abiela 04.03.06, 22:44 Co sadzicie o tych imionach? Sa nadawalne czy skojarzenia je zabijaja? Znalazlam w Rymucie jeszcze takie wersje: Innocenty, Innocenta, Innocent, Innocentyna, Inocencja, Inocent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Inocenty, Inocencja 05.03.06, 11:42 Podstawową formą jest chyba jednak Innocenty, Innocencja. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale nie budzą we mnie żywszych uczuc. Choć majac do wyboru np. między powyższymi a Kamilą i Kamilem, bez wahania odrzuciłabym Kamila i Kamilę. Zdrobnieniem może być Ina, Inek, Inka. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Inocenty, Inocencja 05.03.06, 13:00 W doie, gdy niemal każdy zna jezyk zngielski Inocenty kojrzy sie chyba dosc jednoznacznie z niewinnoscia Podobaja mi sie te imiona Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Inocenty, Inocencja 02.08.06, 21:30 O ile Innocenty ma jakiś dostrzegalny przeze mnie urok, o tyle wszelkie formy oboczne tego imienia są dla mnie nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Inocenty, Inocencja 03.08.06, 10:27 Inocencja brzmi dla mnie dziwnie... Za dużo C. choć zdrobnienie Inka- bardzo fajne. Inocenty-w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś