asiunia66 29.06.06, 14:48 juz za miesiac ma urodzic sie nasz synek jednak mamy problem co do imienia podoba nam sie kilka Alan,Marcel,Kajetan,Oliver ewentualnie Eryk moze pomozecie nam dokonac wyboru albo zaproponujecie cos ninnego chcemy aby imie dla naszego synka nie bylo zbyt popularne....ale tez nie typu Gustaw.Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedo Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 14:53 Z zaproponowanych przez Ciebie podoba mi się tylko Kajetan i Eryk. A może Konstanty? Ernest? Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia23 Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 15:02 Moim zdaniem Eryk jest najładniejsze Bardzo lubie to imie. Alan rowniez nie jest zle. Z inncyh, ktorych nie podalas podoba mi sie:Maksymilian, Emil, Fabian,Igor, Patryk, Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia66 Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 15:12 Maksymilian bardzo mi sie podoba ale zdrobnienie Maks niezbyt-jak do psa szczerze powiedziawszy a do dziecka zwracac sie Maksymilian caly czas to tak srednio....ewentualnie Szymon ale zdaje mi sie ze teraz jest dosc popularne...pomysle jeszcze troszke nad Erykiem i zdrobnienie Eryczek mi sie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia23 Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 15:16 Faktycznie Szymon jest dosc popularne Mi tam zdrobnienie "Max" sie bardzo podoba...Znam nawet 2 osoby ktore nosza to imie. No ale Eryk tez mi sie bardziej podoba własciwie to moje ulbuione imie meskie Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 16:04 z proponowanych przez Ciebie wybrałabym też Eryka. może jeszcze: Tymoteusz Tymon Jeremi Oskar Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Marcel! 29.06.06, 16:53 Marcel. Stawiam na Marcela Oprócz tego Kamil, Mariusz, Rafał, Dawid, Krzysztof, Mateusz, Dacjan...? Pozdrawiam! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Marcel! 29.06.06, 23:28 Dla mnie Marcelek kojarzy sie zdecydowanie z precelkiem i jest przez to takie, no, malo meskie. Z zaproponowanych podoba mi sie tylko Eryk. Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 17:13 Też jestem za Erykiem ,zreszta jak wybierałam imię dla mojego synka to też wahałam sie miedzy Erykiem a Kajetanem chociaż Marcel tez ładne....Oliver i Alan zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 18:33 Stanowczo odrzuciłabym Alana i Olivera, a także Marcel (chyba ze w wersji Marceli). Za to Kajetan super. Eryk ok. Moze jeszcze Kasjan, Jordan, Kilian, Tymon, Ksawery, Kornel, Cyprian (zdrobniale Cypisek)? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 23:24 Opowiadalabym sie za Kajetanem! Proponuje tez Juliusza, Cyryla, Jedrzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: problem z imieniem-pomóżcie 29.06.06, 23:25 Alan- odpada... Marcel- wolałabym formę Marceli. Oryginalniejsza i duuuuużo ładniejsza. Kajetan- rewelacja!! Oliver- Jeśli już to li i jedyie jako Oliwier... Chociaż i tak zdecydowniane NIE!!!!! Zbyt jednoznacznie kojarzy mi się z patologią... Eryk- Fajnie, choć twardo A co powiecie na Filipa, Beniamina, Dawida, Wiktora, Juliana, Aleksego, Maksyma (ew Maksymiliana) ew Adasia?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia66 Re: problem z imieniem-pomóżcie 30.06.06, 13:01 chyba nasz synuś zostanie Erykiem z wasza pomoca odzuciłam Alana w sumie to dobrze bo oboje mamy imiona na "a" Asia i Adrian i jeszcze synus Alan-tak średnio, co do Olivera mój man nie jest przekonany wiec niebęde naciskać w koncu to tez jego synek Kajetan znowu mi sie az tak bardzo niepodoba wiec wiec pozostaje Marcel i Eryk sklaniamy sie ku Erykowi tym bardziej ze w bliskiej rodzinie mamy juz Marcelka ale jeszcze zobaczymy mamy miesiac mam tylko nadzieje ze nie wymyslimy nic nowego dziekuje za wasza pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: problem z imieniem-pomóżcie 30.06.06, 18:56 asiunia66 napisała: > chyba nasz synuś zostanie Erykiem Fajnie Pochwal się koniecznie synkiem na forum Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: problem z imieniem-pomóżcie 03.07.06, 10:38 Eryk - z powodu mojego ogromnego sentymentu do Claptona - budzi pozytywne skojarzenia. Jednak spośród imion przez Ciebie rozważanych najbardziej podoba mi się Kajetan. Nie tylko ze względu na niezapomnianego Kajetana Chrumpsa z opowieści o Brombie M. Wojtyszki Moim zdaniem Kajetan to piękne imię o bogatej, wielowiekowej historii. Nawiasem mówiąc, tak miał na imię mój pradziadek, i gdybym urodziła się jako chłopię, podobno tak właśnie miałabym na imię Owocnego wybierania! Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta_robert Re: problem z imieniem-pomóżcie 07.07.06, 09:56 najładniejsze to oczywiście Kajetan, sama takie wybrałam dla swojego kochanego synka, Kajetanek ma w tej chwili 18 mies, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: problem z imieniem-pomóżcie 07.07.06, 10:05 Alan jak dla mnie kompletnie niemęskie, Oliwier i Eryk też mi się nie podobają. Marcel i Kajetan - ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dzemma Re: problem z imieniem-pomóżcie 07.07.06, 14:51 a ja mam Marcela i za nic bym nie zmieniła tego imienia synkowi Odpowiedz Link Zgłoś
ewka985 Re: problem z imieniem-pomóżcie 07.07.06, 17:04 Bardzo podobają mi się imię Filip i Dominik Jeśli już koniecznie miałabym wybrać jakieś imię z tych wymienionych przez Panią to postawiłabym na Kajetana. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka985 Re: problem z imieniem-pomóżcie 07.07.06, 17:06 *podoba mi się - bardzo przepraszam za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś