mam6lat 07.04.06, 20:20 Ignaś i Olaf spotkai w piaskownicy: 4 Jasiów Karola Jerzyka i Helenkę Stasia Frania i jakiegoś nadpobudliwego stwora-potwora, który robił wszystko, zeby zepsuć samochód chłopców Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 07.04.06, 20:23 zapędziłam się i jeszce się pomyliłam robiąc nowy post bo kilka dni na innym placu zabaw byłi: Sebatiany i Patryk - oczywiśćie Robunio (?) od robaka ? Dżesika.....i Ignaś w charakterze "dziwa" Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Moj T. skomentowal: 07.04.06, 22:13 jakis horror w tej piaskownicy))). Najbardziej przerazila go Dziesika i Robak (moze na czesc Jacka Soplicy???). Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
qamyczeq Re: Moj T. skomentowal: 07.04.06, 22:18 Robunio nie brzmi mi wcale dużo gorzej od Jerzyka. Ten drugi kojarzy mi się tylko z kolczastym jeżem... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Ale do Jerzyka chyba juz przywyklismy... 07.04.06, 22:30 Pamietam w podstawowce jezyk, ale Jerzyk, jesli jest to imie (dziwilam sie wtedy, po co sie tego uczyc, skoro to imie na wymarciu)). Na studiach przyjete bylo mowic na Robertow Robin... Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Ale do Jerzyka chyba juz przywyklismy... 08.04.06, 09:38 a u nas na plac zabaw przychodzi małżeństwo z dziecmi i żona mówi na męża Robuś ;PPP hehe to jakis wyrośnięty robal PP Odpowiedz Link Zgłoś
ashera Re: dziś w piaskownicy 08.04.06, 22:35 Do mam6lat:troche przesadziłaś z tym nadpobudliwym stworem-potworem, chyba nie zdajesz sobie sprawy co to jes ADHD. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 08.04.06, 22:42 podejżewam, ze to poważniejszy problem - to dzecko wyglądało jakby pierwszy raz wyszło między dzieci, do piaskownicy.... pewnie, ze przesadziłam tak go nazywając, ale brak mi słow na tak dzikie zachowanie (i bezmyślny wzrok) wiesz - to dziecko tak się zachowywało, ze strsze dzieci przed nim uciekały, a maluchy mamy wzięły na kolana (PROBLEM ADHD występuje w rodzinie męża - więc sie orientuję co-nieco) Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: dziś w piaskownicy 10.04.06, 17:22 mam6lat napisała: > podejżewam, ze to poważniejszy problem - to dzecko wyglądało jakby pierwszy raz > > wyszło między dzieci, do piaskownicy.... > pewnie, ze przesadziłam tak go nazywając, > ale brak mi słow na tak dzikie zachowanie (i bezmyślny wzrok) > wiesz - to dziecko tak się zachowywało, ze strsze dzieci przed nim uciekały, > a maluchy mamy wzięły na kolana > (PROBLEM ADHD występuje w rodzinie męża - więc sie orientuję co-nieco) A mi brak słów na matkę, która w ten sposób mówi o czyimś dziecku, być może chorym. ps. Na Twoją ortografię też mi brak słów, skończyłaś w ogóle podstawówkę? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 10.04.06, 20:03 nie dośc, żeś mądralińska to jeszce złośłiwa! ty na pewno skończyłas studia i wiesz coś o dysortografii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: dziś w piaskownicy 10.04.06, 20:55 Tak, wiem coś o dysortografii. To też dysfunkcja mózgu, może się pośmiejemy? Ale u Ciebie to wygląda raczej na coś innego, dodatkowo wskazuje na to treść. Mam poczucie humoru, ale nie dotyczy ono wyśmiewania małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 11.04.06, 00:32 haha.... pierwszy raz na tym forum spotkałam taką napaloną PSEUDOINTELEKTUALISTKĘ (studia zaoczne w filii jakiejś szkółki powstałej kilka lat temu?) a przy okazji nie zawsze dziecko rozpuszczone przez zajętych czym innym rodziców jest dzieckiem z ADHD itp. jest poprostu - mimo iż 5letnim - łobuzem i o tym wspomniałam a przed łobuzami: czy naja lat 5 czy 25 będę chroniła moje dzieci; a tolerancyjna koleżanka w tym czasie wygłosi wykład do pustej sali o tolerancji wobec takic - zdjagnozowanych przez siebie - cudów natury z pesudo- ADHD; I PRZYPOMINAM KOLEŻANCE TU W PRZYJEMNY SPOSÓB SPĘDZAMY CZAS NA POGADUSZKACH O IMONACH.... Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: dziś w piaskownicy 11.04.06, 10:02 Nie, to Ty dałaś diagnozę, wyśmiewając się jednocześnie, ja tego chłopca nie widziałam. Całe szczęście, że będziesz swoje dzieci chronić, wszyscy skorzystamy. To Ty zaczęłaś ten nieprzyjemny temat. Prawdą jest, że żywo reaguję na takie chamstwo. ps. Może zacznij używać słownika skoro cierpisz na tak poważne zaburzenia mózgu, które każe Ci pisać djagnoza. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 11.04.06, 11:39 paniusiu nieghrzeczna jesteś wyjątkowo i złośliwa BARDZO odczep się od mojej osoby! nie wyśmiewałam się z tego dziecka - opisałam jego zachowanie przy okazji bo nieznane jest z imienia, którym ani ono ani opiekunka się nie posłygiwały Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 11.04.06, 11:51 to forum nie służy ubliżaniu sobie - a ty to robisz w stosunku do mnie! nudzisz się? nie masz na kim wyładować frustracji? zarzucasz mi brak ukończonej podstawówki - śmieszna jesteś i żałosna! takie mąrdoty jak ty powinny wiedzieć o obowiązku szkolnym sądzę, że nie jestes bardziej wykształcona ode mnie - a skoro to ciebie tak bardzo interesuje - mam ukończone 2 kierunki magisterskie na warszawskich uczelniach w systemie dziennym i studia podyplomowe; ZŁOŚLIWA PSEUDOPEDAGOŻKO! NIE OCENIAJ MNIE JAKO MATKI, NIE OCENIAJ MOICH DZIECI! NIE PRÓBÓJ AUTORYTARNIE WYPOWIADAC SIE NA PODSTAWIE KILKU ZDAŃ O FUNKCJINNOWANIU CZYJEGOŚ MÓZGU - swój "przerobiłas" i nie masz co robic z wolnym czasem?! i nie onanizuj sie moją dysortorafią i radośnie pociągnietym wątkiem dysfunkcji mózgu, bo nie zauważyłas, ze to był mój żart! nie mam tego, ani innego "dys-" hahaha należę do osób robiących blędy pisząc w pośpiechu na klawiaturze A TY PEWNIE W WOLNYCH CHWILACH PRZEPISUJESZ SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY - KAŻE SŁÓKO PO 50 RAZY? nie mam ochoty kontynuować twojego czepialskiegowatku - więc się nie fatyguj i nie odpisuj! przepraszam osoby, które przypadkiem wczytały się w ten baznadziejny wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: dziś w piaskownicy 10.04.06, 20:04 mavva TY NIE WIESZ CO TO POCZUCIE HUMORU? Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: dziś w piaskownicy 09.04.06, 15:02 Dziś w piaskownicy spotkałyśmy półtoraroczną Krystynę, zagadnęłam matkę, okazało się, że imię dostała po babci i jest jedyną Krysią w żłobku. Oprócz tego Julkę, Aleksandrę, Wiktorię, Antosia, Jakuba, Oskara. M. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: dziś w piaskownicy 09.04.06, 15:33 Wczoraj będąc u teściowej słyszałam przez okno z piskownicy imiona: Ewelina Jagoda Julia Marta wiek ok.4-5 latek Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: dziś w piaskownicy 09.04.06, 17:40 do mnie do pracy przychodzą mamy z dziecmi i jedno z nich wiek ok 4-5 lat to był Franek Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: dziś w piaskownicy 09.04.06, 19:29 W naszej piaskownicy dzisiaj: Weronika i Marika (siostry) Karol Oliwier Jasiek Michał Karolina Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dziś w piaskownicy 09.04.06, 21:00 emi28 napisała: > W naszej piaskownicy dzisiaj: > Weronika i Marika (siostry) Hmm, jak na moj gust troche za bardzo sie rymuja. Tez Wam ten zestaw zgrzyta? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: dziś w piaskownicy 09.04.06, 21:00 abiela napisała: > emi28 napisała: > > > W naszej piaskownicy dzisiaj: > > Weronika i Marika (siostry) > > Hmm, jak na moj gust troche za bardzo sie rymuja. Tez Wam ten zestaw zgrzyta? Znam siostry Dominikę i Monikę, więc Weronika i Marika mnie nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: dziś w piaskownicy 10.04.06, 19:35 theodorka napisała: > abiela napisała: > > > emi28 napisała: > > > > > W naszej piaskownicy dzisiaj: > > > Weronika i Marika (siostry) > > > > Hmm, jak na moj gust troche za bardzo sie rymuja. Tez Wam ten zestaw zgrz > yta? > > Znam siostry Dominikę i Monikę, więc Weronika i Marika mnie nie dziwi... no, troszkę się gryzie... ja w pisakownicach spotykam same Oliwki, Wiktorie, Julki i Kubusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: dziś w piaskownicy 22.04.06, 22:04 Dzisiaj na placu zabaw spotkaliśmy Amandę i Roksanę - mniej więcej dziesięcioletnie Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: dziś w piaskownicy 23.04.06, 09:16 4 letnia Julita i 3-4 letnia Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: dziś w piaskownicy 23.04.06, 16:23 A my spotkalismy Melisę (lat ok.4,5) Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: dziś w piaskownicy 24.04.06, 17:10 A my dzisiaj na szkolnym korytarzu poznaliśmy braci: Brajana i Gracjana. Przyznam, że się zdziwiłam - dość nietypowy wg mnie dobór imion. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: dziś w piaskownicy 24.04.06, 20:43 Faktycznie Brajan i Gracjan to dość dziwna kombinacja. Ja dziś na placu zabaw poznałam: rodzeństwo: Zosia (1 rok) i Staś (3 lata) rodzeństwo: Kuba (8 lat) i Amelka (ok 2,5) były też dziewczynki ok 8-letnie: Ala i Dusia (od czego to może być zdrobnienie ?) Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: dziś w piaskownicy 24.04.06, 21:01 menadka napisała: i Dusia (od czego to może być zdrobnienie > ?) Od Darii bądz Danuty Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 19:56 menadka napisała: > > były też dziewczynki ok 8-letnie: Ala i Dusia (od czego to może być zdrobnienie > ?) Dziś spotkalam dorosłą tzn okolo 20 letnią Dusie , ale nie miałam odwagi spytać jakie to imię ( Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: dziś w piaskownicy 24.04.06, 21:34 emi28 napisała: > A my dzisiaj na szkolnym korytarzu poznaliśmy braci: Brajana i Gracjana. > Przyznam, że się zdziwiłam - dość nietypowy wg mnie dobór imion. nietypowy, ale myśle ze chodziło o podobieństwo brzmien "ajan " Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 21:45 Ja spotkalam dzis Roch/hane.Nie wiedzialam,ze takie imie istnieje...Ile osób w PL nosi to imie,ciekawa jestem,może kto wie... Oprócz tego byl Józef,Wojtek,Antos,Jas,Mikolaj,Basia,Hania,Ola,Antonina i Milena (bliżniaczki)oraz Stefcia,którą sie opiekuje Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 21:49 Mialo byc "moze ktos wie".Nic nie bylo o Rochanie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Rohanna? 25.04.06, 21:51 Chyba gdzies to juz widzialam...Czego to ludzie nie udziwnia)). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 21:55 llora napisała: > > Ja spotkalam dzis Roch/hane.Nie wiedzialam,ze takie imie istnieje...Ile osób w > PL nosi to imie,ciekawa jestem,może kto wie... W Rymucie nie ma żadnej, jest za to Rocha (3 razy), Rochan, Rocheniusz, Rochla, Rochus (5), Rochwalina, Rohan, Rohert, Roho i Rohus. Większość z nich dość stara, może już nie żyje. W sąsiedztwie mamy Rocky'ego i Roczesława, 24 Rodżerów i dwóch Rodżersów, a nawet jednego Rogelio. I tylko Rogacjana w tym towarzystwie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 22:04 To dziwne...Imie nawet ladnie brzmi... Rocky i Rodżersowie,ale pomysly ludzie mają Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 22:13 Ta mała ma pełne prawo, żeby się nie znajdować w Rymucie, przecież w 1994 roku nie było jej jeszcze na świecie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 22:17 Wiem przecież Ale dziwne,ze wczesniej nikt nie nadal takiego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś w piaskownicy 25.04.06, 23:41 Nie znam go w ogóle Co to jest za imię? Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: dziś w piaskownicy 26.04.06, 00:25 Też chcialabym wiedziec Jeżeli spotkam raz jeszcze tą matkę,z ciekawosci chyba zapytam skąd pomysl na takie imie. Widze,ze to imie nadają np.w Rosji,w USA(znalazlam w google) Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: dziś w piaskownicy 27.04.06, 15:22 U mnie nie w piaskownicy, ale w grupie żłobkowej mojej Helenki spotykają się: Marcel, Nikodem, Natan, Omar, Kosma, Patryk, Nadia, Alicja oczywiście Mikołaje, Kubusie, Julki Jak na jedną grupę to całkiem niezły zestaw. joanna Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: dziś w piaskownicy 13.05.06, 11:25 u nas w piaskownicy spotykamy: Piotrusia Januszka Roberta Jędrzeja Gabrysię Sarę Emilię Mateusza Zuzię Weronikę Antosia i Zosię (rodzeństwo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: dziś w piaskownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:54 A Kalinka ma kolegów i koleżanki (około roczne) Oliwka x2 Kuba Maciek Franek Igor Marta Laura Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: dziś w piaskownicy 09.10.06, 14:21 Ja wczoraj przy zjeżdzalni w ikei spotkałam parę dzieci i co ciekawe cały zestaw był oryginalny: ok.1,5 roczny Nataniel (zdrabniany jako Natanek) ok.6-7 letnie rodzeństwo: Inka i Błażej. Szczególnie zainteresowała mnie ta Inka - nigdy nie spotkałam dziewczynki o tym imieniu, co najwyżej w elementarzu Imię pasowało imho do posiadaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: dziś w piaskownicy 09.10.06, 16:52 Znam pieska o imieniu Inka. Co ciekawe właścicielka ma córeczkę Igę Znam też pania o imieniu Halina, na która wszyscy mówią Inka (może więc imię spotkanej przez Ciebie dziewczynki też było zdrobnieniem) Ze znanych mi dzieci ciekawe (co nie znaczy, że ładne) imiona to Jonatan (4- letni), Maurycy (ok.roku)i Nadia (1,5 r). tylko to ostatnie imie mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: dziś w piaskownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:41 Ja ostatnio spotkałam: Marika 3 lata i Kajetan 5 lat Oliwia i Szymon - bliźnięta 2 lata Zuzia 3, Aleksandra 4, Julia 5 - siostry i chcę jeszcze dodac imiona dzieci znakomych z pracy: 5 Karolin: 3 karoliny po 2 latka, 4, 5 Odpowiedz Link Zgłoś
mamapatryka Re: dziś w piaskownicy 11.10.06, 14:12 A ja w piaskowinicy spotykam Nataela i mulata Mojżesza, o: Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia341 Re: dziś w piaskownicy 13.10.06, 03:15 w naszej piaskownicy bawili się:Julia, Oliwia, Tymoteusz i Dorian. Odpowiedz Link Zgłoś