annajustyna 18.11.06, 20:02 Tak maja na imie bliznieta w programie tv niemeickiej. W sumie 11 rodzenstwa - pozostale to m.in. Cornelius, Kilian, Sebastian, Maria...Rodzice to Gabi i Alois. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:06 Z pkt widzenia Polki mieszkającej w Polsce - podoba mi się wszystko, z wyjątkiem tego Korbiniana, bo kojarzy mi się z korbą. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:30 A dla mnie te 2 imiona brzmia troche jak nazwy ziol)))) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:30 Teżkiedyś mi się te bliźnięta obiły o uszy i miałam o nich wątek założyć. Mnie się zestaw podoba. Najstarszy brat chyba był Hermann. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:32 Za duzo bylo tych imion i nie zapamietalam, ale w sumie kazde mialo b. ladne imie.))))). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:42 annajustyna napisała: > Za duzo bylo tych imion i nie zapamietalam, ale w sumie kazde mialo b. ladne > imie.))))). A pamiętasz na którym programie to leciało, można by wyguglowac imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:52 Wydaje mi sie, ze bylo to na pro7... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 20:55 Albo Explosiv Weekend na RTL... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Korbinian i Leander 18.11.06, 23:09 Korbinian korbowaty, ale Leander b. mi się podoba - od dawna. Choc Nikander bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Korbinian i Leander 20.11.06, 15:25 Korbinian kojarzy mi się wyłacznie z wołem, którego uratowała od śmierci malutka czarownica )) Leander natomiast to imię kochanka z konwencjonalnych sztuczydeł obyczajowych z XVIII wieku - bardzo "teatralne" imię. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Korbinian i Leander 20.11.06, 20:36 minerwamcg napisała: > Korbinian kojarzy mi się wyłacznie z wołem, którego uratowała od śmierci malutka czarownica )) O to to )) Pierwszy i jedyny raz miałam do czynienia z tym imieniem właśnie podczas lektury "Malutkiej czarownicy". To niemiecka klasyka literatury dziecięcej - nie kojarzy im się synek z wołem ??? Odpowiedz Link Zgłoś