Dodaj do ulubionych

ja pragne fasolki !!!

28.09.05, 16:33
jestem juz po pierwszym poronieniu. Przez ostatnie dwa lata praca, szkoła i
brak czasu na dziecko a przede wszystkim strach przed nastepnym bólem i
rozczarowaniem. Teraz mamy z męzem oboej prace, ja kończe studia no i
przyszła pzreogromna chęć na dzidzię Wszystkie koleżanki juz mają a ja im
zazdroszczę. Uwielbiam dzieci i cała swoja miłosc moge im dac. od tego m-ca
zaczeliśmy próbowac ok 15.października isę okaze czy jestem.Kochane
trzymajcie za mnie kciuki i piszcie jeżeli równiez czekacie na fasolke.
Obserwuj wątek
    • sarna.sarna Re: ja pragne fasolki !!! 28.09.05, 16:55
      Życzę udanej "produkcji" i wiele radości z fasolki smile)

Informuje także, że prócz tego forum istnieje także forum o nazwie "dla
      starających się" : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585 smile

Pozdrawiam gorąco - Sarenka z Wrocławia
    • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 28.09.05, 17:21
      kochana ja też chcę tej fasolki smile
      też zaczęlismy starania i też ok 15 października się okaże smile
      także trzymajmy za siebie nawzajem kciuki.
      Pozdrowionka
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 12:06
        Andula pisz wszystko na bieżaco, czy masz jakieś obiawy. Trzymam za Ciebie
        kciuki.Pozdrawiam
      • annette80 Re: ja pragne fasolki !!! 12.10.05, 22:32
        Witam! U mnie wszystko okaze sie ok. 25-go pazdziernika. Pozdrawiam i trzymam
        kciuki za Was wszystkie!
        • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 06:49
          a ja jednak zatestowalam juz wczoraj, bo pojechalam do Manchesteru na mecz Polska-Anglia i chcialam wiedziec czy piwkiem moge sobie ten dzien uprzyjemnic. No i uprzyjemnilam. Nie bylo drugiej kreski, zatem na koniec miesiaca ponowne starania. Trzymajcie sie wszystkie cieplo.
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 09:12
            Kochana ale jeżeli nie dostałas @@@ to jeszcze nic straconego. Poczekamy to się
            przekonamy, a moze zrób znów za 2-3 dni. Trzymaj sie
            • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 09:41
              dzieki. jasne, ze w glebi duszy oboje z mezem liczymy na to, ze @ nie
              przyjdzie. dlatego tez wczoraj przez caly dzien jedno pifko jednak tylko
              saczylam.
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 10:08
              No ja jeszcze czekam @@@ dzisiaj powinna przyjsć ale mam nadzieję,że nie.
          • patitka3 Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 09:42
            Popieram poprzedniczkę. Może fasloeczka w ukryciu chciała "poszaleć" na meczusmile
    • smacznamagda Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 12:20
      Balbinko76 ja tez czekam. I u mnie też okaże się ok 15 października. Jejjjju
      jak bardzo bym chciałasmile Trzymajmy kciuki za siebie nawzajem. Pozdrawiam!
    • karina75 Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 12:31
      www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk
      Polecam, właśnie tym kalkulatorem się sugerowałam i dziś jakąś godzine temu
      ujrzałam bardzo bladą drugą kreseczkesmile
      • smacznamagda Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 12:39
        To mi wychodzi, ze to dzisiaj!! Oj bo zaraz sie zwolnie z pracy i jak dorwe
        mojego męża smile))
        • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 12:45
          No mi tez wychodzi,ze to dzisiaj.Musze sie zabrać za mojego meża- weekend sexu
          hehhehe. Zamkniete drzwi i okna, zero gości. A tak poważnie to wyszło mi,ze w
          zeszły weekend to byly prawdopodobne dni niepłodne, więc pewnie nie bedzie
          fasolki, a ja tak uważam na siebie. Ale nic straconego ten weekend pewny. A tak
          wogóle to od m-ca łykam kwas foliowy a wy cos bieżecie??? To jak laseczki
          testujemy ok 15 października.Życzę Wam i sobie powodzonka
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 12:51
            a tak wogóle Karinka wielkie gratulacje a z kalkulatora napewno skorzystam.
            Dziewczynki musi nam sie udac. Dobra biorę sie za prace bo tylko czytam wasze
            wypowiedzi i zaraz mnie zwolnia.hehe
            • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 29.09.05, 16:04
              kochane ja też ostatnimi dniami cały czas siedzę na forum i jak nie biorę
              udziału to czytam co ciekawsze smile
              a ja mam dzisiaj ten najlepszy dzień smile trzymajmy kciuki...
              a informować będę na pewno
              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 14:55
                Hej andula nie odzywasz się jak Ci wczoraj poszło z mężem??? było przytulanko?
                Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.Ja mam dni płodne takze mój maż chyba w
                poniedziałek bedzie bardzo zmęczony hihihi
                • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 15:04
                  balbinka, powodzenia i pozdrowienia z Płocka od "starającej się"
                  • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 15:19
                    o jak miło,ze ktoś jest z Płocka. Tobie równiez zycze powodzonka. Kiedy
                    testujesz-daj znac
                    • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 15:21
                      za tydzień
                      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 15:28
                        O to juz niedługo ja miałam niezłe dwa przytulanka w zeszły weekend ale to są
                        te prawdopodobnie niepłodne dni (chociaż wszystko bym oddała,zeby były płodne)
                        No a w ten weekend sa płodne -mam nadzieję,ze uda nam sie zrobić fasolke. A
                        znacie jakiś przykład cizy w 8-9dc. Pozdrawiam
                      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 15:28
                        no i zycze wielkiego powodzonka.
                • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 15:30
                  cześć kochana...trzeba było trochę popracować smile
                  a poszło bardzo dobrze.... zobaczymy za jakiś czas.
                  właśnie sie dzisiaj zastanawiałam jak to jest na początku, czy coś sie czuje?
                  ciekawe ile czasu musi minąć żeby piersi mi napuchły, pojawiły sie mdłości itp.
                  nie mogę się już doczekać smile
                • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 16:38
                  kochana w razie czego pisz maila bo niestety nie mam w domku internetu sad
                  • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 16:40
                    ja tez nie takze do poniedziałku.Miłego weekendu.papapa
        • smacznamagda Re: ja pragne fasolki !!! 01.10.05, 22:28
          Ja sie troszke załamałam;-( Poszłam wczoraj do mojego gina, a on mnie
          opieprzył, że się staram w tym cyklu. Z lewej strony mam jeszcze zrosty i
          lekkie tyłozgięcie jakby sie jakimś cudem teraz udało to na 50% ciąża
          pozamaciczna i bóle koszmarne albo poronienie. No ładnie! A ja my się z tak
          staraliśmy intensywnie... Teraz to mam nadzieję że nam się nie udało, czyli jak
          będę z wami testować 15 pażdziernika to chyba jako jedyna w grupie będę wolała
          jedną kreskęsad Za to w przyszłym cyklu próbujemy na maxa. Trzymam za was
          kciuki.
    • misi100 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 21:19
      Witajcie!
      Ja to juz tak swirkuję... Wychodzi na to, ze dowiem sie za tydzien. Jestem po
      poronieniu no i weszlam na wątek: "do trzech razy sztuka..." i zmartwilam sie.
      przecież u mnie nie musi być dobrze...buu. Dopiero tydzień, a ja już dostaję
      kota. Ze piersi zaczynają boleć, ze dół brzucha boli non stop, ze może się udało...
      Mam nadzięję, ze wątek sie rozwinie, bo z takim wariowankiem lepiej się
      podzielić, niż samej zażerać się głupimi myślami albo zadręczać mężusia.
      pozdrawiam cieplutko!
    • grzybowa1 Re: ja pragne fasolki !!! 30.09.05, 21:24
      wszystkim starającym polecam stronkę:
      www.lmm.pl
      lub:
      www.ctlife.com.pl
      powodzenia!
      • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 01.10.05, 19:58
        ja tez, ja tez, ja tez!!! oczywiscie wspolnie z mezem smile i my rowniez rozwiazanie kolejnej miesiecznej zagadki poznamy okolo 15 pazdziernika.
        • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 03.10.05, 09:20
          Cześć Laseczki! no jak tam po weekendziku u mnie kończa się dni płodne no i
          szalejemy ale co z tego wyjdzie niewiem. Mam nadzieję,ze wszystkie
          zafasolkujemy i to zdrowo. Moje objawy sa nikłe takze chyba w zeszłym tygodniu
          nie zafasolkowałam. A mozę chociaz teraz. Pozyjemy -zobaczymy. pozdrawiam
          • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 03.10.05, 09:54
            cześć kochana! Ja troszkę chyba zamęczyłam mojego kochanego w piatek i sobotę
            bo wczoraj jakis zmęczony był smile))) a jakie mogą być objawy tak wcześnie? bo
            cały czas mi sie wydaje że prędzej sobię będe wmawiać że coś jest ze mna nie
            tak... że tak wcześnie nic się nie czuje... więc sama nie wiem...
        • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 03.10.05, 09:22
          Oj smacznaMadziu jak mi smutno, mam nadzieje,ze wszystko bedzie oki. Trzymaj
          sie i cały czas z nami pisz, nam teraz też moze się nie udać, takze za m-c
          poprawka.Buźka pa
        • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 10:01
          Hej dziewczynki! a jak dzisiaj się czujecie. Mnie boli brzuch a wczoraj to tak
          jakbym miała dostac okresu. Az miałam zły humor.A piersi raczej nie bola tylko
          same suteczki. Ogólnie dzisiaj mam katar i źle się czuje.Strasznie boli mnie
          glowa ale żadnych tabletek niewezme. W domciu mam remont ale nie bede dzwigac
          bo lepeij dmuchac na zimno. No przynajmniej sie nie przemęcze hehehheh.
          Pozdrawiam Was. Musze parcowac a tak mi się niechce. Gobisha pierwszy raz się
          stracie napisz coś o sobie. Andula_t pracujesz????
          • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 10:52
            cześć kochana, próbuję pracować, jak zwykle w ostatnim czasie.
            ja jestem strasznie przeziębiona, cherlam jak stary gruźlik i nie wiem jakie
            leki łykać (w razie czego smile jeszcze jutro jakieś beznadziejne wesele z nudną
            rodzinką.... brrrrrr niech się skończy ten dzień.
            co do reszty samopoczucia to brzuszek cały czas boli, i piersi, w nocy to
            spanie na brzuchu odpada smile
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 10:58
              Oj to faktycznie masz nieciekawie. Ja tez niewiem co brac jak mnie rozłozy w
              weekend. A weselicho fajnie tylko szkoda,ze neiwiesz czy uważać na siebie czy
              nie. Tez mam cały cza sten problem. Może zrób rano test, moze juz Ci wyjdzie.
              Ja okresu powinnam dostac 13.10.2005 i tez sie zastanwiam czy go zrobić czy
              jeszcze poczekac.
              • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 11:24
                heheheheh ja też ma okres dostać 13 października smile
                ja to chyba będę na siebie uważać i tyle, pić i tak nie zamierzam... a tak w
                ogóle to mam strasznego pietra żeby zrobić ten test smile wolę chyba zaczekać na
                przyszły tydzień!
                • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 11:38
                  Mam 27 lat, od 3 i pol roku mieszkam w Londynie, jest to pierwszy CYKL staran,
                  ale wczesniej kilkakrotnie zdazylo nam sie "zagrac w rosyjska ruletke".
                  Zaskoczylo tylko raz, a wiem po tym, ze dwa dni po przytulanku w dniu
                  jajeczkowania, mialam niemal goraczke. Tydzien po przytulanku krwawienie. Po
                  kolejnym tygodniu @...
                  Teraz mam niewielkie mdlosci, pobolewa mnie podbrzusze i swedzi pepek. Nic
                  niestety nie dzieje sie z piersiami, ale i tak zyje nadzieja. Okres lub
                  testowanie 14-15 pazdziernika.
    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 03.10.05, 10:47
      Andula wiesz co ja tak samo mecze swojego meża, przynajmniej tak mi sie wydaje,
      chociaz nie narzeka.Ale wiecznie gadam a to o lekarzu a to o ciazy , a to o
      dniach płodnych ( i wtedy go gwałce hihi) no i on wie,ze pragne tego dzidziusia
      ale tez wie,zę bardzo sie boje czy się uda. Fajnie,ze powastało takie forum to
      moze nie bedziemy tak zameczać tych naszych kochanych chłopców hihihi.Bo
      kobiety w ciąży potrafia wykonczyc facetów.
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 14:46
        Andula_t co u ciebie słychac? cichutko siedzisz a jak tam jakieś objawy masz,
        bo ja żadnych. No moze trsozkę boli mnie brzuch i męcze sie ale to pewnie moja
        podświadomośc działa. Pozdrawiam pa
        • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 14:53
          cześc kochana... jakoś próbuję się na pracy skupić choć ciężko jest...
          co do objawów - to brzuch też mnie boli, piersi też ... i strasznie nerwowa
          jestem.. ale też wydaje mi się że to moja podświadomość - tak bardzo tego chcę.
          tak naprawdę okaże sie jak okres dostanę bądź nie - bo test to dopiero po 10
          dniach chyba prawda?
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 15:05
            Wiesz co niewiem tak naprawde kiedy ten test zrobic, bo niby sa te 7 dni po ale
            już sama niewiem chyba jeszcze poczekam.Wiesz mnie piersi nie bola, a w
            poprzedniej ciązy bardzo bolały. Moze to jeszcze za wczesnie. To twoja pierwsza
            ciąza, od kiedy się staracie??? Moja druga(pierwsza poroniona) a teraz bardzo
            sie boje, ale tez bardzo chce mieć dzidzię.Pozdrawiam.pa
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 15:06
              ja też nie niemoge skupic sie na pracy.Co chwilkę tu zagladam- o rany to juz
              chyab choroba hehehhe
              • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 15:16
                ja też zaczynam tak myśleć. i juz się zastanawiam co to z moja pracą będzie jak
                w końcu zaciążę smile
            • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 15:07
              kochana moja pierwsza ... przykro mi z powodu twojej poprzedniej.
              a my dopiero co się zaczęlismy starać więc sama sie z siebie śmieję, że chyba
              musiałby sie cud stać żeby od razu zaskoczyło.
              a jeżeli chodzi o test to chyba poczekam na możliwy okres, bądź nie...
              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 16:10
                My 2 lata czekalismy, bo to umowa zlecenie bo to studia, mam jeszcze semestr.
                Teraz nagle jak już wywalczyłam umowe o prace, studia powoli sie koncza, mamy
                własne mieszkanko, maz dostał umowe na stałe chcemy jak najszybciej. wiesz
                wtedy zafasolkowałam za drugim razem a teraz jak za pierwszym to chyba też
                bedzie cud. Moge chwilkę poczekac oby było zdrowe. Wiesz ja tez sie zastanawiam
                co z praca bo bardzo duzo mam obowiązków i wiele rzeczy robie sama więc moga
                miec problemy bezemnie ale tyle czasu starałam się o umowe o prace a oni
                niechcieli mi dac bo bali sie,ze zajdę w ciaze wiec teraz mam ich
                gdzies.Powiedziałam im ostatnio,ze jak beda mili to da sie to jakoś rozwiązac i
                bede wpadała robić swoja robótkę na pare godzin dziennie. Mam nauczke, jak mnie
                potraktowali juz parę razy, niemam litosci. Grunt,ze mam umowe i bedę miała
                zusy płacone i chorobowe jak coś. Ale sie rozpisałam. pa
              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 16:11
                a tak wogole to dlaczego nei za pierwszym razem, wierze,ze nam się uda....
                • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 05.10.05, 16:28
                  boska jesteś smile to za ten ostatni tekst...
                  a co do mojej pracy to nikt nawet się nie domyśla, że chcę zajść w ciążę.. więc
                  może być zaskoczenie. na szczęście umowę na stałe mam, mój małżonek też... więc
                  tego się nie obawiam, pracuję wprawdzie od niecałego roku, ale wyrazy uznania
                  (hahahahaha) już do mnie dotarły kilkakrotnie smile))) ale myślę że moja szefowa
                  może mieć nietęgą minę - samotna, ok. 40, straszna hetera smile zobaczymy
                • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 06.10.05, 13:50
                  jak tam balbinka? jak twoje samopoczucie?
                  dzisiaj ty siedzisz cicho smile mnie chyba coś rozkłada
                  • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 06.10.05, 13:59
                    Hej Andula_t ja dzisiaj mam ogrom stresujacej pracy. Wczoraj bolały mnie
                    troszkę piersi ale dzisiaj mniej tylko jakos dziwnie się czuje jakby mi cos w
                    gardle stalo.Dziwne uczucie. Trzymaj się cieplutko.papapa Odezwę sie później
                  • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 06.10.05, 14:00
                    hej, a gdzie reszta dziewczyn? Odezwijcie sie. Jak leci? Tez dopatrujecie sie
                    objawow? Ja wariuje - boli mnie podbrzusze, mniej wiecej tak jak przed @, ale
                    to by bylo o tydzien za wczesnie. Piersi za to nie bola mnie ani, ani. Nie moge
                    skupic sie na pracy... Ide na lunch!
                    • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 11:22
                      u mnie tym razem lipa ;-(, ale może nawet lepiej, bo jestem tak przeziębiona, że
                      szkoda gadać.Ale jestem dobrej myśli, że niedługo się uda.
                      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 12:32
                        arkarusia czyzby ta małpa @ do ciebie dotarła? Dziewczynki nie w tym to
                        przyszlym m-cu oby nie dłuzej.Pozdrawiam
                        • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 12:59
                          niestety dotarła, a już myślałam, że na trochę się od @ uwolnię, niestety, nie
                          tym razem
                      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 12:34
                        przykro mi sad
                    • misi100 Re: ja pragne fasolki !!! 08.10.05, 07:52
                      mnie się nie udało... przyszła @ i popłakuję z cicha. niby tylko raz się
                      staraliśmy, ale poprzednio też w jednym cyklu i od razu się udało. potwornie mi
                      smutno. pozdrowonka
                      • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 08.10.05, 12:19
                        misi nie smutaj sie. ja wkrotce chyba dolacze do Ciebie, bo po tygodniowych mdlosciach i bolach podbrzusza wszystko przeszlo. Piersi wcale nie sa przewrazliwone... zatem @ pewnie normalnie przyjdzie sad
                        glowa do gory - za 2-3 tyg atakujemy naszych facetow od nowa smile
                        • misi100 Re: ja pragne fasolki !!! 08.10.05, 13:01
                          juz mi troszke przeszlo. ale to smutne, nawet nie wiedziałąm ,ze tak bardzo. mam
                          bardzo krotkie cykle, wiec juz za tydzien Radosna Twórczość wink.
                          a moze do mnie nie dolaczysz, bo @ nie przyjdzie? zycze Ci tego i pozdrawiam
                          serdecznie smile
                          Ania
                          • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 08.10.05, 14:43
                            dzieki Ci. Nos do gory!
                            Ja mam cykle srednio 30 dniowe, staram sie stonowac, zeby nie popasc w rozpacz jak przyjdzie @, ale niczego na swiecie nie pragne w tej chwili bardziej niz zeby malpa nie przyszla...
                            • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 10.10.05, 09:43
                              kurcze ja też dostałam okres sad i to wcześniej niż powinnam (ale to pewnie wina
                              przeziębienia i długiej podróży) ... w każdym razie... nie spodziewałam sie że
                              siła autosugestii jest tak wielka. już mnie piersi bolały, nadzieja była
                              wielka. no nic - próbujemy dalej - może następnym razem się uda smile))
                              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 10.10.05, 09:50
                                Ojej Andula naprawde dostałaś juz, to faktycznie wczesniej. Przykro mi. Ja
                                jeszcze czekam, ale tez wszystkie bóle odeszły i nie czuje nic. W sobote nie
                                wytrzymałam i zrobiam test ale wredny hheheheh był chyba uszkodzony bo nawet
                                jednej kreseczki nie było.Jak na złość a moze poprostu powinnam być cierpliwa i
                                czekac. No w tym tygodniu się okaże co u mnie.....Andula jak po weselu????
                                • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 10.10.05, 09:59
                                  hejka, ja w takim razie za ciebie jeszcze kciuki trzymam smile
                                  a po weselu - totalnie wykończona jestem. niezbyt miałam udaną zabawę bo z
                                  gorączką wylądowałam w łóżku. ale mój małżonek przynajmniej się wyszalał smile
                                  może i lepiej że tym razem nie zaciążyłam, bo te wszystkie leki chyba nie
                                  byłyby najlepsze na początku ciąży (choć i tak się pilnowałam i byle czego nie
                                  łykałam)
                                  • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 10.10.05, 16:35
                                    gobisha widzę,zę chyba we dwie zostałysmy oczekujace. Ja juz niemam żadnych
                                    oznak, oprócz jednej, cały czas wrażenie ze przylazła podła @. Andula wpadaj do
                                    nas codziennie i kazda do której już przyszła @. Bo albo zatestujemy w tym m-cu
                                    i zafasolkujemy albo powalczymy(w miłym tego słowa znaczeniu) razem za m-
                                    c.Fajnie mieć was przy sobie i mozliwosć pogadania na ten temat z
                                    zainteresowanymi, niechce z nikim o tym gadac, bo wiem jak moja siostra i
                                    szwagierka marudziły.Do jutra miłego wieczorka.papapa
                                    • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 10.10.05, 18:40
                                      zgadza sie, ja wciaz tez oczekuje. Niestety obawiam sie, ze kolejnej @ bo tak
                                      sie dzis czuje jakby zaraz malpa miala przyjsc sad. Mecze sie ogromnie i
                                      zameczam wszystkich naokolo, ale tak szczerze i doslownie to marudze mezowi i
                                      kolezance z pracy. Moge swobodnie wciaz o tym gadac kumpeli zza biurka obok, bo
                                      pracuje w miedzynarodowej firmie, i poza nami 2 nikt tu po Polsku w biurze nie
                                      mowi smile
                                      balbinka, jako ze juz tylko my dwie zostalysmy na placu boju w tym miesiacu
                                      napisz kiedy testujesz? Ja w sobote.
                                      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 09:37
                                        gobisha ja niby powinnam dostac @ 13.10.2005 ale to 28 dc a ja jak miałm przez
                                        3 lata regularnie co 28 dni to przez ostatnie dwa m-ce miałam 30dc. Takze
                                        neiiwem ale chyba zatestuje też w sobote. O ile ta @ nie przyjdzie.Tez Mnie
                                        wszystko boli, ale nei na ciąze a na okresik.Czekamy.Powodzonka nam zycze.
                                        Pozdrawiam
    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 12:31
      MOJA GŁOWA O RANY JAK BOLI. Ja chce do domku.
      • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 13:26
        o jejku ja też chcę do domu... ale jeszcze dzisiaj czeka mnie 400 kilometrowa
        podróż ...
        • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 13:30
          O kurde andula to gdzie ty sie wybierasz? Straszne. Ja pracuej do 17,00 i
          niewiem jak to wytrzymam a czeka mnie dzisiaj jeszcze bardzo wazne spotkanie.
          • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 13:45
            ja na szczęście spotkania dzisiaj nie mam, ale też do 17 musze być... choć
            marzyło mi się wcześniejsze wyście.
            a jadę z Warszawy do Nysy (opolskie) smile))) dobrze, ze jutrzejszy ślubjet
            później to przynajmniej się wyśpię.
    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 07.10.05, 15:11
      andula_t spokojnej drogi. Miłej zabawy.Do poniedziałku. Wszystkim zycz mielgo
      weekendu i dobrych wiadomości.Pozdrawiam
    • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 10.10.05, 18:54
      och ja tez pragne fasoleczki pewnie tak samo jak wszystkie dziewczyny z tego
      forum. od wczoraj zaczelismy pierwszy miesiac staran. to byl moj 11 dc
      trzymajcie kciuki. Tylko jeden problem mam i juz napisalam to jako osobny
      temat. Podmylam sie 3 min po stosunku i nie wiem czy to nie zaszkodzi (3 min
      lezalam z nogami do gory, bo tak radzily inne dziewczyny) ale po 3ch min
      poszlam sie umyc i nie wiem czy cos z tego wyjdzie bo tez slyszalam ze mozna
      wszystko wyplukac, a moze jednak sie uda?
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 09:39
        Kochana Biedroneczko ja miałąm przytulanko w 8-9dc i 15-16 dc no i oczywiscie
        elżałam z nogami do góry z 10-15 min, a jaki wynik to się okaze juz w tym
        tygodniu.Trzymam za ciebie i wszystkie inne koleżanki z forum kciuki za
        to,zebysmy zostały szczęsliwymi mamuskami juz niedługo.pozdr.pa zagladaj tu
        czesto.
        • moniq16 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 12:46
          Czesc Dziewczyny,
          Przylączam sie do Was jak starajaca. Zaczelismy prace nad baby w zeszłym
          miesiacu, dostaam @ i wlasnie dziisja konczy mi sie smile Wiec około 20 zaczynam
          dni płodne. Mam niestety dosc nieregularne okresy od 30-34 czasmi zdarzy mi sie
          nawet 36/39. Przeczytałam co piszecie o trzymaniu nóg w górze po ! Niestety tak
          nie robiłam, ale tym razem zastosuje sie do waszych rad. Ile macie lat? JA 30 i
          to moje pierwsze dzidzi. pozdrawiam
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 13:41
            25 lat
            • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 14:15
              27
              • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 16:32
                28-czyzym w tym gronie była najstarsza? wink
                • moniq16 Re: ja pragne fasolki !!! 12.10.05, 09:26
                  Ja 30! wiec chyba ja jestem najstarsza smile
            • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 14:16
              a @ mi sie zbliza jak nic sad
              • moniq16 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 14:21
                nie przejmuj sie, ja tez jestem w tym względzie niecierpliwa ale nie mozna sie
                nastawiac ze musi byc juz! smile Przynajmniej tak sie staram, choc nie owiem jak
                mocno byłam zozcarowana gdy @ nadeszła
            • patitka3 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 14:43
              Hej. Ja też mam 25. Z mężem staramy się od 6 cykli.Teraz jesteśmy w fazie
              oczekiwania. Staram się wychwycić jakieś sygnały, że udao się ale myślę, że
              moja podświadomość może zrobić mi psikusa. ZNOWU na dodateksad Ale od kilku dni
              strasznie jest niedobrze mi wieczorem, więc moze udało się. Zobaczymy.
              Testujemy 115, o ile "wredota" nie pojawi się. Trzymam kciuki za resztę.
              Pa
              • moniq16 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 14:47
                Trzymam Kasienko kciuki! DAj znac po testowaniu !! smilep/s jak długie masz
                cykle ?
              • siula5 Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 11.10.05, 15:17
                Wiem że wszystkie pragniecie mieć dzidzię, ale uwierzcie mi że nie ma objawów
                gdzieś do połowy trzeciego miesiąca, ja nie wiedziałam że jestem w ciąży bo
                miałam okres, natura mi psikusa zrobiłą, a "bule brzucha iporanne mdłości" to
                są rzeczy wmówione.
                • toja76 Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 11.10.05, 15:19
                  Jak to okres? Normalny? Jak zawsze?
                  • siula5 Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 12.10.05, 10:27
                    Najnormalniejszy okres pod słońcem. Podobno jak się zajdzie w ciążę to można
                    mieć okres aż do czterech miesięcy. U mnie gdy nie dostawałam okresu, wyszły
                    dwie kreski, poszłam do gina, a on mi mówi że to już 9 tydzień ciąży
                    hmm...przecież miałam okres, ale powiedział że często to się zdarza. a
                    jakiekolwiek objawy ciąży pojawiły sie ok. w 10 czy 12 tygodniu były wymioty i
                    obrzęk piersi
                    • karolinazajac Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 12.10.05, 10:49
                      Mi około 14 tygodnia objawy zanikły, więc to nie do końca jest tak, że początki
                      ciąży są niezauawżalne. Ja miałam pierwsze obiawy kilka dni przed terminem @,
                      bo mnie bolały (jak nigdy) piersi i jajniki.
                      • siula5 Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 12.10.05, 12:56
                        Chodzi mi o to że ból jajników czy piersi pojawia sie również przed miesiączką,
                        a więc to żadna oznaka ciąży. Faktycznie jak zaszłam w ciążę, później
                        przeanalizowałam te 9 tygodni to doszłam do wniosku, że piersi były nabrzmiałe
                        cały czas (ale wtedy nie zwróciłam na to uwagi) i zmienił mi się smak bo
                        zaczęłam jeść słodycze i nabiał, a miałam obrzydzenie do mięsa ( nie zauważyłam
                        wcześniej tej zmiany bo myślałam ze są spowodowane przez częste grile co
                        tygodniowe albo i częstsze).
                        • karolinazajac Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 12.10.05, 16:12
                          Jeśli kobieta ma zawsze ból piersi lub jajników przed miesiączką to
                          rzeczywiście może nie być widać objawów ciąży. Ale ja na przykład nigdy tak nie
                          miałam, jedynie silny ból w krzyżu. Dlatego wiedziałam że coś się zmieniło. A
                          nie wiem kiedy Tobie przyszły mdłości albo senność, ale mi już w piątym czy
                          szóstym tygodniu.
                          • siula5 Re:nie wmawiajcie sobie takich rzeczy!!!! 13.10.05, 10:13
                            Mdłości przyszły w połowie trzeciego miesiąca czyli ok. 9-10 tydzień, a senność
                            pojawiła się zaraz po mdłościach i trwałą póltora miesiąca. Rano szłam do
                            pracy, wracałam o 15:45 do domu, jadłam, kładłam się spać, wstawałam o 20,
                            jadłam, kąpałam się i znowu szłam spać, to trwało prawie 2 miesiące, ale
                            przeszło na jakiś czas, teraz widzę że znowu wraca, staram się nie spać w
                            dzień, ale o 20-21 już mnie gnie na spanie.
    • katarzyna6007 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 14:27
      czesc, mam na imie kasia.
      03 wrzesnia mialam zabieg wylyzeczkowania - stracilam malenstwo w 10tyg. od
      wczoraj mam miesiaczke. mam pytanie jak szybko moge sie starac o malenstwo.
      wiem, powinnam pojsc do lekarza wiem, ale rozmawialam juz z dwoma i kazdy mowi
      co innego a chodzi o to kiedy znowu mozemy probowac? jedna pani doktor
      powiedziala ze od razu jak wystapi pierwsza miesiaczka, a druga ze po 2-3
      misiacach, a dzis przeczytalam w internecie ze 6 mcy ! zglupialam
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 15:52
        Katarzynko bardzo mi przykro ja też w 10 tygodniu poroniłam, lekarz kazał mi 4-
        5 mcy odczekać nawet do pólroku. Moja kumpela zaszła za dwa m-ce w ciąze i
        dzidzia jest zdrowiutka. Okresik miałam odrazu za miesiac. A teraz mija dwa
        lata i dopiero pierwszy cykl się staram, czekamy i testujemy 15.pozdrawiam
    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 16:08
      o jak boli mnie brzuch, chyba idzie @.
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 16:09
        az mi nie dobrze, rany taki stresujacy dzień a ja sie tak źle czuje,ze szok.
        Jeszcze 50 min pracy.
        • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 16:34
          już niedługo, trzymaj się
    • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 16:47
      witam dziewczynki! to jest straszne dziwne ze kobiety, ktore pragna dziecka nie
      moga zajsc od razu, a sa panienki ktore pojda na dyskoteke , raz sie przespia z
      byle kim i od razu zachodza. smutne ale prawdziwe...
      mam zly nastroj bo ja bym sie mogla starac codziennie a moj maz zmeczony
      ciagle, wydaje mi sie ze on sie boi ze zajde, a przeciez obydwoje tego chcemy,
      tylko on sie jeszcze chyba boi troszke...... no nic staramy sie co jakis czas i
      zobaczymy co z tego wyjdzie... mam nadzieje ze bobaseksmile powodzenia
      dziewczynki
    • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 21:00
      dziewczyny ja juz wariuje... mam normalnie (a raczej nienormalnie) atak wscieklizny - czepiam sie wszystkich o wszystko. Dzis po raz drugi w ciagu jednego tygodnia zrobilam w pracy taki cyrk, ze glowa mala. W czwartek awantura postawilam na nogi cale biuro (dla scislosci nie jestem wredna szefowa, nie jestem nawet szefowa), dzis plakalam pol dnia... No przeciez to jest paranoja. Jutro na szczescie nie bedzie mnie w pracy, wiec moze do czwartku zapomna, ale mi wstyd ogromnie. No i teraz zagwostka - czy zafasolkowalam i to burza hormonow, czy stres z tym zwiazany takie ma efekty?
      Rany boskie - niech ta sobota szybciej przyjdzie, to zatestuje!
      • danazo TRZYMAM KCIUKI :) 11.10.05, 21:31
        jESTEM PIERWSZY RAZ NA TYM FORUM A CZUJĘ SIĘ JAK W RODZINIE.dLATEGO PAMIĘTAJ
        ŻE WIELE OSÓB, Z TEGO CO WIDZĘ I CZYTAM, JEST Z TOBĄ. wYCHODZI NA TO, ŻE W
        ŻYCIU BYWA RÓŻNIE. jA, CZEGO CHYBA JESZCZE NIE DOCENIŁAM, MAM DZIDZIĘ OD NOCY
        POŚLUBNEJ. bYLIŚMY ZE SOBĄ 7 LAT,ŚLUB I PYTANIE ZBYSZKA: "TO CO, ROBIMY smile ?"
        NO I MAMY.TAK SOBIĘ MYŚLĘ,ŻE MÓGŁ TO BYĆ OSTATNI DAR ( JEŻELI ĆIĘ TO NIE
        PRZERAZI, BO NIE JESTEM FANATYCZKĄ ) OD PAPIEŻA, ODSZEDŁ W DNIU NASZEGO
        ŚLUBU...
        I TAK SOBIE MYŚLĘ ŻE KTOŚ TAM U GÓRY WIE NAJLEPIEJ KIEDY......

DANAZO@WP.PL
    • madzialu Re: ja pragne fasolki !!! 11.10.05, 23:13
      Cześć przyszłe mamusie. Dołączam do grona pragnących fasolek z radością. W
      kupie raźniejsmile Mam 30 lat i to pierwsze starania o fasolkę. @ mam nadzieję
      nie dostać do soboty. Jak nie przyjdzie planowo to niedzielę jeszcze poczekam a
      w poniedziałek testuję. Powodzenia!
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 12.10.05, 10:32
        witamy cię na naszym forum.No to jest nas coraz więcej.Miło i sympatycznie
        podzielic sie smutkamii radościami. Mój maż wczoraj mnie wkurzył, bo bardzo
        bolał mnie brzuch i troszkę marudziłam a pozatym przyszłam z pracy wykończona,
        a on ciagle pytał co cie znów boli. Cyz to moja wina,ze ten brzuch i jajnik
        mnie tak boli. Mam nadzieję,ze w tym tygodniu sie już wszystko okaze.Pozdrawiam
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 12.10.05, 10:33
        Andulka_t rozchorowałas sie chyba na dobre, bo nie odzywasz sie do nas.Co tam u
        Ciebie????
        • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 10:53
          cześć kochane dzieczynki, rzeczywiście sie rozchorowałam i w końcu poszłam do
          lekarza i sobie poleżałam w domku tydzień... nudno było jak cholera, spałam
          prawie non stop ale mam nadzieję, że w końcu mi sie uda wyjść z tego wrednego
          choróbska.
          a jak tam twój okres? dostałaś? czy to jeszcze nie pora. ja postanowiłam się
          trochę wyluzować... wczoraj powiedziałam przy mężu "jak w koncu będe w ciąży" i
          trochę się na mnie obraził (że mam niby do niego jakieś dziwne pretensje) - a
          mi chodziło tylko o to że wolę nie mówić "jak będę w ciąży" bo boję się że może
          to jeszcze długo trwać...no ale załagodziłam całą sytuację smile i znów ruszamy do
          dzieła smile)))
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 12:12
            Hej Andula_t super,ze już prawie wyzdrowiałas. U mnie nadal @@@ brak a to już
            32dc, jeden test byl uszkodzony, drugi wykazął jedną kreske no i jak niedostane
            to jutra rano robie trzeci "mówia do trzech razy sztuka"hehhee. Brzuch mnie
            boli i sie boje,ze dostanę @@@. Niechce dostać ale zobaczymy.
            • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 13:55
              balbinko ja dopiero teraz doczytałam wszystkie posty smile
              trzymam za ciebie mocno kciuki smile
              jeżeli mój organizm zupełnie nie oszalał to ja mam kolejną szansę w najbliższy
              weekend, wprawdzie obiecałam sobie że bardziej na luzie będe do tego podchodzić
              ale jakoś nie umiem...
            • lkarp Re: ja pragne fasolki !!! 22.10.05, 21:02
              Dziewczynki!
              Jeśli się czegoś bardzo pragnie, staje się to nieosiągalne. Wiem to z własnego
              przykładu. W tamtym roku bardzo pragnęliśmy z Mężem dziecka, staraliśmy się
              przez pół roku. Sądziłam, że uda się od strzała. Niestety. Co miesiąc,
              sprawdzanie dni płodnych, mierzenie tempki, studiowanie rozmaitej literatury i
              co miesiąc niestety jedna krecha i wielkie rozczarowanie. W międzyczasie
              zmieniłam pracę i plany związane z dzieckiem musieliśmy odłożyć. Zapowiedziałam
              Mężowi abstynencję seksualną. Potem poszłam na kompromis i kochaliśmy się pod
              sam koniec cyklu. Mam 28 dniowy cykl, to tak 23. Wszystko grało przez pierwsze
              6 miesięcy. Ostanio spaźniał mi się okres. Kupiłam nawet test ciążowy, ale go
              nie zrobiłam, bo zaczął mnie pobolewać brzuch. Zresztą nie miałam żadnych
              objawów. Tymczasem brzuch nadal pobolewał, ale nie było krwawienia. Mąż zmusił
              mnie do zrobienia testu. 2 wyraźne kreski o których marzyłam w zeszłym roku
              okazały się faktem. Byłam w 6 tygodniu. Owulacja przesunęła się niemiłosiernie.
              Byłam w olbrzymim szoku. Jesteśmy z Mążem bardzo szczęśliwi, chociaż ta
              sytuacja komplikuje mi życie, bo umowa o pracę wygaśnie mi równo z terminem
              porodu. Ale tak widocznie miało być. Cieszę się, że możemy mieć dziecko, bo
              obawy były najgorsze. Dlatego nie myślcie obsesyjnie o zajściu w ciążę, a na
              pewno Wasze marzenia o fasolce już niedługo się spełnią.
            • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 10:32
              No witam w poniedziałek, jakoś nikogo niewidzę tutaj jak tam kobietki minął
              weekend?
            • biedroneczka83 mam dwie kreseczki!!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 16:53
              dziewczyny jutro mam termin na @ a dzis z niecierpliwosci zrobilam test i
              wyszly 2 kreseczki, ta ktora powinna oznaczac fasolke troszke jasniejsza, ale w
              ulotce jest napisane ze moze byc jasniejsza (tym bardziej ze przed terminem)
              ale sie boje troche ze jak zrobie jutro drugi to juz moze nie wyjscsad i mnie
              pobolewa jak na @ ale troszke inaczej. ALe mam nadzieje ze jednak wszystko
              bedzie ok.
              • gobisha Re: mam dwie kreseczki!!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 16:57
                gratulacje!!!!!!! Termin Ci wyjdzie pewnie juz w lipcu, pora zatem na zalozenie
                watku lipcowych mam 2006 smile
    • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 12.10.05, 16:38
      no to staranka trwaja... wczoraj 13 dc mam nadzieje ze owocnysmile
      • siula5 Rada! 13.10.05, 10:18
        Moja rada jest taka, żebyście miłe panie kochając się z mężąmi nie myślały "czy
        tym razem się udało" tylko kożystajnie z przyjemności chwili, odstresujcie się.
        Podobno psychiczne nastawienie jest najważniejsze, tak radził lekarz mojej
        koleżankę która starała się o dzidzię ponad 2 lata. Lekarz kazał najlepiej
        wyjechać gdzieś za miasto, odstresować się, cieszyć się sobą i namiętnie
        uprawiać sex, no i wiecie co? Udało się, wystarczy na chwilę przestać myśleć o
        tym czy będzie z tego dzidzia czy nie.
    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 11:41
      Dziewczynki byłyście juz na forum dla czerwcóweczek
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34251 ja byłam, ale jeszcze nic nie
      pisałam bo narazie nic niewiem, ale może nam się uda.Pozdrawiam
      • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 18:26
        balbinka, trzymam kciuki. ja i Aro zaczynamy dziś kolejne staranka wink)))
      • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 13.10.05, 18:39
        balbinka ale chyba dla lipcoweczek lepiej juz, no chyba ze staranka mialas na
        poczatku miesiaca. ja juz chyba po owu, zdaje sie ze wczoraj byla, bo mnie w
        dole brzucha straszliwie kulo, a przedwczoraj bylo przytulanko takze trzymajcie
        kciuki. dzis mialam bialy gesty sluz, czy moze ktoras z Was tak miala po
        owulacji? jejku zeby sie udalo. a tym dziewczynom, ktore pisza zeby nie myslec
        to sie zajdzie to niestety musze powiedziec ze nie da sie nie myslec o czyms
        tak waznym i upragnionym, chyba ze sie tego nie chce, wiec bez takich
        komentarzy prosze... A reszcie zycze tego, czego sama pragne - fasoleczkismile
    • balbinka76 jedna kreska !!! 14.10.05, 09:40
      jedna kreska a @@@brak, gobisha nie jestes sama a co u Ciebie.
      • gobisha Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 11:47
        u mnie to samo plus przeczucie nadchodzacej @. Jesli wytrzymam to zatestuje w
        niedziele, jak nie to jutro rano. Trzymam kciuki zeby nam sie udalo.
        • balbinka76 Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 12:40
          oj, zeby ta małpa@@@ nie przyszła, naprawde bardzo bym chciała,zeby nam się
          udało. i za koleżanki starające tez trzymam kciuki.
          • balbinka76 Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 12:43
            gobisha a kiedy ty masz termin @@@ i czy to 28dc czy liczysz dłuższe cykle??? u
            mnie był wczoraj 28dc no i zamiast poczekać np. do dzisiaj rana to zrobiłam
            wczoraj wieczorem no i była jedna kreseczka, wkurzyłam sie i tak nim pukałam o
            pralke a tam sie pojawiła druga jasna kreseczka ale to chyba od tego pukania.
            no nic poczekam 2-3 dni i jak małpa nie przyjdzie to jeszcze raz zrobie.
            • karolinazajac Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 13:03
              Balbinka, koniecznie powtórz test zle z pierwszego moczu!!! Ten wieczorny jest
              mało wiarogodny, a skoro po kilku minutach pojawiła się druga kreseczka to może
              coś znaczyć. A że blada i później - nic nie szkodzi.
            • mija4walles Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 13:07
              balbinka76 napisała:

> gobisha a kiedy ty masz termin @@@ i czy to 28dc czy liczysz dłuższe cykle???
              u
              >
              > mnie był wczoraj 28dc no i zamiast poczekać np. do dzisiaj rana to zrobiłam
              > wczoraj wieczorem no i była jedna kreseczka, wkurzyłam sie i tak nim pukałam
              o
              >
              > pralke a tam sie pojawiła druga jasna kreseczka ale to chyba od tego pukania.
              > no nic poczekam 2-3 dni i jak małpa nie przyjdzie to jeszcze raz zrobie.

wiesz mi pierwszsy test wyszedl pozytywny ale kreska byla prawie niewidoczna
              tak bardzo chcialam ja zobaczyc ze czasem mi sie wydawalo ze ja soei
              wyobrazam , nast test zrobilam 2 dni pozniej i wyszla jedna kreska wiec
              niecierpliwa 3 dni pozniej jeszce jeden i ten byl juz pozytywny i barrdzo
              wyrazny
              • balbinka76 Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 13:56
                ale ja jak nim potrzasnełam to wyszła ta druga kreska, takze juz sama niewiem,
                mam nadal nadzieję, ale coraz bardziej mnie boli jajnik i chyba bliziutko juz
                jest @@@. Czekam i mam nadzieję,zę nei pzryjdzie a test powtórze weekend rano.
                Dzięki za słowa otuchy.
                • gobisha Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 15:32
                  cykle mam 28-31 dniowe. dzis dopiero 29 dzien tego cyklu, wiec tak naprawde
                  wypadaloby zrobic test we wtorek dopiero, ale jesli @ nie dostane dzis lub w
                  nocy to robie jutro rano. cierpliwosc nie jest moja najmocniejsza strona smile I
                  Ty balbinka wydaje mi sie sprobuj jeszcze raz jutro z pierwszego moczu, bo ten
                  wieczorny jest rozrzedzony calodniowymi spozytymi plynami.
                  Moje samopoczucie totalnie sugeruje nadejscie @ sad
                  • balbinka76 Re: jedna kreska !!! 14.10.05, 16:01
                    u mnie już od tygodnia wskazuje nadejscie @@@ no moze i masz rację spróbuje z
                    poranego moczu. Sama niewiem moze powinnam sie wstrzymac do niedzieli jak
                    niedostane jutro. trzymaj się cieplutko. Do poniedizałku i obyśmy miały dobre
                    wiadomości w poniedziałek rano.
                    • biedroneczka83 Re: jedna kreska !!! 15.10.05, 02:30
                      kochane moje! mam nadzieje ze ujrzycie 2 kreseczki. ja juz zwatpilam bo juz po
                      owulacji na drugi dzien powiekszyly mi sie piersi i bola tak jak zawsze na @
                      wiec pewnie nic z tego w tym miesiacu, a jeszcze cos mnie glowa boli. @ ma
                      przyjsc dopiero 26 a w nocy juz mnie w dole brzucha bolalo jakby miala malpa
                      zaraz przyjsc... ale jeszcze nutka nadzieji...
                      • gobisha Re: jedna kreska !!! 15.10.05, 09:26
                        biedroneczka83 napisała:

> kochane moje! mam nadzieje ze ujrzycie 2 kreseczki. ja juz zwatpilam bo juz po
                        > owulacji na drugi dzien powiekszyly mi sie piersi i bola tak jak zawsze na @
                        > wiec pewnie nic z tego w tym miesiacu, a jeszcze cos mnie glowa boli. @ ma
                        > przyjsc dopiero 26 a w nocy juz mnie w dole brzucha bolalo jakby miala malpa
                        > zaraz przyjsc... ale jeszcze nutka nadzieji...

ale wlasnie tak jak Ty powyzej wiekszosc dziewczyn opisuje objawy ciazy!!!! Trzymam kciuki.
                        • gobisha Re: jedna kreska !!! 17.10.05, 08:23
                          dziewczyny - jestem w ciazy!!!!!! Nie moge uwierzyc w moje szczescie. Znow mi sie lzy w oczach kreca. Balbinka prosze odezwij sie jak najszybciej - mam goraca nadzieje, ze Ty tez zobaczylas 2 kreski.
                          Czekam na zank od Ciebie i na kolejne "fasolkowiczki" zeby dolaczyly do nas i trzeba bedzie zalozyc watek np "zafasolkowalam" albo "mam upragniona fasolke"
                          smile Co wy na to? Trzymam kciuki za pomyslne wiadomosci.
                          Aha, Milosz lub Alicja przyjdzie na swiat 22-24 czerwca 2006 smile
                          • moniq16 Re: jedna kreska !!! 17.10.05, 09:00
                            Gobisha! Wielkie gratulacje, ale super wiesci od poniedzxiałkowego ranka. Pisz
                            dalej, kiedy idziesz do gin?
                            Mój kolejny okres płodnosci zaczyna sie juz od srody 19 a owulacja gdzies około
                            soboty. Juz sie nie moge doczekac> smile A jezeli chodzi o nazwe watku to mysle,
                            ze "mam upragniona fasolke " brzmi super.
                          • balbinka76 Re: jedna kreska !!! 17.10.05, 09:01
                            Gobisha GRATULACJE!!!!!! super,ze ci sie udało ja jeszcze @@@@@ brak ale
                            dzisiaj latam co chwilke do WC bo mam dziwne wrażenie i jakis taki biały sluz
                            mam. Niewiesz co to moze oznaczac. testu nie robiłam bo etwierdziłam,zę do
                            poniedziałku się wstrzymam W sobote byłam na imorezce i nic nie piłam a jak
                            wracalismy to prawie wymiotowałam.W weekend byam w szkole i strasznie byłąm
                            sennna- piersi bola tylko boje się o ten sluz biały niewiem co to jest??? a
                            dzisiaj mam 32dc no i jak dzisiaj nie dostane to chyba juz nie..... Gobisha
                            napisz mi czy tez miałas codziennie objawy jakby ta @ przyszła do Ciebie???
                            • gobisha Re: jedna kreska !!! 17.10.05, 09:16
                              moje objawy to rwacy bol brodawek, piersi mi nie napuchly tak jak to zwykle dzialo sie przed okresem. Pobolewnia podbrzusza, ale nie skurcze. Nudnosci mam od samego poczatku, ale obawialam sie, ze to sila sugestii. Jednak nie. Ja bym na Twoim miejscu balbinka poleciala po test a jak dasz rade wytrzymac to zrob go jutro rano.
                              Nie czuje sie razej senna, a rano mam wiecej energii niz zwykle. Normalnie w weekendy, a zwlaszcza w soboty odsypialam tydzien spiac do 12, a juz drugi weekend pod rzad o 8 rano bylam na nogach!!!
                              Jesli chodzi o lekarza to troszke skomplikowane - mieszkam w Londynie, i wedlug tutejszych zasad najpierw musze pojsc do lekarza rodzinnego, ktory po potwierdzeniu ciazy (a tu podobno robia to dopiero jak 2 miesiac minie) skieruje mnie do ginekologa. USG okolo 12 tyg... Juz postanowilam, ze pierwsze USG chce zrobic 20 grudnia - w 30 urodziny mojego meza - jaki moglby byc lepszy prezent niz uslyszec bicie serduszka wlasnego dziecka?
                              • moniw16 Re: jedna kreska !!! 17.10.05, 10:05
                                To faktycznie zupełnie inaczej postepuja lekarze GB niz w Polsce. Ale pomysł
                                masz cudowny z pierwszym usg. Zamierzacie zostac na stałe w Londynie czy
                                planujecie powrót? Napisz jak owiedziałas o cizay mezowi , a moze razem
                                robiliscie test i jak zareagował.
                                • gobisha Re: jedna kreska !!! 17.10.05, 11:20
                                  Test robilismy "razem". Ucieszyl sie maz bardzo oczywiscie, choc docieralo to
                                  do niego powoli, i najbardziej cieszyl sie wczoraj wieczorem a test robiony byl
                                  w sobote rano smile
                                  W Londynie planujemy zostac gora do 3 roku zycia dziecka, potem powrot do
                                  Polski.
    • misi100 co myślicie o grypie...? 15.10.05, 08:29
      Koleżanka mnie nastraszyła, ze teraz sezon grypowy,a do wykształcenia łożyska
      grypa jest niebepieczna... bo logikę to na pewno jest. Ale jak sobie pomyślę o
      staraniach dopiero jak ta grypa przejdzie, to mi sie robi niedobrze. Ja tak
      dlugo na to czekałam sad. Co o tym myślicie?
      Ania
      • gobisha Re: co myślicie o grypie...? 15.10.05, 09:23
        dziewuchy zrobilam 2 test - druga rozowa kreseczke mozna wypatrze jak sie oczy wytrzeszczy. Jest bardzo bladziutka. Maz twierdzi, ze jej nie widzi. Czyzby moja wyobraznia? Nie wiem co robic? Do kiedy wstrzyamc sie z nastepnym testem?Choc z drugiej strony jesli do poniedzialku nie dostane @ to bedzie to juz oczywistesmile
        • gobisha Re:ja pragne fasolki 15.10.05, 09:24
          gobisha napisała:

> dziewuchy zrobilam 2 test - druga rozowa kreseczke mozna wypatrze jak sie oczy
          > wytrzeszczy. Jest bardzo bladziutka. Maz twierdzi, ze jej nie widzi. Czyzby moj
          > a wyobraznia? Nie wiem co robic? Do kiedy wstrzyamc sie z nastepnym testem?Choc
          > z drugiej strony jesli do poniedzialku nie dostane @ to bedzie to juz oczywist
          > esmile
        • mija4walles Re: co myślicie o grypie...? 17.10.05, 11:28
          gobisha napisała:

> dziewuchy zrobilam 2 test - druga rozowa kreseczke mozna wypatrze jak sie
          oczy
          > wytrzeszczy. Jest bardzo bladziutka. Maz twierdzi, ze jej nie widzi. Czyzby
          moj
          > a wyobraznia? Nie wiem co robic? Do kiedy wstrzyamc sie z nastepnym testem?
          Choc
          > z drugiej strony jesli do poniedzialku nie dostane @ to bedzie to juz
          oczywist
          > esmile

nie nie nie
          niczy m sie teraz nie przejmuj u mnie na drugim tescie nie bylo w ogole kreski
          a bylam w ciazy takze....
          masz objawy ciazy to pewne wiec uwazaj na siebie a jezeli ciagle nie dostajesz
          okresu to nie mas ie czym martwic
    • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 17:00
      gobisha gratuluje! i nic sie nie przejmuj tym drugim testem, moze mial jakis
      defekt... Pisalas, ze Cie brodawki bolaly, mnie bola cale piersi jak na @ a
      brodawki wcale, wiec sie juz boje. I mam dziwne uczucie w dole brzucha, ale
      obawiam sie autosugestii. SA jeszcze do 26 tyle czasu..... nie wiem jak tu
      wytrzymac.
      • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 17:17
        Boże a ja nie pogratulowałam smile
        Gobisha - wieeeeeelkie gratulacje - trzymam kciuki żeby sie potwierdziło na 100
        %
        a teraz do biedroneczki - ja też tak miałam że tak szybko bolały mnie pierski i
        brzuch... ale wyszło na to że to autosgestia, bo okres dostałam i to wcześniej
        niż powinnam. ale kciuki trzymam i tak smile
        pozdrówki
        • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 17:56
          dzieki za gratulacja dziewczyny. Nie ma juz co dywagowac - maz jednak przyznal,
          ze widzi ta druga kreske, a poza tym wszystkie znaki na niebie wskazuja, ze
          jednak zafasolkowalam smile malpy nie ma, za to oznaki ciazy jak najbardziej, a
          ta druga rozowa kreska w koncu sciemniala.
          Wam wszystkim tez zycze powodzenia w zapylaniu.
          • misi100 Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 18:28
            gratulacje! smile))
            bardzo się cieszę i zdrówka życzę!

ja testuję za 2 tygodnie, ale czuję, że jestem tak spięta tym oczekiwaniem, że
            nic z tego nie wyjdzie, bo wiadomo, jak się bardzo chce, to stres, a co za tym
            idzie mniejsze szanse. jak tu się nie denerwować...

pozdrawiam serdecznie!
          • kalan Re: ja pragne fasolki !!! 17.10.05, 18:47
            Jestem w takiej samej sytuacji jak wy. To mój 33 dzień (na 28-29ciodniowe
            zazwyczaj), test zrobiony popołudniu pokazał cień kreski. Jutro rano robie
            ponownie - wasze doświadczenia bardzo mnie pocieszają.
            Gobisha - bardzo się cieszę, mam nadzieję, że i mój mąż bedzie miał powody do
            radości.
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 09:30
              Witam dziewczynki! nie zrobiłam dzisiaj testu bo zaspałam do pracy no i nie
              chciałam w tym pospiechu robic. @@@@ nadal brak ale równiez pozostało uczucie
              jakby miala @@@ przyjsć.Gobisha to ja juz nic nie rozumiem wyszły Ci dwie
              kreski czy tylko robiłas ten test co jedna blada wyszła??? Kalan chyba jestesmy
              w takiej samej sytauacji u mnie dzisiaj 33dc, robiłas test i co???? Ja jak nie
              dostane naprawde jutro juz zrobie bo sama tej niepewnosci mam dość.Pozdrawiam
              • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 09:54
                hejka, balbinka zrób ten test bo ja też umrę z ciekawości smile
                trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że się uda.
                pozdrówki
                • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 11:44
                  test z soboty pokazal blada druga kreske, ktora potem sciemniala smile Nie tylko
                  w moich oczach. Mam niezbite objawy ciazy, poczynajac od braku miesiaczki, tak
                  jak wczoraj pisalam. Testu nie powtarzalam, jutro lub pojutrze do lekarza pojde
                  i tak zrobi mi kolejny. Ale ja to wiem!!!!!
                  • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 11:48
                    gobisha a kiedy powinna do ciebie przyjsć@@@ ???? w którym dniu cyklu teraz
                    jesteś??? Bo ja już sama niewiem pzrez dwa lata miałąm co 27-28 dni od trzech m-
                    cy mam co 31dni a dzisiaj jest 32dc i juz sama neiiwem co myslec. Jutro zrobie
                    test ale dzisiaj znów mam wrazenie jakby ta małpa miał zaraz przyjsć. Oszaleje.
                    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 11:54
                      włąsnie poleciałm do łazienki bo miałam uczucie jakby mi poleciało cos - kurde
                      niechce tej @@@ chce fasolki. Wiem,ze marudze i przezywam no ale mój maz juz
                      mnie nie moze chyba sluchac hehehe. Boję sie że tym razem lipa.
                      • patitka3 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 12:04
                        Balbinko nie wiem czemu ale mam takie dziwne przeczucie,że uda Ci się.Tak sobie
                        myślałam... Pozdrawiam.Pa
                        • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 12:08
                          patitka dzieki za wsparcie ja tez bym bardzo chciała ale niechce sie
                          rozczarowac.to pierwszy cykl staran i to po takich przejściach - bardzo sie
                          boję.Ale trzymajcie nadal kciuki ja za Was tez.
                          • patitka3 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 12:13
                            Ja jestem przed 6 próbą. I chyba teraz wyluzuje, bo nie sprzyja mi to.A za
                            Ciebie trzymam BARDZO mocno kciuki.Pozdr.Pa
                            • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 12:47
                              balbinka, mowie Ci (pisze) ze bedzie dobrze. Od poczatku uwazalam, ze
                              zafasolkujesz, nie wiem dlaczego - takie przeczucie, ktore sie zwiekszylo
                              jeszcze jak okazalo sie, ze ja zafasolkowalam. Podziwiam Cie za cierpliwosc, ja
                              bym juz pewnie 10 testow zrobila.
                              Dzis moj 33 dzien cyklu, czyli podobnie jak u Ciebie. Przez ostatni rok cykle
                              mialam 28-31 dniowe.
                              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 12:52
                                masz (miałaś)takie starszne uczucie że nadchodzi @@@@ ale tak bardzo ją czuje
                                az boję sie latac do WC.
                              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 12:54
                                ja zrobiłam dwa testy jeden uszkodzony drugi nie wiadomo jaki. a teraz zaczełam
                                panikowac bo ten moment @@@ czuje najbardziej, to jej chwila kiedy powinna
                                przyjsć. moze nie proszona nie przyjdzie....
                                • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 13:03
                                  szoruj do kibelka - jak nie ma @ to biegnij do apteki po test. Nie trzymaj
                                  siebie i nas w niepewnosci.
                                  • patitka3 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 13:22
                                    Gobisha ma rację.A jak nie zrobisz teraz to zaraz po przyjściu z pracy.
                                    Umiaramy z ciekawoścismile
                                    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 18.10.05, 13:35
                                      dziewczyny zrobie napewno jak tylko jej nie dostane ale chyba dopiero jutro
                                      rano, najpewniejszy bedzie.Z popłudniowego może niewyjść. Bo dzisiaj wracam ok
                                      19,00 do domku a w pracy niemam warunków. Trzymajcie kciuki. fajnie,ze
                                      jestescie....
                                      • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 01:29
                                        a ja juz test kupilam taki co niby 5 dni przed @ ma wyjsc, wiec bede robic w
                                        sobote (w opakowaniu sa 2) Bo do srody to sie niestety nie doczekam. to moj
                                        pierwszy miesiac staran ale ja strasznie niecierpliwa jestm.
                                        • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 08:16
                                          biedroneczka nie przejmuj sie - nam sie udalo w pierwszym cyklu - "cuda" sie zdzaja smile
                                          balbinka wszystkie czekamy z niecierpliwoscia na znak od Ciebie. Trzymam kciuki.
                                          • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 08:19
                                            balbinka,zrobiłaś teścik? trzymam kciuki
                                            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 09:04
                                              jestem już jestem. rano zrobiłam tescik najpierw jedna kreseczka a
                                              potem ..........gruga. Udało sie!!!! uwielbiam Was nikt o mnie tak nie myślał
                                              jak WY. dzięki i powodzonka
                                              • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 09:04
                                                balbinka76 napisała:

> jestem już jestem. rano zrobiłam tescik najpierw jedna kreseczka a
                                                > potem ..........gruga. Udało sie!!!! uwielbiam Was nikt o mnie tak nie myślał
                                                > jak WY. dzięki i powodzonka
                                                ojej DRUGA
                                                • toja76 Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 10:32
                                                  Balbinka, gratujuję CI!!!!!!!!!!!! Ja też miałam nadziję w tym cyklu, ale
                                                  niestety nie wyszło. Próbujemy nadal. Teraz są te dni. Proszę trzymajcie
                                                  kciuki. Balbince pomogło, może mi też
                                              • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 10:59
                                                Gratulacje!!!!!!!!!!! ja testuję za 2 tygodnie- proszę trzymajcie
                                                kciukasy!!!!!!!!!!!!!
                                                • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 11:06
                                                  trzymamy i wy za nas też,zeby było wszystko oki. Dziewczynki juz po częsci
                                                  jesteśmy na poste "zafasolkowałyśmy" zapraszamy i WAS, chociaz tutaj też
                                                  bedziemy wpadac.
                                                  • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 12:44
                                                    dziewczyny uda sie na pewno, jak nie teraz to pozniej, ale w koncu na pewno.
                                                    Trzymajcie sie cieplo, przytulajcie jak najczesciej. Bedzie ok.
                                                  • biedroneczka83 Re: ja pragne fasolki !!! 19.10.05, 16:47
                                                    GRATULACJE kobitki, to sie spisalyscie na 6 smile A ja juz sie boje, ze nic z
                                                    tego. Nic nie czuje, kompletnie. TYlko piersi mam wielkie i bolace (ale to jak
                                                    przed kazda miesiaczka)tylko w dole brzucha mam uczucie jakbym ze 100 brzuszkow
                                                    zrobila. Jejku ja nie wytrzymam do 26 a chocby najlepszy test i nawet jak
                                                    pisza ze mozna zrobic 5 dni przed @ to i tak nie wierze ze odczyta tak
                                                    wczesnie. No nic nie jestem cierpliwa i tak bede Wam tu marudzic smile
                                                  • kosmosik Re: ja pragne fasolki !!! 20.10.05, 16:34
                                                    Jeny balbinka smile
                                                    Przesadziłaś z tym napięciem. już nie mogłam wytrzymać i sprawdzałam ten wątek
                                                    4 razy dziennie. Ja w życiu, normalnie super wiadomość. Idę rodzić w spokoju a
                                                    Wam życzę wspaniałej, łatwej i zdrowej ciąży! Trzymajcie się
                                                    Pozdrawiam ja i mój
    • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 09:14
      hej, dziewuchy! co sie dzieje???? udalo sie balbince i mnie i nagle cisza na tym watku zapadla. wpadlam, zeby Was wesprzec i czyzby nie bylo kogo? nie mowcie mi tylko, ze lipcowej sie przerazilyscie, bo to bylaby porazka.

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;12;13/st/20060625/dt/5/k/a9f9/preg.png
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 09:36
        Gobisha dzisiaj ja sie denerwuje w nocy obudziłam sie i coś mnie bolało jakby
        macicia ale sama niewiem, potem ból przeszedł i poszłam spać. A dzisiaj martwie
        się od rana,ze znów bede plamic i latam jak głupia do łazienki i sie bardzo
        denerwuje a do tego łzy mi same napływaja do oczu i wygladam jak głubia(symptom
        płaczliwosci).Mam nadzieję,ze bedzie wszystko oki cały weekend leże.
        • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 09:48
          balbina76 wez lepiej przejdz sie do lekarza aby potwierdził że wszystko jest w
          porządku; czytam Wasze posty tutaj juz jakis czas ale sama niepisałam ja juz
          raz straciłam swoja niunie... teraz chciałabym ponownie poczuc ten
          stan "odmienny" i urodzic moja niunie, mam nadzieje ze wkoncu mi sie uda.
          Pozdrawiam serdecznie
          • kinia.gda Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 12:13
            Witam wszystkich!!! Jestem tu po raz pierwszy. Dziękuję Wam wszystkie
            dziewczyny, że piszecie o tym o czym ja bez przerwy myślę! Już od roku czekam
            na to, że wreszcie..że wreszcie zostanę mamą. Niestety, rodzinę mam daleko, bo
            niedawno się przeprowadziłam i nie ma jak szczerze podadać. I dlatego jest to
            wspaniałe uczucie, że mogę tu przeczytać o tym wszystkim co mnie gnębi. Teraz
            NIE czekam na @, która NIE może przyjść 27.10!!! Objawy mam. Mam nadzieję, że
            nie są one jedynie wytworem mojej wyobraźni. Pozdrawiam serdecznie
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 12:43
              konia trzymamy kciuki i pisz jak najczesciej.
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 12:45
            iwonia 25 napewno i tobie i nam wszystkim sie wkońcu uda. Wierze w to i niczego
            innego nie pragne io niczym innym nie moge myslec te forum juz mnie przesladuje
            hehehhe zagladam tu co 15 min. Pozdrawima te co zafasolkowały i te co się
            staraja.
            • kinia.gda Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 13:04
              Oj balbinko! To właśnie przez Ciebie{albo dzięki- to właściwsze określenie)i
              Go... noooo i zapomniałam nicka!!! Ale chyba wiecie o kogo chodzi suspicious! No jak
              przeczytałam, że Wy już zafasolkowałyście i pojawiła się sugestia, że ten post
              pomaga :}:}:} to się zdecydowałam:} I TY niby jesteś uzaleznina??? Ja jestem
              prawie non stop:} czekam jak sęp na nowe wiadomości:}:}:} Hmmm....no nad
              głowami Wam nie krąże....jeszcze :] Pozdrawiam
              • kinia.gda Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 13:08
                GOBISHA!!! Oczywiście chodziło mi o Nią! Przepraszam i serdecznie pozdrwiam
                • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 15:21
                  cokolwiek dziala na nas dobrze, jest warte probowania. Mysle, ze to forum, nie
                  tylko ten watek, ma dobre fluidy, mi tez razniej jak tu zagladam, tym bardziej,
                  ze maz ma prace zmianowa i wieczorami czesto Go nie ma. Gorzej nieco mi to w
                  dzien wychodzi bo pracy mam duuuzo.
                  Trzymajcie sie cieplo, pozdrowionka dla wszystkich.
                  • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 15:47
                    Pozdrawiam wszystkich i zycze spokojnego weekendu dla zafosolkowanych a dla
                    starajacych się bardzo pracowitego w sypialniach hehehhe. Buźka papa do
                    poniedziałku
    • kinia.gda Re: ja pragne fasolki !!! 21.10.05, 19:12
      Babeczki! DO zobaczenia za 2 dni. Trochę się opanowałam, ale..no właśnie sutki
      mnie tak bolą, że nadzieja znów rośnie. Także przyczyna ukojenia znana. Jeszcze
      7 dłuuuugich dni. Wytrzymam czego i Wam życzę!
      p.s no wierzę bardzo w te dooobre fluidy, które przesyłane są pzrez piszące na
      tym forum. Do nastepnego przeczytania.
      • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 22.10.05, 13:38
        Hehe no ja mam nadzieje ze te fluidy podziałają na nas wszystkie które tutaj
        zaglądają nawet jeśli niepiszą ale chcą mieć małą fasolkewink Pozdrawiam i do
        usłyszenia w poenidziałeksmileMoze jakies nowe fasolki się pojawią.
      • arkarusia Re: ja pragne fasolki !!! 22.10.05, 22:01
        no to czekamy razem- ja testuję też za około tydzień
      • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 10:36
        No i jak po weekendzie??Jest tu ktoś??
        • kinia.gda Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 10:41
          No witam wszystkie panie! Poniedziałek dzisiaj,jeszcze 5 dni!!! Oczywiście
          RAZEM znacznie łatwiej! No bo kto może czytać tyle razy o bolących piersiach,
          mdłościach i innych objawach jak nie my :}:}:} Humor mi się zepsuł lekko, bo
          tzw. objawy ustąpiły nieco. Trudno, poczekam. Miłego dnia dziewczyny. Z
          pewnością tu dziś jeszcze zajrzę
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 11:33
            Witam wszystkie panie! u mnie po weekendzie oki, odpoczełam. Jutro mam zamiar
            isć juz do lekarza ale niemoge sie dodzwonic.Przez weekend nic mnie nie bolało
            tylko byłam strasznie spiaca i głodna. Poszłam w sobote kupic sobie kozaki na
            zimę i chciałm takie ładne długie i na kliniku ale maż stwierdził,ze podobno
            jestem w ciązy i raczej w spódniczkach i na obcasach nie bede chodzić no i
            wtedy uswiadomiłam sobie,ze ma racje. Kupiłam płaskie kozaczki i bardzo
            ocieplane hehhe. Mam nadzieje,ze jutro wszystko bedzie oki- bardzo się boje.
          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 11:34
            Andulka gdzie ty sie ty podziewasz?????
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 11:40
              a Gobisha co u Ciebie jak twój brzusio rosnie już od nagminnego apetytu???
              • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 13:40
                czesc dziewczatki! ja wciaz czuje sie ok, zadnych specjalnie uciazliwych
                dolegliwosci, w weekend panika - piersi raptem "odpuchly", przestaly bolec i
                wielki strach mnie dopadl, ale juz wrocily do normy - ufff
                Strasznie Wam zazdroszcze tych pierwszych USG. Ja mieszkam w UK i tu ciaze
                uznaja za bylo dopiro jak minie 12 tyg i wtedy dopiero robia USG sad
                W czwartek ide na badania siuskow i krwi i na wizyte u lekarza rodzinnego.
                Zaczynam rozgladac sie powoli za prywatnym ginekologiem, bo nie wytrzymam do
                grudnia w niepewnosci czy wszystko ok, ale watpie, zeby bylo nas stac ....
                • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 24.10.05, 13:55
                  Gobisha a ile kosztuje tam taka wizyta, u nas niby 70zł ale to i tak drogo tym
                  bardziej, jezeli ktos bedzie na chorobowym a ma odprowadzane Zusy od najnizszej
                  krajowej a za rabia dwa razy więcej. Naprawde straszne, wogóle w polsce
                  chorowac to tragedia a państwowo niema szans na dobra opieke.
      • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 08:29
        Witam!! Chyba coś net mi szwankuje bo niewidzę żadnych wiadomości od Was, no
        chyba że niebyło nikogo ale to byłoby trochę dziwne. Dajcie znać co się u was
        dzieje? Ja powinnam dostać @@@ w czwartek lub piatek ale jakoś niemam żadnych
        objawów jakby miała nadejść więc może ..... ale narazie cicho sza.Pozdrawiam
        • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 08:41
          No poza drobnymi objawami ciążowymi ale może to tylko autosugestia.
          • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 09:18
            och, bedzie dobrze - trzymam kciuki za wszystkie testujace!
            balbinka nie wiem ile taka wizyta tu kosztuje, bo wciaz nie udalo mi sie znalezc prywatnego ginekologa. Wczwartek ide do rodzinnego - zobaczymy jak to bedzie. Stresuje sie bo piersi mam miekkie i nie bola mnie prawie sad Wiele bym dala za kontrolnego hafcika co rano.
            Milego dnia dla wszystkich.
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 09:35
              no a ja wczoraj zadzwoniłam do lekarza i tez w tym tygodniu popołudniu ma
              wszystkie godzinki zajęte takze powiedziałam mu ze pilne(smial się) i zapisał
              mnie w srodę na 9.15, musze cos w pracy wymyslec. Gobisha trzymaj sie i moze
              tam jest inaczej bo moze jets inna atmosfera, mniej stresu, nia ma takich
              zanieczyszczeń powietrza jak u nas i moze dlatego tak późno kobiety chodza do
              lekarza. Ja brdzo sie boje jutrzejszej wizyty, boje sie czy wszystko jest oki z
              fasoleczką.
            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 09:38
              a z tym hafcikiem - masz racje to jest jakiś znak,ze wszystko oki. ja tez
              niestety nie mam żadnych oznak oprócz bolących sutków wieczorami. a tak to
              cisza, jutro mam nadzieje,że lekarz mnie pocieszy jakoś.
              • karolinazajac Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 09:55
                Nie zamartwiajcie się że mdłości nie przyszły. Mają jeszcze czas. A Wy raczej
                cieszcie się że jeszcze nie padacie ze zmęczenia trzy godziny po obudzeniu się,
                nie szukacie w pośpiechu ubikacji albo poranne mdłości nie kończą się o ósmej
                wieczorem. To naprawdę nie należy do szczególnych przyjemności... Ja osobiście
                szalałam z radości jak to wszystko minęło i nie chciałąbym tego jeszcze raz w
                najbliższym czasie przechodzić. Cieszcie się tym spokojem!!!
                • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 10:38
                  dziewczynki czuje sie jakos dziwnie. Mdli mnie i mam wrażenie jakbym miała
                  dostac okresu, kurcze jakie niemiłe uczucie. Normalnie stresuje sie i latam do
                  WC.Co mi jest mam nadzieje,ze to tylko jakies dziewne uczucie a nic złoego ise
                  nie dzieje.Gobiska miałas takie dziwne uczucie???
                  • andula_t Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 11:11
                    cześć balbinko,
                    jak sie masz? byłaś juz u lekarza? trochę się wyłączyłam z pisania, cały czas
                    próbujemy spłodzić potomka smile zobaczymy za 1,5 tygodnia smile ale działamy
                    działamy.
                    mam nadzieję dziewczyny że wkrótce będę mogła do was dołączyć. już nie moge się
                    doczekać tych mdłości (hehehehhee)
                    • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 11:23
                      ooo Andulka jak fajnie,ze sie pojawiłas. Ja jak pisałam wczesniej ide w srode
                      do lekarza do tej pory czułam się w miare oki ale dzisiaj jest mi coś nie tak
                      albo stres przed wizyta.Boję sie co mi lekarz powie. Jak do tej pory mnie nie
                      mdlilo ale,tak własnie z godzinkę temu zaczeło ale myśle,ze to po sałatce
                      jarzynowej bo tak mam juz drugi raz. Jeszcze jak nie wiedziałam,ze jestem w
                      ciazy i wracalam z imienin też mnie zamdliło a wtedy tez najadłam sie sałatki
                      warzywnej(uwielbiam ja). najgorsze uczucie tej nadchodzącej @@@ - mama
                      nadzieje,ze to tylko tak mi isę wydaje. Wiem Panikuje właśnie maż zadzwonił i
                      mnie pokrzyczał a ja oczywiscie sie popłakałam zamiast na niego krzyknąc
                      hehehhe. Taka słabosc niestety w ciazy. Andulka zycze Wam efektywnego stranka
                      mój maz dopiero teraz odpoczywa po ostatnich starankach - przytulankach.
                      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 11:42
                        Gobisha wałaśnie wyczytałam, ze w Anglii wizyta prywatnie kosztuje 300zł a USG
                        drugie tyle. Drogo pomimo,ze sa tam wieksze zarobki.
                        • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 12:13
                          balbikna koniecznie napisz gdzie to wyczytalas, prosze. A 300+300 pln to jakies
                          100 funtow - nie sa to gigantyczne pieniadze, ale i nie male. Raczej nie bedzie
                          nas stac. A przede wszystkim to wciaz nie udalo mi sie znalezc zadnej kliniki.
                          Jesli zas chodzi o Twojego wczesniejszego posta o mniejszym zanieczyszczeniu to
                          ubawilam sie po pachy. Bez obrazy, po prostu wlasnie zanieczyszczenie jest tu
                          o tyle wieksze (o Londynie pisze), ze nabawilam sie astmy! Tu po prostu sluzba
                          zdrowia funkcjonuje inaczej niz w Polsce, i przypuszczam, ze ze wzgledu na
                          czeste poronienia w pierwszym trymestrze nie chca wydawac kasy na "obsluge"
                          wszystkich ciaz, tylko na te, ktore przetrwaja pierwszy trymestr i warte juz sa
                          inwestycji sad((((
                          • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 13:03
                            Gobisha ale się wygłupiłam, chciałam Cie pocieszyc awyszłam na blondynkę hehhe.
                            no to chociaz Cie rozbawiłam. Ja mieszkam w Polsce ale w mieście ORLENU takze u
                            Nas powietrze jest straszne i podobno na 10 ciąż tylko 4 kończa sie dobrze.
                            Jestem tym przerazona. A wyczytałamo tym na czerwcowym forum
                            post "Październikowe ploteczki" Bedzie dobrze, musi.
                            • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 13:16
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                              f=34251&w=30332844&a=30866203 "pażdzienikowe pogaduchy"
                              Rebig_grino saraag
                              Autor: saraag
                              Data: 23.10.05, 21:49 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                              na razie nie wierzę w te II, głównie dlatego, ze tutaj przed 12 tygodniem chyba
                              nikt mi tego nie potwierdzi, jutro zapytam w przychodni. Nie chwalę się nikomu,
                              napisałam, bo moze razem z inspiracją będzie nam tu w UK raźniej na poczatku.
                              Dziękuję Karinko za zainteresowanie, ja tez śledzę Wasze losy. Można chodzić do
                              lekarza prywatnie, wizyta kosztuje około 300 zł, usg drugie tyle. Wiem, że tu
                              zarobki są nieco inne, jednak jak dla nas to sporo pieniedzy. Oczywiście jeśli
                              nie będzie innego wyjścia pójdę prywatnie. Co do ułożenia to sprawdzają chyba
                              przed porodem. I tak jak napisała Inspiracja - to kraj selekcji naturalnej.
                              Tylko co ja mam zrobić, jeśli moja tarczyca w ciązy musi być pod kontrolą, bo
                              miałam nadczynność, teraz uregulowana, ale ciaża potrafi to drastycznie
                              zmienić. Staram się byc dobrej myśli i stale powtarzam sobie w głowie słowa
                              Papieża: Nie lękajcie się, nie traćcie wiary.

• iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 13:05
                            Gobisha wiesz ja uważam że każda ciąża aby mogła normalnie funkcjonować
                            potrzebuje jakiegoś wsparcia czasami ze strony lekarza tzn najczęściej jest to
                            pomoc lekarza a skoro tam jest tyle poronień jak piszesz to właśnie tym
                            bardziej powinni zadbać o lepsze warunki, no ale cóż polityka prorodzinna
                            działa niema co.
                            • gobisha Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 13:16
                              iwonia25 napisała:

> Gobisha wiesz ja uważam że każda ciąża aby mogła normalnie funkcjonować
                              > potrzebuje jakiegoś wsparcia czasami ze strony lekarza tzn najczęściej jest
                              to
                              > pomoc lekarza a skoro tam jest tyle poronień jak piszesz to właśnie tym
                              > bardziej powinni zadbać o lepsze warunki, no ale cóż polityka prorodzinna
                              > działa niema co.

Ja nie wiem ile tu jest poronien. To moja teoria z tym dlaczego USG robia
                              dopiero po 12 tyg.
                              • iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 13:21
                                ok rozumiem
                                • kinia.gda Re: ja pragne fasolki !!! 25.10.05, 16:56
                                  cześć babeczki! i co tam w ulubionym przez nas temacie?! Ja testuję za 4 dni i
                                  niby objawy ustąpiły nieco, ale humor mi wrócił.Dziwne jakieś. Jest ktoś kto
                                  testuje w podobnym terminie?!
                                  Gobisha.....no ten HAFCIK KONTROLNY mnie powalił no :}:}:} Napewno wszystko
                                  będzie ok...tylko się nie zamartwiaj:} Wiem, łatwo tak mówić, ale mam nadzieję,
                                  że mój pozywtywny nastrój dotrze do Ciebie i przez morze :}
                                  Pisać mi dziewczynki co u Was, bom ciekawa!
    • biedroneczka83 mam 2 kreski 26.10.05, 03:10
      kochane dzis rano zrobilam tescik (juz to pisalam od rana ale cos z netem
      mialam ze nie doszlo) i mialam 2 kreski, mimo ze termin @ mam dopiero na jutro
      oczywioscie sie strasznie ucieszylam ale nie dowierzalam, wiec popoludniu
      zrobilam drugi tescik , ale tym razem druga kreseczka byla, ale slabiutka, ale
      widzialam ja zarowno ja jak i moj maz, wiec chyba raczej mimo ze byla slaba to
      zwiastuje dzidzie, tym bardziej ze przed terminem i nie z rana (poranna tez nie
      za mocna ale widoczna dokladnie) jeszcze jutro rano testuje po raz ostatni a
      pozniej zamawiam wizyte u ginkasmile tylko sie boje ze moze byc cos nie tak bo
      mnie brzuch boli jak na @ sad i jeszcze do tego plecki na samym dole (ale one
      nigdy przed @ nie bolaly) jejku ratujcie bo nie wiem czy juz moge sie cieszyc,
      czy testy sie mogly pomylic? albo to za slabe kreseczki? jejku jak sie ciesze
      • iwonia25 Re: mam 2 kreski 26.10.05, 09:00
        biedroneczka83 no to GRATULACJE jeśli Ci się udało, wszystkie napewno bardzo
        się cieszymy, a co ddo Twoich wątpliwości to lepiej kup innej firmy teścik i
        wtedy zobaczysz czasami niestety testy mogą się mylić choć nietraćmy nadziei i
        bądźmy dobrej mysli. Pozdrawiam serdecznie i do pogadania
        • gobisha Re: mam 2 kreski 26.10.05, 11:24
          dziewczyny, z tego co sie naczytalam to test moze pomylic sie tylko wtedy kiedy
          nie wykazuje ciazy, a jesli juz choc slaba kreseczka sie pojawi, to ciaza jest
          niemal pewna - oprocz ciazy jedynie powazne schorzenie mogloby spowodowac
          pojawienie sie drugiej rozowej kreseczki , bo to uzaleznione jest od poziomu
          pewnych hormonow. Plus uczucie zblizajacej sie @ to rowniez objaw ciazy - ja
          wciaz je miewam. W dodatku powrocil bol piersi wiec jestem przeszczesliwa smile

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;12;13/st/20060625/dt/5/k/a9f9/preg.png
      • balbinka76 Re: mam 2 kreski 26.10.05, 11:44
        Biedroneczko wielkie ogromne Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poczekaj
        jeszcze troszke z lekarzem bo za wczesnie i nawet nie stwierdzi jeszcze nic.
        Trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie i fasolke.
        • kinia.gda Re: mam 2 kreski 27.10.05, 11:21
          Cześć kobitki! Biedroneczko, Balbinko i Gobisha- Wy szczęściary:} Napewno u Was
          wszystko będzie dobrze:} Gobisha...też się cieszę, że Cię znowu bolą piersi:}
          Ja niestety muszę jeszce zaczekaćsad @ pzryszła niespodziewanie więc nie muszę
          już testować :{ Zastanawiające są jednak te moje bóle sutków czy sutek* jak
          zwał tak zwał :} czy to mozliwe że to było samoistne poronienie? Bo nigdy jak
          żyję czegoś takiego nie miałam.
          Czekam na jakąś odpowiedź i idę się zapisać na starające się w listopadzie:} W
          sumie może to lepiej że już się dowiedziałam prawdy, bo to czekanie mnie
          wykańczało, tylko o tym mogłam mysleć, raz ryczałam raz się cieszyłam, ze może
          jednak..no wariacji dostawałam
          • balbinka76 Re: mam 2 kreski 27.10.05, 12:20
            kinia.gda poczekaj ze dwa dni i sprawdz jak bedzie wygladał @@@. Jak mało
            obfity to zrób teścik, czasami mozna mieć w ciązy okres. A mozę sutki bolą Cie
            z okazji @@@. Powodzonka
    • langolier_maximus Re: ja pragne fasolki !!! 26.10.05, 08:48
      najlepiej zasadz w ogrodku.mozna tez w doniczce, wystarczy kupic nasiona w
      ogrodnicznym.

• iwonia25 Re: ja pragne fasolki !!! 26.10.05, 08:56
        langolier_maximus - człowieku po co się odzywasz jak niemasz ochoty z nami
        rozmawiać to twoje idiotyczne teksty zachowaj dla siebie albo swoich
        znajomych!!!
      • balbinka76 Re: ja pragne fasolki !!! 26.10.05, 11:47
        mam propozycje nie zwracajmy uwagi na takie głupie wypowiedzi jak Lipcowa i
        langolier_maximus. Przeciez my nie mozemy sie stresowac.
        • kocura78 Re: ja pragne fasolki !!! 26.10.05, 12:18
          a więc nie stresujmy się! niedojrzałe to-to i tylko śmiać się z takiej głupoty
          możnasmile pozdrawiam i życzę powodzenia w "hodowli" twojej fasolkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka