termin mam na 15 października. Starałam się o tę ciążę 4 lata, bez szans naturalnego powodzenia, a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki. Ściskam Was mocno i mam nadzieję, że dotrwamy razem do tego szcześliwego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Październik 2008 15.02.08, 07:34 witam Ja tez w końcu znalazłam cudownego lekarza korty nie boi się poprowadzić mojej ciąży i wczoraj powiedział ze musi być Dorze i tylko taka wersje przyjmuje .Bardzo mi tego było potrzeba bo ten pierwszy to był palant ale to nie ważne . Widział moje maleństwo i widziałam, serduszko ja bije ma już 7 ty i 4 dni wielkolud mam tam w brzuchu co nie Odpowiedz Link Zgłoś
moni-a80 Re: Październik 2008 16.02.08, 12:03 Jeśli z ciążą będzie wszytsko ok to termin mam na połowę października... Jutro czeka mnie wizyta u lekarza i się wszytsko okarze, przynajmiej mam taką nadzieję... Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
claudiaa3 7 Październik 2008 17.02.08, 14:42 Z przyjemnością dołączam do Was!!!W okolicach 7 października zostanę po raz 4-ty mamą!!!Mam skrytą nadzieję że tym razem zostanę mamą chłopczyka )Mam już 3 córeczki(w tym jednego aniołka) Pozdrawiam wszystkie październikowe MAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: Październik 2008 06.03.08, 09:17 witaj Kszymanowska! no popatrz... ja tez mam urodziny 16pazdziernika i mam termin na pazdziernik. Tyle ze narazie termin na 28.10... pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
karo-linka90 Re: Październik 2008 18.03.08, 17:13 termin 10 październik...ciaza nie planowana ale mam nadzieje ze jakos to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś