Dodaj do ulubionych

Pogaduchy u Kaczuchy II

04.12.07, 00:05
Dziewczyny otwieram drugą część Pogaduch smile Zapraszam serdecznie
starą dobrą ekipę, jak również nowe osoby, które chciałyby się
dołaczyć do nas - oczekujących. Na zachętę powiem, że wątek jak na
razie jest baaardzo szczęśliwy, fasolk się sypą! wink

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie! I wysyłam dużo
pozytywnych myśli na rozruch tej II cześci.

Pozdrawiam i czekam na Was big_grin
Obserwuj wątek
    • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 00:21
      Witaj Kaczusiu Kochana!!!
      Melduje sie pierwsza, jak na kote przystalo nocasmile))
      Zycze Tobie Kaczusiu, sobie i nam wszystkim aby ta druga czesc byla
      tak owocna jak poprzednia!!!
      Trzymam mocno kciuki i rowniez przesylam dalej gorace pozytywne
      mysli!!!
      Pozdrawiam goraco!
      Slodkich snow i do uslyszenia ranosmile)
    • glorcia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 00:36
      wpadam, czekam na testowanie za jakis tydzien, wiec poprosze o
      troche szczescia fasolkowego, na jedna fasolke aby starczylo,
      wymagajaca nie jestem, hej smile
      • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 07:08
        Witam sie na nowym watku.smile) Kochane staraczki, sluchajcie Biedronki, wizja
        powstala wczesniej, zanim jeszcze nie bylysmy zafasolkowane, wiec to nic zlego
        mioec ja w glowce. Wszystkim storczykowym fanom zycze, zeby storczyki kwitly, a
        w brzuszkach rosly fasolki. Ja tez mam dwa storczyki (prezent slubny), ale one
        raczej nie zakwitna.smile)
        Ja dzisiaj jestem jakos pozytywnie nastawiona wiec wysylam dobre fasolkowe
        fluidki >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>smile))
        BIedroneczko, u mnie to z tym ginkiem roznie, czasem mozna sie z dnia na dzien
        umowic, a czasem trzeba dluzej czekac.Hmmm, moze jednak powinnam zadzwonic pod
        koniec tego tygodnia...Dowiedz sie czy Twoj przyjmuja w czwartek albo piatek, to
        sprobujemy sie zgracsmile)). Co do moich rodzicow to troche mam treme. Wiem, ze
        tesciowie sie uciesza (ksiazki o rodzcielstwie i byciu tatad dostalismy juz w
        tamtym roku od nich). Wczoraj rozmawialam z tata, ktory powiedzial mi jak to
        jest ze mnie dumny, ze tak dobrze sobie radze w pracy itd.itp. Nie wiem jak
        zareaguja na decyzje, ze postanowilismy zrobic przerwe w mojej
        karierze...Chusteczki kupimy smile) dzieki za rade.

Pozdrawiam serecznie i milego dnia zycze na nowym szczesliwym watku.smile))
    • amelyn Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 08:35
      I ja się melduję na nowym wątku. Witam gorąco wszystkie "świeżutkie" mamusie oraz wszystkie kobietki w trakcie starań - wysyłam Wam ogrom bobaskowych fluidków smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile.
      Biedronka, Anamabe - podziwiam Waszą cierpliwość, że tak długo jesteście w stanie wytrzymać do wizyty u lekarza. Ja dzisiaj pędzę - nie wiem, chyba potrzebuję by usłyszeć to z jego ust: "JEST PANI W CIĄŻY" - bo ja nadal nie wierzę.
      Co do objawów to bolą mnie piersiaczki - zwłaszcza sutki. Rano jak wstaję to pierwsze co sprawdzam czy bolą. I bolą, bolą, wciąż bolą. Dopiero wtedy wstaję z uśmiechem na twarzy. Poza tym śpię jak suseł i brzuszek czasami zaboli. To by było wszystko. W pierwszej ciąży to od samego początku miałam wstręt do kawy, a teraz lecę za jej zapachem. Ciekawe...
      Pozdrawiam jeszcze raz i trzymam za Was wszystkie.
      Miłego dnia.
    • grochalcia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 09:10
      to i ja sie dołączam...

na razie malo tu z wami plotkuje, bo wy wszystkie w ciąze zachodzicie, a mnie to
      jeszcze bola takie wspomnienia..ale jak sie uspokoje psychicznie to bede
      cześciej sie odzywac, słowo!!!!!

biedroncia, jak sie czujesz????

napisz do mnie
      grochalcia@interia.pl
      • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 09:44
        To i ja się melduję choć mimo Waszych wspaniałych fluidków, raczej
        nie w te święta będę masować się po brzuszku. Dzisiaj spadła mi
        temperatura, wszystkie znaki wskazują na @
    • madziuchna23 Kawka 04.12.07, 10:25
      Czarna choć na kawę (-:
      i te które mogą pić kawunię też zapraszam, Grochalcia Ty z jakimiś
      ziółkami przyjdź (-:
      • grochalcia Re: Kawka 04.12.07, 10:28
        jakimi ziólkami??ziolka pilam przez 9 tygoidni, od 2 dni pije kawebig_grinDDDDnie dam
        sie na ziólka namowic...ja z kawusia z duza iloscia mleka i cukrem
        obowiazkowo!!!!!a macie c`os slodkiego?????nie powinnam, bo ja okraglutka, aloe
        uwielbiam!!!!!!!
        • biedronka1969 Re: Kawka 04.12.07, 10:33
          Dzien dobry!!!!!!!
          O jak milo powitac nowy watek w tak dobrym towarzystwie wink)
          Ja tez z kawka i tez jak Grochalcia z duuuza iloscia mleka i cukrem.Tylko taka
          pije i jak narazie mnie nie odrzuca - podobnie jak amelyn -
          Groncia a wiesz,ze od jakiegos czasu kupuje sobie takie mleczko zageszczone w
          kartoniku "light" i po prostu pychotka,mowie Ci!!!!
          • grochalcia Re: Kawka 04.12.07, 11:31
            ja tez mam lightbig_grinDD tylko mogliby jeszcze czekoladki wymyslec..to znaczy niby
            sa, le w smaku malo czekolade przypominaja....
      • grochalcia Re: Kawka 04.12.07, 10:31
        cos wam napisze...weszlam kilka dni temu na moje juz nieaktualne forum mam
        czerwcowych.odwazylam sie i nawet mi lezka nie poleciala. ale czytam tam, a
        mojej kolezance, z ktora nawet bylysmy na lipcowych starniach na usg genetycznym
        wyszedl spory fald karkowy-5 mm a powinien byc okolo 1.-1.5..co swiadczy o
        powaznych wadach genetycznych...dziewczyna zalamana, ale ja pocieszano, ze moze
        sie zmienic, ze sprzet zly..i dzis czytam, ze byla na innym usg i fald juz
        5.8...i ze kosmoaka juz odklejona i lekatrz powiedzial, ze w ciagu 2 tyg powinna
        poronic....
        no i az mnie zmrozilo...pomyslalam sobie, ze ja widzialam tylko 2 cm zarodek z
        malutkimi raczkami i nozkami, a pola widziala fikajaca 5 cm dzidzie..nie wiem co
        ona musi teraz czuc....
        • biedronka1969 Re: Kawka 04.12.07, 10:39
          To straszne sad(
          Dlaczego tak sie dzieje? Teraz to juz chyba wcale nie pojde do lekarza.
          Okropnie sie boje!
          Czy ona tez juz raz poronila?
          • biedronka1969 Re: anamabe 04.12.07, 10:44
            Witaj Slonko!
            Ciesze sie,ze masz dobry nastroj a jak Twoje objawy he,he,he...Do moich dolaczyl
            juz teraz straszny bol sutkow (jak u Amelyn),ze nawet koszulka nocna mnie
            uraza.Dzis nie moglam usnac przez to,a rano po obudzeniu az zawylam z bolu brrr.
            Dowiem sie jak przyjmuje moj gin i pod koniec tygodnia mozemy zamawaic wizyte na
            przyszly tydzien.Tyle,ze ja strasznie sie boje i chyba Misiek mnie na sile
            zawiezie.Ale tak,jak pisalam co ma byc to bedzie.
            • biedronka1969 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 10:50
              madzia ojojoj nie martw sie,bo moze ten spadek tempki wcale nie bedzie
              zwiastunem @? No wlasnie,ja wcale nie mierzylam i przez to nie mialam stresu z
              tym zwiazanego.Poszlam na zywiol.
              Jestes pewna,ze ten spadek to juz wszystko przesadzil?
              Czarna_kotka czekam na maila smile)
              groncia zaraz do Ciebie napisze!
          • anamabe Re: Kawka 04.12.07, 10:50
            Biedroneczko nie panikuj, pamietasz jak sie umawialysmy...?? Bedzie dobrze,
            zobaczysz. Tak sobie mysle, ze jakby nie mialo byc dobrze to wolalabym wiedziec
            wczesniej. sad(Zgadzam sie ze to straszne, ale my kobietki silne jestesmy,
            najlepszy przyklad, nasza Grochalcia smile). Zobacz jaki mamy dobre przyklady na
            okolo. Np. nasza Kaczusia, tyle czasu juz sie stara, a sie nie poddaje i jeszcze
            pociesza inne panikujace dziewczyny. Takie historie sa oczywiscie straszne i
            przypominaja jak bardzo zycie potrafi byc niesprawiedliwe, ale niestety Twoj
            strach wcale malenstwu nie pomaga...Takze bardzo Cie prosze staraj sie myslec
            pozytywnie. No i idziemy do lekarza w przlym tygodniu, bez dyskusji!!!

Mnie tez od kawy nie odrzuca, ale ja ja zawsze lubilam, tylko ze ja pije z duza
            iloscia mleka ale bez cukru, bo go w w kawie nie trawie.
            • anamabe Re: Kawka 04.12.07, 10:51
              Madziu sloneczko, poczekaj jeszcze jednodniowy spadek ponizej linii podstawowej
              nie musi jeszcze oznaczac @. Polecam jeszcze raz fertillity friend i ciazowe
              wykresy...
              • anamabe Re: Biedronka 04.12.07, 10:54
                No to jeszcze o objawach smile) piersiowe caly czas, boli wszystko nawet przy
                chodzeniu, no i zrobily sie pelniejsze. Brzuch tak sobie, dzisiaj mialam termin
                @, plamien zero, brzuch tez raczej nie malpowato boli i temperaturka poranna
                znowu skoczyla do gory...a mialam juz nie mierzyc wink.
            • kaczucha31 Re: Kawka 04.12.07, 11:03
              Cześć kochane słoneczka smile) Co ja bym bez Was zrobiła. Normalnie
              buzia mi się śmieje jak was czytam smile) Taki tu przyjemnie smile I
              tyle radości bije od naszych cięzaróweczek, że aż grzeje! Cieszę się
              strasznie ze Was mam. I dzięki za odzew w nowym wątku wink)) Można na
              Was liczyć! Ściskam gorąco i też mam radochę kiedy pomyślę,że mam
              szansę na święta z fasolką (ale na razie w wizję nie wnikam). Ale
              szansa jest!!!
              • czarna_kota Re: Kawka 04.12.07, 11:14
                Juz dolaczam z kawusia- z mlekiem i cukrem obowiazkowosmile

O wizji Swiatecznej caly czas pamietam i bardzo sie ciesze ze tylu z
                nas ona sie juz spelnia!! A moze uda sie i reszcie... bo to ma byc
                dalszy ciag szczesliwego watkusmile

*Kochane ciezaroweczki! "marudzcie" nam ile chcecie, to sa naturalne
                obawy! A my Was tu chetnie zawsze wysluchamy! Ale wszystko jest i
                bedzie dobrze!!

*anamabe, ten pomysl z koszulkami jest boski! ja sie normalnie
                wzruszylam!! Wspanialy pomysl! A rodzice na pewno beda zachwyceni!

No to pijemy ta kawusiesmile
                • czarna_kota Re: Kawka 04.12.07, 11:18
                  *Madziunia, Sloneczko! Sluchaj tu kolezanek ktore sie na tempkach
                  znaja i sie nie zalamuj i nie trac wiary! Czasem tak bywa. A Ty masz
                  jeszcze kilka dni i nic nie wiadomo... Ja wierze ze Ci sie udalo!!

*Biedroneczko, kiedy pisalas do mnie?? bo nic nie mam nowegosad
                • kaczucha31 Re: Kawka 04.12.07, 11:30
                  To i ja kawusię sobie machnę smile) i ciacho mmmm, Grochalcia, chodź
                  na ciacho a może ktoś jeszcze się dołączy smile Mam murzynka
                  przełożonego morelowym dżemem i oblanego czekoladą a na wierzchu
                  orzechy .. mniammm smile
                  • madziuchna23 Re: Kawka 04.12.07, 11:33
                    Ty mnie tym murzynkiem nie kuś ((-: bo upiekę (-:
                  • grochalcia Re: Kawka 04.12.07, 11:36
                    Jezu, nie kus tym murzynkiem..ja za murzynka daabym prawie wszystko..

dziewczyny, piore firanki i sprzatam!!!!!
            • kaczucha31 Re: Kawka 04.12.07, 11:13
              Amelyn, piękne masz objawy smile) te piersiakowo-sutkowe wink
              Rewelacja. Donoś nam tu super wieści od ginka!

Biedroncia, rybeczko, nie myśl o niczym złym. Tyle nieszczęść na
              świecie, nie znaczy, że mają się przydarzyć Tobie. Poza tym masz
              silne plecy za sprawą całej watahy koleżanek z forum, wszyscy ślą
              fluidki i dobre myśli. Kochana, taką masz zaporę, że czołg by się
              nie przebił wink) Bądź spokojna.

Anamabe smile) fajnie wymyśliliście z tymi koszulkami, a husteczki
              musowo do tego, zgadzam się. Mogę sobie wyobrazić ich miny smile Masz
              chyba bardzo kochających, wspaniałych rodziców, co?

Madziuszku, tempka czasem spada, a potem rośnie... trzeba czekać. Ja
              wiem, ze u mnie, jak spadnie i mam już 2 niższe, to klapa, dlatego
              mierzę, to wcale nie jest złe, mi pomaga się przygotować. Ale wiem,
              że czasem trochę spadnie, a potem wzrośnie (jak u Mimiki). Więc
              jeszcze nic nie wiadomo u Ciebie. Nadal trzymam kciuki! A ile
              wyższych już miałaś?
              • madziuchna23 Re: Kawka 04.12.07, 11:32
                Piję jak smok, kawa za mną teraz herbata malinowa i sucharki ((-:
                Kochane jesteście dziewczyny, że tak wierzycie. Ta moja temka
                dzisiaj nie spadła poniżej lini podstawowej, ale jej spadek jest w
                jak najlepszym momencie. Ehh, zobaczymy jutro...

Anamabe, mam prośbę, czy możesz mi przesłać konkretnego linka z tymi
                wykresami ciążowymi? bo jak wchodzę na tę stronę to się gubię ((-:

Biedroneczko, też czasem amm ochotę przestać mierzyć, ale ja
                niestety muszę, bo u mnie z tą owulacją dziwnie. Pytałaś skąd wiem o
                serduszku. W 21 dniu życia dzidziusiowi zaczyna bić serce, czyli u
                Was dokładnie ten czas. Interesuję się jak się dzidzia rozwija, jak
                byłam z małą w ciąży to dużo czytałam, patrzyłam na linijkę i
                porównywałam. Teraz dużo mi umknęło ale powoli sobie odświeżam (-:

Kaczuszko umiem coś po węgiersku: *szeretlek* (-: haha..
                dzisiaj 11 dzień wyższych bo ta dzisiejsza też jeszcze się liczy
                • kaczucha31 Re: Kawka 04.12.07, 11:40
                  hahahaha smile)) én is szeretlek!!! smile))

Z Miśkiem czasem mówimy "serdelek" wink)) (bo "sz" się czyta jak "s"
                  i odwrotnie wink
                  • czarna_kota Re: Kawka 04.12.07, 11:46
                    A ja tylko kawusia bo okropnie sie objadlam na sniadanie i juz nic
                    nie wcisnesmile
                    Ale jak piszecie o takich pysznych ciachach.... mmm...smile

*Grochalciu, ja tez sie powinnam zmobilizowac do sprzatania ale cos
                    nie moge! Moze jutro... smile

• grochalcia Re: Kawka 04.12.07, 11:33
            nie poronila wczesniej..

nie boj sie....nie, bac sie bedziesz zawsze,,,ale ile moze byc nieszczesc na
            forum??poza tym teraz mysle, ze ja troszke z ta druga ciaza za bardzo sie
            pospieszylam i juz....
            • mini-mini-1 Re: Kawka 04.12.07, 11:46
              witam ! mam nadzieję że na tym wątku wszystkie nie zakreskowane jeszcze spiszą
              się dzielnie i w nowy rok cała ekipa wkroczy zafasolkowana.
              Madziu, nie martw się może jeszcze podskoczy. u mnie tez dzisiaj nizsza 35.75,
              szaleje mi ta tempka.
              no to ja też zrobię sobie kawkę, w tak miłym towarzystwie kto by się nie napił?
              • biedronka1969 Re: Kawka 04.12.07, 12:09
                W takim tepie to za chwile Pogaduchy znowu dojda do 3000 postow smile)
                Groncia* juz napisalam!
                Madziunia* ja chce prezent i juz! wiec prosze mi tu nie panikowac i grzecznie
                wyczekiwac,bo ciezarnym sie nie odmawia.
                kotka* napisalam kilka dni temu i dlatego sie niecierpliwilam,ze nic nie
                dopisujesz sad O kurcze.A ja znowu nie zapisalam.I co teraz? Bede musiala napisac
                jeszcze raz.
                anamabe*masz racje,trzeba prawdzie spojrzec w oczy.Nawet jesli jest
                potworna.Wiec jestesmy umowione,ok?
                mini*trzymam kciuki za udane staranka.
                • czarna_kota Re: Kawka 04.12.07, 12:16
                  *Biedronciu, to ja Ci odpisalam.... hmm.... to znow cos sie
                  pogubilo?? Moze to ode mnie nie dotarl?? Wysle Ci go za minutke raz
                  jeszczesmile
                  • czarna_kota Biedroneczko! 04.12.07, 12:36
                    *Biedroneczko, napisalam do Ciebiesmile
                • 74agajg Re: Kawka 04.12.07, 12:28
                  To i ja jestem smile))
                  Z kawką, po śniadanku smile)))
                  • kaczucha31 Re: Kawka 04.12.07, 12:30
                    Witam smile to my wszystkie tu kawkowe jesteśmy smile) A Madzia
                    herbatkowa dzisiaj?
                    • madziuchna23 Re: Kawka 04.12.07, 12:33
                      Ja już dwie kawy i herbatkę wypiłam i zaraz znowu coś tam sobie
                      zrobię ((-: tylko sucharki mi się skończyły )-: brzuszek zaczyna
                      boleć..

Biedroneczko nawet nie wiesz, jakbym chciała sprezentować Ci moje
                      dwie kreseczki (-:
                  • biedronka1969 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 12:31
                    Kotka*zaraz sprawdze i odpisze smile
                    witaj aga jak samopoczucie?
                    Ja tez musze sie za cos wziasc w koncu,bo od rana siedze z Wami i nic nie robie
                    smile Misiek niedlugo z pracy wroci a ja w koszuli :0)
                • kaczucha31 Re: Kawka 04.12.07, 12:28
                  bierdonciu, a ode mnie dostałaś wczoraj? Tak pytam, bo może coś
                  ginie po drodze wink
    • agi_78 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 12:33
      Witam smile I nieśmiało pytam, czy mogę się dołączyć do tak wybornego
      towarzystwa smile
      Na tym forum jestem od niedawna, bo też o dzidzię staramy się
      dopiero od miesiąca.
      Jako, że będzie to nasze pierwsze dziecko, będę miała pewnie dużo
      pytań i wątplowiści i mam nadzieję, że wy drogie koleżanki pomożecie
      mi je rozwiać, a ja ze swojej strony też będę was wspeirała i
      wysyłała dobre fluidy, bo jestem optymistką i zawsze próbuje
      zobaczyć tą jaśniejszą stronę smile
      Pozdrawiam
      • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 12:40
        witaj Agi (-:
        Kaweczka zrobiona? Napisz coś o sobie, cieszę się, że do nas
        dołączasz ((-:
      • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 12:42
        Witam nową, optymistycznie nastawioną koleżankę! smile Fajnie, ze
        chcesz się dołączyć, im nas więcej, tym weselej.
        To już w tym cyklu się będziecie starać? W którym dniu cyklu jesteś?

Ja też się staram o pierwsze smile
      • mini-mini-1 Re: cześć! 04.12.07, 12:44
        witaj agi_78! jasne że możesz dołączyć. to nasz szczęśliwy wąteczek, jedyny i
        nie powtarzalny. ostatnio był niezły wysyp 2 kreseczek.
        • czarna_kota Re: cześć! 04.12.07, 12:58
          Witaj agi! Zapraszamy serdecznie! To szczesliwy watek i musi nam sie
          udacsmile)) Napisz nam cos wiecej o sobie.

*Dziewczyny, zmykam na razie bo musze isc na Mikolajkowe i
          urodzinkowe zakupysmile
          Pozniej oczywiscie do Was wroce!
          Milego popoludnia!!

*Ania
        • anamabe Re: cześć! 04.12.07, 12:59
          Alez tu gwarno Kobitki smile)). Ja jakos mam ostatnio slaby apetyt, a na slodkosci
          to juz w ogole nie, raczej na ostre i kwasne wink).
          Biedroneczko, tak jestesmy umowione smile) dzwonimy w piatek??
          Kaczusiu, takmam bardzo kochanych i kochajacych rodzicow, mamy super kontakt i
          przyznam, ze bardzo bym chciala byc takim rodzicem smile)). Mam bardzo bliski
          kontakt szczegolnie z tata i tak sobie mysle, ze on by sie na smierc obrazil
          gdybym czekala do II trymestru z taka wiadomosciawink). Jakis rok temu prawie
          smiertlenie obrazil sie na moja najmlodsza siostre, ze nie powiedziala mu ze
          zaczyna brac tabletki anty.smile) Mi z reszta bardzo dlugo to on wypisywal recepty
          smile) (jest stomatologiem) smile)).
          Agi witam w naszym gronie, pozytywnie nastawione staraczki sa ztawsze milo widziane.
          Madziunia, masz tu linka:
          www.fertilityfriend.com/ChartGallery/index.php?cat=3. Zobaczysz, ze na
          kazdym wykresie tutaj jest spadek, a to sa ciazowe wykresy smile). Najwazniejsze,
          ze nie spadlo ponizej linii podstawowej.
          • kaczucha31 Re: cześć! 04.12.07, 13:09
            Anamabe smile)) będziesz wspaniałą mamą!! smile Skoro masz taki dobry
            wzór, to nawet będzie to łatwiejsze niż myślisz wink
            • 74agajg Re: cześć! 04.12.07, 13:15
              Witam nową koleżnakę smile))
              Ja sie czuję dobrze, strama się cały czas mysleć pozytywnie smile)))
              A teraz uciekam pomoje dziewczynki smile)))
              • mini-mini-1 Re: Pagaduchy u Kaczuchy 04.12.07, 13:20
                anamabe! twoi rodzice będą wzruszeni bo to przecież cudowna chwila. pamiętam jak
                ja powiedziałam mojej mamie ,była pierwszą osobą która się dowiedziała.dodam że
                było to 14 lutego w walentynki.ona pamięta tę datę i zawsze wspomina przy
                urodzinach mojego kubusia.
          • madziuchna23 Re: cześć! 04.12.07, 13:20
            Aniu, dzięki wielkie, takie faktycznie namieszane te temperatury, mi
            poniżej lini jeszcze nie zeszło. Aniu, Ty korzystasz z
            fertilityfriend? Bo ja tez chciałam ale chyba ktoś musiałby mnie
            poprowadzić, bo nie wszystko rozumiem
            • mini-mini-1 Re:madziunia! 04.12.07, 13:25
              miło widzieć cię madziu na npr. mam nadzieję że ktoś coś powie o moich tempkach.
              ja się zalogowałam na 28 dni.pl, znasz madziu? tam masz tylko m-c gratis.ale sa
              fachowcy od npr-u i komentują wykresy.
              • madziuchna23 Re:madziunia! 04.12.07, 13:31
                Martuś, widziałam co Ci Wiosenka odpowiedziała na npr, trudno
                powiedzić, że się nie zgadzam, po aż tak się nie znam i tez się
                jeszcze uczę. Ta stronka 28 dni jest super, tylko płatna, a szkoda
                mi wykupywać abonament bo może a nóż zajdę prędzej, chociaż ta po
                angielsku jakoś mi nie pasuje. Marta a jak jest u Ciebie z tym
                mierzeniem? Bo wiem, że o 5:20 ale w ustach?
                • vivianna_82 Re:madziunia! 04.12.07, 13:37
                  wiem, że pytałaś chyba nie mnie, ale na zwrot "Martuś" też
                  reaguję wink hehe smile
                  ja mierzę w ustach, ale sa tu dziewczyny które mierzą
                  też "dowcipnie" wink
          • vivianna_82 Re: cześć! 04.12.07, 13:34
            Cezsc dziewczyny! witajcie we wtorek i w nowym wątku smile))
            zaglądamtu dpiero teraz i oczywiście najpierw przez pół godziny
            musze czytać, w takim tempie to idzie - czy Wy nie macie co
            robić? wink hehe smile)) zartuje oczywiscie!
            ja dzisiaj wyjatkowo od rana w biegu. Wiozłam kuzynkę z synkiem do
            pediatry (jej mąż w pracy), bo mały jakąś wysypkę dostał. Jak mi
            mówiła przez tel, to przez moment mi przez głowe przeszedł strach że
            to ospa, albo coś...a ja ospy nie miałam w dzieciństwie...zważywszy
            na fakt,że staranka i może cos tam...wiec to chyba nie byłoby
            najlepsze z ta ospą...na szczęście to tylko jakaś alergia smile
            potem byłam u dentysty. U mnie dzisiaj temp podskoczyła trochę po
            wczorajszym spadku. Nie wiem czy to już po owu,czy przez ból gardła
            wczorajszy...dzisiaj 14dc. A rano brzch mnie bolała, ale to chyba z
            nerwów przed dentystów - TAK się bałam! niecierpię tych lekarzy i
            pzrz to trochę zaniedbałam kwestie swego uzębienia i teraz w końcu
            mam motywację do naprawy tego i owego wink
            a jak Wasze staranka? które macie dc???
            -Anamabe, Biedroncia, Amelyn - przyniescie nam jak najszybciej dobre
            wiadomości od ginów smile)) objawy są chyba bardzo optymistyczne smile
            -Madziuchna, mam nadzieje, ze Twoj spadek temp to nie na @ i
            wszystko bedzie tak jakbys chciala smile
            -Amelyn, pomysł z koszulkami naprawde fajny smile fajnie, że masz taki
            dobry kontakt z rodzicami, tylko pozazdrościć. Ja w sumie
            najgorszego tez nie mam. Lepszy z mamą, bo z tatem bywały kłopoty i
            nie umiem z nim juz czasem normalnie pogadać... za to mama nadrabia -
            do tego stopnia, że czasem nie czuję się na 25 lat wink ale ogólnie
            jest ok, na pewno oboje się bedą bardzo cieszyć, a mama będzie
            płakac smile w ogóle to bardzo bym chciała,że by wszystko udało się
            najszybciej ze względu na moja babcięsmile ona 2 lata temu miała zawał
            i od tamtej pory mówiła - chciałabym, dozyć do ślubu Marty - dożyła
            i dobrze się na nim bawiła, teraz mówi, że chciałaby doczekać
            prawnuka, a ja bardzo bym chciała sprawić jej tą radość. Mój mąż już
            nie ma ani babci, ani dziadka, moja babcia jest jedyną
            przedstawicielką tego pokolenia dla nas. A Wy macie jeszcze babcie,
            które chciałybyście uczynić prababciami? smile))
            • mini-mini-1 Re: cześć! 04.12.07, 13:41
              madzia w ustach. no wiesz ja pracuje na zmiany i w piatek np. przyjdzie mi
              zmierzyć w pracy.no to łatwiej prawda?
              na 28 dni masz 1 m-c gratis, mam nadzieję że nie skorzystasz!!
              ta angielska strona nie jest dokładna, koncentruje się na owu, a nam potrzebne
              dni płodne nie konkretnie owu.( no wiesz ja już chłopca mam)
              • anamabe Re: cześć! 04.12.07, 14:02
                Madziu, ja korzstalam z fertillityfriend, ale jak dobrze pojdzie to tylko jeden
                cykl. Jezeli chcesz to ja moge Ci pomoc sie tam polapac i tp nie prawda ze ta
                strona koncentruje sie tylko na owu, pokazuje tez dni plodne bazujac na
                obserwacji sluzu. Jezeli chcesz, mozesz sie zalogowac i podeslac mi swoje dane i
                obserwacje na maila gazetowego, ja Ci je wstawie a Ty sobie popatrzysz co Ci
                wyszlo. Jezeli chcesz to moge Ci tez zalozyc konto, potrzebuje tylko Twojego
                maila bo tam przysylaja haslo.

Wiece co chyba mi strasznie hormony szaleja, bo sie normalnie wzruszam jak
                wariatka jak Was czytam. Dziekuje Ci Kaczusiu smile)). I tak mi sie wydaje, ze mi
                sie zaczynaja mdlosci powolutku, jeszcze na nie wczesnie...
                • madziuchna23 Re: cześć! 04.12.07, 14:16
                  Aniu, zalogowana jestem, i właśnie przed chwilką udało mi się wpisać
                  obecny cykl, roboty mnóstwo bo to już 34 dni (-: pokazuje mi dziwne
                  rzeczy bo zupełnie inną linię podstawową i skok też w innym dniu.
                  Nie wiem, czy uda mi się wkleić ale spróbuję (-:
                  www.fertilityfriend.com/ttc/index.php?interface=0
                  musze to wrzucić na npr, bo się normalnie pogubiłam
                  ale zaczęłam wariować, co? a tak sobie obiecywałam (-: no cóż,
                  bardzo chcę dołączyć do fasoleczkowych dziewczyn to mi wybaczycie?
      • agi_78 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:49
        Kochane dziewczynki, dziękuję wszystkim za tak miłe powitanie smile
        O dzidzie staramy sie od polowy listopada, czyli od mojej ovu,
        niestety nie wyszło sad Dzisiaj jest mój 5 dc, cykle mam 30-dniowe, i
        regularne, do tego ovu bolesna (dosłwonie czuję te moje jajeczko).
        Za półtora miesiąca mam urodziny, kończę tą "magiczna" 30, i miłoby
        było dostać prezent, w postaci małej fasolki w brzuszku hehe. Do
        ciąży przygotowuję się od zeszłych urodzin, kiedy to przestałam brac
        tabletki anty. Ostatnie 3 cykle mam takie jak przed braniem
        tabletek, czyli długie, a @ bolesne i długie, więc mamy nadzieję, że
        wszystko wróciło do normy i zabraliśmy się za robotę hehe smile
        Szczęście i nadzieje na powiększenie rodziny przesłania nam fakt, że
        brat mojego narzeczonego jest niepełnosprawny (wady genetyczne)... sad
        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:55
          Agi, nie martw się , na pewno wszystko będzie dobrze. Życzę Ci
          szybkiej i zdrowej ciąży!
          • agi_78 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:01
            Kochana Kaczucho, bardzo dziekuję za życzenia smile Takie właśnie mam
            nastawienie, wszystko będzie dobrze smile jak wcześniej pisałam jestem
            optymistką hehe
    • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:05
      Bardzo tu u Was miła atmosfera i chciałabym do Was dołączyć. Jestem
      w 6 tygodniu ciąży. Staraliśmy się dwa cykle i się udało, ale teraz
      musze leżeć - tak powiedział lekarz. Witam wszystkich oczekujących i
      starających.
      • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:13
        Witam hol-cia! smile Gratuluję szczęścia i życzę zdrówka.
        A dlaczego musisz leżeć?
        • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:17
          to moja trzecia ciąża. Pierwsza skończyła się w 16 tygodniu, a w
          drugiej najpierw plamiłam a potem leżałam i mam 3-letnią córeczkę. I
          lekarz zdecydował, żebym tym razem ze względu na mój tzw. obciążony
          wywiad od razu się położyła i brała duphaston i tak robię.
      • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:21
        Witaj Hol-cia smile). Jak lekarz kazal lezec, to lez, my tutaj jestesmy calkiem
        niezle w zabawianiu i podtrzymywaniu na duchu.smile)
        • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:22
          zauważyłamwink
          • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:26
            Cześć Holcia ((-:
            Dobrze, że do nas trafiłaś, umilimy Ci leżenie (-; a Ty będziesz nas
            wprowadzać w tajniki ciążowe razem z innymi dziewczynami, które już
            wysiadują
            • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:27
              już mi umilacie to leżenie, dziękujęsmile
              • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:38
                Hol-cia, no to leż cierpliwie, będziemy trzymać kciuki smile) Na pewno
                wszystko będzie w porządku!
                Już mamy jedną leżakującą koleżankę, tyle że Mimika nie ma laptopa i
                na razie nie może nas odwiedzać.
                • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:41
                  Ja na szczęście mam laptopa i będę do Was często zaglądać. A można
                  wiedzieć dlaczego ta koleżanka Mimika też leżakuje?
                  • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:47
                    Miała plamienia i krwawienia w okolicach spodziewanego okresu i
                    trochę po tym terminie też, no i beta słabo przyrastała. A teraz,
                    tak jak Ty jest w chyba w 6tc smile Tyle że nie wiadomo, co tam się
                    dzieje, w czwartek badania.
                  • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:55
                    Ok Madziu, spojrzalam, okazuje sie ze ja zalapalam sie na probna wersje Vip i
                    daltego mi jeszcze zanalizowano inne znaki. Generalnie to program pokazal Ci
                    tyle, ze zglupial wink), bo ta przerywana linia wlasnie tyle znaczy. Znaczy, ze
                    nie bardzo moze wyznaczyc Twoja owu. smile). Wiesz co ja mam pomysl, ktory niestety
                    wiaze sie z kawalkiem pracy dla Ciebie...Jezeli chcesz, moge Ci podeslac moj
                    login i haslo, a Ty wymienisz moje dane na swoje i zobaczysz co on Ci wtedy
                    powie. Co ty na to??. A wiesz co jeszcze wynika z tego wykresu?? Jezeli on
                    poprawnie wytypowal to ty juz jestes 18 dpo. Generalnie to niestety nie pomoglam
                    Ci za bardzo.sad(
                  • agi_78 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:55
                    Hey Hol-cia pozdrawiam i trzymaj się dzielnie, wszystko będzie
                    dobrze, wiem że leżakowanie jest strasznie męczące, ale czego się
                    nie robi dla dzidzi smile
        • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:23
          Madziu, niestety ja bez Twojego loginu i hasla nic nie moge zobaczyc. Jezeli
          chcesz mozesz mi je podeslac na gazetowego maila...
          • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:27
            Mozesz jeszcze inaczej zrobic...Mozesz otworzyc swoj wykres i zrobic zdjecie
            ekranu: shift+Print Screen (jeden z trzech klawiszy po prawej od wszystkich
            F-klawiszy, w gornej czesci klawiatury) potem otworzyc Word i wkleic (ctrl+V).
            Dokument zachowac i puscic mi na maila smile). Mam nadzieje, ze instrukcje sa w
            miare zrozumiale smile).
            • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:30
              napisał już na maila hasła i login ((-:
              • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:39
                Doszlo zaraz spojrze smile).
            • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 14:57
              Też właśnie sobie założyłam konto na FF smile Fajny wykresik smile Widać
              na nim, jaka gorąca ze mnie babka heheh wink)
              • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:04
                Zaznaczony jest płodny czas i owu rzeczywiście dokładnie w tym dniu,
                w ktorym było smile) Mądre ustrojstwo!
                • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:05
                  Widzisz, bo Ty taka poukładana jesteś, a u mnie czyste szaleństwo
                  ((-:
                  • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:07
                    Próbuj Madziu, może na Ciebie też się znajdzie metoda wink Jakbyś
                    miała problem to ci pomogę z ustawieniami, tyle że wtedy na czat
                    lepiej się przenieść.
              • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:04
                hehe Kaczuszko, fajnie, że Ty też, to ja będę Was teraz zasypywać
                pytaniami. Mój angielski niestety nie ze wszystkim sobie radzi na FF
                więc u mnie to bardziej metoda prób i błędów.
                Aniu, to może na maila? makoniczek@o2.pl
                • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:13
                  Poszlo Madziu: Mozesz sobie najpierw spojrzec jak to u mnie wyglada, a potem po
                  prostu wymienic dane. Jest tam cos takiego jak "pregnancy Monitor", jak wpiszesz
                  kiedy sie prztulaliscie, to on Ci policzy czy dobrze dobraliscie czas.smile)
                  • mini-mini-1 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 15:54
                    anamabe, czy ty się wspierałaś FF? ja niestety nie radzę sobie z nim.mam pytanie
                    : tam też miesiąc gratis?
    • madziuchna23 czat 04.12.07, 15:59
      a może spotkamy się na czacie? kiedy by Wam pasowało? Ja jestem do
      dyspozycji ((-:
      • kaczucha31 Re: czat 04.12.07, 16:05
        Bardzo dobry pomysł smile) Mój Misiek właśnie przed chwilą
        powiedział "Coś ostatnio nie czatujecie!" ;=) A tu patrzę, że bibka
        się kroi wink Mi pasuje i dzisiaj około 21.
      • mini-mini-1 Re: czat 04.12.07, 16:05
        ja jeszcze chwilę też . czekam
    • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 16:13
      teraz już Was opuszczam, dziecko chce bajkę ((-:
      powinnam byc koło 21 szej, albo chwilkę po bo mężulek kupił
      detektywa Monka i będziemy oglądać ((-:
      no to pa
      • gambo Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 16:34

Witajcie w nowym watkusmile ale sie rozpisałyście,że nie sposób nadążyć
        w czytaniu. U mnie niestety klapa sad Historia powtarza sie jak
        sprzed miesiącasad Dzisiaj 22dc, temp. 37,00 i maleńkie plamienia.
        Jestem rozwalona. Wczoraj byłam jeszcze z mężem i naszym synkiem w
        szpitalu na Izbie przyjęć bo nasze biedactwo nam coś zaczęło kuleć i
        miał robione usg kolanek i stawów biodrowych. Prawie nie zemdlałam z
        nerwów. W piatek nakontrole do chirurga. Wczoraj nic nie wykazało
        ale podejrzenie jest na wczesne zapalenie stawów.
        Witam nowe kolezanki i Pozdrawiam
        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 16:58
          gambo, współczuję problemów z synkiem sad Zapalenie stawów to
          poważna sprawa. Wiem coś o tym, teściowa niestety choruje całe swoje
          życie. Dobrze to zbadajcie. Życzę dużo zdrówka. Ale może to nie to,
          w okresie wzrostu dużo różnych rzeczy się robi dzieciom ze stawami,
          mam nadzieję, ze przejściowe.
          A te twoje plamienia prze okresem, to zawsze były? Ile dni ci
          wychodzi fazy lutealnej, nie za krótką masz?
          Buziaki i pozdrawiam
          • gambo Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 17:15
            Kaczusiusmile Dziekuje za miłe słówka dla mojego synka. Obserwujemy go
            cały czas. Na szczęście nie boli go to. Jeśli chodzi o moje
            plamienia to ostatnio tak miałam czyli 22 dc maleńkie i nic(
            wszystkie myslałyście ,że to plamienie implantacyjne) aż do 26 dc.
            No i teraz to samo.Podwyższoną temperaturę mam dzisiaj 8 dzień, więc
            zakładam ,że owu była w 13, 14 dc. ( śluz też na to wskazywał )A dwa
            miesiące wczesniej @ zaczął mi sie w 24 dc, a jeszcze wcześniej w
            26dc i plamienie miałam w 23dc. Pokręcone mam te cykle. Szkoda,że
            na Mikołajka nie będzie dobrych wieści. Moze na Nowy rok.
            Zaplanowałam sobie 2 tygodnie urlopusmile
            • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 17:54
              troche dziwne te plamienia przed okresem. moze zbadaj sobie
              progestero w jakis tydzień po owulacji. Byc moze coś ci sie miesza w
              II fazie cyklu, choć oczywiscie poki nie ma okresu to jest nadzieja,
              ze sie jednak udalo! I tego ci na razie zycze
              • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 18:18
                No i jak zwykle nie bylo mnie tylko kilka godzin i juz tyle mam do
                czytaniasmile
                Witaj hol-ciasmile)

*A nasze Kochane zafasolkowane maja juz swoje wytesknione objawysmile)
                Jak milosmile

Nie obiecuje, ze bede dzis na czacie bo sie "zdeptalam" dzis
                totalnie, ale teraz jeszcze jestem!
                • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 18:46
                  czesc kota! co kupiłas? wink fajnie miec takie objawy, nie?
                  • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 18:53
                    Pewnie, ze fajnie Kaczusiusmile Ale i my sie doczekamy!!
                    Nic ciekawego nie kupilamsad Ja tak zawsze mam, ze jak cos upatrze i
                    zwlekam z kupnem to pozniej juz nie masad eh.... Jeszcze jutro musze
                    isc....
                    • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:06
                      skąd ja to znam! smile Potem żałuję. najlepsze zakupy to spontaniczne.
                    • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:09
                      Ja dopiero doczlapalam sie do domu po 11 godzinach pracy...Przepraszam ze po
                      poludniu tak przepadlam, ale dostalam zadanie bojowe i niestety troche mi
                      zeszlo. Mission completed! Takze nie bylo najgorzej. Tylko ze nic dzisiaj nie
                      zdazylam na jutrzejszy wykald przygotowac, dobrze ze wczoraj juz cos zrobilam
                      wieczorem, bo dzisiaj mam juz dosyc komputera...Przepraszam, ale niestety
                      odpuszcze sobie czat bo to az niezdrowe caly dzien w ekran sie slepic.
                      Jeszcze co do FF. Tak uzywalam go w tym miesiacu, i mi wszystko ladie wyznaczyl.
                      Podstawowa wersja jest gratis, pakiet VIP uwzglednia tylko wlasnie ten monitor
                      ciazowy i analizuje dodatkowe objawy, np. plaienie implantacyjne, albo oblicza
                      czy staranka byly dobrze wycelowane. Czyli generalnie jest fajny, ale nie
                      niezbedny. Te najwazniejsze informacje sa juz przy uzyciu wersji za friko.smile)

Ide sie polozyc, ja tez sie tak zdeptalam, ze nawet nie mam sily zrobic normalna
                      kolacje wiec bedzie pizza mrozona...

Kaczusia, Kota tez sie doczekacie objawowo i jeszcze bedziecie narzekac na
                      nadmiar.smile)) Buziaczki.
      • vivianna_82 Fertility Friend 04.12.07, 16:40
        Dziewczynki, ja od zeszłego miesiąca wpisuję swoje dane do FF, ale
        wtedy mi nic nie wyznaczył, ale to sie nie dziwiłam, bo tamte
        pomiary mało dokładne były z mojej strony. W tym cyklu zaczęłam
        mierzyć dokłądniej, ale póki co program nic mi nie wyznacza...
        to trzeba mieć wykupiony abonament? bo ta gratisowa wersja VIP już
        mi się skończyła... a może gdzieś coś trzeba poprzyciskać?
        to pomóżcie i bo w takim razie ja też ciemna w tym jestem wink
        • biedronka1969 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 17:34
          Witam nowe kolezanki smile
          holcia a jak sie czujesz? Masz jakies dolegliwosci?
          Mnie wlasnie lapia pomalu nudnosci.Glupie uczucie,bo niby jestem glodna,ale na
          nic nie mam ochoty a zapachy mnie draznia.Dzis i wczoraj spalam po
          poludniu.Generalnie nic nie zrobilam i tylko snuje sie po domu jak smrod po
          gaciach...sorry
          Moze wpadne na czacik,ale nie obiecuje.
          • hol-cia Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 17:41
            Czuję się nawet dobrze, tylko mam coś takiego... nie wiem jak to
            nazwać.. cały czas czuje podbrzusze i nie mogę o tym zapomnieć.
            Apetyt raczej mam, mdłości brak, ale za to bardzo bolą mnie piersi
            (może to przez ten duphaston?). Nigdy w ciąży nudności nie miałam,
            ale jak są to chyba dobry znak?
            • iwonka_81 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 17:53
              Witamsmile Rano nie zdążyłam się przywitać bo zaspałam. W ogóle ciężką
              noc miałam.

Biedroneczko ja tez od wczoraj mam mdlosci, okropnie sie czuje. I
              tez tak mam ze chce mi sie jesc a nic nie mam ochoty. Ledwo
              wytrzymuje te 8 godz w pracy. No i do tego ten bol brzucha od
              wczoraj. Dobrze, ze jutro ide do lekarza to moze wezme kilka dni
              zwolnienia by odpoczac troszke. A jeszcze kilka dni temu pisalam, ze
              nie mam zadnych objawowsmile
              • 74agajg Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:06
                Witam kolejną nową koleżankę w naszym gronie smile))
                Życze spokojnej ciązy zakończonej ślicznym bobaskiem smile))
                Mój kręgosłup coś daje mi popalić, więc mnie napewno dziś na czacie
                nie będzie sad(((
                Trochę mnie te bóle martwią, ale cóż muszę to przezyćsmile))
                • czarna_kota Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:13
                  Wspolczuje *Agus tych boli bo wiem dobrze co to znaczysad Siedzenie
                  mnie wykanczalosad Troche musisz pocierpiec, nie ma nic za darmosmile)

*Kaczusiu, bo ja taka glupia jestemsad Mysle i rozwazam i zastanawiam
                  sie... nie wiadomo po co! Az jest za poznosad Mojego meza to czasem
                  do szalu doprowadza bo on kupuje i juz a ja sie nie moge zdecydowac!
                  Sama jestem pozniej wsciekla na siebie ale za jakis czas znow robie
                  to samosad(( A juz w przedswiatecznym okresie moje niezdecydowanie
                  siega zenitu! Co rok to samo!! Zrobie setki kilometrow, obejrze
                  wszystko tysiac razy az w koncu kupie to co mi sie na poczatku
                  spodobalo albo mam problem bo juz wszystko wykupione!! wrrrr.... Co
                  rok sobie objecuje ze sie poprawie i guzik mi z tego wychodzisad((
                  • iwonka_81 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:19
                    To dodam, że i ja tak mam. Lubię się nachodzić! Tzn nie lubię ale
                    zawsze na tym się kończy. I to prawda, że przeważnie kupuję to co
                    oglądałam na początku. Aż się boję tych świąt, jeszcze nie zabrałam
                    się za prezenty a na samą myśl mam gęsią skórkę. Ech coś sie
                    wymyśli...

Też nie wiem czy dotrwam do czatu, jestem jakaś zmęczona. A już się
                    wykąpałam i czekam aż mężulek wróci z pracy.
                    • biedronka1969 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:27
                      holcia fajnie,ze nie odczuwasz tych mdlosci.
                      A ja dzis nie zjadlam obiadu i teraz poprosilam Miska,zeby mi przywiozl
                      kurczaczki w ciescie,bo mi sie zachcialo smile No i sie zaczely "trzy swiaty" z
                      marudna baba smile
                      iwonka napisz jutro koniecznie,co powiedzial lekarz.O ktorej masz wizyte?
                      O ida kurczaczki,lece zjesc mniam.
                      • iwonka_81 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:29
                        Biedroneczko o 15.45 więc pewnie ok 18 będę w domku. Odezwę się jak
                        wrócę.

P.S. Smacznych kurczaczków!

• iwonka_81 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:39
                          Biedroneczko ja też chcę taki suwaczek. Coś wkleiłam, ale czy się
                          udało to zaraz zobaczę...
                          • iwonka_81 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:39
                            No i nie działasad
                        • anamabe Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:46
                          No to i ja sie przylacze, tez tak czasem mam z zakupami. Teraz jest jeszcze
                          gorzej bo zostal mi juz tylko jeden weekend na znalezienie wszystkiego, bo w
                          tygodniu nie ma szans na jekkis zakupy, a od 14.12 mamy gosci...Zawsze najmniej
                          problemu mam z siostrami, ale reszta...tragedia.

Biedroneczko smacznych kurczakow.smile) Iwonka trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte
                          u gina i czekam na raport.
                      • hol-cia Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 19:42
                        Smacznego Biedronko! Widzę, że masz już zachcianki. Ja w ciąży z
                        moja córką codziennie jadłam kisiel i bardzo często pierogi z
                        jagodami. Do czasu aż mój lekarz na mnie "nakrzyczał" i zabronił
                        mężowi karmienia mnie pierogami, bo wg niego za dużo przytyłam.
                        Teraz się z tego śmiejemy.
                        • ona01 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 20:05
                          Cześć dziewczynki ja tu widzę dobrą aurę ciążową, smaczki,
                          zachcianki.

Oby tak dalej kobitki aż się chce do Was dołączyć, ja z Patrysiem w
                          ciązy objadałam się batonikami baunty i opijałam sokiem z antonówki
                          ehh stare dobre czasy, mam nadzieję że powrócą, oby waga nie
                          powróciła bo wtedy przytyłam 24 kg a pozostało do dziś 6 kg smile)

A ja nie wiem ile te moje jajniki się przygotowują dziś mam 12 dc a
                          bolą nadal natomiast jeszcze śluza odpowiedniego nie ma, tempka
                          ranna 36,8 więc czekam.

Powodznia kobitki w staraniach, zwłaszcza madzia i kaczusia trzymam
                          kciuki.

Iwonka czeka również na dobre wieści od dr.
                    • vivianna_82 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 20:16
                      Kota - ja mam tak samo! pomijając kwestie świateczne, bo chodzi mi
                      oto, żemój mąż wchodzi do sklepu, bierze co mu się podoba i kupuje.
                      Ewentualnie jeszcze przymierzy, jeśli to ciuch, ale zazwyczaj
                      trafia! ja natomiast mierzę tysiąc razy, a to tu coś odstaje, a to
                      tu nielezy i kończy się na niczym sad
                      zawsze na początku cieszę się, że udało mi się go wyciągnać na
                      zakupy, a potem jest mi smutnawo, bo on wraca do domu z pełnymi
                      torbami a ja może jedną bluzkę sobie wybiorę... indifferent eeech, my baby...
                      • czarna_kota Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 20:47
                        Oj to uspokoilyscie mnie, ze nie tylko ja tak mam z tymi zakupamismile
                        Ale tak poza tym to bardzo lubie zakupy!!! Zwlaszcza z moim Msmile Bo u
                        nas roznica *vivianna polega na tym, ze jak ja sie nie moge
                        zdecydowac to maz decyduje za mnie i to ja wracam z pelna torbasmile i
                        oboje jestesmy zadowolenismile

*Iwonko trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizyte i czekam na
                        relacje!

*Biedronciu smacznych urczaczkowsmile)

A ja jak bylam w ciazy to bez umiaru jadlam mandarynki! Nawet w nocy
                        przez sen, seriosmile I opedzlowalam cala wisnie w ogrodzie hihismile
                        • kaczucha31 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 21:05
                          Kota, mam tak samo, też się muszę nalatać jak pies z wywieszonym
                          jęzorem. Mój Misiek to sie wogóle na takie rajdy nie pisze ze
                          względu na porywczość wink)
                        • vivianna_82 Re: Pagaduchy u Kaczuchy II 04.12.07, 21:40
                          wiesz, u mnie mój małż też może i by za mnie decydował, bo zazwyczaj
                          idziemy razem do przymierzalni wink ale ja uparta jestem. On mówi -
                          bierz, a ja mówie -ale zobacz, nie leży tak jak trzeba, może
                          większe? on - ale ładnie wyglądasz, bierze ja - no ale coś mi tu nie
                          pasuje... w końcu on traci cierpliwość i mwói - rób co chcesz wink i
                          tak to się kończy wink
    • kaczucha31 Czat 04.12.07, 21:08
      Heloł, czat w ruchu, jeśli którąś przywieje, to zapraszam wink

axc.lc.hu
      • kaczucha31 Re: Czat 04.12.07, 23:20
        Super się gaduliło, dziewczyny, dzięki!! wink)) Następnym razem
        oblewamy urodziny Biedronki razem z testem Madzi! smile Czyli 7.12
        Można na Was liczyć, prawda? ;-D

Dobranoc Wszystkim
        • grochalcia Jezu, gaduły!!!!!! 04.12.07, 23:45
          ale żesta postow natrzepały!!!!!

w życiu za wami nie nadązę!!!!
          • iwonka_81 Re: Jezu, gaduły!!!!!! 05.12.07, 06:07
            Witam kochanesmile
            Juz wstałam i wybieram się jak codzień do pracki. Ale przyznam, że
            jestem jakać poddenerwowana, na pewno tą wizytą. Oj, oby było
            dobrze...

Miłego dzionka i do wieczorasmile
            • anamabe Re: Jezu, gaduły!!!!!! 05.12.07, 06:56
              Dzien Dobry Kobietki!
              Widze, ze sie dobrze bawilyscie wczoraj, ja niestety padlam...sad Dzisiaj kolejny
              szalony dzien, bo o 16tej mam wyklad (tzn. musze go poprowadzic), a folie
              jeszcze nie do konca gotowe...ale co to dla mnie dam rade.

Iwonka trzymam kciuki za wizyte smile)).
    • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 08:30
      I znow wczoraj niezle poplotkowalyscie na czaciesmile Ja nie dalam
      niestety radysad
      *Iwonka, trzymam kciuki za wizyte!
      *anamabe, udanego wykladu!
      *Kaczusia, masz racje! 7. imprezasmile
      *Madziuchna, jak sie masz?
      *Biedronko, jak sie spalo po kurczaczkach?smile

Milego dnia Dziewczynkismile
      • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 08:50
        cześć
        moja kawa już czeka (-:
        bardzo przyjemnie było wczoraj na czacie, miałam nadzieję że do nas
        dołączysz Czarna. Biedrońcia tak wierzy w moją ciążę, że ja prawie
        też już uwierzyłam (-:
        Mój świat kręci się wokół temperatury, a ta sobie dzisiaj spokojnie
        troszeczkę poszła w górę, tylko tyci ale jak tu sie nie nakręcać?
        Grochalcia, Ty też wpadnij na czacik następnym razem (-:
        • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 09:07
          Madziu, ja tez jestem sklonna w Twoja ciaze uwierzycsmile). Temperaturka poszla w
          gore wiec super.smile) A ktory to juz dzien wyszych temperatur wg. Twoich wyliczen,
          bo wiem ze FF wyliczyl ci juz 20 dpo??

Tez jestem za czwartkowa imprezka smile) bedziemy mialy co swietowac wink).

Kota dzieki sliczne, jakos dam rade w koncu nie pierwszy i nie ostatni raz.
          Dzisiaj opowiadam o swojej pracy wiec nie musze sie za bardzo specjalnie
          przygotowywac.smile)
          • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 09:18
            Aniu, faktycznie FF pokazuje cos co bardzo chciałabym, żeby było (-:
            ale według moich to 12 dpo, czyli lutealna ładna ale jeszcze za mało
            żeby mówić o ciąży. A dzisiaj to tylko tyci tyci poszła w górę.
            Na pewno sobie poradzisz z wykładem dzisiaj, bo kto ma być specem od
            Twojego tematu jak nie Ty? ((-:
            • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 10:16
              Hej,hej witam z kawusia smile)
              madzia milas byc o 10 juz z druga!!!!Ale Ty moze nie pij tak duzo kawki,bo kto
              wie...smile Ohohoho tempka w gore!!! A jogurcika dzisiaj mezusiowi nie podwedzilas? smile
              Groncia no wlasnie musisz w piatek z nami poczatowac.Jest super,wesolo i
              zapomina sie o calym swiecie.Mnie Misiek zawsze do rzeczywistosci przywraca.
              anamabe jak sie czujesz?
              iwonka pisz zaraz jak wrocisz.
              kotka nic nie dostalam sad
              kaczuszko pobudka!!!!
    • madziuchna23 samotna kawa 05.12.07, 10:11
      Ani Kaczuszki, ani Biedrońci )-: kawę sama wypiłam
      • biedronka1969 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:17
        Jak to?
        A ja wlasnie do Ciebie smaruje smile))
        • madziuchna23 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:20
          to ja idę zrobić drugą (-: a piłaś kiedyś z cukrem waniliowym i
          mlekiem? pychota
          • biedronka1969 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:22
            Z cukrem waniliowym???? Nie sad
            To jutro sprobuje,a ile sie go sypie?
            • madziuchna23 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:26
              najlepiej tak indywidualnie do smaku, ja teraz dwie płaskie łyżeczki
              i dla mnie jest dobra. A Ty będziesz w piatek na czacie? Nie
              imprezujesz?
              • biedronka1969 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:31
                No wlasnie nie wiem,bo ma przyjechac kuzynka,ale poniewaz ma male dziecko to byc
                moze o 21 juz pojedzie.Dlatego mozliwe,ze jak sie umowimy tak jak wczoraj to
                bede.A gosci mam dopiero w sobote.
                A jak Ty sie dzis czujesz? madzia w sumie niby do @ zostaly dwa dni,jak bylo
                zawsze przed tym terminem?
                • 74agajg Re: samotna kawa 05.12.07, 10:42
                  To i ja jestem z kawą i ze strachem sad(((
                  • madziuchna23 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:44
                    A czemuż to ze starchem, co się dzieje?
                  • biedronka1969 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:44
                    Ooooo! Aga a co to ma znaczyc????
                    czemu ze strachem? Co sie stalo?
                    Pisz tu szybciutko!
                • madziuchna23 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:43
                  Fajnie by było jakby udało nam się w piątek spotkać na czacie, ale
                  goście mają pierwszeństwo ((-: ja miśkowi dzisiaj powiem, że o 21
                  komp jest mój.
                  ostatnio to w 35dc temperatura mi już spadła poniżej lini
                  podstawowej i wiedziałam, że @ jak nic, zreszta statnio to nie
                  miałam owu. Brzuch mnie troche mniej i inaczej boli niż na @ ale
                  przede wszystkim mnie nie wypryszczyło a to jest u mnie zupełnie
                  nienoramlne
                  Biedrońcia, tak bym chciała sobie suwaczka wkleić...
                  • biedronka1969 Re: samotna kawa 05.12.07, 10:47
                    Madzia suwaczek suwaczkiem,ale ja myslalam,ze Ty piszesz "tak bym chciala Tobie
                    prezencik zrobic"...he,he oczywiscie troche zartuje,ale troche! wink
                    Tak sie ciesze,ze jest szansa na dzidzie u Ciebie!!!!!!!!!!!!!!
                    Bo poki @ nie ma i tempka nie spadla i objawow @ nie ma to jest szansa,prawda????
                    • biedronka1969 Re: Aga!!!! 05.12.07, 10:49
                      Co sie dzieje? Napisz szybko,bo zaczynam sie martwic.
                      • madziuchna23 Re: Aga!!!! 05.12.07, 10:53
                        Aga pisz kochana, niepokój zasiałaś
                        • 74agajg Re: Aga!!!! 05.12.07, 10:59
                          Co mam pisać mam shizy i tyle, boli mnie kręgosłup, mam takie jakby
                          prądy, śluz jest bardzo gęsty imocno żółty, moje gina jutro nie ma a
                          ja siedzę i się nakręcam sad((((
                          • madziuchna23 Re: Aga!!!! 05.12.07, 11:07
                            z kręgosłupem to nie wiem, ale pisałaś, że dokuczał Ci juz
                            wcześniej, może Cię już bardziej uciska, śluz z tego co wiem to może
                            taki być, gdzieś czytałam, że to od czopu który się tworzy, byle nie
                            był brązowy albo krwisty to chyba jest ok. A poza tym to nie wolno
                            się w samotności martwić, my lekarze nie jesteśmy ale gadaj nam
                            zdrowo, co będziesz w sobie dusić. Aga my się naprawdę martwimy...a
                            Ty tak cichutko siedzisz i się zamartwiasz, no, nagadałam (-:
                            • biedronka1969 Re: Aga!!!! 05.12.07, 11:15
                              Schizy mamy wszystkie,nie jestes sama! A jesli sie martwisz to moze wrzuc na
                              ciazy i porodzie lub lipcowkach posta i zobaczysz co Ci dziewczyny powiedza o
                              tym sluzie.Wydaje mi sie,ze madzia ma racje z tym czopem.Jak nie ma plamien i
                              krwi to sie nie przejmuj.A kregoslup,to niestety czesto siada w ciazy.Duzo pisza
                              na ten temat w gazetach,a i pewnie na forum lub w necie tez znajdziesz.
                              Agus nie denerwuj sie,bo ciaza to jednak stan odmienny i nie bedziesz sie juz
                              tak czula jak przed,a raczej za kazdym tygodniem niestety gorzej sad
                            • 74agajg Re: Aga!!!! 05.12.07, 11:16
                              Madziu na razie myslę i czytam, dzieki za wsparcie smile)))
                              Moje gina jutro nie ma więc może dzisiaj poleze do ginki do której
                              chodzą moje koleżanki, sama nie wiem co mam robić.
                          • anamabe Re: Aga!!!! 05.12.07, 11:13
                            Agus to zamiast sie nakrecac zadzwon do niego, powiedz jak sie czujesz i ze sie
                            boisz, on napewno cos poradzi. I nie czekaj do jutra bo jutro go nie ma. Jezeli
                            nie ma go tez dzisiaj to zadzwon gdzies indziej. Musza miec jakies telefony
                            alarmowe. I nie denerwuj sie slonko tak bo to wcale nie pomaga...
                            • anamabe Re: Biedronka 05.12.07, 11:16
                              Biedroneczko, ja sie czuje dobrze, tylko przez te cholerne piersiaki spac
                              dzisiaj nie moglam, bo ja najchetniej spie na brzuchu, albo boczkiem przytulona
                              do miska. Wedlug moich obliczen, fasolka ma dzisiaj 2 tygodnie i 2 dni, brzuch
                              mnie od czasu do czasu pobolewa, ale juz sama nie wiem czy to nie od kiszkowych
                              problemow wink).
                          • vivianna_82 Re: Aga!!!! 05.12.07, 11:17
                            Aga, na pewno wszystko bedzie dobrze!
                            Madziu, mam nadzieje, że Twoje oczekiwania na @ będą teraz
                            baaaardzoooo długie wink
                            Aamabe - powodzenia na wykładzie smile

Witajcie środowo dziewczynki! jak ten czas leci!
                            dzieki za wczorajszego czata, chociaż nie mogłam zbyt długo z Wami
                            posiedzieć i Wam poprzynudzac wink

Weszłam tu dzisiaj trochę później niz zwykle, i znowuz miałam
                            tyyyyleee do czytania. Żeby yć na bieżąco to chyba trzeba na okrągło
                            zaglądać wink

powiedzcie mi - jak mam to rozumieć. Dzisiaj mi wyszedł 2 dzień
                            wyższej tempki, po przedwczorajszym obniżeniu. Czyli niby już by
                            było po owu? a to dopiero 15dc i różne tam takie netowe kalendarzyki
                            wyliczały mi największą płodność na 5-6 grudnia. Nie wiem czy mam
                            męża jeszcze "przyciskać" czy już nie...?
                            • madziuchna23 Re: Aga!!!! 05.12.07, 11:28
                              Vivi
                              Przyciskać ślubnego nie zaszkodzi ((-:
                              owulacja nie zawsze jest przed skokiem czasem w trakcie
                              najważniejsze żeby była
                              Coś krótki ten pościk (-: nie postarałaś się...hehehe....
    • czarna_kota i ja:) 05.12.07, 11:15
      I ja juz tez dotarlam z kawusia do Was! Ale tak pozno, ze chyba
      musze sama wypicsad
      *Madziuchna, ja tez w Ciebie wierze!!
      *Biedronciu, to Ty chyba masz cos nie tak z pocztasad( Ide wyslac raz
      jeszcze wczorajszego....
      *Agus, wszystko bedzie dobrze!! Glowa do gory!!

A u mnie dalej ZERO zwiastunow owu! Czuje, ze ten cykl moge zupelnie
      odpuscic.
      • 74agajg Re: i ja:) 05.12.07, 11:20
        Ja moge się czuć gorzej, tylko żeby ta moja głowa się trochę
        wyłączyła.
        Nic na razie myślę cięzko co mam robić.
        • madziuchna23 Re: i ja:) 05.12.07, 11:31
          Aga to idź do lekarza jeszcze dzisiaj nawet innego, będziesz się
          lepiej czuła psychcznie jak posprawdzasz, rozumiem Cię doskonale.
          Aga Ty piguła jesteś, w Twoim szpitalu nie ma ginekologii?
      • biedronka1969 Re: Czarna ja Ci odpuszcze!!! 05.12.07, 11:21
        A wiesz,ze ja tez nic nie czulam???
        Nie musisz nic czuc i mialas nic nie sprawdzac,nie myslec,nie
        zamartwiac.Kotka!!!!! Ty sie zajmij urodzinami corci,Mikolajkami i zapraszam w
        piatek na urodziny do mnie (na czacie).No.
        A jesli chodzi o poczte,to naprawde nic nie mam sad Zmartwilam sie.
        To ja spobuje cos do Ciebie wyslac tak probnie,ok?
        • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 11:30
          A gdzie sie kaczusia podziewa???
          Grochalcia napislam wczoraj maila drugiego.
          anamabe ja dzis nie czuje sie za dobrze.Zjadlam tylko pol bulki i to na sile.Nie
          mdli mnie,ale tak mi jakos slabo.Brzuch tez pobolewa,tak ciagnie do
          dolu.Najchetniej bym polezala,ale mam mnostwo roboty w domu sad
          Dzis ide na zdjecie gipsu na 16.00 Troche sie boje,bo nie wiem czy bede mogla
          chodzic? Czasem mnie jeszcze boli ta noga.
          • mini-mini-1 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 11:39
            cześć dziewczyny!
            madziunia, no no tempka ładna.mikołaj przywiezie fasolkę chyba, bo byłas
            grzeczna i zasłużyłaś!!!
            biedroncia fajnie ze masz juz objawki, też bym chciała.
            kicia, nawet nie pisz o zakupach przed świętami.dla mnie koszmarek. ja właśnie
            muszę kupić dzisiaj moim chłopakom coś pod poduszkę, zawsze zostawiam na
            ostatnią chwilę a potem biegam jak zwariowana.
            u mnie temka nizsza niż wczoraj. chyba znowu nie mam owulki. załamać się można.
            tez sobie zrobię kawę z cukrem waniliowym na poprawę humoru.
        • czarna_kota Re: Czarna ja Ci odpuszcze!!! 05.12.07, 11:37
          hahahahasmile Dzieki Kochana!! No ja nie mysle, nie licze ale zdziwilam
          sie bo u mnie sluzu plodnego to zawsze duuuzo i dluuugo a w tym
          cyklu NIC!!
          Dlatego przestaje myslec calkiem!!
          A dzis czeka mnie powtorka z rozrywki- bieganie po sklepach cz.II smile
          Ale Ci bedzie dziwnie bez gipsusmile Tylko nie zacznij od razu tanczycsmile
          A moze mi go pozyczysz?? Skoro on szczesliwy?? hehehe
      • madziuchna23 Re: i ja:) 05.12.07, 11:35
        Czarna ja tez nie miałąm objawów w tym cyklu, raz tam może coś
        zakuło, za to w zeszłym wszystkie możliwe, tylko, że owu nie bylo.
        Tak więc pakuj prezenciki i się nie martw ale nie zapomnij mężusia
        trochę pozaczepiać ((-:
        Twoim atrubutem będą prezentu, mówię Ci (-:
        • czarna_kota Re: i ja:) 05.12.07, 11:41
          haha to moze ja sie zapakuje w prezencik Mikolajkowysmile
          A kupilam sobie czerwony szalik i rekawiczki i moja rodzinka sie ze
          mnie smieje, ze wygladam juz jak pomocnica Sw. Mikolajasmile)
        • kaczucha31 Re: i ja:) 05.12.07, 11:42
          Cześć gadułki moje! smile) Przepraszam za spóźnienie, ja dopiero teraz
          z kawką, Madzia, masz coś jeszcze? Czy zupełnie sama chłepczę? A
          teraz idę czytać, coście nasmarowały wink
        • 74agajg Re: i ja:) 05.12.07, 11:43
          Madziu u mnie nie ma ginekologii bo ja pracuje w szpitalu bardzo
          specjalistycznym smile)))
          Nie wiem co mam robić na razie myślę i chyba mój zdrowy rozsądek
          zaczyna wracać smile)))
          • kaczucha31 Re: i ja:) 05.12.07, 11:54
            Agunia, słoneczko, dobrze żeś nam tu napisała, brawa dla dziewczyn
            za spionowanie wink) Ja też myślę, że najlepiej zachować spokój i się
            nie przejmować. Krzyż boli bo masz skłonności, a przecież wszystko
            się tam powiększa, a żółtawy śluz też czytałam, że w ciąży jest.
            Biały albo żółty. Jak tylko możesz to do lekarza, bo jego słowa
            zawsze najlepiej działają i uspakajają, a jak na razie to proszę z
            czarnej dziury wychodzić i być dobrej myśli. Nic się nie dzieje.
            Buziaki smile
        • vivianna_82 Re: i ja:) 05.12.07, 11:44
          Madziu, postanowiałm sie zlitować i nie męczyć Was z rana, ale nie
          wykluczone że mnie jeszcze najdzie wink
          a teraz idę pakować prezenty dla mojego małża. Chętnie popakowałabym
          tez jakieś zabaweczki czy inne dziecinne drobiażdżki pod poduszkę wink
          • czarna_kota Re: i ja:) 05.12.07, 11:50
            *Kaczusiu!! Ja mam jeszcze troszke kawki!! Z najwieksza
            przyjemnoscia sie z Toba napijesmile
            • kaczucha31 Re: i ja:) 05.12.07, 11:57
              Oooo, super Koto kochana smile)) bo w samotności to nie smakuje tak
              samo dobrze jak w przemiłym towarzystwie. I jeszcze Ci powie, żebyś
              się owulką nie przejmowała, przyjdzie. Zobacz co było u mnie, jajo
              wystrzeliło w przeciągu 2 dni jak z procy. Nieprzewidywalne to to.
              Ty się zabawiaj w Mikołaja, a Mikołaj Ci w tym czasie też coś
              sprawi. Zobaczysz wink
          • 74agajg Re: i ja:) 05.12.07, 11:54
            Idę poleżeć i pogadać z moim rozsądkiem smile))
          • kaczucha31 Re: i ja:) 05.12.07, 11:58
            Vivi, w następne Mikołajki będziemy pakować! Już niedługo smile)
    • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 11:54
      tak mi się przypomniało, która to buciki miała nam podziergać? Niech
      się teraz przyzna ((-: czyżby Amelyn?
      Kaczusia ja już kawy nie mogę... na razie ((-: zjadłabym coś fajnego
      Jutro kupuję test, ciekawe czy zdążę zrobić
      Agajg, Twój zdrowy rozsądek mógłby się z moim pokumplować, tylko nie
      wiem gdzie jest mój, zwiał wczoraj (-:
      • 74agajg Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 11:57
        Madziu to może one razem poszły smile))
        Ale mój już wraca, poleżę pojadę po córę a potem Wam napiszę do
        jakich wniosków doszłam smile))))
        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:00
          Aguś, wolno Ci dochodzić tylko do tych pozytywnych! smile) Czekamy na
          ciebie! Miłego i spokojnego leżaczkowania
          • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:04
            Biedroncia, skarbie! To dzisiaj zaczynasz życie!! smile) Wreszcie
            spacerki, ruch i normalne ciuszki, co? Myślę, że to zagipsowanie i
            to że w domu posiedziałaś, to dobrze wpłynęło na zajście.
            Przynajmniej jeden, ten pracowy stres Ci odszedł. Zwolniłaś trochę i
            się udało smile) Także nic przez przypadek się nie dzieje wink
            • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:10
              Madziu, ja jestem pełna dobrych przeczuć co do twojego stanu! smile
              Wiesz już, że przed okresem Ci spada, a teraz na razie się trzyma,
              to znaczy na okres się nie ma wink Mocno trzymam kciuki za!!!

A u mnie, dziwy dziwy, tempka poleciała w dół, ale wciąż jest grubo
              ponad linią podstawową. Mam nadzieję, że jutro wzrośnie. Biorę
              duphaston, a luteiny nie, bo jeszcze nie wykupilam, dziś lecę, bo
              jakby co, to chyba bym sobie nie wybaczyła. Wiecie, co mi chodzi po
              głowie hehehe, że to może dołek implantacyjny wink)) A co, jak
              fantazjować, to lepiej w tę lepszą stronę, nie?
              • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:23
                dołek implantacyjny powiadasz? nawet nie wiedziałam, że coś takiego
                jest (-: ale takiego dołka to Ci bardzo życzę (-:
                Wy tak bardzo wierzycie w , że mi się udało, że jak przyjdzie @ to
                wstyd się będzie przyznać,
                Kaczuszko, tak sobie myślę, ze jakby to był ten dołek to faktycznie
                12 stego test powinien już wyjść pozytywny (-:
                to ja sobie idę tez trochę poleżeć, bo jakoś nie korzystam z zaleceń
                lekarki a moja głowa za bardzo wiruje
                myślę, że pół godzinki i wrócę ((-:
                • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:50
                  No to witaj w klubie Biedroneczko, ja tez zupelnie nie mam apetytu. Mdlic mnie
                  nie mdli, jezeli to raczej pod wieczor, a nie w dzien. Brzuch tak jakos dziwnie
                  pobolewa. Fajnie, ze dzisiaj odzyskasz "wolnosc" ja tez mysle, ze to uziemienie
                  pomoglo...smile))

Madzia i Kaczusia, ja Wam zycze, zeby te dolki implantacyjne byly.smile))
                  Kotka, ternuj trenuj, ja tez mysle, ze ten Mikolaj Ci cos przyniesie...
                  Agus powaznie, polez, ale jezeli nie uda Ci sie przegonic strachow idz do
                  lekarza, od razu bedziesz spokojniejsza.smile)) Bedzie dobrze
            • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:14
              A u mnie za onem wyszlo slonko!! Az nie moge uwierzyc! Ostatnie dni
              tylko lalo i lalo.... bleee... Mam nadzieje, ze dluzej mi poswiecismile
              *Dzieki Kaczusiu, za optymizm! Buziaczki*
              *Agusiu, lez, odpoczywaj i niech Ci same mile mysli do glowy
              rzychodza!
              *Madziusiu, Ty musisz tu rozpoczac znow dobra passe! Tak zaciskam
              kciuki, ze az mnie rece bolasmile Ale to nic wytrzymam, oby pomogly!
    • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 12:45
      Zapeszylamsad znow pada i to jak! Ale teraz deszcz pada i slonce
      swieci... czyli czekam na teczesmile)
      A ja musze jechac na zakupy hehe fajnie...
      • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:03
        U mnie słońce ostre od samego rańca, złociutkie, do tego liliowe
        wzgórza i fioletowe cienie... super! wink I ani śladu chmurki. A jak
        w Polsce?
        • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:06
          Polska na Ślasku dzisiaj bardzo słoneczna i ciepła, okna mam
          otwarte, chciałabym przespać najbliższe dwa dni
        • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:07
          Aga i jeszcze jedno...mnie tez boli kregoslup. Wrzucialm w wyszukiwarke i
          wyrzucilo mi to forum: www.ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=8462,
          poczytaj dziewczyny pisza tutaj o swoich doswiadczeniach. Okazuje sie ze to nic
          dziwnego...Z reszta mnie bardzo czesto juz wczesniej tak kregoslup bolal, np. w
          trakcie @.
          • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:14
            Och, jak miło się Was czyta. Witam wszystkich w środę. Dopiero teraz
            włączyłam kompa. Moja córka poszła do opiekunki a ja mogę teraz
            leniuchować.
            • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:29
              Czesc hol-cia! Co u Ciebie?
              *Madziuchna, no ta Twoja snnosc... bardzo optymistycznasmile) Zwlaszcza
              ze taka ladna pogoda u Ciebie za oknemsmile
              U mnie slonecznie nadal, ale znow pada i wieje. Chyba sie juz
              owinnam przyzwyczaicsmile
              Kopnijcie mnie w ... bo musze isc na te zakupy a nie chce mi siesad(
              • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:34
                Ja leżę i nie mogę się już doczekać do przyszłego czwartku, bo wtedy
                mam umówioną wizytę u gina.Jeszcze tydzień muszę czekać, nie wiem
                jak wytrzymam. Piszecie o zakupach mikołajkowo-świątecznych a ja tak
                bym chciała wyskoczyć chociaż do marketu. Na razie pozostały mi
                tylko zakupy przez interet.smile)
                • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:40
                  Zakupy przez internet tez sa fajne, zwlaszcza gdy paskudnie na
                  dworze!
                  A do wizyty wytrzymasz, zwlaszcza jak bedziesz do nas zagladac, nie
                  pozwolimy Ci sie nudzic i w dolki popadacsmile
                  A jak Ci sie nudzi to mozesz nam np. wyslac swoje zdjeciasmile A na
                  pewno kazda z nas wysle Ci swoje!
                • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:45
                  Holcia widzisz jakie dobre czasy nastały, zakupy przez internet,
                  pogaduchy przez internet (-:
                  ja teraz też w domku siedzę bo anginę mam i zamiast zająć się
                  pisaniem pracy to gadam i kupuję
                  i niestety brzuch zaczął małpowato boleć )-:
                  Holcia to Ty wpadniesz na czacik w piątek o 21ej? prawda
                  • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:18
                    Na czat? Bardzo chętnie. Dziękuję za zaproszenie.
              • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:39
                U mnie przepieknie,cieplo i slonecznie.Normalnie wiosna!!!!
                Witaj holcia jak sie czujesz? jesli mozna spytac to gdzie mieszkasz?
                anamabe mnie tez nie mdli (napisalam) tylko nie mam apetytu,nie moge jesc.A
                mdlosci tak,jak u Ciebie wieczorem,ale narazie delikatne.Wlasnie balam sie,ze
                wieczorem to cos nie tak,bo wszedzie pisza,ze powinny byc rano.Ale widac u
                "lwiatek" inaczej smile)
                kaczusiu dobrze,ze jestes i ciesze sie,ze wszystko ok.
                Tak dziewczynki dzisiaj wolnosc,ale pewnie narazie nie bede mogla tak normalnie
                sie poruszac.Zobaczymy zreszta.Denerwuje sie troche.
                • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:47
                  z tymi zdjęciami to dobry pomysł, super byłoby się zobaczyć.Wy też
                  sobie wysyłałyście zdjęcia?
                  Z tego co się zorientowałam, to niektóre koleżanki nie mieszkają w
                  Polsce i mają inną pogodę. Ja mieszkam w Zielonej Górze i u nas
                  pochmurno i deszczowo.
              • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:44
                a u mnie, we wro pogoda taka sobie. Rano jak patrzylam przez okno,
                to po prawej były brzydkie chmury, ale słońce próbowało się z nich
                przebić, a po lewej ładne błekitne niebo z białymi obłoczkami. Nawet
                poszłam na chwile z psem do parku, ale nie za długo, bo on miał
                chora nóżke i jeszcze nie może za bardzo szaleć. Ale i tak był
                szczęśliwy smile
                a teraz szaro-buro się znowu zrobiło sad
                a myślicie że na święta będzie snieg? i biala, piękna zima?
                • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:48
                  Ja bym bardzo chciała żeby był śnieg na Święta!
                • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:49
                  Zadzwoniłam do męża żeby kupił mi test i wiecie co? Powiedział, że
                  jak @ ma przyjść jutro to zatestujemy w piątek i już. No to mu nie
                  powiedziałam, że @ ma przyjść w piątek bo przesunąłby na sobotę a ja
                  tu w tym czasie chyba kota urodzę z niecierpliwości
                  • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 13:55
                    *Madziusia hahahasmile Dlatego ja mojemu nigdy nic nie mowie zanim sam
                    nie zapyta albo sie nie domyslismile Bo pewnie tez by kazl czekacsmile
                    *hol-cia, mysmy juz sie wymienily zdjeciami bo o wiele lepiej sie
                    rozmawia jak sie wie z kimsmile Czekamy na Twoje
                    • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:17
                      Oj holcia mam fajnych znajomych,ktorych poznalam nad morzem we wakacje z
                      Zielonej Gory.Fajni ludzie smile No wlasnie przesylaj zdjecia smile I vivianna tez
                      niech zdjecia przesle,bo juz prawomocny czlonek "Pogaduch" z niej wink
                      Madzia ja popieram mezusia!!! Mialo byc 7-go,to mi tu zadnych zwrotow akcji nie
                      rob!!!!
                      • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:20
                        Bo w Zielonej Górze to prawie sami fajni ludzie mieszkają!
                        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:30
                          hhaahahah Madziuchna, ty to źrebaczka powinnaś rodzić, bo kota to
                          zostaw dla Koty wink))

Holcia, Vivi, ja też proszę o fotki, na maila gazetowego, prześlę
                          wam swoje i mojego Miśka smile Fajnie się gada, kiedy zna się buźkę.

Lecę do roboty! Będę trochę później. Ściskam

• madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:32
                            ((-: Kaczusiu a jak jest źrebak po węgiersku? ((-:
                            • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:37
                              csikó ("cs" czyt. "cz") wink)
                              • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 15:00
                                Holcia, Vivianna ja tez prosze o zdjecia swoje tez podesle.smile)

Madzia, ja wiem, ze nie powinnam tego mowic, ale mowie: "poczekaj do 7" smile). Bo
                                tylko bedziesz sie niepotrzebnie stresowac, tak jak ja...wink)
                                • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 15:12
                                  chyba nie dotrzymam do piątku...boli )-:
                                  • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 15:14
                                    Madziu mnie tez bolalo...a widzisz nie przyszlo, zycze Ci zeby tak wlasnie bylo.
                                • anamabe Re: HOlcia 05.12.07, 15:13
                                  Zapomnialam, ja mieszkam w Niemczech, w Bawarii, ale pochodze z Warmii...
                      • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:20
                        A skąd Wy jesteście? Ciekawa jestem.
                        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:30
                          Ja mieszkam w Budapeszcie, Misiek - Węgier
                        • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 14:33
                          Holcia ja gliwiczanka (-:
                          a zdjęcia to tez poproszę (-:
    • hol-cia Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 14:59
      Chyba wysłałam zdjęcie. Sprawdź proszę.
      • vivianna_82 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 15:53
        Ja też chętnie pooglądam Wasze fotki, bo na razie widzialam tylko
        Anamabe pod foliuowym namiotem, choć okazało się że jest jeszcze
        jakis baldachim wink
        Biedronciu, dziękuję Ci bardzo za nazwanie mnie "pełnoprawnym
        członkiem pogaduch" smile miło smile
        To ile jest Was chętnych na moje fokti?
        wszystkie macie gazetowe maile?
        może zróbmy tak, że Wy powysyłacie do mnie na: kolbuszka@o2.pl albo
        ewentualnie na tego gazetowego, a ja w odpowiedzi wyślę swoje smile
        wtedy będę wiedziała komu i gdzie smile co myślicie o tym?
        tylko muszę znaleźć - tak jak mówiłam wczoraj na czacie -
        jakieś "korzystne" wink
        • madziuchna23 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 16:07
          Vivi zdjęcia poszły na tlen (-:
          • vivianna_82 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 16:13
            Dzieki BARDZO smile
            sympatyczna kobietka z Ciebie smile
            i jaką masz fajową córcię, podobna do Ciebie!!!
            i jak fajnie naleśniki robi smile
            wyślę swoje jak tylko wyszukam cos odpowiedniego smile
            czekam na kolejne!
            • vivianna_82 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 16:44
              przejrzałam troche zdjec, kilka powybieralam... ale w sumie nie moge
              sie zdecydowac, bo to kilka to tak naprawde troche wiecej niz
              kilka indifferent
              bo jak wybieralam, to se mysle - to chcialabym Wam pokazac, bo
              fajne, to smieszne, a tu moj pies, a tu my razem, a to ladne bo
              ślubne, a to nasze wyglupy, a tu ladnie wyszlismy i jeszcze inne
              takie...
              z 15 mi ich wyszlo i nie umiem wybrac indifferent
            • gambo Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 16:47

Witajciesmile
              Dziekuję za wczorajsze towarzysteo na czaciesmile U mnie dzisiaj 23dc i
              jednorazowe minimalne plamienie ( różowe coś z białym) temp.
              niestety troszke spadła do 36,8. Cały dzień ciągnie mnie w brzuchu i
              piersi sa nie do wytrzymania. Mój śluz jest lekko białawy. Umówiłam
              sie jednak na za tydzień do ginekologa, juz powinno być po @ i niech
              mnie zbada co jest nie tak. Mój synek ma sie juz lepiej. Pozdrawiam
              Was i również poproszę o zdjęcia.
              • vivianna_82 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 16:56
                *Gambo i *inne dziewczynki,
                podajcie swoje adresy!!! ja też czekam na wasze foteczki smile
                *Madziu, do Ciebie juz poszły smile
                • gambo Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 17:07

Vivi poproszę na adres gazetowy. Jak przeslesz to Ci odpiszęsmile
                  gambo@gazeta.pl
                  • vivianna_82 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 17:11
                    *Gambo, poszły do Ciebie smile i do innych tez smile na gazetowe, gdyby
                    któraś miała jednak inny, to proszę o wiadomość smile
                    • kaczucha31 Re: do Czarnej Kotki 05.12.07, 17:18
                      Vivi, posłałam ci na tlenową pocztę, czekam na Twoje wink)
    • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 18:06
      Vivi dzięki za zdjęcia, macie labradora (-: aż mi się tęskno
      zrobiło, myśmy też mieli ale nasz poszedł za przewodnika dla
      niewidomego mężczyzny i mieszka sobie teraz w Gdańsku (-:
      dziewczyny przestałam się nakręcać, małapa przylezie jak nic, może
      nawet dzisiaj bo normalnie poskładana jestem tak boli, ale to nic,
      jakoś będzie....
      • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 18:20
        Madziu trzymaj się mocno! Ściskam Cię i nadal trzymam kciuki, zeby
        jednak Cię ominęła.
        • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 18:27
          *Madziu, ja też mocno trzymam kciuki żeby to nie to było...
          *Kaczusiu, fotki wysłałam Ci najpierw na maila gazetowego, ale juz
          powtórzyłam na tego z którego Ty mi wysłałas smile
          • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 18:45
            Vivi, dzięki smile))) super fotki! smile Bardzo sympatyczne z Ciebie
            dziewczę big_grin I pasujecie z Miśkiem do siebie, takie dwa słodkie
            cherubinki smile Sorki, tak mi się skojarzyło. Psiunio do wycałowania,
            taki słodziak! Zazdroszczę!
          • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 18:53
            Holcia, Vivianna dziekuje za zdjecia, bardzo sympatyczne z Was kobitki. Holcia,
            ta Twoja mala pomocnica to corcia?? Przypomina mi bardzo moja najmlodsza siostre
            smile)). Vivianna, Ty rzeczywiscie masz problem ze zdecydowaniem wink. Nie wszystkie
            udalo mi sie otworzyc, ale bardzo dziekuje.smile))

Madziu ja ciagle trzymam kciuki za brak @ smile
            • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 18:57
              Tak to moja córka. W styczniu skończy 3 latka.
              Vivianna i Anamabe - bardzo się cieszę, że Was zobaczyłam, ale
              sympatyczne koleżanki mam na forum.
            • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:04
              *Holcia, ja nie dostałam żadnych fotek...moje doszły do Ciebie? z
              mała pomocnicą dostałam tylko od Madzi smile
              *Kaczucha, dwa słodkie cherubinki mówisz? smile hehe smile a piesek to
              tylko tak słodko wygląda wink oczywiście bywa z niego pieszczoch i
              przychodzi się przytulic, poza tym łazi za nami krok w krok, tam
              gdzie my tam on musi byc, nawet do łazienki- jak cos razem robimy to
              on musi najblizej byc i wszystko widziec - inspektor nadzowu wink na
              szczescie jak sie zanosi na przytulanko to on zasypia - ma
              wyczucie wink
              ale potrafi tez niezle narozrabiac, zabiera poduszki, kradnie
              skarpetki i inne szmatki co gdzies sobie leza i poza tym gubi tony
              sierści! i tego sie troche boje indifferent ze jak bedzie dzidzia, to bedzie
              sie bawil jej zabawkami albo zabieral i uciekał wink no i nie wiem jak
              poradze sobie z ta wszechobecna sierscia, szczegolnie gdy przyjdzie
              do raczkowania czy cos... macie jakies doswiadczenia w tej kwestii?
              • hol-cia Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:10
                Vivianno - Rzeczywiście miałam jakiś problem podczas wysyłania. Ja
                Twoje dostałam. Spróbuję jeszcze raz wysłać.
                • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:15
                  Holcia ja Twoich zdjęć nie mam )-:
                  Anamabe wyobraź sobie, że Twoich też nie
                  no to czekam a potem przeslę moje (-:
                  • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:26
                    Hhmm, to dziwne myslalam ze juz Ci je wysylalam...oki zaraz przesle.smile)
                    • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:37
                      Madzia zdjecia poszly.smile
                      • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:40
                        Piękna Panna Młoda ((-: dech mi zaparło
                        to ja też coś wyślę
                • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 19:36
                  Holcia, dzięki za fotki. Już wysłałam swoje.
                  • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 20:08
                    Holcia, ja też dostałam! dzięki! świetne fotki! i obie babeczki na
                    zdjęciach śliczne smile
                    widzę że to chyba taka tradycja że małe dziewczynki pomagaja
                    mamusiom w kuchni smile
                    • ona01 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 21:00
                      Ale Wam fajnie od rana kawką się raczycie, pogaduszki miła
                      atmosfera, ehh zazdroszczę Wam.

Dziś mój synek mimo że na rekonwalescencji był na mikołajkach w
                      przedszkolu przeszczęśliwy. Buzia otwarta z wrażenia bo pierwszy raz
                      widział mikołaja na oczki, hehehe ale śmichowe to musiało być.

Teraz uczymy się wierszyka na jasełka.

A u mnie chyba coś się zaczyna, nie chcę zapeszać ale wilgotno się
                      robi więc owu idzie duzymi krokami, chyba ??

Dziś 13 dc, od soboty mam brać luteinę, oj będzie się dziać albo
                      płacz albo radość smile)

Madzia trzymam kciuki za piątek.

Ja jutro jadę do kina z dzieciakami ze szkoły na Ratatuj smile

Holcia, Vivian ja też poproszę o fotki i prześle swojesmile
                      • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 21:09
                        Cześć Patrycja! Super, że owu się zbliża. Jeśli nie mierzysz temp.
                        to lepiej zacznij, a tę luteinę to bierz dopiero po skoku, po 3ciej
                        wyższej tempce. Jeśli zaczniesz zanim owu się dokona, to ci może
                        przyblokować. Doktor tak kazał, bo założył, że do soboty już będzie
                        po owu, ale upewnić się nie zaszkodzi.
                        Pozdrawiam
                        • ona01 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 21:25
                          Właśnie kaczusia zaczęłam mierzyć od wtorku i w sumie cały czas
                          rośnie ale ja się nie bardzo na tym znam stosuję się do Waszych
                          wskazówek, mierzę rano zanim wstanę ale termometre dousznym i
                          oczywiscie w jednym uchu jest inn a w drugim inna.
                          Tak we wtorek miałam 36, 8 a dziś 36,7 w jednym a w drugim 37 mierzę
                          przed 7 rano.
                          Czyli mówisz że jeszcze pomierzyć do soboty i zobaczyć jak się
                          klaruje?

Okey dzięki za wskazówki smile)
                      • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 21:11
                        mail gazetowy? czy jakiś inny? smile
                        • ona01 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 21:26
                          Vivian mój mail
                          paafik@wp.pl

Czekam i odeślę na Twój wówczas moje
                          • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 21:31
                            poszły smile
                            wcześniej też na gazetowego, ale powtórzyłam smile
                            czekam na Twoje! i jeszcze kilku babeczek, które nie wysłały smile
                            • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 22:01
                              Hej dziewczynki!!!!
                              Mam troche wiesci.Moze zaczne od poczatku:
                              1)Holcia ja mieszkam w Lodzi i dziekuje za zdjecia! Corcia sliczna,ma piekne
                              duze oczy,cudo! Chyba po mamusi,co?
                              2)Vivi dziekuje za zdjecia.Super!!! Pies extra,usmialam sie z tego jak byl w
                              czapce i szaliku smile Dwa tez mi sie nie otworzyly sad
                              Oczywiscie zaraz jak skoncze pisac to wysle Wam dziewczyny swoje.
                              • biedronka1969 Re: Do madziuni... 05.12.07, 22:06
                                madzia no nie ukrywam,ze mnie zasmucilas,ale poki co jeszcze wierze,ze moze ten
                                bol to nie na @.Ale jakby co to pamietasz,co wczoraj pisalysmy? No!
                                Styczen,Dzien Babci,moje imieniny,chyba kaczusia tez cos tam ma itd...A moze
                                jednak jeszcze 7-go zrobisz mi ten prezent?
                                I koniecznie poprosze o wiecej zdjec od Ciebie,bo mam tylko dwa sad
                                • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 22:22
                                  I na koniec dwie wiadomosci:
                                  1)Mam zdjety gips! Hura,ale noga jeszcze boli i chodze bardzo ostroznie.Boje sie
                                  mocniej nacisnac.I wcisnelam sie w moje dzinsy!!!! O rany,ale sie balam,ze tego
                                  nie dokonam smile))Nareszcie normalne zycie.
                                  2)Jutro mam wizyte u gina.I juz tlumacze zwlaszcza anamabe dlaczego.Otoz do
                                  piatku mam zwolnienie i zeby dostac dalsze (rehabilitacja) musze isc do lekarza
                                  pierwszego kontaktu.Ale za takie zwolnienie dostaje tylko 80%
                                  wynagrodzenia.Ostatnio dostalam o 200zl mniej.Dla nas to bardzo duzo,zwlaszcza
                                  teraz przed Swietami.Dlatego Misiek stwierdzil,ze skoro i tak mam isc za tydzien
                                  do gina to pojde jutro i wezme zwolnienie na ciaze,bo ono jest platne 100%.A
                                  gdybym go nie dostala,to mam szanse jeszcze w piatek dostac sie do normalnego
                                  lekarza.Troche namieszalam,ale chyba lapiecie,co?
                                  Takze anamabe prosze nie gniewaj sie,ale musialam tak zrobic.Niestety sad( bo
                                  wolalabym isc za tydzien.Teraz i tak nic nie bedzie widac,ale moze powinnam brac
                                  duphaston lub luteine,bo ponoc po poronieniu powinno sie brac.Nawet nie wiem,czy
                                  on mi nie kaze lezec jak Holci.Wiec moze dobrze wyjdzie,ze pojde wczesniej.Ale
                                  boje sie bardzo i chyba dzis nie usne.I ciekawe co u Iwonki.Nic nie napisala sad
                                  Uff ale sie rozpisalam.Wybaczcie.
                                  • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 22:28
                                    To świetna wiadomość z tym gipsem!
                                    nóżka na pewno niedługo dojdzie do normy smile))
                                    oby jutro u gina wszystko było jak należy!!! a powód wcześniejszej
                                    wizyty jak najbardziej zrozumiały smile))
                                    czekamy jutro na same dobre wieści, no a ja czekam jeszcze na fotki!

pomału będe się już zbierać do łóżeczka, popróbuję jeszcze dzisiaj
                                    mężula pobałamucić wink chociaż nie wiem czy mi się to uda, bo dzisiaj
                                    przyseł jego nowy komputer i się tam nim bawi cały czas... siła go
                                    trzeba od takich sprzętów odciagać...
                                    no jak coś to do juterka!!!
                                    • anamabe Re: Biedroneczko 06.12.07, 06:57
                                      Gluptasku, dlaczego ja bym sie miala na Ciebie gniewac smile)). Miedzy naszymi
                                      fasolkami jest dokladnie tydzien roznicy, wiec TY pojdziesz dzisiaj a ja
                                      dokladnie za tydzien.smile) I prosze nie stresuj sie tak Slonko wszystko bedzie
                                      dobrze. AA i tak mi sie wydaje, ze juz cos i tak powinno byc widac. Madzia
                                      przeciez napisala, ze serduszko zaczyna bic w 21 dniu, a u Ciebie to juz 24
                                      dzisiaj.smile) Trzymam kciuki za Was i z niecierpliwoscia czekam na raportsmile).
                                      • anamabe Re: Biedroneczko 06.12.07, 07:09
                                        No i wkleilo mi sie wszystko wink zaraz cos pokombinuje z tym suwaczkiem. Madzia
                                        dziekuje ze sliczne zdjecia, super macie rodzinke, a corcia do schrupania taka
                                        slodziutka.smile))

A ja sie wczoraj poklocilam z Miskiem, tak profilaktycznie, bo juz nie
                                        wyrabiam...Pracuje po 10-12 godzin, potem pedze z jezykiem na brodzie do domu,
                                        po drodze robie zakupy i jeszcze cos do jedzenia...Na wiecej nie starcza mi sil.
                                        W weekendy staram sie nadrabiac zaleglosci domowe z tygodnia, bo Misiek pisze
                                        prace dyplomowa i w soboty tez siedzi w bibliotece, a w niedziele w domu. Ja
                                        niby wiem, ze on ode mnie tego wszystkiego nie wymaga, ale i tak czuje sie
                                        zobowiazana...A tak w ogole to zaczelo sie od tego, ze on ostatnio sie wylacza,
                                        niby slucha co ja do niego mowie, ale potem nic nie pamieta. Znaczy, przesiewa
                                        informacje, bo glowe ma zabita ksiazkami, a ze to co ja mowie nie jest "tak
                                        wazne" to wylatuje mu z glowy po 3 sekundach...Pogodzilismy sie oczywiscie, bo
                                        ja nie umiem tak kilka dni sie boczyc, ale musze cos z tym zrobic...tzn. sobie
                                        odpuscic, bo to nic dobrego ani dla mnie ani dla fasolki. Misiek obiecal, ze
                                        bedzie wiecej pomagal. Jeszcze dwa miesiace....Ufff..ale sie Wam rozpisalam...
                              • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 05.12.07, 22:08
                                a które Wam się nie otwierają?
                                nie wiem dlaczego...
                                może to te najfajniejsze? wink
    • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:06
      Kochane moje dziewczyny
      Mikołaj przyniósł mi totalny zjazd temperatury )-: @
      nieuchronna...jest mi smutno bo tak ładnie się zapowiadało i
      sierpień to byłby wspaniały czas, też pod względem organizacyjnym
      (we wrześniu powinnam bronić doktoratu), bo chcę jeszcze zdążyć w
      tym życiu z trzecią dzidzią (wiem zachłanna jestem), bo moja córcia
      dopomina się o dzidziusia, którego będzie bardzo kochać, bo chciałam
      zrobić Biedrońci prezent na urodziny....a tu pupa blada
      może jak wypiję kawkę to mi sie humorek poprawi
      Biedroneczko zaraz poślę więcej zdjęć, cieszę się, że już po gipsie,
      Aga ale sprawdź sobie czy na pewno dostaniesz 100% bo były zmiany i
      chyba jest już 80%, zresztą spytam męża i dam znać
      • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:32
        Madziu Kochana, przykro mi bardzo, ale wiesz co sierpien czy wrzesien...Jak
        dobrze pojdzie moja dzidzia bedzie bronic moj doktorat razem ze mna
        smile)(planowana obrona na kwiecien). A Twoja bedzie razem z Toba, bo tak mi sie
        chyba wydaje, ze chyba jednak latwiej z dzidzia w brzuszku niz z placzaca w
        domu.smile) Nie smuc sie, ja wierze, ze wszystko co sie dzieje nie dzieje sie bez
        przyczyny.smile) Przynajmniej wiesz, ze owu byla, i faza lutealna ladnie Ci sie
        trzymala...A moze ta temperaturka jeszcze podrosnie.
        • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:46
          Aniu dzięki (-: taaa, już sobie wyobrażam jak zaraz po porodzie jadę
          na uczelnię i bronię...hehehe...albo jakby tak wody poszły na
          obronie (-:
          a tak na poważnie, to zawsze jest jakies wyjście więc martwić się
          będziemy jak przyjdzie co do czego
          straciłam serce do tego doktoratu, w czerwcu muszę oddać oprawioną
          pracę, a jak się nie obronię do września to muszę zapłacić 10
          tyś...to tak troszkę tych innych problemików....
          Aniu, a Ty piszesz, że tyle na nogach dziennie jesteś, odpocznij
          kochana, teraz dzidzia najważniejsza, wiem, że ciąża to nie choroba
          ale lepiej dmuchać na zimne.
        • amelyn Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:59
          Witam Was Kobietki. Ja jestem po wizycie u ginekologa. Niestety nic nie zobaczył na usg bo mam tyłozgięcie. Ale byłam zawiedziona sad Skierował mnie na masę badań i mam przyjść za tydzień - wtedy już może będzie coś widać. Co do objawów to nic nowego. Piersi pobolewają, w brzuszku czasami zakłuje, no i spanko - wczoraj już o 22 spałam - a dla mnie to był zawsze początek wieczoru.
          A jak u Was świeże "ciężaróweczki" z objawami.
          Madziu - tak to JA obiecałam szydełkowe paputki. Kończę właśnie kaszkiecik i zabieram się za nie.
          Czarna Kota - przepraszam ale ja za często nie zaglądam na gazetową skrzynkę i dlatego nie odpisywałam na e-mail. Zdjęcia pieska poślę Ci wieczorkiem.
          Iwonka - jak po wizycie?
          Biedrońcia - rozumiem Twój stres przed wizytą. Ja się tak denerwowałam, że ciśnienie miałam chyba ze 200. A po wizycie byłam rozczarowana, że jeszcze nic nie potwierdził. Trzeba myśleć cały czas pozytywnie, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, bo nerwami na pewno nie pomagamy dzidziusiowi.
          No to teraz która w kolejce do testowania?
          Miłego dnia.
      • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:43
        Witam z rana. Ja też z kaweczką. Madziu dorga sad( przkro mi, ja
        niestety wiem, co to znaczy spadek tempki, ale życzę, żeby to była
        zmyła, bo dziś taki dzień, że cuda i niespodzianki mogą się zdrzyć,
        nie? Ściskam Cię gorąco. A jeśli idzie o trzecią dzidzię, to wcale
        nie jesteś zachłanna. Też bym chciała trójkę. Musimy sobie bliźniaki
        machnąć wink
        Mój brat na moje problemy z zajściem mi napisał, - nie bój się
        siostra, raz a dobrze, machniesz pięcioraczki, to się dopiero wtedy
        będziesz martwić wink - hihh cały czas to pamiętam.
        • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:47
          no to się popłakałam ((-:
          mogą być pięcioraczki, jestem za (-:
          • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:52
            mam nadzieję, że ze śmiechu wink)
          • madziuchna23 Biedroneczko 06.12.07, 08:57
            Jednak 100% ((-:
        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 08:50
          Anamabe, ty to jesteś zorganizowana kobita! smile Ja swojego trochę
          staram się gonić do pomocy, żeby nie było, że tego to on nie zrobi,
          bo to nie jego działka. Facet musi umieć ze ścierą polatać i coś
          upichcić, choćby prostego, i pranie zrobić. A nie taki książe, co
          talerza po sobie nie pozmywa. Bardzo dobrze, że trochę wymagasz.
          Masz rację.

Ciekawe co u Biedronci. Kochaniutka, życzę Ci, zeby wizyta
          przyniosła same dobre nowiny! I pisz nam zaraz.
          • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:01
            Madziu, jak wody pojda w trakcie obrony to szybciej sie skonczy i nie beda Cie
            tak meczyc wink)). Wcale nie jestes zachlanna bo ja tez chce 3 (a misiek to w
            ogole 4, ale to raczej sie nie udasmile)). A z czego Ty piszesz ten doktorat?? Ja
            do swojego tez trace serce...Tyle czasu jestem w pracy, ale ostatnio glownie
            siedze, bo pisze...najwyzej jeszcze zalatwiam jakies dodatkowe rzeczy dla profa.
            Badania w laboratorium juz skonczylam. Wiem, ze powinnam sie zaczac oszczeedzac
            i tez stad ta klotnia, bo z jednej strony Misiek tez sie na mnie wsieka, ze sie
            nie szanuje, a z drugiej nie bardzo jest pomocny. A pomocny byc umie, bo i
            sprzatac i gotowac i pranie zrobic potrafismile). Wiem ze jestem wymagajaca, ale
            juz raz mialam takiego trutnia co to nic nie robil i nie pozwole na to...Choc
            jak stwierdzila moja mama, ja sama doprowadzam do takich sytuacji, bo po prostu
            mam taki charakter, ze przyjemnosc mi sprawia zajmowanie sie kochanymi ludzmi i
            wyreczanie ich.smile)) No to sie wygadalam... A ja pisze prace kumulatywna czyli
            musze napisac 5 publikacji, zlozyc je w calosc i napisac wstep...1 juz jest
            opublikowana, 2 w trakcie poprawek po recenzji, 3 w przygotowaniu wiec zostaja
            jeszcze dwie, ale to sie niestety strasznie dluzy z tym moim szefem...
            • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:10
              Dasz radę, zdolna z Ciebie bestia wink))
              • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:22
                Właśnie przeczytałam na onecie, że lepiej urodzić dziecko w zimie,
                trochę to dla mnie bzdura, ja najbardziej to chciałabym na wiosnę
                skoro w sierpniu już nie wyjdzie
                Kaczuszko jak Twoja temka dzisiaj? Skoczyła do góry ponownie?
                • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:32
                  Skoczyła troszkę o 0,1 stopnia... mam nadzieję, że będzie się
                  wspinać... i że to nie tylko dlatego, że wzięłam wreszcie luteinę.
                  Ogólnie nic nie czuję, znaczy, czuję się normalnie wink I dobrze.
            • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:18
              Mojemu promotorowi to dłuży się ze mną, bo na razie nie ma co
              sprawdzać (-: piszę z teologii, praca bardziej interdyscyplinarna,
              bo wchodzi filozofia, antropologia, medycyna z psychiatrią i na
              koniec teologia moralna. Mam 1 rozdział, drugi się pisze, jeszcze 2
              przede mną...
              Mój mąż ma za to problemy z podelmowaniem decyzji, zanim pomyśli,
              przemyśli, wszystkie za i przeciw to to ja zdąże już załatwić. Ale
              do pracy jest super, wszystko... jak się Gosia urodziła, to tylko
              piersią nie karmił ((-: w domu wszystko zrobi i to co facetowate i
              to co bardziej babskie (bez streatypów)
              Ale masz rację trzeba po prostu facetowi dać szansę (-: a że Ty
              teraz masz świetną wymówkę to okazja jest super
              • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:36
                To fajnie masz z Miśkiem, ja swojego muszę uczyć, a ten się trochę
                buntuje. Bo on chowany był przez same kobiety, które wszystko za
                niego robiły i nic nie nauczyły go z tych spraw. I ja teraz
                jestem "porucznik" - tak mnie nazywa czasem, ale robi wink bynajmniej
                nie z własnej woli hihi
                • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:38
                  Madziu lubisz klasyczną muzykę (konkretnie o barok mi chodzi) a może
                  któraś z dziewczyn lubi?
                • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 09:39
                  smile) BArdzo mi sie ten "Porucznik" spodobal.smile) Walcz kaczusiu walcz, "faceta
                  trzeba sobie wychowac" wink)). Madziu super, ze Twoj jest taki pomocny..Moj tez
                  jest jak ma czas...no coz..
                  Praca bardzo interesujaca, jak masz ochote mozesz mi podeslac to co juz masz
                  napisane z checia poczytam.smile)
                  • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 10:32
                    Kaczusiu, wstyd się przyznać ale z takiej muzyki to jestem wielki
                    ignorant (-: lubie słuchać ładnej, melodyjnej i takiej co to da się
                    nucić, a czy to będzie barok, średniowiecze, czy też współczesność
                    to mi obojętne (-:
    • czarna_kota Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 08:47
      Witajcie! Przepraszam ze tak wczoraj przepadlam, ale pojechalam po
      meza do pracy bo skonczyl wczesniej, wspolne zakupy, po mala do
      szkoly, a pozniej stwierdzilismy, ze nie bedziemy juz czekac do
      jutra- czyli do dzis- niech sie mala cieszy i juz wczoraj zaczelismy
      swietowac jej urodzinkismile
      Teraz musze sie przekopac przez to co wczoraj napisalysciesmile))
      *Madziuchna, a moze jednak nie przyjdzie @!! Jeszcze nic nie jest
      pewne! A jesli nawet to jeden miesiac nie robi roznicysmile
      *Vivianna *hol-cia nie sprawdzaam jeszcze poczty gazetowej, ale jak
      nie powysylalyscie do mnie zdjec to poprosze na anika.j2@wp.pl

Teraz lece szykowac mala do szkoly i wroce pozniej z kawusiasmile

Wspanialych MIKOLAJKOW zyczesmile)
      • madziuchna23 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 08:54
        Czarna gorące buziaki urodzinowe dla córci od wirtualnej cioci Madzi
        ((-:
        • kaczucha31 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 08:57
          i od cioci Kaczuchy też!! smile)
          • vivianna_82 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 09:50
            i ja też życzę córci Czarnej_koty fajowych urodzinek i spełnienia
            wszelkich marzeń i w ogóle wszystkiego NAJ!
            i chętnie bym ją zobaczyła smile i mamusie także smile
            moje fotki poszły na pocztę gazetowa, ale powtórzyłamt także na tą
            tlenowa i czekam na rewanż smile
            A nie wiecie co u Biedronci? na którą ma dziś wizyte? nie dostałam
            od niej fotek sad

a jak tam wasze mikołajki? ja od mikołaja dostałam zapchany katarem
            nos indifferent i teraz nie wiem czy skok temp to był od przeziębienia czy po
            owu... i wogóle coś mnie w nocy brzuch pobolewał, ale NIC NIC NIE
            MÓWIĘ, nic nie myśle, NIE NAKRĘCAM SIĘ!!! do terminu @ jeszcze
            taaaaak daleko...
            • iwonka_81 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 10:07
              Witamsmile

Wczoraj późno wróciłam i przepraszam, ale nie miałam już siły
              napisać. Byłam na wizycie i tak na prawdę nie za wiele wiem. Ciąża
              jest, troszkę młodsza niż wynika z OM, serduszka jeszcze nie ma ale
              zaczęło się tworzyć coś białego w środku co dobrze rokuje. Coś
              takiego usłyszałam od mojej gin. I dostałam zwolnienie do świąt bo
              złapało mnie jakieś przeziębienie i powiedziała, że to nie są żarty
              i mam to wyleżećsmile
              I tyle... kolejna wizyta dopiero 9 stycznia. Strasznie długo!

Czarna ode mnie też całuski dla córeczkismile
              • kaczucha31 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 10:22
                Witam Iwonko, no to dobre wieści smile)) Leż kochana, kuruj się a
                wszystko będzie wspniale smile Widziałaś fasolinkę? smile
                Następnym razem na pewno serduszko będzie ślicznie biło smile
                • iwonka_81 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 10:25
                  Kaczuszko mam nadzieję, że masz rację. Oj dobrze, że są święta to
                  zawsze się czmś zajmę i nie będę myśleć. Widziałam fasolkę, ale
                  miała kształt czarnej kropkismile
                  • iwonka_81 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 10:27
                    A i jeszcze gin powiedziała, że ciąża jest umiejscowiona na tylnej
                    ścianie macicy czyli w dobrym miejscu. Chyba wszystko już sobie
                    przypomniałamsmile
                  • kaczucha31 Re: Witam Mikolajkowo:) 06.12.07, 10:48
                    Czyli Kropek (bądź Kropka) świetnie smile) Następnym razem będzie już
                    więcej widać. A o tym położeniu, to nic nie wiem, ale chyba to nic
                    złego, poprostu tam sobie dzidzia przycupnęła.
    • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 10:18
      Zerknijcie smile)Znajomemu właśnie się urodziła przed godzinką córasmile
      Mała ma na imię Nora smile Wspaniały prezent, ech smile

frx.force-x.hu/nora1.jpg
      • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 10:25
        Supersmile Ale mają prezent od Mikołaja...!
        • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 10:35
          Ja też takie maleństwo chcę (-:
          Gratulacje dla znajomych ((-:
          • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 10:54
            Slodziutka...Ode mnie tez gratulacje..
            No i Kotka Twojeje coreczce tez zycze milego swietowania...
            Iwonka to super wiadomosci nam dzisiaj przynosisz, oby tak dalej smile)). Czekam na
            Biedroncie, bo strasznie jestem ciekawa co tam u niej...Oj ja tez juz bym
            chciala byc po pierwszej wizycie i wiedziec, ze wszystko gra...
            • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 10:54
              Iwonka, a na kiedy ty masz termin??
              • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:13
                na 4 sierpnia, czyli lwiątko będziesmile
    • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:20
      No! w koncu jestemsmile))

*Dziekuje Wam Kochane za zyczenia dla corci! Przekaze jak wroci ze
      szkoly!
      *Kaczusia, mozesz powiedziec szczesliwym rodzicom, ze Mikolajkowe
      dzieci sa supersmile))
      *Vivianna *hol-cia dziekuja Wam za zdjecia! Urocze z Was Dziewczyny!
      Pozniej wysle Wam swoje zdjecia.
      *amelyn, nic nie szkodzismile Wazne ze doszly. Czekam na Twoje! A
      dzidzia jest i wszystko jest na pewno dobrze tylko sie ukrylasmile
      *Iwonka, dzidzia jeszcze malutka, ale juz niedlugo zobaczysz
      serduszko! Dobrze, ze dostalas zwolnienie, nie zaszkodzi odpoczacsmile
      *anamabe *Madziusia a moj M to bardzo lubi gotowac! Na co dzien nie
      ma czasu ale jak tylko ma wolne to.... mmmmniaaammmsmile) Pysznosci! Ja
      tylko musze pozniej doprowadzic kuchnie do ladu a nie jest to latwe
      hehe Ale nie ma nic za darmosmile))
      *Biedroncia, na ktora idziesz?? Juz trzymam kciuki!!

A teraz ide zrobic kawke..... i wrocesmile)
      • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:25
        To i zrobię sobie coś do picia i posiedze z Wamismile Ostatnio tak
        rzadko tu bywałam...

Biedroneczko, właśnie na którą masz lekarza? Odezwij się do nassmile

Szperam w internecie i probuje znaleźć jakiś pomysł na prezent dla
        męża ale nic mi do głowy nie przychodzisad
        • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:29
          piję sobie właśnie herbatkę...ktoś się chce przyłaczyc ?smile
          *Iwonka - ja swojemu kupiłam obcisłe bokserki z narysowana damską
          ręką wiadomo w jakim miejscu wink i napisem "TOUCH ME" smile podobały mu
          się smile
          *Czarna-kota - czekam w takim razie na Twoje fotki smile
          *Iwonka - może też się wymienimy? smile
          • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:34
            A czemu niesmile Zaraz spróbuje Ci wysłać jakieś fotki. No a jeśli
            chodzi o bokserki to wychodzą mu już z szafki. Nawet dziś rano
            powiedziałam, że ma zrobić z nimi porządek.
            • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:45
              Jestem z kawusiasmile
              Zaraz wysle fotki....
            • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:45
              a mój mężul bardzo lubi bokserki smile i daje mu je prawie na każdą
              okazję (oczywiście czasem jako tylko dodatek) i zawsze się cieszy.
              Szczególnie z takiś śmiesznych smile np z diabełkami, albo trupimy
              czaszkami, albo napisem "Pirate inside" albo całe w znaczy
              supermana smile zawsze się cieszy wink
              na jaką skrzynkę będziesz wysyłac/wysłałaś?
              • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:53
                No właśnie próbowałam na gazetową i chyba coś mi nie działasad
            • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 11:55
              Witam,nareszcie dotarlam smile
              Wizyte mam na 17.40,wiec caly dzien praktycznie stresu i gryzienia paznokci.Juz
              jeden zaliczony uncertain
              Ale juz teraz wiem,ze za wiele nie zobacze,bo skoro u amelyn i iwonki nie bylo
              widac to u mnie tym bardziej sad
              Dlatego chcialam isc za tydzien,ale gdyby dalo rade dostac zwolnienie od gina
              byloby lepiej.Dzieki madzia za sprawdzenie.
              madzius jesli teraz sie nie uda to czekam na prezent imieninowy smile
              kaczusiu ale sliczne to malenstwo,az mi sie lezka zakrecila.Jak ja bym chciala
              juz tulic swoja dzidzie!!!
              dziewczynki zdjecia wysle pozniej,bo mam w laptopie,a moj Misiek zabral do
              pracy.Pisze od synka.
              kotka niestety nic od Ciebie nie dostaje,a moze wyslij mi na gazetowego? Ucaluj
              swoja curenke od cioci biedronki i niech rosnie zdrowa,piekna i szczesliwa smile))
              Aga
              dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2007/10/29/28.png
              • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:01
                Witaj Biedronciu smile
                trzymam kciuki, żebys się jednak czegoś dowiedziała i coś zobaczyla.
                Byłby to fajny prezent od mikołaja smile
                *Iwonka *Czarna kota, jak coś to ślijcie na kolbuszka@o2.pl tam na
                pewno dostanę smile
                • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:06
                  *Biedronciu dziekuje za zyczenia!! Na pewno przekazesmile A Ty Kochana
                  sprobuje cos do mnie wyslac, zeby tylko sprawdzic co sie dzieje. Bo
                  u mnie poczta normalnie dziala. Czekam....
                  *Vivianna, wyslalam Ci juz fotki no o2smile
                • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:07
                  dzięki za fotki Aniu smile
                  jesteście wszyscy przeuroczy smile
                  córeczka śliczna i ma to po mamusi! ile ma lat? i jaki ma super
                  gruby warkocz!!! sama taki kiedys miałam! rodzice mi zapuszczali
                  włosy aż do komunii!! dla mnie było to trochę męczące wink ale w mojej
                  mieścinie małej to wszyscy mnie po tym warkoczu teraz pamiętają wink
                  kotka tez śliczna i piseki słodkie smile
                  czy one tez się tak lenią strasznie jak nasz? boję siętrochę
                  połaczenia dzidzia+ sierściuchujący psiak, ale staram się myśleć
                  pozytywnie...
                  • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:21
                    Wysłałam już fotki. Mam nadzieję, że doszły.

Biedroneczko to, że u mnie nic nie widać było to wcale nie znaczy że
                    i u Ciebie tak będzie. Każdy przypadek jest inny! Trzymam kciuki byś
                    jednak coś zobaczyła.
                    • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:34
                      Iwonko, ja nadal nie dostałam nic, ani na pocztę tlenową ani na
                      gazetową... sad
                      może podaj mi swojego maila, ja wyślę Tobie swoje, a Ty w odpowiedzi
                      mi wtedy podeślesz swoje? masz maila gazetowego? jeśli tak, to czeka
                      tam też mikołajkowy drobiażdżek, podobnie jak u innych dziewczyn
                      których adresy już miałam!
                      • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:40
                        No ja nic od Ciebie dostałamsad Kurcze już nie wiem co się dzieje z
                        tą pocztą. Podam Ci inny mój adres P_Zurawski@interia.pl. To mail
                        mojego mężulka ale ślijsmile
                        • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:50
                          poszły oba maile na ten adresik...
                          a co się dzieje z twoja pocztą? może masz przeładowaną albo coś? indifferent
                        • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:01
                          Marta dostałam fotki! Udało się. Teraz ja odpisałam i też mam
                          nadzieję, że dotrą. Super zdjęcia, na prawdę. Jakie ładne słoneczko
                          było w październiku tego roku tam na zdjęciusmile
                          • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:08
                            faktycznie smile wyjątkowo ładna pogoda była w tym dniu, potem już tak
                            sobie wink
                            do mnie też Twoje zdjęcia dotarły! dzięki bardzo! bardzo sympatyczna
                            z Ciebie dziewczyna! smile))
                            a psiak przesłodki!!! jaka to rasa? ile ma?
                            • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:15
                              To w końcu się udałosmile Dziękuję, też masz miłą twarzyczkęsmile!!! No i
                              mężulek też fajny.

Zdjęcia psa to z października są, tzn to co tak patrzy w górę. Teraz
                              ma 5,5 miesiąca i jest to West. Mały rozrabiakasmile
                            • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:16
                              Na gazetowy poprosze smile
                              • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:19
                                Aniu, zdjecia juz do Ciebie mknasmile)
                              • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:21
                                west, tzn west highland white terrier? tak myślałam smile kiedyś
                                chciałam mamie takiego kupic wink chyba by mnie pogoniła z nim wink no
                                to kupiłam sobie labradora - znaczy mąż mi kupił, wtedy jeszcze
                                narzeczony wink ten to dopiero rozrabiaka... 2 lata juz ma, prawie
                                2,5. najbardziej nam dawał popalić jak miał od 4 miesiecy do ok
                                roku, potem sie troche uspokoil, ale nadal potrafi zalezc za skore smile
                              • vivianna_82 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:22
                                i jeszcze zapomnialam zapytac - Iwonka, skad jestes? u was juz taka
                                zima???
                                • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:34
                                  To były fotki z Zakopanego. Bylismy w drugiej połowie listopada.
                                  Śniegu było baaardzo dużo. A ja jestem z Warszawy.
                                  • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:41
                                    Iwonka, teraz sobie zdalam sprawe, ze ja Twoich zdjec tez nie mam. Zaraz Ci
                                    podesle kilka swoich i bede czekac na rewanz. Na mezowy email rozumiem??
                                    • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:47
                                      Jeśli mogę prosić to na mężulka adressmile
                                  • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:43
                                    Kotka bardzo fajne te Twoje pieski...az mi sie zatesknilo. Moi rodzice mieli
                                    kiedys Shar Pei'ke...slodka byla. Niestety nie mam tutaj zadnego zdjecia sad(. Z
                                    checia kupilabym sobie Shar Pei'a, ale obawiam sie ze Misiek nie jest za wilekim
                                    fanem tej rasy...
                                    • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:50
                                      Shar Pei'ki sa tez urocze!! Ae skoro M nie bardzo lubi, to moze
                                      wybierzcie jakas rase co Wam obojgu sie spodoba! Mysmy dyskutowali
                                      dluuugo nad wyborem psa. Do sznaucerow przekonalam M tym, ze nie
                                      liniejasmile
                                      A Ty *Iwonko nie sprzataj tylko odpoczywaj!!! smile

Ide dalej.....
                                      • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:55
                                        Oj troszkę muszę coś zrobić. Bałagan straszny, a w sobotę mamy gości
                                        i muszę podzielić pracę. Jutro idę pierwszy raz z psiakiem do
                                        fryzjera. Aż się boję jak będzie wyglądał!

Anamabe dostałam fotkismile Ale laska z Ciebiesmile Swoje też już
                                        wysłałam...
                                        • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:59
                                          Dziekuje slicznie, ja zglupialam i wyslalm Ci je jeszcze raz wink. Zaraz sprwdze
                                          czy Twoje doszly.

Tak Koteczko, bedziemy musili znalesc kompromis...Labradory i sznaucery tez mi
                                          sie podobaja.smile)
                                        • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 14:01
                                          *Iwonko cunie bedzie wygladal!! Na pewno! My jak pierwszy raz
                                          odbieralismy nasze od fryzjera to w pierwszej chwili ich nie
                                          poznalismysmile Ale tak pienie wygladaly ze na nowo sie w nich
                                          zakochalamsmile hihi
                                          • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 14:04
                                            Ja się boję, że go wytrymuje za mocno i będzię jak różowy
                                            prosiaczeksmile Po za tym on raczej nie potrafi usiedziec w miejscu i
                                            ciekawe jak sobie da z nim radę.
                  • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:25
                    Dziekuje *Vivianna za mile slowasmile
                    Corcia ma dzis 9 urodziny, dokladnie za pol godzinysmile) A wlosy ma
                    zdecydowanie po mniesmile)
                    Nasze psy zupelnie nie gubia wlosa, taka rasa. Ale Wasz jest
                    krotkowlosy wiec sie nie martw. Nie Wy jedni bedziecie miec male
                    dziecko i psa! Wszystko mozna pogodzic!!
                    • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:36
                      Kota, przyślij mi fotki swoich psiów, proszee wink Ja je tak
                      uwielbiam, a na razie mieć nie mogę sad to się chociaż pogapie na
                      twoje. Niedługo jadę do domu to dorwę zwierza rodziców wink i
                      wytarmoszę, ale będzie radocha!
                      • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:52
                        *Kaczusiu, nie ma sprawy juz Ci slesmile na faamaasmile
                        • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:53
                          Dzięki wielkie! big_grin
                          • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:03
                            *Kaczusiu, juz poszlysmile
                      • anamabe Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 12:54
                        Ja tez chce zdjecia psiaczkow, Koteczko smile.
                        Biedroneczko nie martw sie na zapas, a moze akurat zobaczysz...Zadzwonie dzisiaj
                        po 16tej, bo teraz maja przerwe i sie umowie na przyszly tydzien, dam Ci znac na
                        kiedy.

A z tym gotowaniem M to u mnie tez tak jest. Gotuje super, ale ten bajzel w
                        kuchni...dlatego nie zawsze mu "pozwalam".smile))
                        • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:07
                          *anamabe, nie ma sprawy zaraz Ci wysle, tylko powiedz gdzie bo sie
                          pogubilam w adresachsad( na gazete czy inny??
    • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:30
      Ide dziewczyny troche posprzatac, bo nic od rana nie robie tylko
      przy kompie siedzesad(
      Ale bede zagladacsmile
      • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 13:43
        To i ja sie wezme za sprzataniesmile
    • kaczucha31 Od Mimisi 06.12.07, 14:09
      Dziewczyny, mam wieści. Mimi widziała fasolkę 3mm smile I serduszko
      biło jak szalone smile) Ale jeszcze się nie cieszy pełną piersią, bo
      lekarz powiedział, że pęcherzyk trochę mały w porównaniu do zarodka
      i krwiaczki na kosmówce. Ale ponieważ zarodek się rozwija i
      serduszko bije, to powiedzieł, że trzeba próbować mu pomóc. Mimi
      dostała całą masę leków i zastrzyki w brzuch ma robić codziennie i
      leżeć plackiem. Następna wizyta 12 grudnia i wtedy będzie
      rozstrzygnięcie. Trzymajmy kciuki za jej maleństwo. Niech się uda!
      Misiek obiecał jej postawić monitor na krześle, żeby mogła z nami
      trochę popisać i nie umrzeć z nudów wink
      Aha, i wszystkie macie pozdrowienia! smile
      • biedronka1969 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 14:15
        Ciesze sie,ze u Mimisi wszystko ok i ze serduszko bije smile
        iwonka przyslij mi tez swoje zdjecia (te z gor) bardzo prosze!!
        anamabe to napisz pozniej kiedy wizyta?
      • vivianna_82 Re: Od Mimisi 06.12.07, 14:15
        fajnie, że widziała smile
        jak pomoże zarodkowi to następnym razem pewnie wszystko będzie
        cacy smile
        ważne żeby o siebie dbala smile
        no i oczywiście trzymamy kciuki!
      • anamabe Re: Od Mimisi 06.12.07, 14:17
        Kaczusiu, wielkie dzieki za wiadomosc smile)) z calej sily zaciskam kciuki, zeby z
        fasolka wszystko bylo ok smile)). Pozdrowienia dla Mimisi.
      • czarna_kota Re: Od Mimisi 06.12.07, 14:17
        Przekaz Mimisi gorace usciski i serdeczne pozdrowienia!!! Zaciskam
        kciuki bardzo mocno i wierze ze bedzie dobrze!!!! Musi byc!!!
        • kaczucha31 Re: Od Mimisi 06.12.07, 14:22
          Dzięki wam wielkie, wszystko jej napiszę smile

Kota dzięki za cuda! Też ci coś wysłałam wink
          • czarna_kota Kaczusiu! 06.12.07, 14:47
            Dziekuje bardzo za Te pieknosci- przurocze!! Odpisze jak posprzatam,
            dobrze?smile
      • hol-cia Re: Od Mimisi 06.12.07, 14:24
        Właśnie do Was dołączyłam. Widzę, że przede mną dużo czytania. I są
        wieści od leżącej koleżanki Mimisi. Pozdrawiam Ją cieplutko i jestem
        z nią myślami, bo wiem co przechodzi, bo sama teraz leżę, a w ciąży
        z córeczką też plamiłam i miałam takie krwiaki, ale nie dostawałam
        zastrzyków. Trzymam kciuki i biorę się za czytanie.
        • iwonka_81 Re: Od Mimisi 06.12.07, 14:26
          Ode mnie też Kaczuszko przekaż całuski Mimiczcesmile Koniecznie!

Biedroneczko wysłałam Ci zdjęcia na gazetowego ale czy dojdą to nie
          wiem. Podejrzewam, że mają za dużą wielkość i dlatego ten problem.
          Dostałam wczesniej zwrot, że gazeta.pl tego nie mieścismile
          Daj znać czy doszły.
          • vivianna_82 Małe Piwko 06.12.07, 14:42
            słuchajcie dziewczyny, mam taki dylemat.
            Szykuję się właśnie na "proszony" obiadek z moim mikołajem, a potem
            do kina smile
            chciałam do tego obiadku napić się małe piwko z taka myślą że byc
            moze to ostatnie wink
            dzis mam 17dc, według FF 13dc była owu...
            dziś w nocy dziwnie mnie brzuch pobolewał, albo mi się śniło, już
            sama nie wiem, w każdym razie teraz od czasu do czasu czuję lekko
            jakies takie dziwne cos, w tym miejscu co na @ ale inaczej. Nie chcę
            się wkręcać, jest jeszcze bardzo wcześnie żeby cos czuć, prawda? nie
            chcę myślec o tym cały czas i w ogóle, staram się myślec o wszystkim
            innym a nie o tym, bo może sobie wmawiam że czuję swój brzuch...
            tylko tak się zastanawiam nad tym małym piwkiem...
            co myślicie?
            • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 14:48
              Ja mysle, ze male piwko mozesz spokojnie wypic. Po pierwsze to wcale nie jest
              tak duzo alkoholu, po drugie piwo zawiera witaminy np.C, po trzecie: jeszcze za
              wczesnie na to zeby zarodek mogl sie zagniezdzic, a do poki sie nie zagniezdzi
              nie jest polaczony z krwiobiegiem matki i odzywia sie z cialka zoltego (mam
              nadzieje ze sie nie pomylilam) wiec alkohol nie moze sie tam przedostac. Kobiety
              bardzo czesto nie wiedzac, ze sa w bardzo wczesnej ciazy robia rozne rzeczy i
              natura juz tak to urzadzila, zeby bylo dobrze. Ja mysle, ze nawet duze piwko nie
              zaszkodzi wink.
              • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 14:50
                Iwonka ja ciagle od Ciebie nic nie dostalam...sprobuj na wp poslac: anweremiuk@wp.pl
                • czarna_kota Re: Małe Piwko 06.12.07, 14:54
                  Zgadzam sie w 100% z anamabe!! Na pewno nie zaszkodzi, nawet duzesmile
                  pozdrawiam!
                • iwonka_81 Re: Małe Piwko 06.12.07, 14:59
                  Wysłałam na ten drugi adres. Mam nadzieję, ze tym razem dotrąsmile
                  • iwonka_81 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:01
                    Jeszcze raz próbuje zrobić suwaczek bo widzę że Tobie się udało! Tak
                    więc wybaczcie jak znów mi nie wyjdzie.
                    • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:06
                      Iwonka sprobuj wykasowac z adresu suwacza wszystko oprocz samego suwaczka: tzn.
                      zostaw tylko tyle:
                      dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2007/10/30/28.png

smile)
                      • iwonka_81 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:07
                        próbowałam juz tak zrobic i nic...
                        Ale sprawdze jeszcze razsmile
                        • kaczucha31 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:09
                          Działa wink)
                    • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:09
                      Zdjecia doszly dziekuje slicznie, psiunio sliczny, choc ja wole te DUUUZE smile)).
                      Bardzo Ci do twarzy w tej bialej czapiesmile)). Taka zima mi sie marzy na swieta,
                      ale moge zapomniec, bo u tesciow jest za cieplo, mieszkaja przy samej granicy z
                      Luksemburgiem...
                      • iwonka_81 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:13
                        Działasmile Dziękuje za radę...

Czapa kupiona tam na miejscu, było bardzo zimno i trzeba było się
                        ratowaćsmile Oj śniegu było na prawdę dużo!
                        • iwonka_81 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:15
                          Mój mąz wcale nie chciał psa. Walczyłam z nim dwa lata, w sumie to i
                          tak sie nie zgodzil. Ale ta rasa nam obojgu sie podobała, więc jak
                          juz postanowilam ze kupuje to własnie takiego. I udało sięsmile Teraz
                          to już członek naszej rodziny.
                          • czarna_kota Iwonko! 06.12.07, 15:23
                            Iwonko, czy ja moge tez dostac te zdjecia?? MOj adres: anika.j2@wp.pl
                            A jutro czekam na fotki z nowa fryzurkasmile
                            • iwonka_81 Aniu 06.12.07, 15:25
                              Aniu juz wysłałam a jutro jak wrócę, czyli pewnie ok 18 też wyślęsmile
                              • czarna_kota Re: Iwonko 06.12.07, 15:44
                                Dziekuje *Iwonko! Sliczne zdjecia! Bardzo Ci ladnie na bialym tle i
                                w bialymsmile))
                      • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:13
                        Agajg, co tam u Ciebie...tak cichutko siedzisz. Lepiej juz sie dzisiaj czujesz??

Moze Ty wiesz Kaczusiu, co mama "naszej najstarszej fasolki"?
                        • kaczucha31 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:34
                          No właśnie nie wiem.... Dobre pytanie, Aguś, co z u Ciebie?? Jak
                          dziś samopoczucie i co u Ciebie? Też mam nadzieję, że jesteś dziś w
                          lepszej formie i humorku.

Biedroneczko, trzymam mocno kciuki za twoją wizytę!! Mocno mocno. I
                          będę myślała o Tobie. Ściskam, nie jesteś sama, wszystkie z tobą
                          duchem do tego ginia idziemy wink Nie dziewczyny?
                          • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:36
                            Ja tez "ide z Toba" Biedroneczko.smile) Cos czuje sie strasznie denerwujesz bo w
                            ogole sie nie odzywasz...Prosze postaraj sie przemowic sobie do
                            rozsadku...Bedzie dobrze !!! smile))
                            • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:41
                              A ja po raz "1000" poprawiam druga publikacje i sie gotuje...Powaznie Prof
                              czytal ja juz ok. 30 razy. Najsmieszniejsze jest, ze na tym etapie on juz
                              poprawia sam siebie...wymienia slowa ktore powymienial ostatnio. A ta
                              publikacja jest juz po recenzji z naukowego czasopisma...mialy byc male
                              poprawki, ale ten du...k nie moze sie powstrzymac. Najgorsze jest, ze czasem sie
                              tak zapedzi, ze bzdury wypisuje...i jak ich nie naniose to potem je 3 razy
                              powtarza, a jak w koncu naniose to mnie pyta o co mi chodzilo!!!! Zalamac sie
                              mozna...
                              • czarna_kota Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:45
                                *anamabe, wspolczuje CI! Wyobrazam sobie jak sie musisz wsciekacsad(
                                Tacy sa najgorsi niestetysad
                                • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:59
                                  No coz jeszcze tylko troche...Jedno jest pewne, jak juz skoncze to nie chce miec
                                  z nim nic wspolnego.
                                  • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 16:10
                                    Biedroneczko, jestem umowiona do mojej ginki na czwartek na 10:40. smile)Troszke Ci
                                    zazdroszcze, ze Ty juz dzisiaj bedziesz wiedziala co i jak...
                                    • czarna_kota Re: Małe Piwko 06.12.07, 16:27
                                      *anamabe, to tylko tydzien, szybko miniesmile A to lepiej, ze pojdziesz
                                      troche pozniej, moze juz wiecej bedie widac!!

*hol-cia wyslalam Ci fotki.

*Biedroncia trzymam kciuki i melduj nam szyciutko jak wrocisz!!

Zmykam po mala do szkoly. Moze jezcze pozniej uda mi sie tu zajrzec.
                              • kaczucha31 Re: Małe Piwko 06.12.07, 16:28
                                co za upierdliwiec... współczuję. Na szczęście nie musisz się z nim
                                szarpać dłużej niż do obrony.
                                • gambo Re: Małe Piwko 06.12.07, 16:49

Cześć dziewczynysmile Po pierwsze najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe
                                  dla córki KOtysmile, Biedroneczko trzymam Kciuki za Ciebie smile Mimisi
                                  prosze przekazać uściski i dużo wytrwałości i cierpliwoścismile
                                  Vivi, ja Cie rozumiiem z tymi objawami, ale to może być różniesmile
                                  U mnie dzisiaj zaskakująco tep. 37,00 co mnie zdziwiło. Brzuch boli,
                                  jak na okres a plamienia narazie ustały.Osratnio też tak było więc
                                  się nie nakręcam. Chociaż mąż mnie czymś zastanowił, bo
                                  powiedział,że mam ładne plecki i nie mam ani jednego syfkasmile a
                                  zawsze na okres miałam ich dużosmile JUż tylko 2 dni i wszystko sie
                                  wyjasni.Niech juz ra małpa przyjdzie, bo musi mi sie skończyć do
                                  środy, bo umówiłam s się do ginekologa wyjaśnić te plamienia.
                                  Pozdrawiam Was
                                  • anamabe Re: Małe Piwko 06.12.07, 17:03
                                    Swedzacy jajnik smile)) nie nigdy niczego takiego nie mialam, ale moze to dobrze
                                    wrozy smile)).

Spadam dziewczynki na randke z mezem, zajrze wieczorkiem zeby sprawdzic co tamu
                                    naszych Agnieszek smile))
                                  • czarna_kota Re: Małe Piwko 06.12.07, 17:23
                                    *gambo dziekuje za zyczenia!!!
                                    Oj cos mi sie wydaje ze Ty pojdziesz do gina ale w innej sprawiesmile)
                                    Mysle ze @ do Ciebie tym razem nie przyjdzie! Trzymam kciuki!!
                            • czarna_kota Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:41
                              *Biedroneczko, jasne ze wszystkie z Toba idziemy!! Pamietaj o tymsmile
                              Sercem i duchem jestem z Toba!!!
                          • iwonka_81 Re: Małe Piwko 06.12.07, 15:39
                            Pewnie, że tak! Jestesmy z Tobąsmile
    • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 16:49
      Dziewczyny, czy którąś z was swędział kiedyś jajnik? Normalnie
      drapię się po brzuchu od tego
      • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 17:30
        dziewczyny, wróciłam z przedszkola gdzie był dzisiaj Mikołaj, a
        właściwie Mikołajowa i to nie było przedszkole tylko dom waritaów (-:
        Kaczuszko dzięki za info od Mimi, mam nadzieję, że za niedługo
        będzie już z nami mogła pogadać, a ten Twój jajnik to jakiś dziwny
        ((-:
        Czarna dzięki za maila, wielka buźka, zaraz wyślę zdjęcia
        Biedroneczko Ty pewnie teraz w poczekalni siedzisz, czekam z
        niecierpliwością na wieści, wim, że będzie dobrze (-:
        Vivi, dzięki za mailowego Mikołaja (-: ja dostałam zestaw fioletowo-
        wrzosowych skarpet, cudne (-:
        Kasiu-gambo pięknie to u Ciebie wyglada, taka temka to nie skacze
        bez znaczenia, życzę, żeby to był dzidziuś
        A u mnie cisza...pewnie przed burzą...mąż powiedział, że testu nie
        kupujemy, no i nie mam, w sumie to ma rację, po co zobaczyć znowu
        jedną krechę...
        • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 18:29
          hahaha *Madziusiasmile dobrze okreslilas to co sie dzieje w
          przedszkolach w taki dziensmile Pamietam, niedawno to przerabialamsmile
          Wracalam zawsze spocona, zmeczona a glowa mi pekala!
          A u Ciebie cisza pewnie przed burza... ale ja mysle, ze inna niz Ty
          mysliszsmile)) hahaha ale namotalamsmile
          • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 18:42
            Ciekawe co u Biedronci. Aga też cicho siedzi...
            A pamiętacie, Ewcia też nie mogła się doczekać pozytywnego testu i
            okres też nie przychodził. Potem wsiąkła. Nie wiem, co się u niej
            dzieje sad
          • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 18:43
            ale sobie pospałam. Ogarnęłam troszkę i położyłam się na chwilkę. I
            proszę, 2 godziny spałamsmile

Biedroneczko czkamy na wieści...
            Madzia, Gambo ja też trzymam kciuki by jednak w brzuszku rosła
            fasolka.
            Kaczuszku uśmiałam się z tego Twojego swędzącego jajnikasmile)
            • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 18:53
              *Iwonko, bardzo dobrze ze sobie pospalassmile
              *Kaczusiu, nie mam pojecia co poradzic na Twoje swedzace
              dolegliwoscismile) A moze to cos sie tam dobrego dzieje i dlatego
              swedzi!!

Czekamy na wiesci od Biedronci....

*Aga, jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze dobrze!!

A Ewcia faktycznie zniknela....
              • madziuchna23 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 19:25
                ehhh Czarna Ty niepoprawna optymistko (-: Ty jeszcze wierzysz,że coś
                tam u mnie? Muszę się od Ciebie nauczyć takiej silnej wiary ((-:
                Dziewczyny też myślałam, gdzie jest Ewa. Spotkałam ją na wątku o
                testowaniu na poczatku grudnia, zaraz zerknę czy tam była ostatnio.
                Coś Biedronki długo nie ma...
                A pamiętacie o jutrzejszym zlocie?
                • iwonka_81 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 19:30
                  No właśnie tez tak myślę, że Biedronka powinna już tu być!
                • madziuchna23 Nie ma Ewci 06.12.07, 19:30
                  szukałam, ale ja nie wpamiętam jak Ewcia pracuje, może nie ma
                  dostępu do netu...nic...musimy poczekać
                • mini-mini-1 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 19:36
                  witam!
                  oczywiscie dużo, dużo usmiechu i radości dla córeńki czarna koto!
                  musiałam przebrnąć przez gąszcz postów, ale się cieszę że są informacje od
                  mimisi. kaczusiu pozdrów ją bardzo serdecznie od mini-mini.
                  dziewczyny: holcia, viviana i iwonka i cała reszta ja też chcę zdjęcia wasze
                  iwaszych zwierzaków!!bardzo proszę na gazetowego.
                  byłam dzisiaj u gina, powiedział ze była najprawdopodobnie owu bo ciałko zółte
                  jest i ten płyn ( za macicą?).
                  madziunia ,przykro mi bardzo z powodu twojej tempki,szkoda ze spadła!
                  gdzie ta nasz biedroncia?
                  • czarna_kota Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 19:43
                    *mini-mini, witaj!!
                    Dziekuje za zyczenia!!
                    Ktory u Ciebie dziec cyklu i kiedy ma NIE przyjsc @?? Bo my chyba
                    podobnie.... Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!
                    Nie pamietam co Ci slalam, ale cos Ci jeszcze podrzucesmile

Gdzie ta Biedronka????
                  • kaczucha31 Re: Pogaduchy u Kaczuchy II 06.12.07, 19:49
                    Mini mini, cieszę się, że owu była, widzisz, spisał się na medal
                    Twój pęcherzyk! smile To teraz czekamy aż tempka skoczy wink no i na
                    wyniki starań przede wszystkim!
                    Prześlę ci zdjęcia psiów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka